Thursday, February 25, 2021

POLITIK SURGA

BERSATU dan UMNO paling ghairah untuk berhadapan PRU kerana agenda masing² IALAH untuk MENGUASAI kerajaan baru.

Gang mahkamah dijangka AKAN terpinggir dan bergabung ehsan dengan PH atau komponen PH tetapi berakhir dengan majoriti tewas.


Umno dan BERSATU tidak mustahil bercantum semula membentuk kerajaan tetapi kali ini dengan syarat siapa yg menang majoriti kerusi berhak untuk kerusi PM.

Dalam lain² perkataan, isu² lain no problem, boleh berkompromi, aku tolong kau, kau tolong aku tapi kerusi PM mesti ana yang punya dan untuk ITU jika perlu berantak, berantakanlah...

Kerusi PM sekarang sudah goyang kerana HILANG majoriti dan ini diambil peluang oleh umno untuk memaksa satu PRU.

BERSATU JUGA tiada pilihan, tidak mungkin singkir umno dan bergabung dengan PH kerana di sana Anwar tidak AKAN berkompromi pasal kerusi PM.


PH tidak ghairah PRU alasan covid19 kurang masuk akal.



Tidak ada satu parti pun tidak ada seorang pemimpin pun peduli rakyat sebagai nombor 1, Jangan hipokrik.

PH tahu mereka sukar bentuk kerajaan melalui pilihanraya tanpa Mahathir, ini rekod lama.
Dan untuk ajak Mahathir KEMBALI JUGA lebih worst, berpecah.

SELANGOR NEGERI SEMBILAN mampu diambilalih oleh gabungan UMNOPAS.
PP JUGA tidak AKAN menang besar.

MAJORITI tetap di menangi oleh UMNO BERSATU PAS walaupun mereka berpecah atau tidak kerana PKRAMANAH tidak sekuat dulu untuk mendapat sokongan UNDI Melayu.

Malah kerusi PKRAMANAH AKAN merosot teruk.

Mat Sabu AKAN tewas, begitu JUGA khalid samad dan semua pemimpin kanan..APA isu nak dibawa?
Skandal 1MDB? BASI..

Same thing goes to PKR, tidak mungkin wan azizah dan Nurul AKAN bertanding lagi kecuali mahu malu dengan tewas.

Parlimen AKAN BERSIDANG untuk dibubarkan??

Semua pemimpin sekarang berpolitik SURGA,, demi rakyat bangsa ugama negara..

Anda percaya.
SURGA bukan syurga.

8 comments:

  1. Dr.Marzuki, setiausha sulit PM, mendedahkan dalam facebuknya, Tun M menolak utk mengetuai PN walupun sudah menerima 130 sokongan MP dalam SD utk dibawa kpd Agong. Dia kata, tak tahu kenapa Tun Madey menolak, tiada siapa dapat membaca fikirannya.

    Sudah DUA HARI tulisan Datok Marzuki ni disiarkan di media social. Saya baca dalam google news.

    Hehehe....Datok Marzuki ni baru keluar gua ke atau dia ni bangang, tak faham bahasa....?

    Nak kata dia bangang sebab tak boleh baca fikiran Tun Madey yg dah beratus kali mendedahkannya kat media perdana dan juga tulis dalam blog dan facebuknya di media social, KENAPA DIA MENOLAK JADI PM DALAM KERAJAAN PN, memang susah nak percaya kerana dia ada Phd dan Setiusha sulit pula kpd PM. Penting jawatan setiausha sulit ni. Dia kena sentiasa alert, membaca fikiran orang di media social untuk dimaklumkan kpd PM. Kalau selama ni dia tidor, kesian kat Muhyiddin, dapat setiausha sulit bangang, makan gaji buta.

    Tun Madey tak mahu bekerjasama dengan penyangak dan penyamun dalam UMNOlah, bangang. Dia tak mahu menghadapi masalah ditekan oleh orang umno mcm yg dihadapi oleh Muhyiddin sekarang.

    Bangang betul Dr.Marzuki ni. Dari mana dia beli ijazah Phdnya.....????

    ReplyDelete
  2. Orang kebulur kuasa memang Tak peduli prinsip akhlak

    ReplyDelete
  3. Marzuki ni dlu adalah seorang pegawai khas semasa muhyiddin tpm. Lebih kepada penasihat agama. Kemudian agak kedepan dan di lantik susk kementerian prlajaran. Semasa itu muhyiddin menjawat 2 jawatan.

    ReplyDelete
  4. Aku smpi skrg x blh hadam kenapa tun tetiba letak jawatan masa jadi PM era PH???

    Blh ko jelaskan KD? Tp dgn hujah dan fakta la..kalo dgn maki hamun, baik aku tanya lembu pas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku kalau bercakap dengan lembu atas sifatnya lembu, aku sangat lembut dan sopan.

      Aku sangat faham kalau lembu dia sukar nak faham sebab dia lembu.

      Lembu Tak hipokrik.

      Delete
    2. Ni sekor lagi, tak faham bahasa. Tak sampai hati nak
      kata dia LEMBU.....
      Dah berpuluh kali Tun Madey jelaskan, kenapa dia terpaksa letak jawatan PM.

      1. Dia dah hilang sokongan dpd partinya sendiri, Bersatu. Mereka dah lari bentuk kerajaan bersama umno&pas. Dia cuma ada 6 orang MP (masa tu, skrg 2 org dah keluar bersatu - Saddiq&kasut hitam).
      2. PH dah hilang majority bila Muhyiddin dan Azmin bawa keluar 22 orang MP, masuk PN, tubuh kerajaan Tebuk Atap bersama umno&pas. Dgn ini sepatutnya kerajaan PH pun dah bubar sebab cuma ada 109MP sahaja (Dap,Pkr,Amanah, Bersatu dan Warisan) - kurang 5 orang utk dapat simple majority 113 orang.
      Ada faham....?????

      Delete
  5. Setuju dgn anon 8.55. Sila jelaskan KD nape tun tetiba letak jawatan?

    ReplyDelete
  6. Jgn pening2..balasan Allah menanti pengkhianat sebenar..

    ReplyDelete