Tuesday, January 30, 2024

TIGA KATEGORI



Kami memerlukan investor untuk tiga kategori. Kita gunakan istilah investor atau pelabur sebagai bahasa mudah bahasa lazim yang sering digunakan.

Modal sekali sahaja.

Tempoh visi 3 tahun.

Modal (Sekali sahaja)


Kategori pertama RM10,000.00 / Potensi pendapatan RM250,00.00/tempoh matang 3 tahun


Kategori kedua    RM20,000.00 / Potensi pendapatan RM600,00.00/tempoh matang 3 tahun


Kategori ketiga    RM30,000.00 / Potensi pendapatan RM100,00.00 / RM1juta/tempoh matang tiga tahun 


Bermodal tetapi modal masih dalam kawalan anda, boleh ambik bila² masa mengikut nilai semasa.


Untuk memastikan program ini sukses 100% dalam tempoh 3 tahun.

Ia akan dibantu nasihat oleh team kepakaran. Anda akan kenal setiap seeorang dari merekaa dan boleh berhubung terus untuk pertanyaan. Perlu bekerjsama sebagai team untuk menerima nasihat dan menghantar info dan dokumen yang diperlukan untuk pemantauan.


Yang berminat, terma dan syarat.. pm admin (Adakah ini scam !!!)


# Tidak perlu cari orang/tiada pangkat kerana missi kategori program ini adalah untuk membina pendapatan sendiri. 









JADIKAN AMALAN

 

Antara creative financial solutions yang dianjurkan adalah Simpan dulu Belanja kemudian.


15% daripada jumlah pendapatan atau 9% jumlah bersih ini juga boleh digunakan bila bila masa keperluan.


Ini adalah satu petanda jumlah pendapatan masih terus dikawal sepenuhnya oleh ahli.


Apa yang akan diterapkan adalah

Jadikan ia satu amalan, simpan dulu sebelum belanja.

Ia menyelamatkan dari semua menjadi hangus kerana dari segi jangkapanjang ia menghasilkan semula 100% atau lebih.

Berapakah jumlah pendapatan anda selama 20 tahun sebelum ini 

Jika jumlah pendapatan contoh RM5000/sebulan x 12 bulan x 20 tahun berjumlah RM1.2juta.

Bagaimana kalau semua itu dikembalikan kepada kita hari ini (?)

Logiknya mana mungkin kerana ia sudah dibelanjakan habis sudah, tetapi formula dan sistem terkini, ia bukan mustahil malah kalau tempoh 20 tahun telah diamalkan, pulangannya sudah tentu 500%....

Bukan 1.2juta sebaliknya lebih RM6juta..

Ia perlu dimulakan sekarang.

Saya sendiri sudah mulakan 3 tahun dahulu tanpa sedar.

Walaupun pada masa itu, memulakannya terasa sangat lambat untuk mendapat hasil, tetapi masa telah berlalu dengan cepat.

Dalam tempoh 3 tahun berlalu berapa peratus sudah jumlah nilai sebenar.

Terkini menunjukan sudah ada peningkatan nilai 35% walaupun sasaran jangkaan 55%.




Bersambung





Monday, January 29, 2024

SETUJU SANGAT


Blog ini akan buat penulisan yang lebih berbentuk info.


Kesedaran datang dari diri sendiri, berminat pm..sangat jelas.


No pujuk no rayu. 


Tak nampak langsung perlu pujuk perlu rayu kerana ini adalah ilmu.

Rugi ke yang ada ilmu. Kena kejar.

Creative Financial Solution bukan memerlukan anda melakukan satu bisnes / Tidak ajak membeli / Tidak perlu keluarkan modal / Tidak perlu cari orang / Ia adalah menguruskan kewangan yang anda sedia ada sekarang.

Dengan ilmu, kosong kerugian.

https://vt.tiktok.com/ZSFdr24Pn/ 








Apa maksud Creative Financial Solution

 


Apa maksud Creative Financial Solution yang kami anjurkan.


Ia membawa maaksud satu ilmu pengurusan kewangan yang kami terapkan kepada setiap peserta samada individu/personal/syarikat/perniagaan untuk menngkatkan pendapatan mereka yang sedia ada kepada nilai kenaikan hampir 90%.




