Sunday, December 26, 2021

RAKAN KONGSI DI INDONESIA

 



MENGAPA SAYA PILIH QM. 

Dr.Ihwan


Alasan mengapa sy tertarik beli investasi emas di QM 1x10 atau 1x5:

1. Tidak menyalahi syariat, konsep tawarruq bantuan modal dari QM, jauh dari riba'. 

Sudah dapat sertifikat sesuai syariat dari badan terpercaya ISRA. InsyaAllah membuat hati lebih tenang


2. Uang kita tidak hilang jika emas turun. Kita hanya perlu sabar dan menunggu timing emas naik. 

Secara historis, emas pasti akan terus naik dan naik, kenaikan 1% di Qm akan memberikan keuntungan menjadi 10%. 10% menjadi 100%.mantep kan. 


3. Simpanan tabungan saya di bank berupa nilai rupiah akan tergerus dengan inflasi nilai mata uang dunia. Nilai uang akan terus turun.

 Bayangkan 1 juta 10 tahun dulu dengan 1 juta skr. Sangat jauhkan nilainya?

 Maka kita sangat dianjurkan untuk menabung dalam bentuk emas. 

Jd sy putuskan untuk tabung separuh uang simpanan sya di bank untuk investasi di QM. Sisanya untuk keperluan sehari hari


4. Di Indonesia Market QM masih sangat sangat besar. Untuk menjadi merchant juga sangat sangat besar.

 Ingat QM bukanlah multilevel marketing obat. QM unit trust dimana org akan secara suka rela membeli emas karena memberikan kepercayaan simpanan tabungan di QM yg insyaallah akan memberikan hasil. 


5. Sy sudah crosscheck semua tentang QM, izinnya, sertifikat syariah, terdaftar di bank Negara, check utube, check semuanya. 

Dan kesimpulannya QM memang bisa dipercaya untuk wadah kita investasi ataupun menabung emas. 


6.saya masih sangat newbe dalam hal investasi. QM jadi platform aman untuk kita mulai belajar mengenai investasi. 

Setiap 2x dalam seminggu akan dibimbing secara Teknikal maupun fundamental oleh team angel group QM. 

InsyaAllah kita tidak akan terjun bebas untuk investasi, akan ada terus coaching untuk kita kembangkan uang kita di QM


Semoga memberikan sedikit informasi tentang QM. Share sebanyak banyaknya. InsyaAllah tahun 2022 kita sukses bersama


Wallahualam 


Ini testimoni rakan kongsi saya di Indonesia. Jika ada yang berminat saya boleh ke sana.

Atau anda boleh terbang ke sini SENAI atau KLIA, hotel dan makan saya yang tanggung.

Daftar Percuma 

www.quantumnrich.com 

Atau boleh hubungi terus/wassap sahaja +6019...




Pembukaan office QM di Kuala Lumpur bersama Gabenor Bank Negara pada masa itu



Lobby Marketing Gallery Podomoro Deli Park Medan, 15 Januari 2021, PT.KIM telah melaksanakan Acara Tenant Gathering 2021 di Acara ini dihadiri oleh Komisaris Utama PT.KIM Bapak Muhyan Tambuse, Komisaris PT.KIM Bapak R.E Nainggolan, Plt. Direktur Utama PT.KIM Bapak Adler Manarissan Siahaan, jajaran Manager PT.KIM, Perwakilan Asosiasi Perusahaan KIM (ASPERKIM) Bapak Dicky, Staf Ahli Gubernur Bidang Ekonomi, Keuangan, Pembangunan, Aset dan SDA Bapak Dr.H.Agus Tripriyono.

Acara ini beragendakan penjelasan materi Indonesia Marketing Outlook 2021 oleh Chief Ekonomi BNI Wilayah Sumatera Utara Bapak Wahyu Arie Pratomo dan pemberian penghargaan kepada Tenant Terbaik yang berada di Kawasan Industri Medan.

Lobby Marketing Gallery Podomoro Deli Park Medan, 15 Januari 2021, PT.KIM telah melaksanakan Acara Tenant Gathering 2021 di Acara ini dihadiri oleh Komisaris Utama PT.KIM Bapak Muhyan Tambuse, Komisaris PT.KIM Bapak R.E Nainggolan, Plt. Direktur Utama PT.KIM Bapak Adler Manarissan Siahaan, jajaran Manager PT.KIM, Perwakilan Asosiasi Perusahaan KIM (ASPERKIM) Bapak Dicky, Staf Ahli Gubernur Bidang Ekonomi, Keuangan, Pembangunan, Aset dan SDA Bapak Dr.H.Agus Tripriyono.

Acara ini beragendakan penjelasan materi Indonesia Marketing Outlook 2021 oleh Chief Ekonomi BNI Wilayah Sumatera Utara Bapak Wahyu Arie Pratomo dan pemberian penghargaan kepada Tenant Terbaik yang berada di Kawasan Industri Medan.

Adapun nominasi para Tenant terbaik diantaranya PT. Musim Mas, PT. Growth Asia, PT. Soci Mas, PT PHPP, dan PT. Charoen Phokphan yang dimenangkan oleh PT. Musim Mas. Kategori Pemenang Tenant Terbaik dinilai berdasarkan atas perusahaan yang paling tertib dalam memenuhi kewajibannya, perusahaan yang memiliki penyerapan tenaga kerja paling banyak, dan tidak ada penerapan PHK selama masa pandemi Covid-19. Pemberian penghargaan ini diberikan langsung oleh Plt. Direktur Utama PT.KIM Bapak Adler M. Siahaan kepada Bapak Yuandi selaku perwakilan PT.Musim Mas.

Acara ini diselenggarakan dalam rangka sebagai bahan evaluasi pelayanan kawasan untuk meningkatkan kepuasan pelanggan serta meningkatkan jalinan silaturahmi diantara Tenant dengan Pengelola Kawasan.

Acara ini tetap berlangsung dengan melaksanakan protokol kesehatan, pelepasan masker hanya untuk keperluan dokumentasi.

Source: https://kim.co.id/new/berita/detail/tenant-gathering-kawasan-industri-medan-tahun-2021/







# Blog ini mempunyai 2.5 juta page view dari Indonesia sejak dilancarkan, terima kasih.




Saturday, December 25, 2021

BERIKUT SENARAI MENTERI YANG HILANG KETIKA BANJIR


Cuba cari kalau Parlimen senaraikan...

Tiada senarai yang dikeluarkan oleh JPM?

Bukankah menjadi favourate PM  keluar di kaca TV untuk buat pengumuman ...

Rakyat pun nak tahu keluarga Malaysia mana yang hilang....

Nak tahu rumah Menteri Mana yang tenggelam...rakyat sedia membantu, rakyat sedia hantar helicopter menyelamat...

Nak tahu Mana satu Menteri yang selesa pegang water jet atau kayu golf atau sekadar melambai dari kereta...


Melayu mudah lupa....Tak belajar apa perangai kalau PM dari umno.


Bab senarai hilang pun berahsia, apa lagi bab korup kalau Menteri terlibat?


RAKYAT WAJAR BANGKIT DAN BERTINDAK


Tindakan undang undang yang sepadan perlu diambil bukan sahaja kepada kerajaan pusat tetapi juga kepada kerajaan Negeri, Ketua jabatan yang didapati gagal melakukan amanah dan tanggungjawab..

