Thursday, July 22, 2021

PENILAIAN YANG BOLEH DIPERCAYAI...


Tetapi baik JUGA Ingat pesan orang tua² Kita...

Air tenang Jangan disangka tiada budaya.

Mukhriz perlu ingat siapa pegawai khasnya semasa dia jadi MB KEDAH..dan pegawai khas ITU MB Perak era PH... Adalah dia is not one of them to?Emas/dinar itu antara sunnah


Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan, “Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham.”

(Hadis dari Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal)

1 comment:

 1. suhu politik makin panas

  1.terbaru tengku adnan kata dia menjadi mangsa pendakwaan terpilih kerana tidak mahu ikut arahan tun supaya tinggalkan umno dan sertai PH.

  2.kenyataan tengku adnan itu dibuat selepas sehari syed saddiq mengeluarkan kenyataan bahawa pendakwaan terpilih terhadapnya kerana enggan menyertai PN.

  3. beza keduanya ialah syed saddiq keluarkan kenyataan sehari sebelum pendakwaan terhadapnya bermula, manakala tengku adnan keluarkan kenyataan yang "bunyinya" hampir sama dengan kenyataan syed saddiq tetapi hanya setelah...
  a) syed saddiq keluarkan kenyataan
  b) dilepaskan oleh mahkamah rayuan.

  apa yang menarik perhatian minda saya dalam soal ini ialah kenapa dia baru sekarang nak menyanyi lagu yang seirama dengan syed saddiq???
  pendawaan terhadapnya telah lama bermula dan sudah lima hari mahkamah rayuan membebaskan nya dan kenapa baru nak cakap perkara itu.?
  adakah dia terlupa lirik dan bila terdengar syed saddiq nyanyi baru dia teringat liriknya.
  atau dia hanya burung kakak tua yang hanya mampu mengajuk cakap orang.
  atau kerana membayar "hutang budi"

  #tunggu komen tun esok...

  ReplyDelete