Tuesday, March 30, 2021

UMNO. BERSATU TAK BANYAK BEZA..SEMBANG KARI..NATO

Kerajaan Johor boleh tumbang bila-bila masa | Berita Harian: JOHOR BAHRU: Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) Johor mengingatkan bahawa kerajaan Johor boleh tumbang pada bila-bila masa, jika mana-mana dua Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) yang membentuk kerajaan negeri kecewa dengan pendirian UMNO Johor.

# Masing² cakap besar, sombong mcm bagus, suci dan mulia...

Budak² 18 tahun ketawa terkekek tengok PERANGAI pemimpin tua buat wayang...


15 comments:

  1. Supposedly very experienced malay and muslim party is cancelled by the members total blindness towards what thieving najib had done to the party and what clueless zahid has dons when leading the party. Totally umno is at its lowest ebb since pru14 defeat.

    For Muhyiddin led Bersatu, it is party of ineffective and untested leadership when breaking away from its Chairman. Ego and hard headedness destroy the party despite the many advice given by its co-founder TDM.

    ReplyDelete
  2. Hang pun ape kurang ye... sembang n gebang sana sini

    ReplyDelete
  3. Muafakat and Perikatan must unite or lose to Pakatan, says PAS grassroots.

    My view is PH could never make a comeback IF ANWAR HELMS IT...He failed BA. He let down PR. He continued to lie he has the nos. Every Sept 16, the bell rings to remind Anwar's famous lie.

    ReplyDelete
  4. Umno backed Perikatan for stability, says Najib

    B--- Sh--. NAJIB thought he and or Zahid could avoid Sg Buluh Resort.

    ReplyDelete
  5. Analysts: Umno may still win big if it goes alone in GE15, but risks self-sabotage if tension with PAS prolongs.

    I beg to differ. Should Zahid and or Najib still command support of MTUs, Umno will not win let alone BIG.

    BUT if they both leave, then I am quite optimistic they could make it, not alone but with support from other political parties.

    ReplyDelete
  6. Biarlah Kd. Nak jadi apapun biarlah. Setahu aku kau tidaklah mesra dgn PPBM sebab mengkhianati Tun. Dengan UMNO lagilah, sebab dipimpin oleh sebahagiannya kluster mahkamah, yang paling kau tak minat aka benci. So, kenapa kau asyik 'up' hari-hari isu UMNO, BN, PPBM, PN, MN hingga tersisih jauh isu yang paling penting dalam dunia politik kau, PEJUANG. Apa maknanya bernama PEJUANG jika untuk berjuang sampai pendaftaran PEJUANG diluluskan RoSpun nampak lemau dan lesu. War-warkanlah, apa permainan PM, menteri keselamatan dlm negari dan sebagainya hingga PEJUANG masih gagal didaftarkan oleh RoS. Jika dah dibawa ke mahkamah, update apa yang berlaku.
    Yang boleh diperhatikan, hari-hari terkini asyik isu Zahid, Najib, Muhyiddin, UMNO, PPBM je yang KD postingkan. Adakah tujuan KD berblog hanya nak mengisukan isu-isu buruk perangai orang sahaja. Yang bagus-bagus takde ke utk diisukan.
    (Oh ya, isu baik ada jugak, saham emas...kikiki).

    ReplyDelete
  7. saham emas tu dengau kabau ada kena mengena dengan Datuk Vicky dan Datuk Edy Kana.... tatau la ini fakta atau fitnah jijik juga..

    mmmm melingkup lagi la org melayu.. sapa ada link bole share ..!?


    kikikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. April 2021 - bakal TERSENARAI di BSKL
      April 2021 - masuk pasaran Indonesia
      Jun 2021 - bakal TERSENARAI di BSI
      April 2021 - masuk pasaran Singapura.

      Gold Storage Asset (emas fizikal) boleh collect di beberapa bank tempatan seluruh negara.

      Fikir²kanlah.

      Delete
    2. KD tu "gila talak" dengan UMNO.Benci tapi rindu lah katakan.
      1 hari tak petik UMNO,Najib,Zahid tak sempurna hidupnya..gamaknya lah

      Delete
    3. Dah macam2 teknik penipuan pelaburan emas.dari Etika Emas,Geneva Gold..semua macam sah.akhirnya pelabur terkena juga.KD .ko tengoklah nanti betul atau tidak cakap aku.Dalam pada tu dah banyak orang2 Melayu ko pengaruhi

      Delete
    4. Istilah 'BAKAL' tu tak boleh diambil kira lagi sebab hanya BAKAL berlaku, belum berlaku lagi. BAKAL ni ada risiko tinggi sebab yang sedang dan sudah berlaku juga tak lari dari risiko. Tak salah mencuba untuk meraih rezeki tapi kena berhati-hati dalam mencari peluang menambah rezeki. Jangan terlalu optimis kerana saham-saham tipu sebelum ni pun ada menyatakan BAKAL-BAKAL seperti yang ditulis oleh KD.
      Memahami pengurusan risiko adalah lebih afdal untuk mengurangkan risiko yang akan merugikan.

      Delete
  8. Waahhh bakal tersenarai di BSKL mmm pink form laku lagi ke...!!

    Bab 'bakal' lu fikir lah sindri...

    apa apa pun tahniah ler.. husnuzon jer ler

    tak baik buat fitnah jijik


    kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang bagus tu tadah mulut, buka luas²...sumbat brim...

      Rupanya bapa scammer, kepala penyamun...

      Kikikiki

      Delete
  9. Bila aku bagi link Tak baca...lepas ITU Komen meroyan bodoh.

    Kau semak dengan Bank Negara, Kau semak dengan Muamalat, Affin dan RHB bank.
    Kau semak dengan ANGKASA..Kau semak dengan BSKL

    Jangan tunggu info disuap, lepas tu meroyan...

    Buanglah sikit taik di otak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiba satu tahap nanti QM akan melingkop..masa tu tunggu apa KD nak melabon lagi.

      Delete