Sunday, February 7, 2021

INI CERITA KUMAN SEBERANG LAUT..

 Tolong fokus pada Gajah di depan mata...

2 comments:

 1. Mohammad Natsir dan Nurcholish Madjid yang mana satu Anwar Ibrahim kagumi sebenarnya?

  Pendokong Islam Liberal Indonesia adalah Nurcholish Madjid Penaung Ajaran Pluralisma Indonesia.

  News terkini tokoh Mohammad Natsir adalah pemikir Islam yang disegani oleh Anwar Ibrahim.

  Anwar berkata ketokohan Perdana Menteri kelima Indonesia, Mohammad Natsir dalam penulisannya mengenai Islam dan modenisasi memberi kesan yang mendalam kepada pembangunan negara islam di rantau ini.

  "Kewibawaan tokoh agama dan ahli politik Indonesia, Mohammad Natsir dalam penulisannya mengenai Islam dan modernisasi memberi kesan yang mendalam kepada pembangunan negara Islam di rantau ini" kata. Anwar Ibrahim

  Dahulu John Sidel pula memperkenalkan pemikiran Anwar Ibrahim adalah sebagai tokoh setaraf dengan Nurcholish Madjid dari Indonesia. Kedua dua tokoh dari Indonesia Anwar kagumi.

  Agenda Pluralisme dan Tokoh Pluralisma Nurcholish Madjid, pendokong Islam Liberal Indonesia juga dikagumi oleh Anwar Ibrahim.
  Cuma persoalan untuk rakyat Malaysia yang mana satu tokoh ini paling dikagumi oleh Anwar Ibrahim..!?

  Malah dulu Anwar Gagal Jawab Surat Amaran JAKIM, Anwar Tarik Balik Ucapan Pluralisme in Divided World di LSE London dlm Blog nya

  Kumpulan Persatuan Islam mengadakan wacana di Masjid Wilayah Kuala Lumpur, bertemakan Membanteras “Gerakan Pluralisme Agama dan Permutadan Ummah”, anjuran bersama Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dengan kerjasama Jabatan Agama Islam Selangor(JAIS), Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia ( MUAFAKAT), Majlis permuafakatan Badan Amal Islam Wilayah Persekutuan, Allied Coordinating Committee of Islamic NGO (ACCIN) dan Yayasan Dakwah Islamiyah Malaysia (YADIM).

  Anwar terpaksa menarik balik teks ucapan penuh di LSE pada 18 Mac lalu di blognya kerana telah menerima surat amaran daripada pihak JAKIM.

  Dari pemikiran dipengaruhi Maududi, Hassan al-Banna, Syed Qutb, dan yang sepertinya akhirnya Anwar menjadikan pendokong aliran John Hicks dan Nurcholish Madjid dengan aliran pluralisme agama

  Anwar dikatakan tidak menjawab surat JAKIM itu sebaliknya menarik siaran ucapan di blognya itu, tanpa memberi sebarang penjelasan berhubung sebab-sebab penarikan teks teks tersebut daripadanya.

  John Sidel memuji Anwar Ibrahim sebagai tokoh setaraf dengan Nurcholish Madjid, pendokong Islam Liberal Indonesia
  Anwar Ibrahim sewaktu berucap atas tajuk “Religion and Pluralism in a Divided World” (Agama dan Pluralisma dalam Dua Dunia) di LSE, London pada 18 Mac 2010 lalu dengan penuh yakin telah mempromosi Pluralisme Agama.

  Hingga sekarang ini Anwar juga tidak tampil mempertahankan atau meminta maaf membetulkan kesilapannya.

  Awas agenda Pluralisma agama ancaman negara belum pudar. Anwar Ibrahim masih membisu dan kunci mulut rapat rapat pasal pluralisma

  Kepada umat Islam di Malaysia wayang sebenar Anwar Ibrahim masih kabur dan rakyat Malaysia berhak mencurigai Anwar Ibrahim..

  ReplyDelete
 2. Pulak agama yg menggunakan agama sesuka hati guna ayat Al Quran utk menghalalkan cara.bersekongkoldgn cia..
  Yg guna kaum Dan Istana utk kuasa,lagi bahaya bro..
  Sudah2 lah..jahat org nampak,jahat yg berada didepan Mata,tak ambik kisah..kesianlah kamu ni bro

  ReplyDelete