Saturday, March 27, 2021

BILA RAKYAT NAK SAMAN KERAJAAN...

Takkan kerajaan je asyik ITU ini sekarang ni nak saman rakyat...

Apapun kedudukan lubang² tersebut BERJARAK ikut SOP...tiada saman boleh dikeluarkan oleh PDRM..

5 comments:

 1. Dr M bantah mansuh tol, kata Guan Eng. Kuda kayu kena belasah dengan tuannya.

  -March 28, 2021 8:00 AM

  Lim Guan Eng berkata, Dr Mahathir Mohamad membantah sebarang pengurangan kadar tol atas alasan janji pilihan raya itu tidak boleh dilaksanakan.

  PETALING JAYA: Kerajaan Pakatan Harapan (PH) boleh menunaikan lebih banyak janji pilihan rayanya, termasuk pemansuhan tol, jika tidak dibantah Dr Mahathir Mohamad dan sesetengah anggota Kabinet ketika itu.

  “Apabila bercakap mengenai dasar yang kami cuba laksanakan, kami berdepan halangan. Bukan saja daripada perdana menteri (ketika itu), tetapi juga menteri lain,” kata Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.

  “Ada dalam kalangan kami yang cuba sedaya upaya untuk mendapatkan konsensus Kabinet mengenainya, tetapi ia sukar. Jadi, ia mengambil masa,” katanya dalam wawancara dengan FMT.

  Beliau berkata, langkah kerajaan juga dihalang “deep state” – daulah terpendam – yang enggan melaksanakan dasar kerajaan PH.

  Banyak janji pilihan raya katanya, masih tidak dilaksanakan apabila kerajaan PH tumbang selepas hanya 22 bulan berkuasa.

  Beliau berkata, Mahathir memansuhkan cukai barang dan perkhidmatan (GST) sebelum beliau dilantik sebagai menteri kewangan dan perdana menteri mengejutkan ahli gabungan itu dengan peletakan jawatannya.

  ReplyDelete
 2. https://youtu.be/Dg1PjC9WvJg

  ishhhh link apa tu... jangan caya link tu..


  kikiki

  ReplyDelete
 3. Slow-slow la..haha. Saman dan kompaun rakyat dulu. Bila jumlah terkumpul dah banyak, boleh la buat modal sumbat lubang-lubang jalan. Kerajaan mana ada duit masa ni. Syarikat-syarikat luar dah cabut lari. Bisnes rakyat dah kurang cemerlang. Bank-bank je yang bagus hingga ceo dan pegawai utama bank dapat kenaikan gaji secara mencanak. Oleh itu, rakyat la yanf kena menyumbang duit kepada kerajaan melalui saman, kompaun dan sebagainya untuk menampung defisit perbelanjaan. Tak gitu...ehem ehem

  ReplyDelete
 4. Saya pernah baca satu artikel tulisan seorang peguam yang antara lain dia menulis bahawa kerajaan/pbt/pihak berkuasa boleh disaman oleh pengguna jalanraya yang terbabit kemalangan akibat kerosakan jalanraya serta keadaan jalanraya yang tidak diselenggara dengan betul. Pengguna jalanraya telah membayar cukai jalan serta lesen memandu. Maka jika berlaku kemalangan sebab jalan tidak diselenggara dengan betul, memang ada term untuk pihak yang menjaga jalan itu disaman.

  ReplyDelete