Wednesday, May 4, 2011

DAP takut kaum cina kesal..


Lim Kit Siag mengaku orang cina taakkan dapat apa apa samada ada wakil atau tidak ada wakil dalam kerajaan pusat.


Tegasnya lagi kalau MCA dan Gerakan yang ada dalam kerajaan sekarang pun tidak dapat bagi apa apa pada orang cina, apalagi kalau sudah tidak berada di dalam. Nada Lim sebegitu sebenarnya cuba memujuk kaum cina supaya tidak menyesal kerana sudah tersalah pilih DAP sebelum ini yang nyata tidak dapat membela atau memainkan peranan untuk mereka, lalu disalahkan MCA dan Gerakan.

Apa yang mereka dapat sekarang lebih kepada ehsan dan budibicara BN, sekaligus sebenarnya suara MCA dan Gerakaan masih laku jika berada di dalam BN. Kalau tidak masakan SRJC mampu mendapat ratusan juta peruntukan.

PRU13 bukanlah sesuatu yang sangat bagus untuk DAP. Mereka cukup bimbang PKR akan kehilangan sokongan orang Melayu dan paling bimbang PAS keluar dari pakatan di saat menjelang pilihanraya. jika ini berlaku, DAP akan kehilangan kuasa untuk menawan mana mana negeri pun, hatta Pulau pinang juga akan terlepas.

Kekuatan DAP hanya pada kekuatan strategi, kekuatan memperkudakan kawan, kekuatan menghasut, kekuatan memfitnah, kekuatan fanatik perkauman, kekuatan super kroni dan super rasuah...Tanpa sokongan Melayu PAS, Melayu PKR, DAP ibarat seekor babi sawan menunggu masa disemebelih.

Seterusnya dalam blognya atas tajuk with or without, Lim menghina 'lembu' yang dianggap suci oleh kaum India apabila Lim mempersoalkan samada masyarakat cina mahu dilembukan (dibodohkan) jika terus memilih MCA dan Gerakan.

Tanpa sedar, Lim memberitahu kaum cina bahawa DAP, MCA dan Gerakan adalah senasib dan tidak ada bezanya, mereka tidak ada kekuatan politik jika tanpa sokongan Melayu dan India, tanpa sokongan jika tidak tahu memutar, menipu dan menabur janji manis.

Kekuatan ekonopmi sahaja tidak dapat bertahan lama jika tidak ada kekuatan politik, ekonomi yang berkait dengan untung dan kaya bila bila masaa boleh ditiru, diambil dan dirampas oleh kaum lain dalam sekelip mata. Orang cina lebih rugi jika terus menyokong DAP kerana mereka hanya tahu menabur janji tetapi belum tahu bagaimana mahu membantu dan melaksanakan. Apakah Pulau Pinang dan Selangor super kaya di tangan mereka???

Dengan strategi, DAP telah dapat memperdaya MCA untuk keluar dari BN di masa akan datang sekaligus MCA dilihat tersingkir dan bermusuh dengan orang MelaYU. apa matlamat DAP sebenarnya, pengganti MCA di dalam BN????

Apabila tanpa diduga DAP boleh sekatil dengan PAS dalam pakatan maka tentulah tidak menjadi mustahil kalau DAP menjadi komponen BN kalau itu kehendak kaum cina. Apakah ada beza cina gerakan, cina mca dan cina dap? cina tetap cina.. 1Malaysia.

3 comments:

  1. jangan risau, BN masih akan memerintah selepas PRU 13 dengan simple majority. BN akan diselamatkan oleh kemenangan MP BN dari Sabah dan Sarawak. Tanpa mereka, BN sudah pasti terlungkup di semenanjung. Calon MCA/Gerakan boleh menang sekiranya mereka diletakkan di kawasan majoriti orang melayu yang kuat dengan pegangan umno seperti melayu Johor atau Melaka.

    BN pun tahu Pas dah tentu tak akan join BN walaupun mereka dijanjikan dengan jawatan atau wang ringgit. Cuma BN mengharapkan Pas keluar dari PR dan bergerak secara solo dan berlaku pertandingan 3 penjuru yang sudah tentu amat menguntungkan BN.

    Cara terbaik untuk BN menang undi kaum cina dan dapat majoriti 2/3 ialah dengan mengajak DAP join BN ataupun BN join DAP...

    ReplyDelete
  2. Sebenarnya Osama semua yang mati ditembak peluru yang dilap minyak babi....mayat dia dilap minyak dan darah babi supaya ikan Yu akan makan dia bersama plankton dan haiwan laut.

    Osaman masih hidup kat tempat itu yang dikata NERAKA.....Roh dia Haram disisi Allah... Umat Islam Harap buka mata bahawa perbuatan dia Zalim dan Kejam serta jenis Sesak Islam macam UMNO.... Kembali ke jalan yang benar. Kalau boleh cuba Agama Lain! Allah sudah dihina orang Islam...macam itu Sultan Kelantan Derharka curi tahkta Bapak...Memalukan sungguh Kalau begini mitos Sultan "Defender of Islam Malaysia"....

    ReplyDelete
  3. Bro, kenapa pula kawasan majoriti perlu diserahkan kepada MCA atau Gerakan - no way, where got road.

    MCA dan Gerakan perlu bertanding sebagai anak jantan di kawasan majoriti cina bertemu dengan calon cina dap atau calon cina pkr atau calon cina pro pas - hidup atau mati, kalah atau menang biar mereka tentukan sendiri.

    Kepada bumi-non-malay, terima kasih banyak lah atas prvokasi komen, penat awak menulis, sedikit pun tak jadi hal.

    Rajin rajinlah menulis di sini.

    ReplyDelete