Wednesday, September 3, 2014

Kejayaan Najib sedikit sangat...tak berbaloi ( SAYA KHUATIR TUN RAZAK TIDAK MAAFKAN NAJIB - TUN ABDUL HAMID Seksyen 31 (1) (f) Akta Hasutan )

Suasana persekitaran negara yang sedikit kecoh di PP, Selangor, Malaysia Timor dengan politik yang tidak stabil, keselamatan tergugat samada Najib lepas tangan atau hilang kawalan dengan sikap membisunya.

PM seolah tidak ada idea atau maklumat untuk bercakap, mungkin menunggu selepas nasi menjadi bubur..

Mungkin setakat yang berlaku sekarang belum cukup standard untuk najib bercakap atau campurtangan..seperti kata sesetengah pihak..takkan semua Najib nak buat...dia kan ada menteri dan budak-budaknya...

Mujur kita ada seorang KPN Khalid Abu Bakar yang masih boleh digantung harap untuk mengawal keadaan dalam negara..jika mantan KPN yang lalu, Ismsil Omar masih KPN dan Hishamuddin Menteri KDN - Malaysia dah lama dikuasai samseng.

Keselamatan Negara dari ancaman luar juga banyak bergantung sejauh mana bijaksananya Panglima Tentera TS Zulkeifli...kita bimbang ada Menteri di situ yang jenis apologetik...

Orang Islam dan Melayu serta rakyat yang cintakan keamanan masih boleh rasa selamat jika kedudukan Sultan dan Raja Melayu tidak digugat dan kepimpinan serta halatuju PDRM dan ATM di landasan yang betul.

Kerajaan tanpa dua pertiga majoriti di Parlimen dengan ber-PM-kan seseorang seperti Najib yang sedikit sangat kejayaannya (banyaknya lebih kepada gagal) sudah tidak boleh dipercayai berkeupayaan mengawal negara.

Pembangkang yang sepatutnya bersabar menunggu PRU14 wajar berperanan check and balance terhadap kerajaan yang sedia ada juga gagal 200%.
Mereka lebih rakus dan tamak menyamun di negeri-negeri yang mereka kuasai. Mengejar dan berebut pangkat dan kuasa sesama mereka tidak lebih umpama beruk dapat bunga.

Satu kerja gila yang sedang dibuat oleh lim guan eng di PP ialah penubuhan PPS tidak lain tidak bukan dengan agenda besar politik untuk menyaingi kuasa polis dan mempertahankan diri secara kekerasan.

Diikuti bapanya yang cuba menghasut perpisahan Malaysia Timor dengan Malaysia Barat dengan harapan melemahkan kuasa UMNO di Semenanjung adalah satu lagi ciri-ciri komunis yang cuba dipamirkannya sebelum dia mampus.

Dengan akhlak dan nepotisme Anwar and the gang yang merudum serta PAS bagai kapal karam - tidak ada satu kemungkinan pun mereka akan jadi lebih baik dari kerajaan sekarang - mereka lebih sesuai dipanggil pakatan haprak yang menjalankan aktiviti sekadar menyusahkan rakyat dan merosak perpaduan.

So, what is the moral of the story ?

Tuesday, September 2, 2014

Kita Buang Current kalau akhirnya tetap azizah atau azmin...

Kalau tak zizah, tentunya azmin... itu antara ayat memujuk yang digunakan bagi mengubat hati yang luka jika bila nyonya tua pujaan mereka tidak diperkenan sebagai MB baru Selangor.

Buat penyokong pkr, jika azmin terpilih sudah memadai tetapi sudah tentu itu tidak mencukupi buat anwar.. itu menjejaskan semua perancangannya...alih plan A kepada plan B bukanlah mudah seperti disebut....tidak ada warna lain jika anwar memilih warna hitam. Kita tidak tahu apa yang akan dipersembahkannya kepada Tuanku Sultan Selangor kelak selepas itu!!!!

Anwar sudah dimalukan Khalid tidak kurang dari dua kali apabila strateginya untuk singkirkan Khalid gagal dan buntu -  Khalid masih bebas menari ke sana sini dengan status MB.

Ada kemungkinan juga Khalid terus dikekalkan sekurang-kurangnya sehingga November dengan konsensus pas+umno+bebas. Sehingga November kemungkinan juga urusan "jual beli" akan menjadi sedikit sebok yang memungkinkan akhirnya pkr+dap jadi pembangkang di peringkat negeri selangor.

Samada azmin atau azizah..sentimen rakyat selangor lebih kepada menolak kedua-duanya - rakyat selangor lebih suka khalid dikekalkan atau sekurang-kurang calon lain dari pkr atau pas... itu juga anwar harus ambilkira, angin rakyat selangor kali ini tidak menyebelahinya...

Dan bagi umum, jika sekadar dan setakat azmin atau azizah...keduanya sama sahaja kualitinya, mereka jenis hilang telor bila berdepan dengan anwar.

Kalau benar zizah atau azmin..bererti kita sudah buang masa dan tenaga dengan satu drama yang memualkan..

Semoga Tuanku Sultan Selangor diberi hidayah...

Tidak ada yang lebih bermaruah buat PDRM...

....serbu, tahan, heret. gari dan humban lim guan eng dalam black maria dan bawanya ke balai polis di lokasi yang dirahsiakam untuk siasatan lanjut...

Dapatkan tahanan reman tidak kurang dari 7 hari

Tidak lebih dan tidak kurang dari itu. ..sekadar memenuhi permintaannya yang sudah sedia menunggu...

