Monday, September 21, 2015

BENDERA DAERAH DINAIKAN MENGGANTIKAN JALUR GEMILANG




Seperti biasa, rakyat berharap Istana Johor dapat membuat kenyataan balas...

42 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beri pendapat secara beradab..
      Tak ada siapa nak hina awak kalau nak sokong Najib.

      Delete
    2. Si kurangajar suruh kita beradab??
      eleeeh ko tu beradap sgt ke? putar alam..menutup muka dgn tirai kemunafikan. Apehal yg ko panas telor tetiba kait dgn Najib?
      sah lah mcm ade komplot yg sama ke atas Najib?

      Delete
    3. 316 nih biadap, mcm Lim Kit Siang yang Naib Pengerusi DAP, Tengku Aziz, sendiri kata "biadap" masa dia cabut kluar dari DAP dulu.

      Delete
  2. ISU SENSITIF

    menteri besar johor kena keluarkan kenyataan media menerangkan arahan baru dikeluarkan pihak istana johor.

    full stop.

    ReplyDelete
  3. Ini dah kes teruk. Apa kena mengena dengan Bendera.

    ReplyDelete
  4. baru sedar ke situasi berlaku dgn sikap dia tu?...generasi sekarang x tau sejarah....tu psl la...nak baca lebih lanjut ttps://books.google.com.my/books?id=Oun4MyHqL-oC&pg=PA84&lpg=PA84&dq=ganas+sultan+johor&source=bl&ots=rbCH6aCyUg&sig=-gha4pLYXJ6vPTiBGgXKnDzSA0U&hl=en&sa=X&ei=V52BVaW3Gc7d8AW9uqX4Dw&redir_esc=y#v=onepage&q=ganas%20sultan%20johor&f=false

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku ni ditulis oleh tan sri zainudin maidin nama pena blogger zamkata, bekas menteri dan juga wartawan sejak dari zaman tun abdul rahman...buku ini berjudul surat daripada dr mahathir

      Delete
    2. Pd umum nya, setuju dgn apa Dr Mahathir kata.

      Delete
  5. kalau tak suka, jgn pula berlebih lebih..

    ReplyDelete
  6. dulu pun tun mahathir mmg x rapat dgn mereka ni...ada kes2 besar yg rakyat x senang...contoh prebet adam yg heboh satu ketika dlu...hmmmm...

    ReplyDelete
  7. tang nak kondem...perghh..berebut-rebut nak amik dosa fitnah tu yekkk...bravo la keyboard worriors sume..

    ReplyDelete
  8. Nampaknya berjaya juga mereka nak memecah belahkan orang MELAYU.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bapak perpecahan Melayu ialah Mahathir dan balaci2nya.. Kesultanan Johor yg ada skrg jgn tertipu dengan org2 ini. sedar diri dr mana asal usul mereka..jgn terlalu angkuh ..muhasabah semula susur galur.. kekayaan dan ketenteraan yg ada itu jgn bertukar menjadi Kemurkaan Allah SWT..

      Delete
    2. 314...bapa perpecahan ialah pondan bugis & BAPA KO...disokong oleh atuk nenek mak ko dan sekor anak bangsat iaitu...ko sendiri

      Delete
    3. Setuju dgn 517, tak setuju dgn 314

      Delete
    4. Begitu juga saya setuju benar dgn 8:05.

      Betul tak kata saya Tun M tetap disanjung hebat oleh dunia Islam & kini akan meresmikan masjid di Bosnia tanda penghargaan atas perjuangan & jasa beliau menyelamatkan rakyat Bosnia dari kekejaman puak Serb
      Orang luar pun tahu menilai yg mana kaca...yg mana berlian.

      Delete
    5. Sdr Othaman 932, itu pasai Najib memang patut di beri pakai executive jet gomen - dia nolong penaikkkan imej Malaysia dan Najib yang merintah nya sekarang.

      Dia memang layak menggunakan nya sebagai kemudahan utk bekas PM, tapi dia patut di beri keutamaan diatas bekas PM yang lain, spt Tun Dol.

      Delete
  9. Kalau minat filem musang berjanggut taip 1

    ReplyDelete
  10. apehal kena delete komen.. ko panas hati apesal?
    makin parah sudah perpecahan Melayu ditambah dgn sikap angkuh negeri di selatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan panas hati, cuma kesian ada yang panas punggung...
      Anon 2:02 adalah orang yang sama dengan 11:07 di atas (komen kena delete) berdasarkan ip adress.

      Delete
    2. mmg aku org yg sama.. ade aku ckp aku balaci Mamak Mahthik ke? mmg owner blh check ip sbb tulah ko blh manipulate byk 'hantu raya' utk main saraf..

      akutgk ko yg panas telor sbb movement ko dh sama mcm Abu Jahal dan Abu Lahab.

      Pakatan Haram xde kuat mane..tp munafik dan parasit mcm ko ni lah yg menjahanamkan prpaduan umat.
      DAPiq lahanat tu berani sbb ade spesis2 mcm ko.. sorry to say.
      Lantak lah negeri Johor tu mahu lagak angkuh.. mau provokasi.. negeri2 lain kekal bersatu tguh bwh kepimpinan PM. Alhamdulillah.

      Delete
    3. Maaf, brsatu teguh bwh kepimpinan pm??
      Awk duduk dlm gua ker..

      Delete
    4. Panas beb, maafkan dia, emosi terganggu...

