Thursday, November 23, 2017

KERJA KERAS PH, AKHIRNYA MINYAK TURUN 8 SEN SEMALAM..

Bantahan demi bantahan yang dibuat oleh pembangkang tidak sia-sia, minyak turun 8 sen mulai khamis minggu ini.

Kenapa pula minyak turun 8 sen perlu berterima kasih kepada kerajaan sedangkan bila harga naik, kerajaan tidak mahu dipersalahkan?








24 comments:

  1. Takkan baru turun 8 sen dah puas hati? Dah rasa berjaya? Teruskan la sampai FREE terus... Tidurla atas jalan sampai stesen minyak bayar kita utk guna petrol yg dia jual? Hehehehe dasar ambil kredit tak tentu hala... Dasar tak tahu malu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aihh..dah tu time naik kerajaan xleh dipersalahkn, bla turun nak kredit KERAjaan lak...sapa yang xtahu malu skang nie? Otak mana otak?

      Delete
    2. Kalau minyak free tu minyak hak atok kau!!....

      Delete
    3. Mentality Pakatan Haprak.. Minyak naik mesti salah kerajaan..
      Minyak turun mesti usaha Pakatan Haprak..

      Ce tengok komen paling bodoh anon 4.58.

      Delete
  2. 1227,
    Panaaz lobang taek tahap gelegak nampak?
    Kan, dah sampai tahap dimana, semua yg UMNOBNPAS buat pun dh jadi tak betul.
    Itu tandanya N sudah sampai dlm RAHMAN. Rakyat sudah tak mahu, tak sudi, tak suka DITIPU PENYANGAK LAGI.

    ...Trump pun mmengelupor mengelak pasangan Hippo n Jubbo bak lari dari pesakit kusta bernanah.
    Cuma Cai 4000 Pelesupasir berbayar, yg masih menungkat UMNOBNPAS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa dia cakap tu betul la...kalau pemimpin PH betul2 ikhlas, teruskan tidur setiap minggu agar minyak sentiasa turun...barulah rakyat betul2 nampak...jgn la dah tahu tren minyak brent turun minggu ni, baru la terhegeh2 nak tidur, buatlah masa tren minyak brent naik...tak de sape panas lubang jubur la...

      Delete
  3. KD ni tak tahu pun pasal industri oil & gas. Sebenarnya harga minyak turun 8 sen tak ada kena mengena dg kerja kuat PH pun.
    Turun naik harga runcit petrol di Malaysia sebenarnya bersandar kepada harga minyak bertapis dunia. PH kerja kuat macamana pun, protest tidor atas jalan ke, berguling guling ke, berbogel ke, kalau harga minyak dunia naik, harga runcit petrol di Malaysia tetap akan naik, cuma kadar kenaikan nya boleh dikawal atau dikurangkan jika kerajaan menyuntik subsidi yg tinggi.
    Negara negara lain dah lama tetapkan harga minyak secara mingguan ini. Contohnya di Philippina, negara yg miskin tapi rakyat nya boleh pun terima, ahli ahli politiknya tak buat kecoh pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pagi jumaat dah buat fitnah...

      1.harga minyak memang boleh dikawal, zaman Tun sudah diperkenalkan, sehinggakan air mineral lebih mahal dari minyak petrol.

      2.cer tanya rakyat filipina, mahukah mereka minyak petrol lebih murah dari air mineral?

      Delete
    2. singapura tak de bising pun tax naik...

      Delete
    3. Yg komen pun sama jugak... sejak bila harga minyak dunia bersandar kepada harga minyak bertapis dunia?? Minyak yg dijual dan dibeli semua minyak mentah... mane datangnye minyak bertapis?? Harga minyak ditentukan melalui CP minyak dunia dan juga mata wang negara kita sendiri...

      Delete
    4. Kojolla berauta & berfuckta lagi.

      Penurunan minyak 8 sen tuu hanya main wayang opera Cina sebab tali hayat BN dah nak tamat.

      Nak tengok apa dgn penurunan 8 sen ini akan menurunkan harga barang2 keperluan harian kita kah?

      Apa ada tindakan KERAjaan BN kisah untuk memantaunya seperti era Tun Mahathir yg sentiasa meberi sabsidi & tidak memeras rakyat dgn cukai gst kejam itu?

