Saturday, February 6, 2021

MELAYU KALAU WARAS TAK JOIN DAP?

Mungkin ayat ITU tidak benar tetapi ada JUGA tepatnya...


Bawa sekali masuk kubur kamu..

6 comments:

  1. Guan Eng sahkan ada perbincangan dengan umno Perak..

    ReplyDelete
  2. Salam KD...

    Melayu kalau Waras tak join DAP...

    1. pasal dia frust dgn parti2 politik melayu/islam kot... tu yg join DAP...
    2. pasal dia nk naik cepat kot.. tu yg join DAP.. kalau ikut parti melayu/islam ni .. byk sgt halangan utk naik cepat...
    3. pasal dia nk reform DAP kot utk jd parti Islam... pasal tu join DAP...

    walau apa juga alasan join DAP... dia dah kalah dlm satu hal... bawa org2 bukan islam ni ke platform Islam... bukannya kita org Islam pi ke platform dia...

    tp betul juga...
    nk suruh diarg tgk umno sbg cth... penuh korupsi...
    nk suruh tgk PAS sbgi cth... asyik tunggang agama Islam.. jd tungging agama mulia ni...
    nk suruh tgk PPBM sbg cth... terbalik habis semua kena uji dgn kuasa...
    nk suruh tgk AMANAH sbg cth... sama lah juga dgn PPBM tu..

    so NAK TGK SAPA sbgai cth terbaik Islam dari kalangan MELAYU ni???

    pandangan saya yg serba tak reti ni lah....

    ~AMANA~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju pendapat tuan.

      Dia boleh berbeza dalam banyak hal tetapi bersetuju dengan memoir TT petanda sakit mental.

      Saya sendiri tidak mesra Najib, ahmad Maslan dan sebagainya tetapi bersetuju dengan tindakan mereka lapor polis dan tindakan guaman.

      Tun bukan cari makan dengan saman orang ITU ini.
      Kalau Tun Cari makan dengan saman, berapa lori - macai yg kaki fitnah AKAN penuh dalam lokap.

      Biarlah macai ni reput jadi lalat taik.

      Delete
  3. Pemimpin yg kononnya pejuangkan agama,bangsa Dan kaum..

    ReplyDelete
  4. mungkin tak tepat tapi ada benarnya .. ayat bergini rasanya lebih waras.. bergantung pada yang membaca dan menafsir

    ReplyDelete
  5. Baik join DAP dari UMNO,PKR,BERSATU atau PAS.Go Penang!!!

    ReplyDelete