Tuesday, March 23, 2021

NAJIB DILUPAKAN KAWAN DAN LAWAN SELEPAS PRU15....

Minggu lepas, seminggu turun padang jumpa kawan² lama politik umno, termasuk yang rapat dengan pemimpin atas dan kabinet.

Tidak banyak perbezaan keadaan umno akar umbi yang sepertimama selalu yang diperkata di persepsi.

Yang melalak 100% adalah mereka yang tidak dapat apa² habuan atau dapat sikit sangat, Tak sepadan. Ini sah memang jeni's Tak reti bersyukur....ITU realiti akar umbi tahu BETAPA hipokriknya pemimpin mereka.

Ada beberapa nama pemimpin JOHOR secara tradisinya sudah tidak ngam dengan Muhyiddin sejak dulu kala lagi, group pro musa hitam, SHAHRIR, Khaled... No habuan teruslah melalak.

Musuh tradisi ini dari dulu lagi tidak sokong Muhyiddin hatta ke jawatan Timbalan Presiden pun.. apabila dipecat, ada pemimpin ini bangkit mempertahan?

No wonder JOHOR serah pada UMNO, MB MASIH kategori mesra Muhyiddin sejak dulu.

Umno mahu bersendirian bukan KEPUTUSAN akar umbi cawangan atau Jawatankuasa bahagian tetapi lebih ikut kepada kepala ketua Bahagian.. dan sekali lagi yg Tak dapat habuan kiyau siang malam...

Maklumat yang ketara, pengaruh Hisham MASIH meluas, solid di JOHOR dan Pahang..sekeliling Zahid dan TokMat berkeliaran orang Hisham..

Hisham ke Presiden dan Annuar ke Timbalan angin kencing sekarang yang berketepatan...

Annuar terus merobek tetapi Hisham ambil pendekatan low profile, minimakan sebanyak mungkin musuh sebelum tiup wisel penamat..

Umno bersendirian bermaksud tiga penjuru dan pemenangnya ialah Pakatan Harapan..

Ini lantunan yang sedang diperkatakan samada sengaja dijadikan satu strategi minda atau realiti.

Logiknya ialah realiti, BERSATU dan PAS tidak GENTAR pun dengan umno, nothing - tetapi tanpa umno boleh membawa maksud PH menang.

Jika pun sentiment anti DAP dimainkan, pecah UNDI Melayu antara umno dan PN...yang mendarat adalah PH.

Atas dasar ini, hanya mungkin umno bersendirian di peringkat Negeri khususnya Terengganu, Kelantan, Perak,  tetapi bukan di pusat Parlimen...

Cita² umno bersendirian di peringkat Negeri pun lebih kepada impian besar penghujung nyawa politik, alang² berpolitik Negeri...kerusi MB jadi idaman....itulah kepala ketua Perhubungan Negeri.

Majoriti pemimpin umno jika tewas di PRU15 kali ini AKAN pupus selamanya...jika umno jadi kerusi minoriti.... Semua dan segala Boss AKAN turun naik mahkamah tanpa pengiring....semua lari.

Jika mereka MASIH di luar penjara sebelum PRU15, itupun sudah cukup baik untuk sujud syukur...



Penutup kalam... Di bahagian sembrong, Hisham sangat powerfull, jika dia cuba diketepikan... Seluruh bahagian AKAN ikut haluannya...

Di Paguh JUGA.. kononnya Muhyiddin sudah HILANG pengaruh, tidak benar...

PAU adalah titik tolak saki baki pengaruh Zahid dlm mengemudi umno samada terus disokong kuat atau tidak dan samada semua SOLUSI yg tergantung dapat ditangani.


https://quantumnrich.com






5 comments:

  1. tulis entry ni syok sendiri goreng sendiri.. fakta ke laut....!?

    Fakta hampir 100% mesyuarat cawangan dan bahagian tolak PN ko nak campak ke mana..!?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok la tolak. Level ketua cawangan pun takat mana. Yg dipilih pun bukannya educated pun. Cepat sikit kena kafan secara semulajadi. Haha

      Delete
  2. Hebat tul nujuman oleh nujum pak belang.. kalu dah tau ape yg belaku akn datang tak yah la pru15.. bazir duit je.. elok duit tu diagih2kan kat rakyat marhain.

    ReplyDelete
  3. nasib umno akan ditentukan oleh pengundi selepas PAU menentukan siapa president parti. jika pengundi boleh menerima president parti, maka lebih mudah jika umno bersendirian hadapi PRU. nasib UMNO sekarang ini terletak pada kebijaksanaan perwakilan UMNO

    ReplyDelete
  4. Kd ni perasan tau pasal dapur dan bilik utama dalam umno. Padahal, bilik tamupun Kd tak pernah jenguk tengok. Syok sendiri je lebih. Aku nak tanya Kd. Kalau ko lebih tahu segala segi pasal umno, maknanya ketua-ketua bahagian umno yang tolak kerjasama dengan bersatu ni buta huruf belakalah ye. Tak reti baca kiri kanan.

    ReplyDelete