Monday, March 22, 2021

SIAPA CEPAT DIA DAPAT....

Terkesan dengan cerita di bawah, satu pendaftaran akaun QM Emas Percuma bernilai RM20 ditawarkan kepada 20 penyertaan siapa cepat dia dapat.....

APA yang perlu dibuat, klik - daftar - Terima - Serah - semak email..

Anda AKAN dihubungi oleh admin.

https://quantumnrich.com

.....

Catatan 22/3/21:

Hari ini, Isnin, seperti biasa kelas BI 3Zamrud jam 10:15 - 11:15. Aku masuk kelas dan mengajar lebih kurang 40 minit. Masa berbaki untuk aktiviti bertulis. 

Tatkala aku minta  muridku menulis, aku perasan seorang murid tidak mengeluarkan buku tulis. Bila aku tanya dia jawab buku tiada. Sebelum ini pun dia memberikan alasan yang sama, namun mujur pada waktu itu ada aktiviti bertulis di dalam lembaran kerja.

Alternatifnya, aku minta dia menulis di mana-mana kertas yang dia ada. Dia pun mula menulis. Ketika aku melewati mejanya aku perasan dia menulis di lembaran buku garis empat. 

Aku tanya mengapa tulis di kertas garis empat? Dia jawab tiada buku garis dua (single-line). 

Aku tanya lagi, "kenapa tak beli? Kan hari ni dah masuk minggu ke-3.." 

Simple aje jawapan dia, "takde duit, sir.." 

Aku terkedu.., tapi aku menyoal lanjut, "...takkan buku sebuah pun tak boleh nak beli?" 

Dia tunduk sambil menjawab, "...mak cakap nanti ayah dapat kerja ayah beli lah buku saya," Aku hanya terdiam. Aku taknak menyoal lagi. Aku dekati dia dan aku cakap, " ...nanti waktu rehat awak pergi jumpa saya di bilik guru, ambik buku tulis .." (sememangnya aku sentiasa menyediakan buku-buku kosong untuk murid yang tidak berkemampuan)

Ketika dia menerima buku tulis yang aku berikan dia berulang-ulang ucap, "Thank you, sir! Thank you, sir!" 

Wow! Aku teruja dibuatnya.., she speak English laaaahh!

Apapun, jauh di lubuk hatiku terdetak betapa terkesannya bahana covid19 kepada rakyat marhaen. Moga-moga bantuan yang diberikan kerajaan dan ngo-ngo sampai ke sasaran dengan cepat, tepat dan mengesankan!

~ cikgu sir pedalaman.

.....

Jika anda seorang guru, saya beri 3 akaun Percuma bernilai RM100 sebagai TANDA jasamu di kenang.

Step yg sama seperti di atas.. 

https://quantumnrich.com

12 comments:

  1. QM Emas vs Winner Dynasty Group yang jadi mangsa Melayu jugak kena tipu.

    Ketua Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, Datuk Seri Nicky Liow Soon Hee yang berusia 33 tahun dikesan dengan alamat terakhirnya ialah di Trigon Residence Unit 1009, Puchong, Selangor.

    Katanya, pengasas Winner Dynasty Group itu dikehendaki untuk membantu siasatan di bawah Seksyen 130 V hingga 130 ZB Kanun Keseksaan bagi kesalahan kumpulan jenayah terancang.

    “Semalam, polis Johor mengadakan operasi dan serbuan di Puchong, Selangor dan menahan 12 individu termasuk seorang lagi yang berpangkat Datuk Seri.

    “Sindiket ini besar dan banyak membabitkan penipuan dan scam. Suspek adalah seorang yang berpengaruh dan mempunyai banyak hubungan dengan ramai orang kenamaan termasuk pegawai daripada agensi penguat kuasa,” katanya seperti dilapor media tempatan.

    ReplyDelete
  2. - Yang beri kebenaran bagi boss Maxis untuk beli tanah Jalan Turf Club Ampang, Atok.
    - Yang suruh Petronas J/V dan beli tanah dari boss Maxis untuk bina KLCC, Atok.
    - Yang beri lesen telco kepada boss Maxis, Atok.
    - Yang beri monopoli 20 tahun Astro kepada boss Maxis, Atok
    - Yang beri kelulusan kepada boss Maxis untuk lesen 4D Pan Malaysia Pools dan Big Sweep (Damacai), Atok.
    - Yang beri beberapa konsesi IPP berat sebelah kepada boss Maxis, Atok.

    Yang akhirnya menjadi pengerusi Maxis, anak Atok.

    Malaysia Atok punya.

    Mohon tambah:

    - Pemilik syarikat fibre optic terbesar Malaysia Opcom, anak Atok.
    - Pengerusi baru syarikat telco Maxis, anak Atok.
    - Pengerusi baru syarikat SPV kerajaan PN projek RM15 bilion untuk bina 5G, bekas orang kanan kuat pemilik Maxis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. So, APA MASALAHNYA?

      Yang bawa internet ke Malaysia pakat² Kita guna sekarang ni pun, Mahathir.

      Delete
    2. kipas berpusing pusing

      Delete
    3. Sbb atok je yg berakal....kau plak sibuk menyibuk. Bila miskin salahkan org...
      Bro Minda mesti kaya bro! Iri buang jauh²,usaha mau lebih. WAJIB berjaya

      Delete
  3. Replies
    1. Apa kau dapat? Kau ingat Maxis harap kau sorang je? Tambahkan ilmu lagi....

      Delete
  4. pegi mampos dng maxis dan sekutu.. boikot abis abisan...atau paksa mokhzani jual saham maxis dan sila brambos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan berjalan dimuka bumi Allah ini dengan sombong dan angkuh..,

      Delete
  5. Alhamdulillah.. Yg dilantik adalah orang melayu islam.. Yg tak ada rekod kes jenayah menyamun duit negara, rasuah, gubahwang dan rakde jenayah liwat yakni menggunakan kotenya utk jubur lelaki. Orang melayu berbangga..

    ReplyDelete
  6. Marah betul korang kt mokhzani anak atok ye. Aku tak marahpun sebab aku tak pakai maxis. Maxis bukan baguspun liputan dia. Bnyk tempat terutama belah luar bandar liputan maxis hampeh. So, korang nak marah kat mokhzani sampai nak boikot maxis itu korang punya pasal. Aku tak caknepun dgn maxis sejak dulu. Koman punya telco.

    ReplyDelete
  7. Aku dah lama nak buang astro.. nak kensel astro mcm pukimak punya layanan.... layan netflix jer

    ReplyDelete