Apa pula maksudnya itu. Apakah keperluan untuk membuat lain lain aktiviti atau perniagaan untuk tambah pendapatan.. Apakah perlu ada modal tambahan, adakah perlu ada pembelian (?)


Jawapannya: TIDAK


Creative Financial Solution bermaksud secara contoh.

Jika anda ada pendapatan RM5000 sebulan, maka sistem pengurusan kewangan kami akan meningkatkan nilai itu menjadi hampir RM9000. Tidak perlu tambah modal/belian/atau kena buat bisnes lain/ memadai jumlah pendapatan sedia itu diuruskan melalui sistem yang disediakan.

Lebih penting, anda akan difahamkan (ilmu) dan anda kena lakukan sendiri secara sulit peribadi dan rahsia kerana secara totalnya itu wang anda.


Berminat wassap admin.

Terima kasih.

TERIMA KASIH BANK NEGARA

 


COMPANY UPDATE: 26th JANUARY 2024

1.0 Recent Statement published by Bank Negara Malaysia

We wish to express our sincere gratitude to Bank Negara Malaysia (“BNM”) for their recent statement dated 22nd January 2024, concerning QMSB. We greatly appreciate their diligence and commitment to ensuring transparency and stability in Malaysia’s financial landscape. We wholeheartedly concur with BNM’s observations and reassure our stakeholders of our unwavering dedication to full compliance and cooperation with the regulatory authorities.

Pursuant to BNM’s recent disclosures, QMSB is classified as a reporting entity under the Anti-Money Laundering, Anti-Terrorism Financing and Proceeds of Unlawful Activities Act 2001 (AMLA). This categorization arises from our involvement in transactions of precious metals and stones, as specified in item 24, Part 1 of the First Schedule of the AMLA. This classification aligns us with compliance requirements analogous to those imposed on other non-financial sectors including lawyers, accountants, trust companies, and company secretaries.

As a result of the recent clarification from BNM, we want to highlight that any funds coming into the country, except those meant explicitly for exceeding certain limits in offshore borrowing, do not need any prior verification and approval from BNM. This aligns with the guidelines set out in the Foreign Exchange Policy Notices. We want to clarify that QMSB has not made any claims regarding being licensed by BNM.

QMSB is not an investment entity but a dedicated platform for gold trading. Our primary focus is facilitating gold trading transactions for our clients, providing them a secure and efficient medium to engage in the market.

2.0 Consultant Code of Conduct

At QMSB, we place immense emphasis on the continual professional development of our consultants. Our rigorous oversight of the consultants’ code of conduct assures adherence to the highest standards of ethics and professionalism in all client interactions.

3.0 Compliance with the Anti-Money Laundering, Anti-Terrorism Financing and Proceeds of Unlawful Activities Act 2001 (AMLA).

We affirm our unwavering commitment to adhering to all guidelines and regulations outlined in The Anti-Money Laundering, Anti-Terrorism Financing and Proceeds of Unlawful Activities Act 2001 (AMLA). Recognizing the gravity of our role in thwarting money laundering and terrorism financing, we have instituted stringent internal policies and mechanisms to identify, prevent, and report any activities that may contravene AMLA mandates.

4.0 Deterrent Measures

We, at Quantum Metal Sdn Bhd, place paramount importance on the dissemination of accurate and transparent information. It is our policy that any member of our team, including consultants, found to be involved in the distribution of misleading or false information, will face strict and decisive corrective measures. This policy is a cornerstone of our commitment to maintaining an environment of integrity and accountability.

Furthermore, we express our sincere gratitude for the unwavering support of our partners and stakeholders. Your trust and cooperation are invaluable to us. We pledge to maintain open and consistent communication, ensuring you are regularly informed about the ongoing progress and milestones achieved by QMSB. Our dedication to mutual growth and success remains steadfast

Yours sincerely,
From the Management of
QUANTUM METAL SDN BHD

Sunday, January 28, 2024

Pertukaran nombor admin

 



Pertukaran nombor admin dan wassap kepada 0198242500

Sebarang kesulitan amat dikesalkan dan mohon maaf.












