Saturday, March 13, 2021

YANG ADA MASALAH AKAN MELOMPAT

Yang Tak MELOMPAT sebab kekadang tidak ditawarkan...

Yang tidak.lompat sebab dibayar untuk kekal ditempat sama..
"Kalau aku Tak dibayar aku lompat..."

Yang lompat pasti AdA peluang yang lebih baik...Yang MELOMPAT atas pilihan Mana yang lebih kurang mudarat..

Ada yang sedang tunggu MELOMPAT..but not the rite time yet, tiada offer yang jelas
 
Tak MELOMPAT sudah pasti tiada yang lebih bagus..lebih baik MELOMPAT.

Ada JUGA strategi, jual si katak untuk jadi agen dalaman musuh...

Ada JUGA jual si katak strategi aku ikut kemudian...

Tidak ada yang MELOMPAT tanpa sebab..

# Yang MELOMPAT yakin PN AKAN kekal berkuasa.

Ini politik Cari makan.

3 comments:

 1. macam Tun jugak asalmerajuk jer lompat, asal lompat merajuk, asal merajuk buat parti baru, asal parti baru tak lulus merajuk, asal merajuk lompat balik... begitulah bergilir gilir seterusnya sampai Abang Jamil mampos... oopsss masuk citer madu 3 daaaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Melompat ialah bila jd mp dan keluar parti masuk parti lain. Dia bwk label mp. Tun tak pernah melompat. Dua keluar parti dgn takde jwtn mp pun. Zaman paklah dia keluar umno.
   Apasal bangang sangat ko ni. Bangang kalahkan lokman

   Delete
 2. Hamka pulak dahh..!! bulan lalu Mohammad Natsir sebelum ni Nurcholish Madjid yang mana satu Anwar Ibrahim kagumi sebenarnya?

  Yang terbaru wacana Hamka pulak dahhh..!!Anwar Ibrahim Seminar Antarabangsa Pemikiran Buya Hamka Di Alam Melayu..!!

  [{Untuk pengetahuan pembaca kelian filem 'Titanic' antara 2 darjat itu arahan James Cameroon yang untung besar itu telah menciplak karya asal Hamka novel berjodol "Tenggelamnya Kapal Van der Wijck'.

  Filem kisah anak minang adat pepatih si cantik Hayati bersama peria perantau tersisih dari darjat sukunya adat pepatih. Karya Hamka lebih dulu dari Titanic. Cari novel itu dah tonton di netflix anda akan tahu Hamka sudah menulis novel 'Tengelamnya Kapal Van der Wijck' itu lebih dulu dari filem Titanic.}]

  Pendokong Islam Liberal Indonesian pula adalah Nurcholish Madjid Penaung Ajaran Pluralisma Indonesia.

  News bulan lepas tokoh Mohammad Natsir adalah pemikir Islam yang disegani oleh Anwar Ibrahim... terrkini wacana pemikiran Hamka pulak dah...

  Anwar berkata ketokohan Perdana Menteri kelima Indonesia, Mohammad Natsir dalam penulisannya mengenai Islam dan modenisasi memberi kesan yang mendalam kepada pembangunan negara islam di rantau ini.

  "Kewibawaan tokoh agama dan ahli politik Indonesia, Mohammad Natsir dalam penulisannya mengenai Islam dan modernisasi memberi kesan yang mendalam kepada pembangunan negara Islam di rantau ini" kata. Anwar Ibrahim

  Dahulu John Sidel pula memperkenalkan pemikiran Anwar Ibrahim adalah sebagai tokoh setaraf dengan Nurcholish Madjid dari Indonesia. Kedua dua tokoh dari Indonesia Anwar kagumi.

  Agenda Pluralisme dan Tokoh Pluralisma Nurcholish Madjid, pendokong Islam Liberal Indonesia juga dikagumi oleh Anwar Ibrahim.
  Cuma persoalan untuk rakyat Malaysia yang mana satu tokoh ini paling dikagumi oleh Anwar Ibrahim..!?

  Malah dulu Anwar Gagal Jawab Surat Amaran JAKIM, Anwar Tarik Balik Ucapan Pluralisme in Divided World di LSE London dlm Blog nya

  Kumpulan Persatuan Islam mengadakan wacana di Masjid Wilayah Kuala Lumpur, bertemakan Membanteras “Gerakan Pluralisme Agama dan Permutadan Ummah”, anjuran bersama Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dengan kerjasama Jabatan Agama Islam Selangor(JAIS), Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia ( MUAFAKAT), Majlis permuafakatan Badan Amal Islam Wilayah Persekutuan, Allied Coordinating Committee of Islamic NGO (ACCIN) dan Yayasan Dakwah Islamiyah Malaysia (YADIM).

  Anwar terpaksa menarik balik teks ucapan penuh di LSE pada 18 Mac lalu di blognya kerana telah menerima surat amaran daripada pihak JAKIM. ( ni haahh link sila baca semua nya..)

  http://aidc-editor.blogspot.com/2009/04/anwar-ibrahim-projek-islam-liberal.html?m=1

  Dari pemikiran dipengaruhi Maududi, Hassan al-Banna, Syed Qutb, dan yang sepertinya akhirnya Anwar menjadikan pendokong aliran John Hicks (ulama mano pulak ni.!?) dan Nurcholish Madjid dengan aliran pluralisme agama

  Anwar dikatakan tidak menjawab surat JAKIM itu sebaliknya menarik siaran ucapan di blognya itu, tanpa memberi sebarang penjelasan berhubung sebab-sebab penarikan teks teks tersebut daripadanya.

  John Sidel memuji Anwar Ibrahim sebagai tokoh setaraf dengan Nurcholish Madjid, pendokong Islam Liberal Indonesia
  Anwar Ibrahim sewaktu berucap atas tajuk “Religion and Pluralism in a Divided World” (Agama dan Pluralisma dalam Dua Dunia) di LSE, London pada 18 Mac 2010 lalu dengan penuh yakin telah mempromosi Pluralisme Agama.

  Hingga sekarang ini Anwar juga tidak tampil mempertahankan atau meminta maaf membetulkan kesilapannya.

  Awas agenda Pluralisma agama ancaman negara belum pudar. Kepada umat Islam di Malaysia wayang sebenar Anwar Ibrahim masih kabur dan rakyat Malaysia berhak mencurigai Anwar Ibrahim..

  p/s
  para ibu ibu bapak bapak seklian yg budiman ini link filem Tenggelamnya Kapal Van der Wijck atau di netflix. Kalu bisa nonton filem novel Hamka tenggelamnya Kapal Van der Wijck tidak ada kisah LGBT yaa..kikiki...!!

  https://m.imdb.com/title/tt3418604/

  ReplyDelete