Timbalan KPN dan Ketua Polis Negeri mampu lakukan.

#

Lim Guan Eng boleh dikenakan tambahan charge:
Menghina dan mengeluarkan kata-kata kesat kepada seorang Penjawat Awam yang  sedang bertugas.

Monday, September 1, 2014

Denda RM2,000.00 dan @ Penjara 1 hari LGE mampu hilang jawatan Ketua Menteri...

 
 " Bila mau tangkap saya " - LIM GUAN ENG

Situasi yang mustahil berlaku...







Undang-undang akan jadi kereta lembu bila berhadapan dengan Pemimpin Politik terutama Pemimpin Politik Utama...rodanya berat atau tersangkut-sangkut samada di PDRM, AG atau Tangan Ghaib.

Undang-undang macam super jet kalau kepada ikan bilis.


Kita rujuk contoh:

kes liwat ikan bilis
dengan
kes liwat Jerung...

Faktor RM antara faktor utama sebab kes jerung lewat penghakiman - berbelas peguam.

Faktor "gerun" atas pengaruh mungkin juga ada.

Rakyat berhak untuk berpersepsi bahawa kelewatan mungkin kerana ia adalah kes konspirasi dan bukannya kes atas fakta..what take so long?






Rakyat jangan cepat teruja...sabar dan tenang..
kita tunggu dan lihat how they make it this game, over !!!


ISA mahu dikembalikan..biar betul ???

Tak salah menaruh harapan walaupun macam mat jenin.
Kena ingat kenapa kerajaan tergesa-gesa menghapuskan ISA ? 
Mana-mana kerajaan yang berkuasa akan mempergunakan ISA untuk menahan musuhnya jika keadaan tidak terkawal...dan ISA dimansuhkan sebelum PRU13......Kenapa? Apakah pada masa itu Najib sudah terasa BN akan tewas !!! 

Kalau sesuatu undang-undang itu lapuk dan ketinggalan zaman - update le bukan buang terus..

Bayar RM200 Sehari modus operandi ahlong

Memang diketahui semua anak buah jenayah ahlong, 4D haram, mesin judi dan rangkaian yang
mempunyai kumpulan yang besar akan membuat bayaran harian berganda kepada ahlinya atau pekerjanya yang ditahan, dilokap dan kemudian akan dibiayai wang jaminan, disediakan lawyer....

Contohnya kalau hari bekerja dibayar rm100, jika ditahan, dilokap..pekerja tersebut dibayar berganda, rm200 sehari...best kan, tak perlu ketja tapi gaji double pay...

Selain dari itu. Tauke mereka sanggup pula menggajikan "orang dalam" untuk membeli makanan sedap termasuk rokok kepada ahli nereka yang ditahan dan seterusnya cuba menyogok pegawai yang bertanggungjawab untuk membebaskan ahlinya secara teknikal.

Situasi ini menyebabkan kegiatan jenayah sukar untuk diberhentikan kerana mempunyai ahli dan pekerja yang tidak serik dan terus setia berkhidmat kepada boss mereka.

Kerajaan Negeri Pulau Pinang sedang menggunakan duit rakyat untuk membayar ahli PPS..modus operandi hampir sama.

Tahniah Rakyat Pulau Pinang..itu babi lu orang yang pilih..




KESIMPULAN PPS SETAKAT INI:
KPN sudah bertindak
Zahid sudah memberi amaran - bubarkan
Lim Guan Eng masih degil...

PUSAT PERLINDUNGAN SAMSENG (PPS)

Daftar Keahlian: Percuma....

Kelayakan: Pernah terlibat jenayah

Kekosongan: Infinity

Alamat Permohonan: Kerajaan Negeri.. (u/p: En Phee Boo Toh)

KerajaanYang Menyusahkan Rakyat...

Kerja letih berganda yang sedang kerajaan buat ialah bila ISA dihapuskan untuk sebab apa?

Rakyat pilih kerajaan untuk membangunkan negara, ekonomi rakyat bertambah bagus, kesejahteraan dan keselamatan, kestabilan politik....

Apa yang kerajaan buat hari ini..menghabiskan masa dng isu politik kerenah pembangkang tanpa dapat menghentikannya kerana tiada undang2 pencegahan yang berkesan seperti ISA.

Muhyiddin menggesa supaya dihentikan suara2 mengajak sabah berpisah dari Malaysia...setakat tu je lah yang boleh muhyiddin lakukan.

Boleh ke kerajaan menghalang suara hasutan? Akta hasutan memerlukan pembuktian hasutan telah dilakukan...ia tidak boleh digunapakai lebih awal dari itu..

Najib mengajak perpaduan..itu je lah yang dia mampu bercakap sedangkan penghinaan ke atas Islam berterusan sewenang wenangnya...

PDRM buat kerja letih berulang menangkap PPS
..sampai bila nak tangkap, berapa ramai nak tangkap, kalau kuasa mencegah tiada?

Inilah kerajaan yang ada hari ini..kerajaan yg menyusahkan rakyat..kerajaan yang tidah pernah memiskinkan pemimpin dalam semua keadaan.

Fokus pemimpin bukan macamana nak berkhidmat untuk rakyat tetapi macamana nak tambah harta.

Sepatutnya semakin kedepan, semakin hebat... Ini dah gostan 20 tahun..perpaduan sudah hancus.

Kita puji tindakan polis tangkap PPS...tetapi jangan suka sangat..mahkamah masih boleh lepaskan mereka !?..
Kita kena tahu PPS ada 9 ribu anggota..dan apa KDN buat selama ini..Menteri 25jam ckp berabuk..