Tuesday, January 23, 2024

TERBUKA KEPADA PELAJAR BERASAL DARI MEDAN YANG KINI BERADA DI MALAYSIA ATAU..

 

atau Pelajar Malaysia yang sedang belajar di Medan, Indonesia.

Lebih sesuai jika berada di tahun akhir atau yang paling memerlukan sumber kewangan untuk pembelajaran, sara hidup, extra kocek money atau sebagainya.


Ia melibatkan satu integriti pengurusan kewangan yang sah di Malaysia dan di Medan (Kantor Utama di Jakarta sejak dua tahun yang lalu) - (cawangan di Medan baharu sahaja dirasmikan pada 21/1/2024)

Ia tidak melibatkan sistem perbankan kerana Syarikat memiliki sistem pengurusan tersendiri yang sebenarnya lebih baik dan terbuka tetapi mudah digunakan secara umum.

Pergerakan lebih kepada online tetapi di peringkat ini kami ingin offline supaya lebih mudah diterjemah dan di duplikasi dari segi teori, pemahaman dan praktikal.

Apakah modal diperlukan - Tidak

Modal bukan sesuatu yang perlu disegerakan kerana teori, pemahaman dan praktikal perlu di explore terlebih dahulu. Ia boleh dimulakan sekarang atau ditunda kepada masa yang lebih sesuai. Tetapi menjadi yang terawal untuk daftar percuma sangat digalakan.

(jika ada ia satu kelebihan pada individu itu sendiri.)

Personal coaching, team working dan bimbingan akan diberikan sehingga sukses kepada satu tahap samada sedang masih belajar tanpa gangguan fokus atau carry forward / peluang selepas tamat pembelajaran.

Kami memiliki model student dan kini sangat sukses dan viral di Malaysia.


Bagi yang berminat, boleh isi borang google / kami akan hubungi melalui wassap 0198242500 atau email untuk next step.


INFLASI akan melanda semua pihak, kena prepaired dan lawan...

https://www.utusan.com.my/ekonomi/2024/01/kadar-opr-dijangka-naik-3-25-pakar/ 



















KAMI MEMERLUKAN MASA DUA HARI UNTUK MEBALAS MESSAGE ANDA

 


KAMI MENCARI


Kami memerlukan seramai mungkin (target 300 orang)  yang berpendapatan Lima Ribu Ringgit Malaysia sebulan dan ke atas untuk melanggan program Quantum Metal secara istiqamah.


Program ini akan menghasilkan peningkatan pendapatan antara 60% - 120%.


Anda tidak dibenarkan untuk membina rangkaian/ networking.


Tidak dibenarkan mencari orang. Hanya diri sendiri.


Minat? Pls pm 0196655181 / terhad


KAMI MEMERLUKAN MASA DUA HARI UNTUK MEBALAS MESSAGE ANDA








Saturday, January 20, 2024

RAMAI ORANG MISKIN DI SINI




https://vt.tiktok.com

/ZSNoUFGJN/ 


Anda juga kena akui anda adalah salah seorang darinya.


Orang miskin ada impian nak kaya, itu angan² sebab mereka tiada solan, no action.


Orang miskin mempunyai fikiran nO brain.

Kaya bukan satu dosa kerana itu tuntutan untuk berzakat.

Berlumba, berhutang,  menabung, bersusah payah untuk umrah dan haji tetapi kaku dan malas untuk berusaha kaya.

Kenapa aku belum kaya sekarang? Mungkin niat dan tujuan kaya utk bermewah bukan untuk berkebajikan dan memenuhi tuntutan iman.

Tanpa niat yang betul, itu sebab jalan jadi sesat dan sukar.


https://vt.tiktok.com/ZSNoUFGJN/








KAMI MENCARI


Kami memerlukan seramai mungkin (target 300 orang)  yang berpendapatan Lima Ribu Ringgit Malaysia sebulan dan ke atas untuk melanggan program Quantum Metal secara istiqamah.


Program ini akan menghasilkan peningkatan pendapatan antara 60% - 120%.


Anda tidak dibenarkan untuk membina rangkaian/ networking.