      Selagi 'Gomen Suruh Tax' atau 'Govt So Taxing' (GST) wujud, harga barang semua akan terus-terusan melambung, kos pembuatan/manufacturing cost melambang, harga perkhidmatan/servicing cost melambung.

      Selama pantatberak Najib Rosmah, yg kita nampak minyak tiap2 minggu naik walau ketika harga minyak mentah dunia turun - menyebabkan semuanya naik hingga rakyat NAIK DARAH & NAIK ANGIN untuk menumbangkan KERAjaan Najib Borosmah.

      Delete
  4. Tengah tunggu umno najib adakan kempen minyak free, juga tunggu adnan dan jamal setongkol adakan ikan free setiap hari...

    ReplyDelete
  5. Syabas Pakatan Harapan! Harapan utk rakyat malaysia utk melihat kemakmuran negara dikongsi bersama oleh semua rakyat! Jangan biarkan jho lo jer yg mentekedarah duit kita semua! Macai dpt pwerbank pasir dah pun tersengih sengih mcm kerang busuk berpuashati yg amat sangat! Lepas pru14 nnti, toll free, gst free dan mcm mcm lagi! Jgn peduli cai otak udang yg suka bila kena bayar lebih! Bengong! Hidup Pakatan Harapan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambil iktibar pada negara Nauru...dulu sangat kaya, semua free. dok tarah hari2 sumber asli lastly sumber habis, jadilah antara negara paling miskin di dunia. airport pun terpaksa tutup.
      https://www.merdeka.com/uang/kisah-negara-terkaya-sejagat-miskin-karena-warga-suka-foya-foya.html

      Delete
  6. Komen bodoh dari anon 3:37 pm. Memang pun anon 2:43 pm kata boleh dikawal dg subsidy. Tun M umpan rakyat dg terlalu banyak subsidi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Tun M umpan rakyat dg terlalu banyak subsidi."

      Kah kah kah kah, macai oh macai! Kalau x tau komen jgn letak macai oiiii!!!

      Errr bagus ke tak bagus, Tun beri subsidi utk rakyat?

      Delete
    2. Yaa...paling utama Tun M umpan Najib & Rosmah masuk kandang salah, disoal siasat, sabit kesalahan dipersilakan masuk ke Sungai Buluh Inn.

      Delete
  7. Syabas Pakatan Harapan untuk gumbira kan rakyat tapi melingkup kan negara dg serba serba nya free..... maka akan jadi lah rakyat yang paling malas di dunia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua ketua negara seluruh dunia memikirkan kaedah, cara terbaik menjaga kebajikan rakyat, menyenangkan, memelihara dan mengembirakan hati rakyat.

      Hanya najib dan macainya mengatakan rakyat malaysia malas dan mahukan serba serbinya free.

      Hanya najib dan macainya mengatakan wang, harta rakyat di rompak disamun melakukan penipuan bersiri adalah halal.

      Delete
  8. Tak setuju dg pandangan anon 7:02 pm. Ramai jugak ketua negara yg mungkin mempunyai agenda yg tersirat. Hanya di depan tabir kata nak menjaga kebajikan rakyat.
    Di negara kita pun sama je, terutama DAP.

    ReplyDelete
  9. Macai 10.12, DAP tak jual tanah rizab melayu, yg jual umno najib.

    DAP tak rompak 2.6 billion.

    Lim Guan Eng diseret ke mahkamah, kepala bapak bila lagi?

    DAP tak minat jawatan PM atau TPM, umno pulak mengipas sampai terkepit kepala bapak kepada penyamun semalaysia.

    ReplyDelete
  10. Bila lagi PH nak buat tidur tidur atas jalan ni? Minggu ni ada? Minggu depan? Tak sabar rasanya nak isi minyak free. Kalau turun 8 sen sekali demo, 4 minggu dah 32 sen. Ulang 7,8 bulan boleh sangat tercapai minyak free ni. So bila lagi ada upacara demo tidur atas jalan ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolong sikit, toksah gormal & temberang...yg buat guling2 atas j/raya tuu kerja budak2 & Lebai PAS.

      Delete
  11. Macai, ko sorang je la tidur atas jalan, itu keje parti sembelihan umno haram, solat dua imam, tak pergi kenduri umno, video itu besi dan terbaru berasmara(dah dapat)dana plak ngan umno najib sebab masyuuuuk

    ReplyDelete