Monday, November 30, 2020

WELLCOME BACK GST


Ini semua kerana Ketua Pembangkang dilihat lembab dalam membuat keputusan..

Jika lembab mudahlah dilembukan..

GST baik untuk kerajaan..the rest terpulang kepada rakyat.

9 comments:

  1. Tiada seorang pun ahli parlimen Warisan hadir termasuk MP PejWang.

    Ia menjejaskan peluang pembangkang menolak rang undang-undang itu yang kini dibahas di peringkat jawatankuasa.

    Hari ini seorang ahli parlimen Warisan memberitahu Malaysiakini, ketiadaan mereka di Dewan Rakyat memang disengajakan. Alasannya, mahu menunjukkan rasa kecewa mereka kepada kepimpinan Anwar Ibrahim.

    MP Warisan dan PrjWang sepakat untuk tidak hadir dalam sesi undian berkenaan sebagai cara “menghantar isyarat” kepada Anwar Ibrahim dalam Pakatan Harapan (PH).

    “Kami dah penat dengan apa yang berlaku dalam blok pembangkang".

    Haahhh tepokkkk..!!

    ReplyDelete
  2. Tu salah anwar kalau kat sini... Kalau kat blog lain, salah tun. Kat tempat lain, salah muhyudin. Point dia. Kalau nama politik, semua sama. Jgn nak sembang kari la. Ni bagus, tu bagus. Bila dah kaya raya kerana politik. Sama je . Sape pernah jumpa menteri ke, yb ke, sape ke yg merayap mlm2, cari rakyat dia yg tak makan. Lebai pun bleh kata arak tu tak bleh tutup skang ni. Same je semua. Aku sokong gile2 pun, takdenya org nak campak kontrak repair lori kat aku. Paling kuat pun, aku sokong sambil cuit2 blog kd je... Pasal aku tau, dia pantang aku cuit tun. Sama la dgn minah seko tu. Meletup mcm mercun cina. Name pun pompuan ye tak. Mulut tu senjata mereka. Atau kate awek kelantan aku dulu. Saya kalau dtg bulan, jgn nak buat hal ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amnya ramai yang kritik Tun bersifat dosa..
      Kritik usia? Siapa yg menentukan usia seseorang itu?

      Melabel?
      Betul ke dia mahafiraun?
      Firaun mengaku dia Tuhan..pernah Tun mengaku dia double Tuhan atau perbuatannya ke arah itu?

      Persepsi?
      Dan banyak lagi lontaran dari hati yg sakit..

      Semua itu disebabkan mereka tersakiti hati bila idola mereka dikata penyamun pengkhianat atau peliwat..
      Itu bukan persepsi ya gais..

      Boleh kritik Tun dari segi kurang bertolak ansur..
      Agak kedekut..
      Dan sebagainya yg nyata

      Sebenarnya banyak juga fakta UTK kritik Tun tetapi malangnya tidak digunakan..mereka lebih minat of emosi bangang

      Kikikiki


      Delete
    2. salam tuan lone ranjer,

      Saya syorkan buku "talbis Iblis"... Cari ustaz yang betul2 bekerja kerana Allah untuk cerita berkenaan buku ni... dan bandingkan dengan zaman sekarang ni.... tgk sendiri sama ke tak sama ... boleh apply ke tak.... Siapa di jalan lurus dan siapa yang jalannya dah jd bengkok dan siapa yang hanyut....

      wassalam,

      ~amana~

      Delete
    3. Sokong dan tak sokong biasa dlm politik. Yg penting rakyat perlu dibudayakan supaya tidak menyokong dan mengangkat pemimpin politik yg rasuah, yg ada salah moral seks liwat, penjenayah gubahwangharam, yang curi duit negara bagi makan anak yatim, enjoi anak beranak shopping emas beg, membunuh dll. Sekian.

      Delete
    4. Look what i say.. Minah mane. Tak cukup syarat ni. Still not enough...

      Delete
    5. Hehehehe....thanks mr.Lone Ranger pomen. I am no Tonto....., just ordinary voter. Tun Madey time is over. Most likely, Pru15, dia dah takda. Tak suka orang kutuk-kutuk dia. Keluarga saya membangun, zaman dia.

      Skrg, I vote mereka yg berintegriti. Kalau malas berdiri, bye-bye. Shows that, MP jenis ni tak cukup stamina.

      Delete
  3. Secara asasnya GST ni memang bagus. Tetapi pada waktu penyamun tersohor berkuasa, rakyat tidak mahu dibebankan dengan cukai-cukai dengan pada waktu yang sama, duit cukai itu digunakan untuk bayar hutang sebab penyamun songlap duit.

    Asalkan dasar dibuat dengan niat untuk rakyat dan negara tiada siapa yang akan bangkang. Tapi janganlah menipu rakyat.

    Bodoh punya penyamun dan UMNO.Kalau awal2 dulu korang dah tolak si penyamun tu takdelah jadi macam ni.

    ReplyDelete
  4. Pomen dh kecewa. Sokong2, apa habok pon tarak. Hahahha

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

REFORMASI REFORMASI REFORMASI SENDIRI TAK REFORMASI KAHKAHKAH LAWAK

Sebok minta orang undur...sendiri liat nak undur   Desakan Anwar undur jika tidak diselesaikan sekarang tetap bangkit MENJELANG PRU15   PKR ...