Mahkamah perlu menetapkan jumlah sebenar pampasan yang perlu kerajaan bayar.

Biar mahkamah juga menentukan samada tindakan ITU boleh di ambil.

Ini memberi PENGAJARAN kepada kerajaan bahawa tanggungjawab mereka adalah wajib.

Dengan ini juga kerajaan selepas ini akan memberi perhatian khusus kepada masalah bencana alam dan mengenakan tindakan TEGAS kepada rakyat yang melanggar undang² seperti pembuangan sampah, penebangan hutan, pemaju perumahan dan sebagainya.

Bencana alam dan keselamatan adalah dua isu yang membolehkan majlis raja² CAMPURTANGAN dan bukan berdiam.

MALAYSIA TINGGAL HANYA SATU LAGI SAHAJA BENTENG TERAKHIR INTEGRITI

Kita ada sistem demokrasi raja berperlembagaan,,,
Kita ada parlimen..
Kita ada kuasa eksekutif,,
Hanya tinggal satu  benteng terakhir ini yang rakyat masih menaruh kepercayaan......mahkamah

Kerajaan Persekutuan Malaysia (Jawiكراجأن ڤرسكوتوان مليسيا) merujuk kepada kerajaan atau kerajaan negara ialah pihak berkuasa yang berpusat di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan eksekutif persekutuan yang berpusat di Putrajaya

Malaysia adalah sebuah persekutuan 13 negeri yang beroperasi dalam raja berperlembagaan di bawah sistem parlimen Westminster dan dikategorikan sebagai demokrasi berparlimen. Kerajaan Persekutuan Malaysia mematuhi dan dicipta oleh Perlembagaan Persekutuan Malaysia, undang-undang tertinggi di negara ini. 

Kerajaan persekutuan menerapkan prinsip pengasingan kuasa dan mempunyai tiga cabang: eksekutif, perundangan dan kehakiman. Kerajaan-kerajaan negeri dalam Malaysia juga mempunyai badan-badan eksekutif dan perundangan masing-masing. 

Sistem kehakiman di Malaysia adalah sistem mahkamah dipersekutuakan dan beroperasi secara seragam di seluruh negara.

Kerajaan persekutuan menggunakan prinsip pemisahan kuasa di bawah Artikel 127 Perlembagaan Persekutuan, [2] dan mempunyai tiga cabang: eksekutif, badan perundangan dan kehakiman. [3] 

Kerajaan negeri dalam Malaysia juga mempunyai badan eksekutif dan perundangan masing-masing. Sistem kehakiman di Malaysia adalah sistem persekutuan federalised yang beroperasi serata di seluruh negara. 


 




Korek lubang sendiri...




Friday, December 24, 2021

ADA APA PADA 26HB SEDIKIT PERINGATAN



          Aceh

          Tsunami

          26-12-2004 

          

          Bohemia

          Gempa

          26-11-1902

          

          Jogja

          Gempa

          26-05-2006


          Tasik - Jawa Barat

          Gempa

          26-06-2010


          Gunung Merapi

          Meletus

          26-10-2010


          Jambatan Tenggarong

          Samarinda, Indonesia

          Runtuh

          26-09-2013


           Gerhana bulan Total

           26-05-2021


          

          Al-Quran Juz ke: 26

"Sedikit waktu lagi Aku akan menggoncang kan langit dan bumi, laut dan darat".


Catatan sejarah..





          


          












SPECIAL TASK THOMAS BUANG MASA DAN WANG RAKYAT (?)

 





Apakah task force ini sangat mendekati untuk membantu rakyat atau sekadar melayan satu nafsu dan keperluan politik.

Sekadar alasan untuk menuding salah kepada pihak lain kononnya kerajaan hari ini lebih bersih...

Buang MASA tenaga wang rakyat yang akhirnya berkesimpulan citarasa dan kepentingan kayangan politik, sedikit sangat untuk negara.

Apakah AG hari di level performance 5 bintang ..bagaimana dengan AG terdahulu dan akan datang...

Apakah keperluan setiap mantan AG akan ada task force nya?

Setakat mana mereka MEMALUKAN NEGARA seperti Najib yang diputuskan oleh Mahkamah Rayuan Malaysia .

Apakah SRC 30 billion forex kerugian bank negara sangat manafaat hakikatnya sama sahaja seperti yang sudah dibahas di Parlimen sebelum ini.

Kenapa tidak fokus sahaja kepada siasatan menyeluruh kepada kelembapan dan kegagalan kerajaan (diri sendiri) dalam ISU banjir sekarang dan ambil tindakan kepada mereka (diri sendiri) yang lalai, cuai dan salahgunakuasa.

Post mortem ini perlu dimula segera, sekarang kerana semua perkara masih baru dalam ingatan masing²..


Kegagalan di tahap memalukan negara Ini belum pun dengar ada yang membuat pengakuan dan meletak jawatan dengan jujur dan tulis hati.

Yang ada tuding, lindung, nafi dan wayang.

Apa malu PMku.


http://kedahlaniie.blogspot.com/2021/12/penduduk-tak-dibenarkan-masuk-sebab.html

SAMBUNG BELAJAR - SAINS POLITIK - MASTER


 Jom Kita sambung belajar






Pengalaman dalam politik umno dan memegang beberapa jawatan PENTING dan utama termasuk exco di peringkat Negeri merupakan proses pembelajaran dan meletakan semua jawatan sebaik sahaja memulakan perniagaan adalah satu langkah yang tepat dan tidak dikesalkan..

Jika diteruskan, sudah tentu aku akan jadi salah satu dari mereka..

HANYA YG TERLIBAT DENGAN BANJIR LANGSUNG DAN TIDAK LANGSUNG AKAN KENAL HATI BUDI SERTA SIKAP KERAJAAN ATAU PEMIMPIN...

 

Kali ini kerajaan dan pemimpin akan berdepan dengan realiti..

Kalau manusia, tentulah tidak perlu tunggu arahan ..bodo sangat ke erti tanggungjawab

Dugaan pada rakyat yang jadi mangsa dugaan yang lebih besar ke atas pemimpin jika mereka curang tidak amanah dan tidak jujur kepada rakyat..

Yang jadi mangsa balaslah budi pada yang telah berjasa dengan pendekatan masing masing.

Yang tidak terlibat dengan banjir, pemerhati boleh hayati melalui ribuan luahan di media sosial...nilaikan sendiri samada semua ITU fitnah, persepsi, fakta atau auta.



POLITIK RAKYAT YANG SEMAKIN KOTOR...

Aku menulis kerana masih ramai yang membaca.

Dulu sekitar 8 ke 12 ribu view setiap hari...

Kemudian tinggal 7 ke 10 ribu view setiap hari..

Sekarang sekitar 5 ke 8 ribu view setiap hari..

Aku akan berhenti menulis jika turun lagi kepada 1 ke 3 ribu view setiap hari..

Ia bukan berlaku kepada blog ini sahaja tetapi kepada blog² lain juga malah majoriti blog sudah pun bungkus atau tidak aktif.

Kenapa? KESIMPULANNYA netizen sudah muak dengan politik yang ada sekarang..

Aku sendiri sudah muak, useless dan buang MASA..

Jadi tolonglah Jangan kerap datang lagi, biar turun view page, lagi cepat lagi bagus dan aku dengan senang hati, menutupnya atau MENJADIKAN nya blog ekonomi @ pelaburan emas sepenuh nya.

