Saturday, April 10, 2021

JAWAPAN ANWAR MENGESAHKAN ITU PERBUALAN MEREKA?

Berputar berbelit, bersilat bergagap - soalan tidak dijawab. Tetapi rakyat tidak bodoh.
Toyol

6 comments:

 1. So.. ape isu? Bukan satu jenayah pun .. hanya perbualan strategi berpolitik.. yg lain ribut pasai pe?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak ada siapapun ribut.

   Yang tergagap gagap membelit tu kenapa?

   Delete
  2. Utk penyokong pkr memang takde isu. Yg isunya ialah bila semua perwakilan dan penyokong umno ditipu hidup2 oleh presiden umno sendiri.

   Strategi? Byk persoalan beb.sapa yg record? Mungkin ke nuwar yg record dan viralkan utk pecahkan umno sebenarnya? Tu pun strategi jugak kan?

   Delete
 2. Dia gagap dan membelit tuh dah DNA dia semenjak dari disoal mana JAM OMEGA lagi...memang bukan PM material tapi yang dibangkit kan apabila Muhyiddin Yasin terangan melanggar Tun M dimana dia saran berkerjasama dengan UMNO dan memberi jawatan Menteri dan GLC dll tidak ada tindakan...dia dah jadi PM.

  So apa beza Najib dengan Muhyiddin dimana kuasa ditangan diguna untuk kepentingan diri semata bukan terhadap rakyat!

  ReplyDelete
 3. Rasulullah SAW bersabda dalam hadis maksudnya:

  "Tanda-tanda orang munafik itu ada tiga macam, apabila berkata suka berdusta, apabila berjanji selalu menyalahi dan apabila diberi kepercayaan (amanah) suka khianat". (Riwayat Bukhari dan Muslim).

  ReplyDelete
 4. Sewaktu bertahta Najib ke China untuk kambus riwayat 1MDB, Tun M ke sana bertungkus lumus untuk re-negotiate (perjanjian yang sudah dimeterai Najib), H2O ke China dengan berkata "...you are our big brother..." sedangkan Turkey memotong saluran ayer ke pejabat duta China di Ankara dan terus membela nasib masyarakat Uighir yang ditindas teruk!

  Bersandar lah kepada Al-Quran dan Hadith tapi tidak dipraktik kan tidak mengubah nasib kaum itu. Dimana Saudi, UAE, Qatar, Kuwait, Iran dan Iraq, Egypt, Libya, Morrocco, Tunisia, Malaysia, Indonesia dan negara negara OIC tatkala Palestine, Xinjiang, Syria, Yemen, Sudan, Eritrea, Somalia, Senegal dimana kehidupan ummah begitu daif sekali?

  This is not an insinuations but just facts to ponder upon.

  ReplyDelete