Monday, February 15, 2021

22 TAHUN 22 BULAN....MASA TU PUAK SETANNNN BERADA DI MANA

Beriringan tin kosong GENDANG cina kompang Melayu serunai keling bertalu talu....

22 TAHUN dipalu akhirnya terdiam dalam tempoh 22 bulan..masing² makan kasut sendiri, senyap sunyi.


Ada segerombolan lagi...selepas HILANG kuasa dan kini dapat semula kuasa CIPUT... ... Kini sedang goncang telor mengicau siang malam mengungkit sejarah 22 TAHUN...

Pada Masa ITU puak setannnnn ni,  mereka di Mana? Sekarang baru nak bersuara..






Itu mimpi aku semalam, seorang tua berjubah putih bertamu tetapi diam.
Cuma ditinggal satu PESANAN.



# contohi atok, ada jawatan tiada jawatan kalau kau org buat salah, dia terus tonjol kepala kau orang sampai rapat ke dinding...
Simple matematik.... dia berani sebab dia bersih..

5 comments:

  1. https://www.hmetro.com.my/utama/2020/07/604846/ini-bukan-pengakhiran-saya-akan-bersihkan-nama-najib-metrotv

    https://suaramerdeka.com.my/najib-tidak-mahu-kesnya-digugurkan/

    https://www.sinarharian.com.my/article/124127/BERITA/Semasa/Mahkamah-tinggi-tolak-permohonan-Najib-tangguh-perbicaraan-1MDB

    Mintak tolong anjing peliharaan najib sampaikan kpd anjing penyamun ni. Takut aper bosskurrr

    ReplyDelete
  2. Salam tuan KD,

    just nak buat penambahan sikit.... mungkin saya salah.. tp saya tak pernah dengar mana2 PM atau pemimpin kat Malaysia ni yang MENGAKU salah dia kecuali Tun M... dan ini ciri2 orang yang punya prinsip... Mungkin saya salah.. saya mohon maaf dulu kat semua....

    ramai sekali yang kata Tun M ni byk salah dari baik... tapi tak pernah pulak pi report ke SPRM ka... Polis ka... Agong ka... Tolonglah.. dulu ada RCI skali buat utk CARI salah dia... tp dengan TAKDIR Ilahi... ada pulak orang buat statement dalam RCI tu... Tun M tak masuk campur pasal tu...

    Personally.. saya harap ada lah pemimpin yang konon2 berani tu.. pi report polis,SPRM... saman Tun M... sementara dia tgh tak pegang apa2 jawatan or kuasa dalam negara ni... saya yakin Tun M jugak teringin nak masuk mahkamah... nk tgk berapa byk dia akan let out masa tu..takut org lain pulak yg ditelanjangkan masa tu....

    ~Amana~






    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu Mahathir PM semula.

      Lepas tu berlori lori AKAN cakap, jatuhkan Mahathir, seret dia ke mahkamah.

      Memang itulah ayat ulangan puak babi ni.. (harap maaf)

      Delete
    2. Begitulah modus operandi upahan mereka untuk mendoktrinkan kepala otak masyarakat. Dan yang telah di jatuhi hukuman bersalah oleh mahkamah, masih lagi di anggap fitnah jahat. Yang TIDAK langsung di dakwa itu di katakan salah guna kuasa, mengkayakan kroni, mengkayakan anak beranak, diktator. Benar, bodoh lagi di perbodohkan itu tidak bertebing dek kerana ketaksuban

      Delete
  3. Apa yang peliknya semuanya dipermainkan oleh mereka.

    Nak fakta menarik klik pada "Teroka Sains" diatas

    ReplyDelete