Politik Malaysia tidak akan membaiki diri Kita malah akan merosakan hubungan sesama manusia.

Pemimpin tidak menunjukan tauladan dan contoh yang baik.

Mereka tidak survive jika rakyat tidak turut melakukan kesilapan.. 

Rakyat juga bersalah dalam politik negara sekarang.




Tulis buku tentang apa? Nak sebarkan persepsi? Fitnah? Auta? Fakta? Atau ruang dan iklan promo?




NAJIB DAN ROSMAH DIFITNAH SANGAT TERUK


Yang jadi saksi pendakwaan adalah buddy 


Walaupun saya mahu, mengapa saya perlu menggunakan Rizal sedangkan saya mempunyai suami yang tidur dengan saya. Tidak bolehkan saya suruh beliau melakukannya?

Dulu Rizal seorang yang selalu mempertahan Rosmah dalam apa jua serangan dan kritikan.


Setakat ini suami yang tidor dengan Rosmah didapati bersalah dalam satu kes lain dan disabit kan hukuman, juga gagal dalam mahkamah rayuan 

Malah mahkamah memaklumkan perbuatan suaminya MEMALUKAN NEGARA.

Rosmah berisiko yang sama tetapi belum disabit kan.




BOLEH KE GENG SIKAT TEPI CYBERTROOPER NAJIB KAWAL ORANG INI...

 


You Tuber super, open dan kasar... Tak henti menyerang semasa Najib berkuasa hinggalah hilang kuasa...

Sukar nak tutup mulut orang ini..



Situasi sebab lembab Mana mungkin tuntas pantas...

Tetapi Bab mahu citizen delete Komen dan kritik kerajaan cepat pula keluar arahan...

Thursday, December 23, 2021

NAJIB MEMALUKAN NEGARA DAN KINI KANTOI LAGI

Kalau boleh blog ini malas dah nak tulis pasal Najib tetapi kenyataan kenyataan autanya perlu diperbetulkan.




Najib malu besar sekali lagi apabila dia cuba buat tuduhan liar dan tidak relevan.

Kerugian 30 billion urusniaga forex era Mahathir dibahaskan di Parlimen dan kerugian atas kesilapan pengurusan bank negara.




Berapa billion duit masuk kocek Mahathir? Mahathir hanya diberitahu selepas rugi? Kerugian urusniaga secara official oleh bank negara, Mahathir langsung tidak terlibat.


Tiada jho low ujud dalam kerugian tersebut. Tiada beg tangan atau cincin Mahal terlibat..




Kebenaran sudah pun di ketahui lama, sudah basi tetapi Najib ULANG dan cuba ubah tiang goal..

PALING malang, ada penyokong macam hanafi pula yang telan bulat².

UMNO DISARAN BUANG BEBAN... JANGAN TUNGGU BENCANA DAN BALA

Hishamuddin, KJ dan Annuar Musa antara pemimpin yang boleh memainkan peranan PENTING bersama Ismail Sabri mengembalikan semula kegemilangan umno.



Kenapa banjir dan bencana berlaku era PM umno?


Tugas utama memastikan PM tidak digulingkan dan dalam masa yang sama PM tidak mencampuri urusan mahkamah.

Penangguhan kes Zahid dan Najib memberi persepsi petanda yang kurang baik(?)

Seterusnya usaha merehatkan Najib dan Zahid perlu DIBUAT oleh akar umbi melalui majlis Tertinggi.

Kelewatan bertindak menyingkirkan Najib Zahid MENJADIKAN rakyat terhalang untuk menyokong umno dan beralih ke arah lain.



Langkah seterusnya mengajak bersatu, Pejuang dan WARISAN dibubar dan kembali kepada umno.

https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2021/12/24/having-critical-tweets-deleted-a-sign-of-intolerance-govt-told/

Malah kenapa tidak PKR, PUTERA dan AMANAH juga.

Ini merupakan agenda dan perancangan Masa Depan negara yang lebih baik.

Salam jumaat.

MENUJU MAKAN TAIK


Orang ini tidak mempunyai apa apa kepentingan atau outoritas.

Orang ini tidak ada desperado kes mahkamah atau desperado nak jadi seorang PM..

Cakapnya tidak 100% betul tetapi mustahil tidak ada kebenaran...


DISASTER: RAKYAT BANTU KERAJAAN


https://malaysiadateline.com/rakyat-sebar-bantuanbanjir-selepas-geram-kerajaan-lembap-bantu-mangsa-banjir/

Apa malu PMku...

Aku pun dah Tak tahu nak cakap apa tentang kerajaan sekarang, kerajaan Hari ini.

Ikut rekod, Ismail Sabri memang tiada rekod service cemerlang, biasa biasa shj Kerja dan pemikirannya. Tiada rekod jauh ke depan..

Jika di tangan Mahathir, Najib atau Muhyidfin..jauh lebih baik...

Sekarang rakyat yang mengajar kerajaan bagaimana mengurus bencana...pemimpin sedang sebok menuding jari.

I'm not incharge...bila kena batang hidung 

Yang dia incharge adalah sapu bersih Gaji dan elaun

PM perlu LANTIK lagi ramai PUNAHSIHAT jika diri rasa Tak mampu mengurus...




TAK HENSEM TAK PE JANJI KAYA




www.quantumnrich.com

www.quantumnrich.com

ROSMAH SEORANG YANG BIJAK..




Kebenaran jaksanaannya sesuai sebagai seorang isteri Perdana Menteri.. 

Dan kita seperti sedia maklum Najib didapati bersalah dan disabit hukuman yang ditangguhkan menanti mahkamah PERSEKUTUAN. 

Peranan isteri seorang PM tentunya seiring.

CUBALAH NEGERI LAIN DAN PUSAT CERDIK MCM JOHOR


 

Wednesday, December 22, 2021

SUNGAPURA TIDAK PERNAH TANYA, TIDAK PERNAH MINTA IZIN DAN TIDAK PERNAH TAKUT UNTUK MEMBUAT KEPUTUSAN ..

https://www.thestar.com.my/news/nation/2021/12/23/vtl-freeze-hits-johor-hard


Moral of the story...Belajar lah sesuatu walaupun PERINGATAN ini sekadar tetap ditahap masuk kanan dan keluar kiri tanpa apa apa pembelajaran...


MAHKAMAH MALAYSIA SERASI DENGAN ZAHID DAN NAJIB


Kes ditangguhkan berbulan..sakit dan pelbagai alasan lain MENJADIKAN berbulan ITU realiti.

Kebetulan sahaja mereka orang kayangan dan mahkamah telah melaksanakan secara adil dan bijaksana.

Saya yang menurut perintah...

MUHYIDFIN DISELAMATKAN ISMAIL SABRI

Kerajaan gagal yang dilabelkan kepada Muhyiddin dan BERSATU  mungkin sedikit terpadam apabila kerajaan Ismail Sabri dan UMNO mewarisinya dengan lebih teruk.

PALING slow, PALING gagal, PALING lembab terpaksa diterjemahkan kepada Ismail Sabri dan UMNO secara adilnya.

Kekurangan ini terserlah dalam ISU banjir sekarang yang tidak dapat diselindung lagi

Lebih tragis, Ismail mahu dijatuhkan oleh sebahagian MP umno sendiri ketika ini kerana Ismail enggan mencampuri urusan mahkamah.