Tidak dibenarkan mencari orang. Hanya diri sendiri.


Minat? Pls pm 0196655181







Wednesday, January 17, 2024

Important Announcement to All Members

 






alhamdulillah





Sunday, January 14, 2024

ADA SESIAPA YANG NAK JADI JUTAWAN


Soalan yang simple dan hanya trigger kepada yang berminat...

Hanya perlu pm saya utk kita bincang dan perhalusi.

Saya tidak dapat dedahkan di sini kerana kita treat as special case dan personal need forcusing.

Modal sangat minimum, tentu lah puluh ribu juga.

Pencapaian takkanlah dalam sekelip mata atau bulan. It will take years.

Tetapi lebih penting modal ini masih milik anda dan boleh dikeluarkan bila bila masa tanpa syarat. Nilainya bergantung kepada harga emas semasa.

Paling penting, modal yang mahu digunakan mempunyai holding power sekurang kurangnya dua tahun dan merupakan lebihan penggunaan duit bulanan.

Means, no money no talk.. kita nak cari keuntungan bukan cari masalah yang tidak professional.


Kalau belum trigger..ignore.


0196655181


#nota ini tidak boleh share di mana² media sosial, group wassap dan sebagainya elak risiko di manipulasi.

Tanpa ilmu, tanpa pengesahan ia hanya satu penipuan.







BERITA SANA SINI


Asslamualaikum semua consultant dan investor GMG, 


Sedia maklum QM adalah tempat yang rendah risiko yang dipercayai selamat untuk simpanan emas, QM juga dapat menjana kewangan dan solusi kewangan yang terbaik untuk short dan long term. 


Dengan ini, Saya mohon kerjasama semua tidak percaya mana mana news, berita berita yang buruk tentang Quantum Metal.


Kebanyakkan adalah dari haters luar yang berpunca dari consultant sendiri post post info yang tak sepatutnya.


Dengan QM kita dapat mengubah kehidupan lebih baik dan ia juga tempat mencari rezeki tapi ada consultant sendiri memburukkan lagi keadaan QM. Sememangnya anda tak layak bersama QM lagi kerana tiada integriti.


Sebagai Consultant anda harusla percaya hanya dari announcement dari QM dan Agency leaders dan News yang sahih contohnya:


Malaysia


Utusan

https://utusantv.com/2024/01/06/qm-jewellery-tumpuan-baharu-pencinta-emas-turut-tawar-strategi-pembelian-emas-yang-selamat/


Berita Harian

https://www.bharian.com.my/amp/berita/nasional/2018/02/386583/myangkasa-urus-dagangan-emas


*Antarabangsa*


Besra

https://www.besra.com/welcome-to-quantum-metal-recovery-inc/


Yahoo

https://finance.yahoo.com/news/quantum-metal-malaysia-wholly-owned-183000695.html


PRNewswire

https://www.prnewswire.com/news-releases/monetary-metals-grows-quantum-metal-gold-financing-301341459.html


Bloomberg

https://www.bloomberg.com/press-releases/2023-03-22/besra-gold-inc-announces-us-300m-non-binding-funding-and-offtake-term-sheet-to-bring-3moz-bau-gold-project-into-production


ini adalah sebahagian berita sahaja ada banyak lagi yang anda boleh baca di google.


-Gold Millionaire Group ๐ŸŒน

Friday, January 12, 2024

Sesungguhnya kami meminta perlindungan

 

Segala puji bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan seluruh alam semesta. Pujian yang melengkapi segala nikmat dan yang menyempurnakan kelebihan. 

Wahai Tuhanku! Bagi Engkau segala puji sebagaimana yang layak bagi keagungan Zat-Mu dan kebesaran kekuasaan-Mu. 

Ya Allah Ya Tuhan! Berilah selawat dan salam kepada penghulu kami Nabi Muhammad dan juga kepada ahli keluarganya, dan sahabatnya.

Limpahkanlah sholawat yang sempurna dan curahkanlah salam kesejahteraan yang penuh kepada junjungan kami Nabi Muhammad SAW Allah

Sesungguhnya kami meminta perlindungan dan kami simpankan kepadaMu agama kami, diri kami, keluarga kami, anak-anak kami, harta-harta, dan segala sesuatu yang telah Engkau berikan kepada kami.

Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu mengenai Aku maka (beritahu kepada mereka): sesungguhnya Aku (Allah) sentiasa hampir (kepada mereka); Aku perkenankan permohonan orang yang berdoa apabila ia berdoa kepadaKu. Maka hendaklah mereka menyahut seruanku (dengan mematuhi perintahKu), dan hendaklah mereka beriman kepadaKu supaya mereka menjadi baik serta betul.


Yaa Allah Yaa Syaafi

Jika hari ini ada di antara kami yang sedang sakit, mohon 

diangkat penyakitnya Ya Allah , Berikanlah kesembuhan 

untuknya, kerana sesungguhnya hanya Engkaulah Maha 

Penyembuh


Yaa Allah Yaa Razzaq

Jika hari ini ada di antara kami yang dalam kesulitan rezeki, 

Mohon mudahkanlah dan bukakanlah jalan rezekinya Ya 

Allah Kerana hanya Engkau Maha Pemberi Rezeki

 

Yaa Allah Yaa Qawwiy

Jika hari ini ada di antara kami yang hatinya sedang susah 

dan bersedih, dalam menerima dan menghadapi ujian-Mu , 

Mohon Kuatkanlah kami untuk mampu bertahan dan 

bersabar. 

Hiburkanlah kami dengan penuh kurnia-Mu ,Kerana janji￾Mu yang tak pernah Kau Ingkari Setelah kesusahan pasti 

ada kesenangan dan kemudahan. 


Yaa Allah Yaa Baasith

Jika diantara kami ada yang berhutang, selesaikanlah 

hutangnya, mudahkanlah urusannya, dan luaskanlah 

rezekinya.


Yaa Allah Yaa Qudduus

Jika hari ini ada di antara kami yang sedang wujud benih￾benih cemburu dihatinya, rasa sombong menaklukinya, 

timbul iri dihatinya, muncul juga dengki dan dusta, Mohon 

bersihkan dan sucikanlah Yaa Allah.


Yaa Allah Yaa 'Afuuw

Mohon Ampunilah segala dosa dan khilaf kami, 

Sekiranya tika saat ini, ada diantara kami yang merasa 

disakiti dan dizhalimi kerana kesalahan kami yang 

disengajakan atau pun tidak, Bukakanlah pintu hatinya, 

agar mampu memaafkan kami 


Yaa Allah Yaa Ghaffaar

Ampunkanlah dosa kami dan pasangan kami, 

dosa kedua Ibu bapa kami, 

dosa kedua ibu bapa pasangan kami, 

dosa semua anak2 kami dan pasangan masing2, 

dosa ahli keluarga kami, 

dosa guru-guru kami, 

dosa sahabat2 kami, 

Seluruh kaum Muslimin dan muslimat yg hidup atau mati tanpa terkecuali. 


Sesungguhnya Engkau lah Dzat yang Maha Pengampun 

dan Maha Mengasihani


Yaa Allah Yaa Mujiib

Ijabahkanlah Do'a-Do'a kami, Tiada daya & upaya kecuali 

dengan PertolonganMU ya ALLAH, Karena hanya kepada 

MU lah tempat kami Bergantung dan tempat Kami 

memohon Pertolongan


Ya Allah, jadikan kami dalam pemeliharaanMu, keamananMu serta perlindunganMu dari syaitan yang derhaka, keterpaksaan yang menyimpang dari mata gelap, kezaliman dan kejahatan.


Sesungguhnya Engkau berkuasa atas segala sesuatu.


Ya Allah hiasilah kami dengan kesihatan dan keselamatan dan tetaplah kami dengan ketakwaan dan keteguhan hati dan jauhkanlah kami dari kejahatan besar yang menyesalkan.


Sesungguhnya Engkau Maha Mendengar atas segala permohonan.

Allah SWT menselawati dan mensejahterakan ke atas penghulu kami Muhammad dan ahli keluarganya, para sahabatnya. 

Dan segala puji bagi Allah, Tuhan bagi sekalian alam.










