Friday, April 22, 2011

....ramai yang meneka dengan betul (2)

Kalau bekas PM kita wajar beri gelaran Bapa, sewajarnya mereka Perdana Menteri untuk seluruh rakyat Malaysia tetapi jika sekadar Presiden kepada sebuah parti, atau Penasihat kepada sebuah persatuan atau Ketua pada satu kumpulan, sehebat manapun mereka, gelaran 'Bapa' kurang wajar kerana sumbangannya tidak menyeluruh.
Kepala atau Ketua Puak mungkin boleh digunapakai." Kepala Puak Racist 1Malaysia"

Uniknya kerana dua orang sekaligus dapat tittle ini dan bertambah unik sebab hubungan mereka 'bapa borek anak rintik' yang dididik khusus dari Mentor di Se'tan.

DAP memang tidak ada harapan untuk memerintah Malaysia kalau inilah pendekatan dan sikap mereka, apalagi untuk dihormati kawan dan lawan kerana bersikap babirian.


Apa yang sangat dibangga agaknya oleh pengundi cina yang menyokong DAP, kalau kepuasan, kepuasan atas apa? DAP memang tidak mampu menang untuk perintah sarawak, cina sudah jadi pembanggkang, sebagai pembangkang apa yang mereka boleh dapat sedangkan cina sangat fokus untuk meraih kekayaan melalui ekopnomi.

Yang menyokong DAP atas dasar racis, atas rasa kebencian kepada kaum dan ugama lain adalah kaum yang mempunyai jiwa yang sakit dalam masyarakat majmuk. Mereka hilang pertimbangan dan realiti, sesuai hidup dalam hutan belantara.

Paling malang, mereka diperdaya dan ditipu oleh DAP yang memerintah secara 'along' di Selangor dan diktator di Pulau Pinang. Pemimpin yang hanya mementingkan satu kaum sahaja di Malaysia akan tidak bertahan lama, lambat laun akan terpinggir dan tidak relevan.

No comments:

Post a Comment