      Delete
    5. 3:08.. huhh??!!.. bersatu teguh bawah kepimpinan PM??!!.. ko nak bersatu dgn najib, nak bersatu bawah kelangkang rosmah.. itu ko punya pasal lar.. nak terlentang ..nak.terlangkup dgn najib..buatlah..tak paya poyo la bg komen sampah..

      Delete
    6. Anon Kejora dah kena tangkap basah walaupun dia cuba mengelirukan dgn watak2 samaran anonymous. Tapi kebiadapan dia bagai anak gampang tak bernama sangat menjolok mata. Padan muka......!!!!!

      Delete
    7. 308,

      Tak boleh main lantak lah. Perlembagaan dan undang undang negara perlu di hormati dek sesiapa pun.

      Delete
  11. tak sepatutnya berlaku. kalu nak tambah bendera tak ada masalah. turun bendera malaysia ganti bendera lain masalah. walaupun tmj, rasanya pemikiran orang muda banyak yang kurang matang dan terlebih emosi. harap dapat bezakan antara kepimpinan, kerajaan, negara , negeri dan sebagainya.

    ReplyDelete
  12. kenapa mesti bendera negara diturunkan, adakah Johor merasa negeri lebih besar dari negara ? atau Johor berada dalam satu Dinasti ?

    atau tanda2 Johor ada hati ingin memisahkan diri dari persekutuan ? buat negara sendiri ? atau kerana sesuatu yang hanya mereka yang tahu ?

    ReplyDelete
  13. Benci Najib,saya sokong 100%
    Benci UMNO,saya boleh setuju
    Benci Malaysia........apa cerita ni?

    ReplyDelete
  14. Kepimpinan yg lemah dan tiada visi dari najib menghasilkan..

    - tunjuk perasaan HINDRAF
    - tunjuk perasaan Bersih (smpi 4 kali)
    - pencerobohan lahad datu
    - tragedi MAS yg berulang ulang
    - penurunan matawang
    - himpunan merah (dia sendiri bikin)
    - skandal kewangan
    - hapuskan ISA ( akta hasutan nyaris nyaris )
    - terjadinya rusuhan low yat
    - racial tension swmakin meningkat
    - malaysia menjadi favourite transit for terrorist
    - hutang negara meningkat mendadak

    Solution najib

    - BRIM
    - lancarkan GST
    - perkenalkan ETP, GTP, NKRA, PEMANDU yg ntah pahape fungsinya.
    - menurunkan taraf AG, SPRM, Bank Negara, PDRM ke taraf longkang
    - pengkritik/pelapor ditangkap.. tapi org org spt alvin lee, namewee (siap diberi dana lagi), RPK ( apa citer waran tangkap, siap bukak kopitiam lg kat UK), 3 hamlau yg di cari SPRM di biar bebas..
    - bini pun ikut sama join mentadbir negara

    ..so far..he (najib) failed..miserably..

    ReplyDelete
  15. Raja kapoorrrr....
    Raja longkang..
    LANUNNNNNNNNNNNNNN

    ReplyDelete
  16. Eiii, baru jer comolot dgn Najib... Najib kata everything OK....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaupun bibir mu merah bak delima...kau tetap BUKAN pujaan hatiku.

      Delete
  17. Ketegasan perlu ditunjukkan dlm tindakan, bukan bodek n jadi tukang pencacai, tahniah kpd Istana johor.

    ReplyDelete
  18. pang..pung..pang..pung..... last-last ternyata semua ni fitnah ajer.... aku pelik lah smlm aku post kata semua ni silap faham...tp admin deleate...adakah sebab kat hujung tu aku pertikaikan kredibaliti admin? aku cuma kata...semua ni tak mungkin.... tengk ismail maksudkan bendera jalur gemilang sempena sambutan hari kebangsaan dan hari malaysia mungkin...hari ni ternya benar pun itu yg di maksudkan.... admin...tolonglah jaga kredibaliti tu...jangan main tabur jer.... tak salah kalau kamu boleh betulkan maksud surat dari awal...sia-sia belajar perundangan dan jadi peguam yg baik...tp lebih cenderung mengadu domba...takkanlah taraf kamu setaraf DIN TURTLE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu marah sangat dgn Din Turtle ye? Panas bontot ko bila baca apa dia tulis ye? Jaga jaga ye, kot nanti berasap bontot ko.

      Delete
  19. Lamadah aku mengikuti blog ni..saban hari memainkan isu yg sama..serangan kepada Najib dan juga keluarganya..terfikir juga aku blog ini bukan berblog percuma seperti diwawarkan.tak seperti blog blog pro Najib walaupun dikatakan berbayar tetapi mereka ada juga memainkan isu2 semasa seperti pperkembangan ekonoml.sosial.ketenteraan dll.aku rasa ramai lagi yg yg didalam kotak pemikirannya timbul persoalan adakah blog2 yg pro Mathir betul2 berblog secara percuma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6.36, tiada siapa yang nak sokong pemimpin korup, hanya yang diupah najib aje yang sokong....

      tidak ada keikhlasan di hati.

      Delete
    2. Setuju dgn 753, tak setuju dgn 636.

      Blog yang di bayar biasa nya yang pro-Najib. Dah desperate, mcm mcm buat. Nak saman WSJ, NYT pun takit kalah, malu besau merata dunia. Tapi sekarang pun dah sarat malu.

      Delete