Muhyiddin juga jatuh kerana enggan patuh desakan mereka.

Dalam kekalutan banjir, ada yang MASIH bersuara mahu PRU di adakan lebih awal, nafsu yang membuak kerana terdesak.

Mereka lupa siapa yang lebih sempurna perancangan nya.








......... 

.Assalamualaikum...


Bagaimana belian emas patuh syariah ISRA Bank Negara melalui QM untuk simpanan boleh dijadikan modal pusingan tunai 90% (?) Dan selepas lima tahun secara purata modal belian emas tadi meningkat sekali ganda (100%) dan boleh dikeluarkan/ditunaikan bila²masa

Jika anda minat untuk mengetahui dan mendengar nya secara face to face boleh hubungi kami semula.

Terima kasih kerana membaca.

HUJAN DI LUAR SAMBIL MEMBACA KESAH ZAHID

https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2021/12/22/i-was-not-satisfied-with-early-contract-extension-former-sec-gen-tells-court/ 

PUAD TERKEDU ZAHID KICIWA


Hancus...
 


KETABAHAN LUAR BIASA WALAUPUN BUKANLAH SEORANG OSTAT



 

Tuesday, December 21, 2021

AMANAH


 

PUNAHSIHAT PM GAJI PULUH RIBU BUAT APA KETIKA BANJIR...


Statement akan bantu juta juta di alu alukan tetapi pada saat kecemasan wang tidak dapat membantu.

Ketidaksediaan, alpa, lambat dikesalkan...

SIMPAN DULU KEPERCAYAAN KEATAS MEREKA, RAKYAT JAGA KITA

https://www.kosmo.com.my/2021/12/20/balut-kereta-guna-plastik-elak-rosak-bah/ 


https://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2021/12/rata-rata-mereka-bodoh-berita-bergambar.html





MUHYIDIN DAN ANWAR(?) WATAK YG LEBIH SESUAI BANTU RAKYAT SUSAH MASA BANJIR....



Ramai yang mengeluh dan menuding jari pada kerajaan berhubung kelembapan  bertindak awal terhadap mangsa dan situasi banjir.

Apakah jabatan kajicuaca gagal memberi amaran awal atau Menteri Dan pM sendiri sebok dan fokus pada kerusi politik masing masing.

BERSATU meneruskan majlis parti mereka sebaliknya AMANAH membatalkan majlis parti mereka atas alasan banjir yang melanda.

Apakah Muhyiddin selalu Pengerusi Majlis Pemulihan Negara tiada kaitan dengan banjir dan masalah rakyat ?).

Di Mana PM pada Masa ITU dan tidak memberi arahan awal dan pemantauan?

Di Mana MB Selangor? Di Mana Menteri Wilayah? Di Mana Menteri Kebajikan?


Apakah sejarah berulang lagi, banjir di kelantan Najib PM umno sebok berkepit dengan bola golf dengan Obama di Hawaii?


Pada situasi ini Muhyiddin TPM  bertindak MENYELAMATKAN maruah kerajaan dan keadaan dengan turun awal.



Anwar (?)


TEMA CUN KERAJAAN KELUARGA MALAYSIA, TAPI DALAMNYA HAMBAR..

https://www.youtube.com/watch?v=7HQgLzcG_Ys https://www.youtube.com/watch?v=7HQgLzcG_Ys





Banjir: Kerajaan lagi bijak cetus krisis, bukan tanganinya, kata Rafidah

PENGHARGAAN KEPADA RAKYAT

 




HUJAN MASIH LEBAT DI BEBERAPA TEMPAT NEGERI SELANGOR....TERKINI


ALHAMDULILLAH

Sihat seadanya 

Monday, December 20, 2021

BLONGOK REMEHKAN PERINGATAN...

https://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2021/12/monday-lite-penjelasan-dangkal-oleh.html


Sesuatu ITU ada qada dan qadar..

Yang sampai pada Kita melalui kekuasaanNya ambil sebagai RAHMAT dan PERINGATAN 

Bukan tuding dan persoalan kepada pihak lain atau pertikai kenapa itu tidak ditimpa musabah. Kau bangang nak persoal kerja Tuhan ITU ini buat apa...

Kalau kau sihat, syukur dan insaf sebab orang lain sakit.

Kalau kau sakit, insaf dan taubat sebab kau banyak dosa dan Allah sedang beri kamu ujian...syukur nikmat...kufur laknat 



Bodo bertingkat nak pertikai ketentuan Illahi....

SEJARAH BERULANG

 





UMNO LEBIH MINAT ISU PRU AWAL DAN KERUSI PM DARI ISU BANTUAN BANJIR DAN COVID????

Soalan khusus pada Zahid dan najib.

Banjir yang berlaku isu baru yang perlu ditangani hingga ke akar umbi terutama kali ini melibatkan majoriti pengundi Melayu.

Bantuan yang sangat setimpal diperlukan kerana kerosakan kali ini di luar jangkaan dan persediaan.

Kalau ITU dapat ditangani tahap 5 bintang bolehlah ada impin jadi kerajaan semula.

Dan PENTING bersama dengan PN untuk tunjuk tidak tamak haloba.

Rasa nak termuntah kalau ada yang MASIH nak gesa PRU awal, macam hilang akal.

Terdesak sangat ke..

Rakyat Tak minat undi dan siapa jadi PM, rakyat Tak minat nak selamatkan sesiapa....rakyat hanya mahu yang sedia ada boleh delivered.

Lagi pun UOLLS bukan AMALKAN DEMOKRASI setulus hati by prinsip.

Tidak hormat undang² dan perlembagaan, ada pula undang² dan SOP kayangan.

Manifesto PRN Melaka sudah ditunaikan?

Kalau nak bertukar tangan, just melalui Agong, no PRU, buang current.

Sunday, December 19, 2021

ALLAH DAH TUNJUK JASA

Puterajaya 

Klia 

Smartunnel 

Lebuhraya 

ITU sebahagian di bina atas ingatan era nya.

Kalau tidak, hari ini lumpuhlah negara dengan taburan hujan terlebat 100 tahun.

Dulu dipersenda, pembaziran negara oleh PAS dan DAP

Tetapi Hari ini peringatan²nya dipersenda lagi oleh DAP dan UMNO kerana nafsu politik terowong dan penyamun..

Hutang 1mdb terbesar masih beban dan bala..

Allah dah hantar bala...

Ada ayat lain lagi yang sesuai?



INI YG NAK DIBANGGAKAN MUFTI


Belajarlah sesuatu tentang sikap autoritas Malaysia Hari ini.

Yang PENTING Gaji dan keselesaan dengan jawatan dan pangkat...

Yang PENTING bila dipanggil berceramah ada sampul nya..


ANDA BERSEDIA LEBIH BISNES

Jom sertai platform bertemu puluhan trusted usahawan yang mahu mendengar kemudian nya membantu atau menyertai bisnes anda jika bisnes mereka juga sealiran dan boleh bekerjasama.




Saya baru sertai beberapa bulan dan berjaya mendapat rujukan dalam dan luar platform ini hampir limaratus ribu ( bergantung kepada scale bisnes anda)

Bukan ITU sahaja, platform ini juga disertai ramai usahawan luar Malaysia dan ini sesuai untuk mereka yang ada hasrat untuk ekspot impot.

