Sunday, May 25, 2014

AMARAN KPD PEMUDA UMNO WILAYAH PERSEKUTUAN .

Haramjadah ini kesal !
Haramjadah ini dan sewaktunya di Malaysia komited dengan undang2 dan peraturan di Malaysia...
celaka sial ( di malaysia pun  ada jenis ni ) memahami sensitiviti umat Islam negara ini
Menteri kesihatan sama jenis sama pariah estate rayer simpan dan sembunyikan fakta...
Jadi anda semua maafkanlah cadbury k...
Jangan boikot - nanti anak cucu hilang kerja kalau kilang hangus..
Jangan mengamuk...duduk diam dalam rumah, memadai tersengeh..
Biarkan pemimpin liberal minta maaf senyap2....

Jakim apa cerita? Salah cop? salah tengok?
Menteri Jakim...tak rasa bersalah? Tak rasa berdosa....kalau seronok, peganglah jawatan tu seumur hidup.

Pegawai Jakim! Cuba tengok duit gaji tu buta ke celik, halal ke haram...

kita semua? dah termakan ! Dah kena tipu dengan cap....
kita semua? dah termakan ! Dah kena tipu dengan dap
( dap dan cap tak banyak beza pun )

Makan le lagi, makan banyak2....

5 comments:

  1. Dari dulu ramai dah tau kena was-was dengan coklat ni.

    JAKIM dgn Menteri jer yang senyap seribu bahasa.

    ReplyDelete
  2. Peri kepada asas. the source; bila di bawak masok, tak check ka./.. siapa yang check?, quality control ka..JAKIM ka, siapa controller product masok... cinabeng ka, dia tahu tapi masok juga,,,,,so asas nya ialah semasam product tue masok. ayNG CHECK tue tidork ka,,,,, sabotage ka..,,,saja tutup mata ka, saja cari pasal ka...KERJA CELAKA KA/ ...ASAS NYA DI MASA BAWAK MASOK......itu pun tak faham. Tka payah lah dok pergi mesyuarat, orang check tue mesti orang yang berpengetahuan tentang code2 dan product yang dia jaga masok.....relax la semau......ASAS...KALU DAH MAHU CELAKAKAN TETAP DIA CELAKA.....

    ReplyDelete
  3. Sebenarnya melayu sudah lama dicelakakan oleh bekas penjajah. Sekiranya Malaya mahu merdeka maka perlulah menerima pendatang sebagai warganegara negara ini. Mana maruah orang melayu apabila diberi syarat untuk merdeka dengan memaksa menerima orang kafir sebagai saudara mereka. Kalaulah pada masa itu ada pendatang dari indon,bangla, vietnam,burma, negro dan segala bangsa tentunya meriahkan rakyat malaysia.
    Melayu oh melayu.

    ReplyDelete
  4. Org dlm jakim majoriti org pr.... agama pun dilacur setakat halal haram ni lagi la dipandang ringan...hudud boleh tarik tolak nak buat tak buat..

    ReplyDelete
  5. Si PENJENAYAH Cadbury-CELAKA/mana-mana si KEJADAH PENIPU mcm. ni sepatutnya diTUTUP; dan CEO-CEOnya diTANGKAP/DI PENJARA dan diSAMAN BERJUTA oleh JAKIM/K’jaan –apahal asyik nak BERDIALOG konon! Apa yg. takut sgt nak buat semua ni pd. si KAPIRDAJAL PENJENAYAH mcm. ni - bahkan ini boleh diilabelkan TERORISMA keran nak MERACUN/MEMBUNUH umat ISLAM; maka CEO-CEO Cadbury boleh digelar PENGGANAS!

    Sebenarnya ada perancangan halus dr. si KAPIRDAJAL Barat-ZONIS/Israel dan ejen tempatan mereka dr. DAPBANGKAI-CELAKA/PKRSODOM utk.membubuh DNA babi secara RAHSIA, dlm. semua makanan terutamanya yg. halal [melalui bahan perasa (flavours) yg. tidak dinyatakan kandungannya, terutamanya 'serbuk bacon' yg. menyebabkan ketagihan (additive/addiction)], di Dunia Islam - salah satu cara utk. MENGURANGkan jumlah umat Islam global dgn. pelbagai virus dan penyakit yg. amat merbahaya, dlm. Genosid, Bayangkanlah Dunia Islam yg. majoritin penduduk satu negara adalah umat Islam terutamanya di Timur Tengah - amat senang disasarkan dgn. cara ini!

    Dan memang seluruh umat Islam global mahu diKURANGkan melalui pelbagai cara oleh si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS yg. berterusan di samping merompak kekayaan minyak-gas Dunia Islam - spt. yg. disyaki oleh Dr. Kevin Barrett, termasuk melalui wabak penyakit terbaru yg. sungguh GANJIL, yg. sedang melanda Dunia Arab, terutamanya mungkin juga mensasarkan JEMAAH HAJI yg. BERJUTA - disyaki didalangi ZIONIS-Israel dan sekutu mereka (lihat di http://www.presstv.ir/detail/2014/05/05/361346/bioweapons-could-lead-to-apocalypse/ , Bio-weapons could lead to ‘apocalypse’, By Dr. Kevin Barrett, May 5, 2014; dan di http://www.nst.com.my/latest/mers-cases-reach-more-than-400-more-than-100-dead-1.588584 , MERS cases reach more re than 400, more than 100 dead, 06 May 2014)!

    Sebab itulah ALLAH SWT MENGHARAMkan babi; kerana ternyata babi sgt. merbahaya - lihat di - http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/12/eating-pork.aspx :

    Why I Do Not Recommend Pork - Nearly 70 Percent Contaminated with Dangerous
    Pathogens

    December 12, 2012

    By Dr. Mercola

    Regardless of your spiritual beliefs, there may be good reason to carefully consider your decision to include pork as a regular part of your diet, because despite advertising campaigns trying to paint pork as a "healthy" alternative to beef, research suggests it may be hazardous to your health on multiple levels. One of the most potentially acute hazards is contamination with pathogenic bacteria.

    According to a surprising new investigation by Consumer Reports1, 69 percent of all raw pork samples tested — nearly 200 samples in total — were contaminated with the dangerous bacteria Yersinia enterocolitica, which causes fever and gastrointestinal illness with diarrhea, vomiting, and stomach cramps.

    Ground pork was more likely than pork chops to be contaminated. The pork also tested positive for other contaminants, including the controversial drug ractopamine, which is banned in many parts of the world, including China and Europe. The drug, which was found in more than 20 percent of the samples, is used to boost growth in the animal while leaving the meat lean. Worst of all, many of the bacteria found in the pork were resistant to multiple antibiotics, making treatment, should you fall ill, all the more problematic and potentially lethal.

    According to the featured report:

    "We found salmonella, staphylococcus aureus, or listeria monocytogenes, more common causes of foodborne illness, in 3 to 7 percent of samples. And 11 percent harbored enterococcus, which can indicate fecal contamination and can cause problems such as urinary-tract infections.".......

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete