Monday, March 22, 2021

MINAT DAN PEDULI RAKYAT KEPADA POLITIK TURUN 50%

Tidak ada satu pun pemimpin dan parti politik yang boleh dipercayai.

Malah beberapa instusi lain JUGA sudah tawar di hati rakyat.

Cakap Tak serupa bikin.

Ada lebih baik percaya dan pegang kepada tali lembu.

5 comments:

 1. cakap lain janji lain , janji dicapati kencing sana kencing sini

  ReplyDelete
 2. Puak sanun yg terkinja kinja up citer fitnah... kan dah mendapat..!! Sekaramg masa kita tolak sebarang citermaha fitnah. Kami tulis fakta lawan fitnah

  Seorang bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Terengganu menafikan dia terlibat dalam kes cabul isteri rakan yang tular baru-baru ini, lapor Perak Insights hari ini, yang memetik berita dari AA (dipercayai Astro Awani).

  Menurut laporan itu, bekas ADUN Air Putih, Datuk Wan Ahmad Nizam Wan Abdul Hamid, 51, tampil menafikan dakwaan tersebut susulan laporan polis yang dibuat rakannya itu pada 16 Mac lalu.

  Sebaliknya, dakwa Wan Ahmad Nizam, laporan dibuat pasangan suami isteri yang tinggal di Taman Melawati, Ampang itu hanya rekaan semata-mata dan bertujuan menjatuhkan reputasi serta mengaibkan dirinya.

  Tegas Wan Ahmad Nizam yang juga bekas Naib Ketua UMNO Kemaman itu kepada laporan akhbar Utusan Malaysia, beliau dan isteri tidak pernah bermalam di rumah pasangan terbabit kerana mempunyai kediaman di Kuala Lumpur.

  Pada masa sama, tambahnya, beliau sudah menjangkakan perkara itu akan berlaku susulan ugutan awal yang diterimanya daripada rakan baiknya itu pada Ahad lalu.

  Mendedahkan kepada media, Wan Ahmad Nizam mendakwa rakannya itu mempunyai hutang berjumlah RM200,000 dengannya, namun akibat gagal melunaskannya, persahabatan mereka menjadi renggang sejak September tahun lalu.

  ReplyDelete
 3. Boycott Maxis now...!!

  Tan Sri Mokhzani Mahathir has been appointed the new chairman of Maxis Bhd effective April 22, the telco group said today.
  The appointment comes as its current chairman Raja Tan Sri Arshad Raja Tun Uda decides to step down after 11 years of chairing the company since its listing in 2009.
  “He is a highly experienced corporate leader and entrepreneur who is well versed with the telecommunications industry, having been on the board for some years and on several board committees

  ReplyDelete
 4. bilangan RAKYAT malaysia hampir 40 JUTA ooi.
  ...kalu lu yang tak suka..
  .....jangan bilang RAKYAT nembeci..
  .......kalu luuu tak sokong...
  .........usah kata RAKYAT menolak...

  ........mungkin 1 membenci...
  ........juta juta menyayangi...
  ..........suka suka jer luu mewakili RAKYAT..

  ReplyDelete