Sertai platform ini untuk dengar dan lihat (zoom meeting) dengar dan lihat dan anda akan diberi peluang untuk memperkenalkan bisnes anda kepada mereka...

Jika relevan, mereka akan hubungi anda..

Jika ada bisnes lain yang relevan dengan bisnes anda, mungkin anda pula yang hubungi mereka untuk info lanjut.

Platform bertukar bisnes, step pertama, dengar dan lihat.

Zoom meeting terdekat pada Hari selasa ini, 21/12/21 jam 7.00-8.30 pagi ...

Berminat?? Wassap.. 019...

Syarat: Anda sudah mulakan bisnes melebihi 6 bulan..



Saturday, December 18, 2021

ANWAR LETAK JAWATAN MUSTAHIL TAPI KITA TUNGGU TERKINI

Macam palsu bila yang pangkunya Nurul Izzah.
 

HANYA MUKA BARU DI PH MAMPU MEMBANGKITKAN SEMULA

Bukan Anwar, Lim Guan eng dan mat Sabu Tak bagus Tetapi tariKH SUDA LUPUT.

Kalau Tak sedar diri, ITU toksid Uric asid...buatlah apa Saja  drama untuk berundur secara terhormat.

Terus memimpin jadi racun.

Hasrat dan impian untuk jadi PM atau kerajaan semula untuk padam rekod lampau Tak mungkin berlaku.

NAJIB DAN ZAHID ke arah tersebut, siapa yang akan beri LALUAN? Ismail Sabri? Mustahil....

Dibuang dari Rak sebelum expired lebih MEMALUKAN...Anwar mat Sabu Lim Guan eng akan tewas di PRU15 jika terus tunggu...nak tunggu lagi?

PRN Melaka walaupun bukan total answer tetapi mukadDmahnya sudah nampak...


PRN SARAWAK


GPS menang 75 kerusi daripada 81 kerusi yang diumumkan keputusannya oleh SPRM manakala keputusan DUN Mulu belum dapat diumumkan.


Apa yang menarik PRN kali ini ialah kemerosotan paling ketara prestasi parti-parti pembangkang di mana DAP hilang 5 kerusi DUN, PKR dan Amanah dalam gabungan PH terpaksa melongo bila tewas di semua kerusi yang ditandingi.


PKR bertanding di 28 kerusi manakala Amanah di 8 kerusi dan DAP 24 kerusi. PRN Sarawak 2016, PKR menang tiga kerusi dan DAP tujuh kerusi. Ketika itu Amanah belum muncul sebagai sebuah parti politik, yakni di peringkat awal penubuhannya.


Dua hari sebelum mengundi, Lim Kit Siang sudah menunjukkan 'rasa kalah' bila berkata 'tiada fajar baru' dalam politik Sarawak tanpa KM daripad bangsa Dayak. Permainan politik perkauman itu untuk mendapat sokongan pengundi Dayak nampak sebagai strategi terdesak DAP.


Jika dilihat daripada trend kekalahan DAP sama ada di dalam PRN Sarawak dan Melaka jelas bahawa pengundi Cina mula berubah dan tidak lagi menjadi 'safe deposit' untuk parti itu memperoleh kemenangan.


Apakah trend ini akan memberikan kesan dalam PRU ke-15 yang mungkin akan berlangsung dalam tempoh dua tahun akan datang. Namun apa pun sentimen pengundi akan cepat berubah dan ia seharusnya dapat dibaca dengan jelas oleh BN sekiranya gabungan itu berhasrat untuk kembali memerintah tanpa perlu ada kerjasama antara PAS dan Bersatu yang sudah membentuk Perikatan Nasional.


Abang Johari Tun Abang Haji Openg telah mengangkat sumpah sebagai Ketua Menteri Sarawak untuk penggal kedua. Beliau menang di kerusi DUN Gedong setelah bertukar dari DUN Satok yang dimenangi selama sembilan penggal.


Kemenangan ini jelas membawa mesej, politik retorik PH sudah tidak lagi menjadi manakala Anwar sekali timpa tangga setelah PH bukan lagi menjadi pencabar terkuat. Senario sebegini akan melengkapkan sekali lagi desakan agar Anwar meletakkan jawatan sebagai Pengerusi PH kalaupun tidak sebagai Presiden PKR.


PSB, Parti Sarawak Bersatu menang 4 kerusi. 


Akibat PKR tewas teruk di Sarawak, ia seolah-olah mengulangi nasib malang parti itu dalam PRN Melaka  sebulan lalu.


Indikasi kekalahan PH muncul lebih awal apabila Anwar secara terbuka mengkritik DAP yang memberikan kerusi sukar menang kepada PKR. Ini bermakna, sebelum PRN sudah ada masalah pembahagian kerusi.


Ini bermakna, PKR tidak lagi relevan dalam politik Sarawak manakala DAP berhadapan pula defisit kepercayaan daripada pengundi Sarawak. Dengan hanya dua orang wakil, bakal menjadi pembangkang yang lemah untuk menjadi jurucakap bagi PH dalam DUN Sarawak.


Bagaimana pun, setakat ini belum ada gambaran bahawa PH akan berkubur sebelum PRU ke-15 tetapi tanda-tanda perpecahan semakin membentuk rentak.

ANDA SUDAH LAKUKAN YANG TERBAIK UNTUK NEGARA


NO SCANDAL MENANG BESAR DI PRN SARAWAK

Tahniah dan terus bentuk kerajaan yang bersih.

PERINGATAN DAN AMARAN SUDAH SAMPAI

https://malaysiadateline.com/hujan-luar-biasa-di-selangor-3582-mangsa-banjir-dipindahkan/

Hujan LEBAT dan banjir di seluruh Negara sudah bermula.

Periksa tentang salahguna dan kezaliman kepada diri sendiri dan kepada rakyat.

Kita banyak dosa. 

Begitu banyak Masa dan PERINGATAN telah diberi untuk tidak lalai dan taubat.

Kemungkaran di agung²kan, bersekongkol dan disokong.

.....

JPAM telah maklum bahawa air laut pasang;

Ahad 19/12

mulai jam 1.30 pagi

dan

pasang besar jam 4.45 pagi..

Sekiranya hujan tidak reda, adalah diramalkan akan berlaku banjir besar di Klang pada jam 3.00 pagi.

Tambahan pula telah dikesan _pressure depression(tropical cyclone)_ yang sedang menuju ke arah Pantai Barat Semenanjung Malaysia.

Angin bertiup 50-60 km/j.

Maka hati² warga Lembah Klang untuk bersedia menghadapi kemungkinan banjir kilat.

Sila maklumkan pada ahli keluarga, saudara mara & sahabat² di Lembah Klang sebagai langkah berjaga²..

Mohon untuk kekal bertenang dan patuhi arahan dari pihak berkuasa.

Utk makluman tuan/puan semua, utk makluman aras emp 96.01m-melepasi paras amaran (peningkatan melebihi 0.59m) dan masih trend naik maka akan buat pelepasan lebih tinggi dalam malam ini demi keselamatan empangan. Harap maklum.


Empangan Klang Gate - @⁨+60 19-335 9433⁩ @⁨+60 19-664 1188⁩ @⁨+60 19-260 1321⁩ mohon tuan2 standby gerakkan team ! Banjir besar bakal berlaku….

