Saturday, July 2, 2022

UMNO NAK HARAP PENGUNDI ATAS PAGAR...


https://www.malaymail.com/news/malaysia/2022/07/02/ahmad-maslan-barisan-aims-to-attract-fence-sitters-in-ge15-using-pkpkpk-formula/15368


100% Melayu atas Pagar sokong umno atas dua perkara:


Samada penyamun didapati tidak berrsalah - 60% Melayu akan sokong umno 


Penyamun segera dihantar ke Sungai buluh - 90% Melayu akan sokong umno 


Ada BAIKNYA umno fokus kepada penyokong yang sedia ada Dan Cuba tarik penyokong pas kepada mereka. 


Rafizi lebih berpontensi dan memainkan peranan seperti Mahathir di PRU14 untuk menarik sokongan atas Pagar di PRU15.


Jika PH namakan Rafizi sebagai PM harapan untuk PH menang majoriti lebih baik dari PRU15. 

Jika namakan Anwar sebagai PM -umno boleh tersenyum lega.Anwar pun sembang kari...talk only no actionDenyut nadi rakyat - lepas bebas penjara - round malaysia cium tangan istana - mana rakyat?
1 comment:

 1. Indonesia jadi rebutan anggota BRICS dan G8..!?

  https://youtu.be/KG9W6-h45_8

  Memacu Pemulihan Ekonomi Global. Malaysia wajib sertai Pakatan BRICS.

  IMF vs BRICS selepas Covit19 : Iran dan Argentina anggota baru BRICS. Malaysia bila lagi..!?

  G7 negara maju kenapa Indonesia diundang ke G7..!?

  https://youtu.be/hrb0rvOo6cc

  Maju kah G7 ini..!? Pada para barua2 yg kagum doonia barat G7 ini bingkisan dari USA.. saksikan

  https://youtu.be/3nvTgSW2L8Q

  DoJ,WSJ, Reuter, CNN Bloomberg adalah akhbar yg sllu dipetik oleh barua mereka disini utk jadi batu api melaga2kan pemimpin Malaysia..!

  Ucapkan Selamat tinggal Dollar America. Lupakan dan pedulikan Singapura Bila US Dollar jadi kertas tisu USA bangkrupt dalam masa 24 jam dan sekutu nya di Asia Tenggara iaitu Singapura pun akan turut jatuh...!

  Bank Pembangunan Baru (AIIB) ditubuhkan pada 2015 dengan modal permulaan $50 bilion oleh negara BRICS -- Brazil, Rusia, India, China dan Afrika Selatan - sebagai pengimbang kepada Tabung Kewangan Antarabangsa. (IMF)

  BRICS dan Projek Wang Digital: Alternatif kepada US Dollar, Gelombang Baharu dalam Sistem Pembayaran Antarabangsa? BRICS New Development Bank memberi tumpuan kepada mata wang di luar Dolar AS sebagai mata wang utama. Tiada lagi US Dollar..!!

  Rusia mula membangunkan sistem pembayaran nasional sebagai alternatif kepada perkhidmatan pemesejan kod kewangan SWIFT yang berpangkalan di Belgium pada 2014 selepas sekatan Barat dikenakan ke atas Moscow.

  https://youtu.be/_0qpBgq6_ak

  BRICS use New Monotary System Finance

  Sidang kemuncak BRICS di China mungkin merupakan sidang kemuncak G-8 yang terakhir seumpamanya. Anda tidak akan pernah meneka (berkat keangkuhan yang berpanjangan dan keegoan Barat), tetapi China juga menjadi tuan rumah kepada ketua-ketua kerajaan negara-negara membangun yang dikenali sebagai BRIC (Brazil, Rusia, India, dan China).

  Peralihan imbangan kuasa, kepentingan ekonomi dan strategi geopolitik menjadikan ini penting.

  https://youtu.be/k9eS3Xx8qic

  No more USD to BRICS

  BRIC, dengan 40 peratus daripada populasi dunia tersebar di tiga benua, sudah menyumbang 25 peratus daripada KDNK global.

  16 Jun lalu, para pemimpin BRIC bertemu di Yekaterinburg (Rusia), termasuk wakil kerajaan Pertubuhan Kerjasama Shanghai (SCO), yang ahlinya bukan sahaja China dan Rusia, tetapi juga Kazakhstan, Republik Kyrgyzstan, Uzbekistan, dan Tajikistan, selain India, Pakistan, Iran dan Mongolia sebagai pemerhati.

  Dalam sekutu BRICS mereka mengugurkan Dolar AS sebagai perdagangan urus niaga dan mereka kembali menggunakan EMAS untuk berdagang.

  https://youtu.be/CZkk567VgYg

  Turkey Become New member on BRICS. Bangun Malaysia..!! Wake up Malaysia..!! Inilah masa bersama-sama ahli BRICS secara aktif untuk menjadi model peranan di negara ASEAN untuk penolakan semula pertukaran mata wang di kalangan ahli di Asia Tenggara.

  Ini adalah masa membuat perang monetari dalam Dolar AS. USA akan bangkrupt negara tanpa mata wang Dollar dalam urus niaga monetari dunia.

  Malaysia bila lagi nak jadi anggota BRICS.?

  ReplyDelete

RAFIZI KOTA JANJI: NAJIB TAK LENA TIDO

https://vt.tiktok.com/ZSRreDuQM/?k=1   Rafizi sebagai orang muda, sedang bersemangat membetulkan politik negara sangat tercabar dengan semba...