Wednesday, January 10, 2024

NAK KONGSI CERITA ITUPUN KALAU NAK BACA

 


Sedikit perkongsian dari kami..๐Ÿฅน


Syukur alhamdulillah kami dipertemukan dengan 1 platform untuk membina kerjaya yang sangat luar biasa bersama business partner yang hebat hebat. Kejayaan bukan lagi pilihan, tetapi kejayaan adalah kemestian. 

Bagi mereka yang ada impian dan cita-cita untuk mengubah corak ekonomi diri sendiri dan keluarga. Apa yang lebih menyeronokkan kami adalah kami puas dapat melihat konsultan konsultan yang bersama kami hari ini mencapai pendapatan yang besar juga. 


Penat memang penat, tapi tiada kejayaan yang boleh dicapai tanpa pengorbanan. 




Jika dulu sewaktu bekerja di industri perbankan, fikiran saya selalu stress, dengan kekangan masa, kadang-kadang sabtu ahad pun kena kerja, kurang masa dengan keluarga, dan gaji pula hanya dibayar mengikut pangkat dan kelulusan. 

Tetapi hari ini kami buat keputusan untuk bina kerjaya di sini, dengan komitmen yang sama, kesungguhan yang sama, penat yang sama, alhamdulillah kami mencapai pendapatan 5 angka setiap bulan tanpa gagal dan Alhamdulillah secara tak langsung mengubah hidup kami kepada 1 level yang tidak pernah kami terfikir untuk berada pada tahap ini. 


Kami juga dibimbing oleh leader leader yang sangat hebat, terima kasih tak terhingga buat Founder J9 Tn. Hj. Sifu Johan Ismail & Pn. Hjh Edira Azreen Mustapha, juga founder DAA Sifu Asma Afnan& Pn. Sofea Hasbi dan juga rakan-rakan seperjuangan yang bersama-sama dan insyaAllah kami praktikkan 100% ilmu yang kami belajar. 

Dalam apa juga bidang yang kita buat, ILMU adalah perkara yang sangat penting. Mana mungkin tanpa ilmu kita boleh berjaya. Dengan ilmu kita susun gerak kerja dan strategy bagi memastikan diri kita dan client client mencapai penetapan matlamat yang kita target. 


Kami sangat teruja untuk melihat lebih ramai lagi yang akan bersama-sama untuk mencapai ke tahap yang lebih membanggakan pada tahun 2024 ini. 

Kami berharap tahun 2024 ini ramai ahli keluarga kita yang akan naik pentas untuk appreciation award tahun ini. Set dalam minda anda semua, visualkan siapa diri anda pada DISEMBER 2024. 

Adakah anda masih anda yang sama atau anda yang dah berjaya mencapai ke level yang lain. Sama sama kita buat sampai jadi untuk capai penetapan matlamat diri sendiri, niat betul betul kita nak berjaya untuk apa? 

Belajar sungguh-sungguh, cuba untuk usahakan follow segala sesi training yang dianjurkan dan jalan terus. 


Consistency is the key, kita buat sampai jadi. We grow gold together.

Tuesday, January 9, 2024

PADU

 


https://vt.tiktok.com/ZSN3k5u6h/ 



Kami tidak menjual produk.

Kami tidak menjual perkhidmatan.


Anda tidak perlu bayar.

Anda tidak perlu beli.


Anda daftar percuma.

Ilmu kami beri juga percuma.


Percuma 

biasanya orang tak beri perhatian.

Percuma 

biasanya tidak membawa pulangan.


Percuma adalah kebebasan.

- Kebebasan kewangan.

- Kebebasan masa.

- Kebebasan pilihan.

Kebebasan inilah tidak ada pada ramai orang.


Kami ada








Monday, January 8, 2024

"LANGKAH DUBAI"



Yang berhajat untuk jadi Dealer (7%) 2024 di mana sahaja anda berada..boleh pm utk sembang², fokus dan face to face faham dan rancang...  







Sunday, January 7, 2024

ORANG KELANTAN SEDIKIT TERTINGGAL TETAPI TIADA ISTILAH LAMBAT


Untuk sukses dan maju di QM bukan bergantung kepada siapa yang awal dan akhir.

