Thursday, December 16, 2021

STRATEGI EKONOMI

Ekonomi juga kena ada strategi selain dari strategi marketing..

Mahu Tak apa yang anda belanja kan Hari ini dan seterusnya akan kembali semula kepada anda menjadi income dalam bentuk tunai..

Di QM ada satu kaedah yang Kita jadikan strategi menguntungkan ini.

Contoh beli emas RM10,000 dan dalam masa 24jam anda akan dapat RM8500 tunai di akaun bank anda...

Wang ITU anda boleh belanjakan mengikut keperluan..

Patuh syariah ke ni?

Yes, term and condition, pembelian dan eko sistem adalah patuh syariah..

Kena bayar balik Tak?

Yes kena bayar balik ikut tempoh masa anda sendiri dan lebih menarik ia akan dibayar dari keuntungan, bukan dari duit poket...

Maklumat lanjut daftar Percuma terlebih dahulu dan anda akan dihubungi admin...

www.quantumnrich.com dan boleh juga terus hubungi wassap 0196...


ANTARA DUIT PAKAI & DUIT SIMPAN


1. Dalam kita menguruskan kewangan seharian, kita kena membezakan antara duit pakai dan duit simpan


2. Duit pakai ialah duit yang kita gunakan untuk bayar komitmen dan berbelanja dalam tempoh terdekat, sebagai contoh kurang dari 6 bulan atau setahun.


3. Duit simpan, atau duit tak pakai ialah duit yang kita kita gunakan dalam tempoh terdekat, sebagai contoh, duit pendidikan anak, duit nak beli rumah, duit nak gi haji, duit nak melancong, duit nak bernikah. Ia akan digunakan dlm tempoh 3 ke 5 tahun atau lebih dari itu.


4. Bagaimana kita nak gunakan QM Gold untuk uruskan duit2 kita ni?


Duit Pakai... Buy Gold... GCA.. Request GC to Bank. Bermaksud, kita beli gold, lepas tu kita requst gc amik cash. Gunakan cash yg sama tuk belanja.


5. Request GC ni ada formulanya.. bila kita mintak cash, kita kena buy gold lebih. Saya sarankan cuba dulu.. buy gold RM 150 (untick gold convert). Lepastu Request GC RM 100 masuk bank. Anda kena buat proses ni untuk belajar.


6. So ada RM 150, dapat RM 100.. lagi RM 50 tu di PAKSA simpan. Kan bagus tu. Duit banyak kat tangan.. memang habislah tak tahu ke mana.


7. Tengok 3 tahun kebelakang. Duit yg kita simpan kat bank. Bertambah ke? Sebab tu saya akan bahagikan 50% duit dalam bank untuk simpan kat QMGold. Saya juga tukar semua duit belanja yang saya ada ke gold sebelum digunakan. 1 sen pun tak terlepas.


8. Sekarang anda mungkin tidak nampak perkara ini. Yang penting anda kena buat. Ikut kemampuan masing2 walaupun Bermula dengan RM 10 sahaja. Setahun lagi, masing2 akan nampak perbezaannya.


1. Kita cerita pulak duit Simpan, duit tak pakai. Yg ni kita boleh mulakan dengan GAE. Purchase GAE5X. Baru dalam RM 105 jer.. buatlah seminggu sekali ke, sebulan sekali ke. Ada lebih, buat GAE10X, dalam RM 1380.


2. GAE ni berbeza. Duit simpan yang tak boleh nak keluar sesuka hati. Kita boleh keluarkan time kita untung. Bila kita untung yer? Nak senang kira, bila harga gold naik lebih 5% dari harga yang kita beli.


3. Kita tak tahu tau bila naik 5% tu, ikut rekod lepas, ada yg 30 hari, ada yang 3 bulan, ada yang setahun, ada yang setahun setengah. Jadinya rekod lama tidak terpakai. Sebab tu lah ianya khas tuk duit tak pakai.. duit simpan. Gold ni jika 3 tahun secara puratanya, insyaAllah meningkat.


4. Pandangan peribadi saya, mindset anda kena fikirkan, gunakan gold ni dalam menukar matawang kita dari ringgit ke gold. Itu yg penting. Bukannya beli gold, tunggu gold naik pastu dapat untung. Bila? Takde siapa pun yang tahu .


5. Buy time goes by, sedar tak sedar.. kita boleh ada 1KG gold dalam masa setahun. Kita tengok pertambahan harga purata gold. Jika berbeza RM 25 dari tahun lepas atau 2 tahun lepas, kita dah ada.. 1000gram x RM 25 = Pertambahan 25K. Siapa nak bagi kita RM 25K dalam keadaan kita tak sedar?


6. Done sharing. Pastikan anda buat yer. Siapa yg dah buat, cer share pengalaman anda. Kita belajar antara satu sama lain ye..

 

www.quantumnrich.com



No comments:

Post a Comment

RAFIZI KOTA JANJI: NAJIB TAK LENA TIDO

https://vt.tiktok.com/ZSRreDuQM/?k=1   Rafizi sebagai orang muda, sedang bersemangat membetulkan politik negara sangat tercabar dengan semba...