Maklumat terbaru Empangan Batu

Level semasa empangan : 104.00m

Level kecemasan tahap 1 : 104.60m

Level kecemasan tahan 2 : 104.85m (bukaan gate 30% - 540mm)

MAKLUMAN AWAL :


Sila hubungi sanak saudara/keluarga di Mukim Ampang utk bersedia utk banjir besar yg bakal menimpa malam ini. Empangan Klang Gate akan dilepaskan.

Friday, December 17, 2021

PAKATAN BARU

WARISAN + muda + PKR + dap 

Kemana hala tuju Pejuang amanah dan PUTERA 

Secara logiknya PAS tidak akan berada di kumpulan² tersebut kerana alergik dengan DAP dan AMANAH..

Ini MENJADIKAN PN+UMNO relevan.





BAB KENCING RAKYAT MEMANG TAK BOLEH LAWAN MENTERI UMNO -DEPAN DEPAN PANTAS TUTAS

 





KUALA LUMPUR: Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dijangka melantik seorang lagi Penasihat Khas dalam aspek kesihatan selepas sebelum ini melantik dua penasihat dalam sektor Undang-undang dan Hak Asasi Manusia dan Agama.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Tugas-Tugas Khas), Datuk Abdul Latiff Ahmad berkata, Penasihat Khas itu kini sedang dalam proses lantikan.
“Anggaran kos bulanan keseluruhan bagi setiap satu pejabat Penasihat Khas yang telah dilantik termasuk kos pegawai-pegawai di pejabat tersebut adalah sebanyak RM50,000.

Ratus ribu dirompak setiap bulan oleh pm ...bayar penasihat penasihat bodo??? apa fungsi Menteri dan Ketua Jabatan Kerajaan, Setiausaha Negara, Peguam Negera, KPN, Ketua Panglima ATM????

PH KENCING RUPANYA UMNO LAGI KUAT KENCING...



 

Thursday, December 16, 2021

STRATEGI EKONOMI

Ekonomi juga kena ada strategi selain dari strategi marketing..

Mahu Tak apa yang anda belanja kan Hari ini dan seterusnya akan kembali semula kepada anda menjadi income dalam bentuk tunai..

Di QM ada satu kaedah yang Kita jadikan strategi menguntungkan ini.

Contoh beli emas RM10,000 dan dalam masa 24jam anda akan dapat RM8500 tunai di akaun bank anda...

Wang ITU anda boleh belanjakan mengikut keperluan..

Patuh syariah ke ni?

Yes, term and condition, pembelian dan eko sistem adalah patuh syariah..

Kena bayar balik Tak?

Yes kena bayar balik ikut tempoh masa anda sendiri dan lebih menarik ia akan dibayar dari keuntungan, bukan dari duit poket...

Maklumat lanjut daftar Percuma terlebih dahulu dan anda akan dihubungi admin...

www.quantumnrich.com dan boleh juga terus hubungi wassap 0196...


ANTARA DUIT PAKAI & DUIT SIMPAN


1. Dalam kita menguruskan kewangan seharian, kita kena membezakan antara duit pakai dan duit simpan


2. Duit pakai ialah duit yang kita gunakan untuk bayar komitmen dan berbelanja dalam tempoh terdekat, sebagai contoh kurang dari 6 bulan atau setahun.


3. Duit simpan, atau duit tak pakai ialah duit yang kita kita gunakan dalam tempoh terdekat, sebagai contoh, duit pendidikan anak, duit nak beli rumah, duit nak gi haji, duit nak melancong, duit nak bernikah. Ia akan digunakan dlm tempoh 3 ke 5 tahun atau lebih dari itu.


4. Bagaimana kita nak gunakan QM Gold untuk uruskan duit2 kita ni?


Duit Pakai... Buy Gold... GCA.. Request GC to Bank. Bermaksud, kita beli gold, lepas tu kita requst gc amik cash. Gunakan cash yg sama tuk belanja.


5. Request GC ni ada formulanya.. bila kita mintak cash, kita kena buy gold lebih. Saya sarankan cuba dulu.. buy gold RM 150 (untick gold convert). Lepastu Request GC RM 100 masuk bank. Anda kena buat proses ni untuk belajar.


6. So ada RM 150, dapat RM 100.. lagi RM 50 tu di PAKSA simpan. Kan bagus tu. Duit banyak kat tangan.. memang habislah tak tahu ke mana.


7. Tengok 3 tahun kebelakang. Duit yg kita simpan kat bank. Bertambah ke? Sebab tu saya akan bahagikan 50% duit dalam bank untuk simpan kat QMGold. Saya juga tukar semua duit belanja yang saya ada ke gold sebelum digunakan. 1 sen pun tak terlepas.


8. Sekarang anda mungkin tidak nampak perkara ini. Yang penting anda kena buat. Ikut kemampuan masing2 walaupun Bermula dengan RM 10 sahaja. Setahun lagi, masing2 akan nampak perbezaannya.


1. Kita cerita pulak duit Simpan, duit tak pakai. Yg ni kita boleh mulakan dengan GAE. Purchase GAE5X. Baru dalam RM 105 jer.. buatlah seminggu sekali ke, sebulan sekali ke. Ada lebih, buat GAE10X, dalam RM 1380.


2. GAE ni berbeza. Duit simpan yang tak boleh nak keluar sesuka hati. Kita boleh keluarkan time kita untung. Bila kita untung yer? Nak senang kira, bila harga gold naik lebih 5% dari harga yang kita beli.


3. Kita tak tahu tau bila naik 5% tu, ikut rekod lepas, ada yg 30 hari, ada yang 3 bulan, ada yang setahun, ada yang setahun setengah. Jadinya rekod lama tidak terpakai. Sebab tu lah ianya khas tuk duit tak pakai.. duit simpan. Gold ni jika 3 tahun secara puratanya, insyaAllah meningkat.


4. Pandangan peribadi saya, mindset anda kena fikirkan, gunakan gold ni dalam menukar matawang kita dari ringgit ke gold. Itu yg penting. Bukannya beli gold, tunggu gold naik pastu dapat untung. Bila? Takde siapa pun yang tahu .


5. Buy time goes by, sedar tak sedar.. kita boleh ada 1KG gold dalam masa setahun. Kita tengok pertambahan harga purata gold. Jika berbeza RM 25 dari tahun lepas atau 2 tahun lepas, kita dah ada.. 1000gram x RM 25 = Pertambahan 25K. Siapa nak bagi kita RM 25K dalam keadaan kita tak sedar?


6. Done sharing. Pastikan anda buat yer. Siapa yg dah buat, cer share pengalaman anda. Kita belajar antara satu sama lain ye..

 

www.quantumnrich.com



HANYA MAHATHIR BERFIKIR DAN BERCAKAP WALAUPUN NANTI JADI BAHAN DIPERLEKEH

Sesuatu yang disuarakan jarang difikirkan pihak lain, malah kalau terfikir pun Tak berani disanggah, malah segala masalah disapu bawah karpet.

Kemudian nya digosok² diangguk² diberi layanan seolah benar dan sah.

Sedangkan apa yang disuarakanNya sedikitpun bukannya ada kepentingan, malah kalau tidak dititik berat kan pun, dia boleh hidup terus bebas bermewah kerana semua ITU tidak menjejaskan nya pun.

Mahathir tidak perlu banner "I love Tun" atau upah untuk budak² display kad "I'm 4u"

Dia lakukan untuk siapa, untuk kita!!! Kita yang memperlekeh dan mempersendakannya semula sebagai orang tua yang nyanyok dan busuk hati..

