Tuesday, May 24, 2022

BAGI PERCUMA SATU DUA BRANG ATAU KAWAL HARGA BARANG MANA SATU KEUTAMAAN KERAJAAN

 
Harga barang di era PH kini dua kali ganda mahal di era UMNO ?? apakah Najib sebagai penasihat ekonomi ?


ISKANDAR PUTERI: Sebanyak 172,500 kampit beras 10 kilogram (kg) mula diagihkan dalam fasa pertama Program Bantuan Beras Bangsa Johor, hingga 31 Mei ini.

Menteri Besar, Datuk Onn Hafiz Ghazi berkata, pengagihan mulai hari ini dilakukan secara serentak di semua 56 Dewan Undangan Negeri (DUN) seluruh Johor.

Katanya, bantuan itu adalah salah satu daripada keseluruhan 28 inisiatif yang akan dilaksanakan menerusi program Bantuan Kasih Bangsa Johor.

"Penyerahan baki bantuan beras ini akan dilakukan secara berperingkat selepas sambutan Aidilfitri. Secara keseluruhan, sejumlah 903,136 ketua isi rumah akan menerima bantuan ini di seluruh Johor.

"Bantuan ini salah satu langkah proaktif, sekali gus membuktikan keprihatinan kerajaan negeri bagi meringankan sedikit bebanan hidup rakyat yang terkesan akibat pandemik Covid-19.

"Semua warga Malaysia yang menetap di negeri ini akan dapat bantuan ini, setiap isi rumah akan terima sekampit beras 10 kilogram.


Perlaksanaan yang dibuat melalui BN tidak tercapai sepenuhnya, kalau masa PRU mereka sanggup datang rumah ke rumah hatta rumah di atas gunung sekalipun tetapi untuk bantuan ini, rakyat seolah jadi pengemis di arah  untuk ke pusat pengedaran...

No comments:

Post a Comment

ADA KEPENTINGAN DILANTIK JADI PENGERUSI - TAK MASUK AKAL

  Mahathir  keluar  ...  Satu  tindakan  yang  betul.    Mahathir keluar...satu tindakan yang betul. Kerajaan buang masa dengan bukan keperl...