Friday, November 4, 2011

siapa boleh sahkan...

Kepada sahabat2 yg merancang utk ke Genting Highlands dan menaiki Kereta Kabel ke pusat peranginan tersebut diminta berhati2 dan fikir dua tiga kali. Sblum ni byk kali CMK dpt maklumat perkara ini berlaku.. Cuma gambarnyer yg x dpt diperolehi...
Media Arus Perdana memang tidak melaporkannya sbb takut org x dtg ke sana..... Malah Genting juga merupakan TABUNG DUIT utk pihak tertentu... 
Akhirnya ada disebarkan juga gambar2 kereta kabel Genting yg jatuh seperti yg dikabarkan baru2 ini... Maka, faham2 jer lar yer.... Jaga diri baik2... 
Persoalannya, kenapa MEDIA tidak melaporkan kejadian ini kepada rakyat. Apakah mereka MAKAN RASUAH? Atau DIBUTAKAN MATA dan HATI.... Mana pergi Karam Singh TV3 dan yang lainnya?... 

Rakaman gambar AMATUR ini hanya dibuat dari bilik tingkap dgn menggunakan telefon bimbit.. tidak diketahui sama ada ada kematian atau sebagainya.. Apapun.. 

Media tidak wajar merahsiakan perkara ini kerana ia akan menipu rakyat. Kerajaan perlu bertindak segera!

6 comments:

  1. BRO...YANG TU ORG NAK BUNUH DIRI
    http://www.hafizstory.com/2011/04/cable-car-genting-jatuh/

    ReplyDelete
  2. karut marut punye citer je ni.

    Uncle

    ReplyDelete
  3. dari dulu pun memang ada kabel car jatuh di Genting tu.Tapi untuk pengetahuan umum,perkara perkara tersebut meamng di rahsiakan dari pihak media serta orang ramai.Kalau mereka tahu pun hanya di khabarkan dari mulut ke mulut sahaja.Demi menjaga nama baik Genting serta konco konconya.Dan untuk pengetahuan semua...puncak genting tu makin lama makin terhakis di sebabkan pembangunan yg makin pesat..Ada ahli geologi mengatakan Genting dalam bahaya.Jadi pikir pikirklanlah..Kalau tak percaya anda boleh bertanya kepada staff genting tentang perkara perkara tersebut.Selamat mencari maklumat..!

    ReplyDelete
  4. Bro.. Gambar kanan tu bukan kat Gentinglah. Itu kat negara lain... sebb dia cantum2 gambar kanan (cable car jatuh) ngan gambar kiri (Genting) nampak mcm cable car Genting...
    Media tak lapor sebab mmg tak berlaku pun...!! Jangan taksub sgt dgn sumber dr internet/email.
    Pernah dulu Utusan siar cerita ular anakonda di sungkai perak. Diangkat dgn jentolak. Bila siasat rupanya gambar kat China. Reporter terbabit dpt maklumat dr email yg dia dapat...!!

    ReplyDelete
  5. Usul Penting UMNO - Orang Tua Kampung Bodoh Dan tolol2
    --------

    "Kehancuran Generasi Baru - Bala besar untuk BN"


    PRU Ke-13 - Mohon ramai Adun Dan MP BN 'Mati'

    Media BN Media Porno - Wartawan2 BN BODOH dan TOLOL TOLOL

    Alat BN - Blogger-blogger BN hanya jadi Anjing..

    'Lubuk Emas' Terengganu dikhianati - Generasi muda dan generasi baru Terengganu adalah generasi paling BODOH ( dalam BN ) ...

    Penyalahgunaan kuasa, politik wang, akhbar porno, transformasi palsu, penghinaan akar umbi - UNDI BN UNDI HARAM

    ---------

    Kamu jangan ingat kamu akan berkuasa selama2nya..
    Kamu jangan ingat kamu akan pandai dan bijak selama2nya..
    Kamu jangan ingat kamu akan muda dan sihat selama2nya..

    Tidak sama sekali!!

    Apabila kamu sudah jadi bodoh, apabila kamu sudah menjadi lemah, apabila kamu tua yang nyanyuk lagi bodoh.... Kami akan ulang kembali ( repeat again - claim 100% ) dan tidak akan yang tertinggal untuk dilunaskan..

    Kami berjanji akan lunaskan semuanya.. Janji-janji yang sudah tertanam dihati generasi muda dan generasi muda baru..

    Apabila kamu sudah jadi bodoh, apabila kamu sudah menjadi lemah, apabila kamu tua yang nyanyuk lagi bodoh, kami akan menggunakan semua kekuasaan, kepandaian dan kebijaksaan kami untuk mempergunakan dan memperbodohkan kamu sama seperti apa yang kamu lakukan untuk orang2 tua yang nyanyuk bodoh dan tolol2 di kampung..

    Tunggu saja hari tua kamu.. Cepat atau lambat, ia tetap terjadi secara jelas lagi nyata...


    Ingat!!! Kami berjanji akan lunaskan semuanya.. Janji-janji yang sudah tertanam dihati setiap generasi muda dan generasi muda baru..


    Wartawan2 BN Bodoh, P.ukimak,sial, butoh. b.abi. anjing..
    ( Anak2 ko pun P.ukimak, sial, anjing macam Ko )..

    Pergi Mampus wartawan2 Porno BN..


    Bodoh. Pukimak. Anak haram. sial. butoh. babi. anjing

    Babi Betul!

    Triple fuck atas dahi kau

    Pantat mak kau la~

    Butuh Pak Hang!

    Pegi Mampos La Bodoh!

    Bapak Ulamak , Anak Pukimak


    Lu blah dr page gua skunk sblom kaki gua melekat kt muke lu~~

    Lancau la lu

    tidak semua mat rempit jahat!!saya sokong mat rempit

    Saya suka berak sambil hisap rokok ~

    MaSUk AIr Lah KOU

    Sengal~

    Perrrgghhh!!! Memang Terrrbaaekkkk laaaa

    ReplyDelete