Tuesday, May 17, 2022

KERJA KOSONG !!!

 

Betul ke ada kerja kosong? Dibayar dengan hanya menghadirkan diri untuk menyambut kepulangan pemimpin..


Daripada tiada Kerja, ada BAIKNYA ada.

Kerja pun mudah, mungkin tepuk tangan, sorak atau pegang banner....


Tak lama lagi PRU, ambil upah pasang bendera.1 comment:

 1. Sultan Ibrahim kesal seolah olah negeri Johor tidak bermaruah dibawah kuasa Tun

  Awas..!!

  Pemimpin Acah acah power Melayu Islamik bergema kembali..

  Alasan kononnya tak sempat nak tolong orang Melayu masa PH berkuasa.

  Sultan Ibrahim sangat kesal mengapa soal kedaulatan Johor seolah-olah tidak penting dengan menyerahkan Pulau Batu Putih kepada kerajaan PH dikuasai Tun Mahathir pada waktu itu?"

  Sempat pula beri Pulau Batu Putih pada anak Lee Kwan Yew dengan senyum bodoh tak tau malu jadi barua DAP@LeeKwanYee.

  Jho Low yg lesap tepuk tangan sambil ketawa bersama kaum Lee Kwan Yew di Singapura dan Malaysia saksikan barua acah acah Melayu islamik mereka bercakaran sesama kaum Melayu. Sambil tepuk tangan melihat betapa mudah nya pemimpin ini dibatu api kan dan bodoh bangang oleh sekor Jho Low..!!

  Kalau Putin berkuasa di Malaysia dah lama Singapura bertukar menjadi lautan luas..!!

  Boleh pulak potong segala bantuan pada peneroka, penoreh dan petani. Boleh pulak pujuk jangan iri hati pada orang kaya dan orang miskin kena ikat perut.

  Apabila Mahathir berkuasa tiada agenda Melayu atau rakyat , melainkan agenda mahu alih projek, aset , tender , bailout kepada kroni, itu sahaja.

  Kekalahan teruk jenama Mahathir di Tanjung Piai di mana dia tewas kepada komponen Barisan nasional dengan majoriti hampir 15,000.

  Maka , elok sangat Mahathir muhasabah diri, dan tumpu kepada parti sendiri yang syok sendiri dengan slogan anti rasuah palsu nya , PEJUANG sebagai konon anti rasuah dan mahu benteras rasuah tidak buat desakan Zeti Akhtar dan Nazlan didakwa kerana terima sogok kan.

  PRN Johor parti PEJUANG Mahathir telah kehilangan deposit 100% pada semua empat puluh kerusi DUN yang ditandingi nya.

  Kebencian rakyat bukan sekadar retorik atau bualan kosong, ia telah diterjemahkan secara zahir pada tujuh PRK terakhir yang diadakan dan tiga PRN terkini.

  Itu lah yang sepatut Mahathir tumpukan dan bukan menyibuk hal ehwal kehendak jutaan ahli UMNO akar umbi.

  Elok Tun jaga boboi ketat ketat... usaha melingkupkan Boboi bukan acah acah nak geli geli kali ini. Ini kalilah kasi legacy haramjadah ini di lenyap kan selama lama dari politik negara.

  Malah melingkupkan Boboi dan Marina Gereja sekaligus jadi agenda dan keutamaan rakyat buat masa ini. Mahathir sebalik nya perlu risau kenapa dirinya sangat dibenci oleh rakyat.

  Lepas ini mana mana pemimpin yang mesra Singapura@LeeKwanYew wajib dicurigai dan diawasi potensi jadi barua DAP@ LeeKwan Yew melalui proksi atau bangsa Lee Kwan Yew di negara ini.

  Pada Tun rakyat sudah sangat meluat...

  ReplyDelete

RAFIZI KOTA JANJI: NAJIB TAK LENA TIDO

https://vt.tiktok.com/ZSRreDuQM/?k=1   Rafizi sebagai orang muda, sedang bersemangat membetulkan politik negara sangat tercabar dengan semba...