Besok bila dah parah, baru kita terngadah.

https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2021/12/15/tmj-should-have-sued-patrick-teoh-for-defamation-not-get-cops-involved-says-dr-m/

Mahathir Tak jual buku untuk Cari makan, dia menulis dan sedia fikomen, bukan mcm blogger kotak sampah...

Yang ada sedikit otak akan sokong

Wednesday, December 15, 2021

ISU CHOPSTICK - MAHATHIR UJI KETAHANAN DAN PENYATUAN MELAYU


Apa yang Mahathir utarakan dalam buku terbaru nya tidak sedikitpun less Mahathir...

Dari segi ekonomi, satu strategi marketing yang berjaya...

Dari segi politik, DAP dan MCA masih tidak berubah dengan ideologi racist mereka.

Tidak akan ada lagi pemimpin Melayu yang berani selepas ini..kecuali mengalu ngalukan cina merah untuk datang ke Malaysia.

CHOPSTICK SAHAJA SUDAH KECOH BELUM LAGI SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN

Melayu sudah tidak ada isu untuk menyatukan mereka semua.

Kaum cina terus kekal bersatu dan tidak boleh di usik walau sesuatu yang patut mereka boleh tinggalkan.

Malaysia for Malaysian? Pembohongan sebuah perjuangan oleh DAP.

https://www.malaysiakini.com/news/603069

Tuesday, December 14, 2021

BUKAN MAHATHIR SAJA YG KATA ANWAR TAK LAYAK, PKR SENDIRI GAGAL MELAKSANAKANNYA.

PRN Melaka satu contoh rakyat tolak Anwar.

Satu kerusi pun PKR Tak menang.

Tuduhan Mahathir tidak begitu PENTING tetapi rekod menunjukan Anwar sendiri no numbers.

Malah hingga sekarang, peluang Anwar tercorot.. Najib lebih kedepan.

Nak salahkan siapa? Lu sendiri Tak boleh angkat lu punya boss..

Tak malu ke meroyan MERAYU minta simpati nak jadi PM?



Anwar patut minta penyokong nya waras dalam ISU dia gagal jadi PM.

Thursday, December 9, 2021

ORANG BERSALAH SUDAH MULA GARU SEBELUM GATAL ...



 

ATOK TAK CURI ATOK RUGI




 


KENAPA KERAJAAN TERLIBAT DENGAN AKTIVITI MENGUMPUL MANUSIA (?)

Bukankah peranan kerajaan memerangi dan menghadkan pengumpulan manusia bagi memutuskan rangkaian covid 19..

Jangan berselindung dengan kata kata 'Jaga SOP' sebagai alasan menghalalkan cara.

Istihar edemic jika kerajaan merasa cukup yakin 

"RM0 KKMM: Anda dijemput ke Program 100 Hari Aspirasi Keluarga Malaysia di KLCC, 9 - 12 Dis 2021 dengan pelbagai aktiviti menarik. Amal SOP & jangan lupa TRIIS."

Apa sudah jadi (?)



Wednesday, December 8, 2021

NAJIB KINI BUKAN LAGI HALANGAN DAN SAINGAN KEPADA ISMAIL SABRI

Next, Ismail hanya perlu ambilalih jawatan Presiden.... dari Zahid.



NAJIB NAK BERPOLITIK DENGAN HAKIM?

Jangan puratakan rakyat tidak boleh menilai..

https://shahbudindotcom.net/2021/12/09/najib-silap-besar-bila-bandingkan-src-international-dengan-skandal-forex.html


Pandangan Hakim adalah tepat dari segi perundangan dan mereka tidak akan ambil peduli fakta lain di luar mahkamah, fakta yang tidak dibentangkan oleh PEGUAMBELA.

Najib yang gagal memberi arahan kepada peguamnya untuk memaklumkan kepada mahkamah segala mega JASA nya.

Tun Razak, Mahathir pun ada jasa tetapi tidak sepatah pun keluar dari mulut mereka kerana mereka tidak ada mega pengkhianatan dan bukanlah jasa boleh menghalalkan dosa dan salah.

Seperate issue and case kena deal secara berasingan juga.

Kalau seseorang ibu MENCURI, kesalahan ITU tidak boleh dipadam sekadar dia berjasa melahirkan sepuluh orang anak...

Tugas seorang PM adalah untuk memajukan negara dan dia sudah dibayar dengan upah yang lumayan...

Apa barang mau ungkit?

BAsIKAL NAIK KERETA NAIK LRT NAIK...ERA UMNO PM..BARANG KALAU TAK NAIK mEMANG TAK BEST...

Kan rakyat pilih barang naik (BN)....

Cuma yg beza era BN, ayam Naik makan itik..

Kahkahkah# bodo Percuma...Tak tahu ke itik lebih Mahal dari ayam.




TASK FORCE INI UTK KEPENTINGAN RAKYAT ATAU UTK KEPENTINGAN POLITIK

Apakah sudah tidak ada lagi isu korup dan penyelewengan yang menjejaskan rakyat atau rakyat jadi mangsa yang perlu di siasat?

https://www.malaymail.com/news/malaysia/2021/12/08/minister-special-task-force-to-probe-tommy-thomas-memoir-allegations-presen/2026925


NAJIB PERLU GUNA PENDEKATAN LOW PROFILE KALAU NAK BEBAS...


 

TiDAK ADIL SALAHKAN NAJIB JIKA DIHUKUM TANPA BOLEH SENTUH

Bukan Najib yang buat keputusan, dia hanya mohon seperti yang dibenarkan oleh mahkamah.

Ada AG bantah?

Dia pun dah buat sumpah, Tak minta, Tak arah, Tak tahu...

Bukti terbaru yang mampu bebas..tidak mustahil, ingat kes Ku Nan?

Nak apalagi...


STORY DAP BAHAYA

https://www.malaymail.com/news/malaysia/2021/12/08/pua-says-likely-stepped-on-dr-mahathirs-toes-by-going-after-ex-pms-business/2026926 



KEBERKESANAN Sanusi sebagai MB menenggelamkan MB UMNO merisaukan pemimpin umno... Lebih lebih lagi bila PAS sudah Tak pandang Muafakat Nasional yang dikhianati umno.

https://m.malaysiakini.com/news/602087

BUANG MASA - NAJIB WAJAR CABAR DIRI SENDIRI MASUK PENJARA

Buang MASA merayu..dah buat sumpah - penyokong pun dah tahu.

Sekarang Masa TUNJUKAN kepada penyokong, mental Tak koyak, JIWA kental,  berjuang untuk rakyat sanggup masuk penjara mcm Anwar...

Lepas seminggu di penjara boleh mohon pengampunan...

APAKAH SUMPAH NAJIB HINA MAHKAMAH

Tidak tahu 

Ambik ke tidak?

Tidak minta 

Belanja ke tidak?

Tidak arah 

Mentekedarah ke tidak?

............

Hukum kayangan kepada kayangan:

Hukum boleh sentuh Tak boleh...






KALAH PUN SAYA TETAP ORANG KAYANGAN...

 

Boleh dihukum Tak boleh disentuh

https://kedahlaniie.blogspot.com/2021/12/perlukah-najib-ke-penjara-sekarang.html

Tuesday, December 7, 2021

BAHAYA DAP DI BELAKANG MANA² KERAJAAN

 

Seperti beruk mendapat bunga pertama kalinya...lupa diri, lupa asal usul 

No wonder Anwar sudah mula menjarakan diri dari DAP...

