Monday, April 12, 2021

PA PULA PENDAPAT PEGUAM NAJIB BERHUBUNG TIGA HAKIM MAHKAWAH RAYUAN?

Apakah mereka kelihatan terdorong untuk mengekalkan hukuman terdahulu?

Atau mereka hanya suci jika bebaskan Najib?



10 comments:

  1. Peguam sendiri pun dah nampak tak boleh nak tegakkan benang basah. Last2 dia berhujah meramal tindakan hakim. Haha

    ReplyDelete
  2. Kenyataan Peguam Shafie Abdullah

    Hakim yang bodo tak bijak bistari telah membuat kenyataan, “Sungguhpun sekiranya Bank Negara telah memberikan amaran kepada DSN berkaitan transaksi wang mencurigakan yang masuk ke dalam akaun beliau, DSN tidak akan mempedulikannya kerana beliau sangat berkuasa dan tidak akan menghiraukannya.”

    Dari mana beliau (hakim) ini mendapat idea ini kita tidak tahu. Tetapi beliau beri penemuan ini antara lain. Jadi untuk membidas ini, kita menemui perkembangan baru dalam 3 perkara.

    Yang pertama, Goldman Sachs dan Tim Leissner telah mengaku salah di New York. Di New York ketika mereka mengaku salah, mereka juga telah mengatakan (bagi mengurangkan hukuman terhadap mereka) Tim Leissner telah mengatakan bahawa beliau telah merasuah pegawai-pegawai 1MDB dan pegawai-pegawai berkaitan lain. Beliau telah merasuah mereka dengan wang haram yang diperolehinya.

    Ini adalah sangat relevan kerana sekiranya pegawai-pegawai 1MDB, SRC dan syarikat berkaitan lain telah dirasuah oleh Tim Leissner yang merupakan sekutu Jho Low, maka adalah tidak menghairankan mengapa Najib tidak mendapat apa-apa amaran dari pengurusan tertinggi 1MDB dan SRC.

    Maka hujah pembelaan DSN bahawa terdapat konspirasi melibatkan agensi-agensi berkaitan iaitu SRC, 1MDB, Ambank dan penasihat kewangan Goldman Sachs.

    Beliau telah mengatakan sedemikian; bahawa mereka ini telah berkonspirasi di belakang Najib dan Jho Lo yang dikatakan bertukat jadi beruang menjana keuntungan duit lumayan dari 1MDB. Sekor lagi Nik Faisal jadi jutawan segera dan kaya raya dan lesap tidak dapat dikesan sampai sekarang. Justo jadi buruan dan banduan di Thailand di angkat jadi PejWang di Malaysia tiba tiba lesap bila kartel kerala tertebuk muka sendiri.

    Tidak ketinggalan bekas gabnor Bank Negara juga menjana keuntungan (contohnya keluarga Zety dapat beratus juta wang 1MDB dari Jho Lo) tetapi Najib yang dimangsakan sebagai tertuduh.

    Kepala Kartel Kerala pula memberi imbuhan dengan melantik jadi Pergerudi PNB gaji yang sangat lumayan menjalankan kerja fitnah jijik terhadap Najib dengan berkesan sekali. Tak ke bab's... namenyer tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konspirasi?
      Nak muntah aku baca...

      Duit masuk akaun, belanja sakan, konspirasi??

      Kikikiki

      Delete
    2. Tak habis dgn konspirasi, fitnah..bila masuk mahkamah ckp tak tahu..dlm x tahu joli sakan..kalau kau nak memperbodohkan diri pertahankan si raja klep tu go ahead..itu standard org yg bukan sj pekak, tp buta akal, hati..

      Delete
    3. Kalau dah bandut tu. Apa bolih buat fakta di depan mata tak faham just because dia tu NR.

      Delete
  3. Memanglah terdorong untuk putuskan Najib penyamun bersalah sebab bukti-bukti semua jelas dan nyata. Kalau tak jelas memanglah tak terdorong untuk hakim putus bersalah. Bodoh betul peguam Najib ni. Masih berfantasi nampaknya.

    ReplyDelete
  4. 2.07.
    Ada lagi spesies dungu ni rupanya. Nak buat macam mana....dah mmg bangang,tulis panjang² isi macam cibai.

    ReplyDelete
  5. “Sungguhpun sekiranya Bank Negara telah memberikan amaran kepada DSN berkaitan transaksi wang mencurigakan yang masuk ke dalam akaun beliau, DSN tidak akan mempedulikannya kerana beliau sangat berkuasa dan tidak akan menghiraukannya.”

    Haiwan peliharaan najip kata hakim bodo??
    Biar dia baca balik kuasa gabenor terletak dibawah akta apa. Kuasa perdana menteri bwh mana. Kuasa menteri kewangan dibawah mana. Kuasa pengerusi syarikat kat mana. Kahkahkahkahkahkah

    ReplyDelete
  6. Najib's defence team committed serious strategic error by attacking the judge on "his alleged incompetence and his move seen to want to convict Najib".

    I strongly believe the team do not have much meat as line of defence as facts are indisputable viz wrongdoings.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sedang menulis isu yg sama ketika anda Komen.

      Saya sependapat peguambela salah fokus, cenderung menyerang sikap dan peribadi Hakim mahkamah tinggi, satu persepsi.

      Kurang fokus pada fakta, fakta yang membantu menterbalikan KEPUTUSAN Hakim mahkamah tinggi.

      Yang menjadi mangsa adalah pelanggan.

      Anwar sendiri gagal dalam pembelaannya apabila menggunakan konspirasi sebagai alasan.

      Ia hampir berulang dalam.kes Najib.

      Mereka muflis fakta????

      Delete