Friday, April 16, 2021

SIASAT ZETI SIASAT JUGA MAHATHIR

SIASAT Mahathir untuk lunaskan hati banyak pihak.

SIASAT untuk disabit atau dibersihkan.

Mahathir ada hubungi ZETI semasa Najib MASIH PM dan bagaimana SESEORANG telah membocor dan mengkhianati taskforce yg mahu bertindak ke atas Najib.

Mahathir nafi tahu suami dan anak ZETI terima sejumlah wang yang besar semasa melantik ZETI utk menasihati kerajaan baru PH.

ITU kata Mahathir tetapi mungkin ada sumber lain disebaliknya.

SIASAT sampai ke lubang cacing dan elok JUGA SIASAT siapa yang bocorkan maklumat hingga taskforce dibubarkan?

ZETI mempunyai cabaran integriti yang kritikal dan sudah tentu ada sebab besar JUGA, wang tutup mulut? 1001 kemungkinkan...


https://www.utusan.com.my/rencana/forum/2021/04/emas-pelaburan-cukup-baik/

13 comments:

  1. https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2021/01/660556/mohon-mahkamah-keluarkan-amaran-larang-najib-serang-zeti

    Kalau ada kesalahan dari bekas gabenor..sila siasat habis. Terbukti salah sila hukum ikut undang2.
    Cuma nak bagitau..zeti iaalah saksi kepada pendakwaraya. Dia memilih utk jadi saksi pendakwaan. Seronok nya lepas ni nak tengok apa akan jadi dgn strategi najib dan peguam pembelaan up isu ni.
    Saling tak tumpah mcm mana tiba2 rizal mansor memilih jadi saksi pendakwaan kes kak mah.kikkki
    Semoga kebenaran akan muncul.kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akhir zaman, pengesahan betul dan sah hanya perlu tanya lalat hijau @ puak dajjal...

      Mereka pemegang KUNCI kepala lutut.

      Delete
  2. Tun Mahathir tried washed his hand.. Tun try 'kantoi' Zety and Zety counter back 'kantoi' Tun again.

    The Edge Online reported yesterday:

    Datuk Dr Tawfiq Ayman, the husband of former Bank Negara Malaysia (BNM) governor Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz, was spotted at the police Commercial Crime unit here giving his statement for three hours.

    Wearing a mask, he was seen waiting and talking to his lawyer at a coffee outlet at 9.50am before going into Menara KPJ in Jalan Tun Razak 10 minutes later.

    Sources told theedgemarkets.com that he had his statement recorded for three hours and was seen leaving the vicinity slightly after 1pm, while being accompanied by his lawyer Datuk Jagjit Singh. It is understood he may come again next week.

    Tun Dr Mahathir washed his hands and claim ignorance of Zeti's 1MDB involvement. Lim Sian See could not believe his denial.

    Mahathir said he did not know when he appointed her on the Council of Eminent Persons. [Read MMO here].

    He told Malaysiakini an interview [Read here and here] after they had earlier reported last month on Mahathir's silence as anti-corruption watchdog C4 trained their guns on him.

    Mahathir said Zeti informed him that Najjb had large amount of money in his personal account and they plan to take action.

    Kantoi! Zeti denied publicly knowing of the RM2.6 billion deposited in Najib's account but Ambank CEO told court she knew.

    It had long been revealed that Zeti had advised Najib to accept the alleged donation from the Saudi royalty into a personal account.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku baca 40 kali.. di Mana yg di katakan Mahathir KANTOI?
      Tak jumpa pun..

      Delete
    2. Selagi takda charge , takde convicted dr mahkamah sesiapa pun boleh dilantik dlm pentadbiran. Sama macam melantik lim guan eng jadi menteri kewangan. Apa yg kantoinya?
      Zeti hanya gabenor. Apa2 keputusan bank negara pun tertakluk arahan menteri kewangan, menteri perdana.kihkihkih

      Delete
  3. kau baca betul betul kau baca lagi atau kau tatau english.. nak translate olak ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba bagitau Mana satu yg kata Mahathir KANTOI?

      Bukankah yg KANTOI ITU ZETYY jika ada..