Tak pasti AMANAH sudah sedar atau masih berkhayal...


APAKAH SIRI KAYANGAN AKAN BERAKHIR HARI INI ATAU TERUSKAN...

Jangkaan nya kayangan tetap kayangan..

Enggang sama enggang..

Hanya drama kalau nampak berkawan dengan pipit sekejap dan sementara...

Bila datang kepada PERATURAN, mereka ada keistimewaan dan terang terangan overuled. 

Cuma kembali kepada hukum alam jika ada PRINSIP amanah - kepada qada dan qadar - terbang tinggi kalau terhempas, berkecai.


SPEKULASI TERKINI

Banyak sangat SPEKULASI MENJELANG keputusan mahkamah rayuan besok dan kemungkinan perubahan hukuman DIBUAT keseluruhan atau sebahagian tidak dapat dielakan.

PALING panas, SPEKULASI CAMPURTANGAN mahkamah.

Bahkan ada cubaan ugutan amaran dan tindakan Terakhir SI polan diberitakan.

Sedari awal ada propaganda dari pecacai tiupkan untuk membayangkan kezaliman dan tidak KEADILAN.

Ada juga yang menyebut nama dan jawatan dengan jelas berhubung CAMPURTANGAN atau keputusan.

Perancangan manusia sangat terbatas.

Mereka yang Cuba melakukan sesuatu di luar batas kebenaran hanya layak dipanggil si bangsat  kerana curang kepada rakyat.

Biarlah KEADILAN berlaku secara natural.

Hanya dua, takziah atau tahniah dan yang lebih PENTING adalah moral of the story..

TERGEMPAR TETAPI JANGAN PANIK


 

Monday, December 6, 2021

ANTARA SATU SEBAB TUN LETAK JAWATAN ADALAH MENGHALANG MISSI KOTOR DAP? TERJAWAB??

https://www.theedgemarkets.com/article/statement-tony-pua-tun-mahathirs-upcoming-book 

https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2021/12/06/mahathirs-memory-faulty-unfair-to-single-out-advisor-says-guan-eng/

Politik DAP selepas ini akan lebih parah apabila tidak ada lagi Melayu yang sokong dan undi.

Sekaligus yang mendukong DAP seperti PKR dan AMANAH akan turut TERJEJAS.

Jika AMANAH keluar dari PH nyata Pembangkang akan bungkus teruk.

ZETI KAYA SEJAK AZALI


 

REFORMASI REFORMASI REFORMASI SENDIRI TAK REFORMASI KAHKAHKAH LAWAK

Sebok minta orang undur...sendiri liat nak undur 


Desakan Anwar undur jika tidak diselesaikan sekarang tetap bangkit MENJELANG PRU15 


PKR Makin lemah dan hilang kuasa TAWAR menawar PEMBAHAGIAN KERUSI PRU15 


AMANAH wajar menarik PUTERA, WARISAN dan PEJUANG untuk membentuk gagasan baru.. DAP+GAGASAN BARU tanpa PKR punya harapan untuk membentuk kerajaan baru PRU15



DARI SEGI PENCAPAIAN MAHATHIR 22THN22BLN TIDAK SETANDING NAJIB 9THN...

Mahathir tiada puluhan kes dakwaan di mahkamah selepas bersara...

Rumah dan barang nya tidak pernah disita...

Tiada skandal terbesar dan menggegar dunia...

Cukup di situ sahaja, Mahathir sudah tidak SETANDING NAJIB..

Malah Siti hasmah pun tidak sehebat Rosmah. Titik.

Mahathir pun Tak pandai meroyan setiap saat dan jam di Twitter dan fb..

Mahathir pemalu tidak seperti bossku..




Sunday, December 5, 2021

SEDIKIT KELEGAAN: LGE AKUI KEBERKESANAN PAS DALAM KERAJAAN

PERANAN PAS SANGAT DIHARGAI....

PAS PERLU TINGKATKAN PENGUASAAN KERUSI UNTUK MENANG DAN DOMINAN

1001 STORY




Kathmandu : Seorang sami Tibet telah ditemukan di pegunungan Nepal. 

Dia dianggap sebagai manusia tertua di dunia dengan usia 296 tahun. 

Dia ditemukan dalam keadaan kaku kerana terlalu lama meditasi. 

Ketika pertama kali ditemukan dalam sebuah gua, para pengkaji menyangka dia adalah mumia.


Namun,ketika para pengkaji memeriksa apa yang mereka sangka adalah mumia, mereka terkejut kerana terdapat tanda-tanda sami tersebut masih hidup.

 Diantara barang-barang sami tersebut, pengkaji menjumpai secebis kertas dengan tulisan kuno yang jika diterjemah bermaksud ‘berhentilah percaya dengan segala benda pelik karut yang anda baca dan terlihat di media sosial.’

Di saat akhir dalam keadaan terdesak, 1001 story akan keluar.




MUHYIDDIN TAK PENAT KE BERMIMPI

Pesan orang tua tua, basuh kaki (berwuzuk) sebelum tidor 

PRN Sabah dijadikan contoh..Masa tu dia PM, masa tu dia perdaya umno....

Kenapa tidak ambil contoh PRN Melaka....




Saturday, December 4, 2021

ORANG MALAYSIA TERUTAMA MELAYU KAYA²

Hari ini, awal pagi lagi aku nak beli emas nak simpan di Gold Saving Account dan nak beli emas untuk melabur di Gold Asset Enhance Quantummetal tapi sold out.

Majoriti ahli di QM adalah Melayu, ambil alih majoriti selepas beberapa bulan dilancarkan untuk awam 2019 (QM mula beroperasi 2012 sebagai pembekal, penjual dan pembeli emas kepada beberapa bank tempatan dan koperasi)..

Anda Jangan ketinggalan. Simpanan bukan dalam bentuk emas adalah satu bala apabila inflasi dan kemelesetan ekonomi melanda.

Sekarang harga barang sudah mula Naik dan anda akan jadi mangsa.

Kaum bukan Melayu mempunyai pelbagai sumber untuk memelihara dan meningkatkan kewangan mereka termasuklah menguasai perniagaan yang boleh meresap inflasi dan MENJADIKAN pengguna (majoriti Melayu makan Gaji dan end user) sebagai mangsa..

Pemilikan barang kemas hiasan (916 dan permata) yang sangat digemari kaum melayu bukan satu alternatif terbaik kerana susut nilai yang besar termasuk kos upah yang hangus.

Melalui bullion. Jongkong, kepingan emas 9.99 dan melalui digital .... merupakan gaya simpanan dan pelaburan yang betul dan QM satu satunya mengadakan pelaburan emas patuh syariah di Malaysia.

Dengan sistem Tawarruq (pinjaman/gandaan ) kini pelaburan boleh mendatangkan potensi keuntungan dalam tempoh yang singkat, berbulan sahaja (2@3 kali setahun) tidak seperti sistem lama.

Simpanan boleh bermula dengan RM10... Pelaburan boleh bermula dengan 1 unit @ RM1390 (beli 4 gram dapat 40 gram)

Daftar Percuma di sini... atau hubungi Hotline



SRI RAM YANG SANGAT DITAKUTI

  Muhyiddin dedahkan....