Tuesday, April 6, 2021

YANG BERPOLITIK, YANG MEMPOLITIKAN KES NAJIB ADALAH DIRINYA SENDIRI...BUKAN ORANG LAIN

Setiap kes ada merit, perlu jawab ikut fakta bukan cuba kaitkan dengan lain peristiwa dan perkara.

Duit masuk akaun, saya tidak tahu?

Tapi berbelanja sakan?

Jho low tak kenal, tapi pernah datang ke rumah?

Derma tidak termasuk layak dicukai...kenyataan LHDN di era siapa PM?

Setiap PM ada musuh dan Mahathir paling banyak musuh tetapi kenapa tidak ada konspirasi ke atasnya?

Kenapa tidak ada pendakwaan terpilih?

Kenapa tidak ada gossip khalwat dengan artis?

Kenapa tidak ada dikaitkan dengan pembunuhan?

Adakah kerana musuhnya semua berjiwa malaikat?

Begitu juga dengan kesan sumpah laknat? Kena ambil kira jika itu sumpah palsu?

Semasa jadi PM, begitu banyak peluang membersihkan diri, menjelaskan semua mahkamah, kenapa lari nothing 2 hide, kenapa bubar task force, kenapa pecat AG, kenapa pecat Muhyiddin dan Mukhriz?

Kenapa dulunya tidak ada sidang akhbar dua hala?

Dalam politik kena lawan, bukan tagih simpati melampau.

https://www.malaysiakini.com/news/569697

Bersyukurlah, masih bebas di luar.

8 comments:

  1. Tu la. Takpe jibi. Lepas ni kalau baru bukak acc bank. Tetiba duit banyak masuk cepat2 report polis ye. Bgtu ada yg tak kena mintak siasat. Jangan senyapp je siap tahu keluarkan duit enjoi katak.

    ReplyDelete
  2. KD...benda yg kau ulang2 ni menunjukkan kau tak tahu apa yg sebenarnya berlaku....

    Dah dijelaskan byk kali pun kau jenis yg hati busuk...
    Sbb tu susah nk terima kebenaran..

    Elok kau diam ajerlah...

    Jgn nnt Allah tarik nikmat hinggakan kau tak sempat nk bertaubat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa pula aku perlu bertaubat kalau penyamun nya bukan aku?

      Delete
    2. Anon 12.33

      1. Sdra KD sememangnya tahu apa yang berlaku. Beliau BEREALITI, bukan mscam anda berfantasi

      2. Sdra KD jelas yang dia BERFAKTA, bukan macam anda berauta dengan fiksyen

      3. Sdra KD sebenarnya BERKEBENARAN, bukan ber kepalsuan macam ada.

      Sebenarnya Najib itu TULAH dengan orang tua yang dihina KEPALA BAPAK KAU....

      Period.

      Delete
    3. Apa yg diterangkan? Cuba anon12.38 bgtu apa yg ko paham. Senang nak detect level mana education ko.

      Delete
    4. Ni toya. Pi la jilat teloq bossku. Sembang semua bossku jgk yg betoi. Pelaq

      Delete
  3. 138.
    Apa kebenarannya?
    1.Gambar keluarga atas bot mewah?
    2.2.6bil?
    3.42 mil....tak tahu,belanja tahu. Apa ke bodoh sangat?
    4. Faisal mana? Kenapa lari tak cukup tanah?
    Tu semua palsu ke?
    138....anda mmg bangang,tu je saya dapat tulis!

    ReplyDelete