      Memang kau Tak boleh jawab pun pun sebab english tu pun kau copy paste..kau sendiri pun Tak faham.

      Delete
  4. Was Dr M aware of allegation against Zeti and family, asks anti-graft watchdog

    An anti-corruption watchdog is the latest to demand answers over a report which implicated former Bank Negara Malaysia (BNM) governor Zeti Akthar Aziz and her family in the 1MDB scandal.

    The Center to Combat Corruption and Cronyism (C4) also trained its guns on former premier Dr Mahathir Mohamad, noting that he appointed Zeti (above), who is now the chairperson of Permodalan Nasional Bhd (PNB), as a member of the Council of Eminent Persons after the last general election.

    Najib has been slander by receiving money 42 million ringgit that Tun Mahathir knows about that and this slandered he has been told to the whole world via media CNN, CNBC WSJ, Street Times ect.

    When Zety received almost 700 ringgit million ringgit direct from Jho Low Tun Mahathir said 'SAYA TAK TAHU'. This is old man is sick amnesia poor selective memory..!!

    Mahathir said Zeti informed him that Najjb had large amount of money in his personal account and they plan to take action. Kantoi..!!

    Kantoi again.!! Zeti denied publicly knowing of the RM2.6 billion deposited in Najib's account but Ambank CEO told court she knew.

    “Was Mahathir really really aware of this matter?... This old man is sick he has a selective memory amnesia. Cunning old folks. Coward Bastard..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. So, APA yang kantoinya Mahathir?

      Info tentang Najib..ZETYY yg maklumkan.

      Info tentang duit masuk akaun suami dan anaknya (ZETYY) sudah tentu ZETYY tidak maklumkan padanya (Mahathir)...dan tidak JUGA disebut dalam mana² pada Masa ITU.

      Mahathir hanya KANTOI kalau ZETYY dapat BUKTIKAN dia ada bagitau Mahathir sebelum ini tentang kedudukan kewangan keluarga nya...
      Logiknya tidak mungkin dia dedahkan pada Mahathir.

      Jawapan Mahathir tepat dan tidak KANTOI..

      Kalau ZETYY denied publicly tahu 2.6 b masuk akaun Najib..ITU ZETYY yang KANTOI..heret dia ke mahkamah untuk bercakap bohong dan BAWA Mahathir sebagai saksi untuk membuktikan ZETYY cakap bohong.

      Kalau sakit hati sangat pun dengan Mahathir Jangan tuduh Mahathir KANTOI..dia bukan authorised person.

      Yang KANTOI samada Najib atau ZETYY..atau kedua duanya.

      Delete
    2. Tony pua tak tahu, lim kit siang pun tak tau, rafizi tak tahu, muhyidin, sapie apdal, husni dan ramai yg bongkar isu 1mdb tak tahu adanya duit 700 juta masuk dari keluarga zeti. Semua yg tak tahu ada sakit la memory amnesia?Semua yg bongkar ni Kalau tahu dah lama heboh. Now skrg dah tahu. Apa lagi? Siasat dan dakwa kalau ada kes. Apa susah?

      Tulis pjg2 rupanya speculate je.ptuii

      Delete
    3. yg fungsi kimak taskforce tu tak siar... so aku dah jawab... tulur masuk lam prot tak siar..

      Delete
  5. KD

    It is the wish of TDM's adversaries that he gets cornered and implicated.

    For 45 years of my working life after graduating, I have heard accusations and allegations levelled at TDM. Following that was name calling and humiliation. BUT ALLAH'S will, none had hold water. Perhaps reality based on facts truths overwhelm fantasy based on fiction and falsity...

    The malays and muslims have no clear objective, vision and or mission viz Ummah Unity as they had/have and will continue to tussle for power, position and material reward.

    Not unless malays and muslims can do without superficiality and hypocrisy, only then we can have Ummah Unity.

    Another crucial issue would be the continuous squabbling amongst the islamic teachers (I honestly am reluctant to call them "ustaz or ulama) as real and true religious teachers do not wash dirty linen in public more so become laughing stock of our "religious experts".

    Wallahuaklam

    ReplyDelete