Ia berkaitan dengan Ilmu dan siapa yang bertindak cepat.

Dunia emas bukan bermula 2020 tetapi sejak bumi ujud...

Masih banyak lombong baru ditemui dan ada yang belum ditemui tetapi permintaan kepada emas tidak pernah susut.

Harga terus meningkat, 4hb disember 2023 tercatat sejarah harga tertinggi dunia, rekod baru.

Dalam ertikata lain, ramai pemegang emas mencapai untung dan kemudiannya membeli semula untuk kekal miliki emas.

Pemegang emas dalam bentuk digital mencapai untung maksima berbanding yang memegangnya secara fizikal.





Tarikh telah berlalu tetapi saya akan terus berada di bumi kelantan dan pantai timor untuk bertemu dan membantu.


Hubungi 0196655181







Thursday, January 4, 2024

JANGAN MASIH OLD SCHOOL


QM adalah pelapor kepada BNM dan AMLA. Pergerakan atau transaksi wang yang besar dan banyak perlu melalui proses tersebut.


Pihak bank juga memerlukan dokumentasi yang lengkap.

Lebih lebih lagi jika adalah transaksi melibatkan luar negara dan sudah tentu dalam pengawasan bank negara.

Ini antara proses yg perlu dilalui dan melambatkan wang masuk ke akaun bank masing².


QM bukanlah agensi pelaburan sebenar walaupun istilah "melabur" sering kita gunakan.

QM lebih kepada solusi kewangan atau pengurusan kewangan berasaskan nilai emas.

Ia lebih stabil dari spekulasi. Ia berdasar permintaan dan penawaran  emas yang terhad.


Terminate atau withdraw ke akaun bank adalah "old school" .

Hakikat sebenar simpan dan invest emas(saya masih gunakan istilah popular) adalah pemilikan dan penambahan gram dari masa ke semasa. 


Sesuai sangat terminate atau istilah popular "withdraw" bukan ke bank tetapi sebaliknya terus ke akaun float atau akaun simpanan (GSA) kerana our next move adalah simpan/beli atau invest semula.

Ini proses tambah gram.

Di QM terutama dalam.pelaburan mesti ada sumber kewangan daya tahan/hold minima 2 tahun dan jika ada sedikit keperluan proses GSA/GCA adalah yang terbaik kerana dapat tunai dan kekal pemilikan gram emas.



.

LOAN LULUS

 WaRGA KUALA LUMPUR!!!


ANDA BARU NAK BERMULA?

ANDA TAK TAHU MACAMMANA NAK MULA?

ANDA NAK BANTU TEAM BERMULA?


Jom join kelas ni!


Sangat berbaloi jika anda ingin dan baru bermula! 


Portfolio sharer:


๐Ÿ”ฅAngel Group 100 Top Dealers 2023 dengan jualan peribadi terkumpul lebih RM 13j!!!


๐Ÿ”ฅ Konsisten berpendapatan 5 angka setiap bulan di Quantum Metal.


๐Ÿ”ฅJemaah J9 Lambaian Kaabah 2023.


๐Ÿ”ฅSalah seorang pemenang yang layak dari J9 July Performance Appreciation dari J9 Network. 


๐Ÿ”ฅTurut sama meraikan J9 Network sebagai Asean Best Business Award di Jakarta dan Malaysia Best Bussiness Award 2023.


Dan banyak lagi percapaian mereka dalam platform emas patuh syariah ini. 


INFO TRAINING DIRUANG GRAFIK


.....


MasyaAllah....tahniah3x seorang konsultan QM berjaya mendapat kelulusan loan rumah RM1.5juta daripada Bank Muamalat menggunakan commission statement QM dan dengan izin Allah .


Sebelum ni beliau pernah apply loan dan juga Credit Card pon kena reject lebih 5x.


So anda nilai2kan dan timbangtara sendiri kelebihan sebagai konsultan dan nak dapat kelulusan loan daripada bank terutama selepas musim pandemik ni sangat2 susah....anda rasa la kan, kalau la QM ni buat bisnes tak betul, adakah bank akan benarkan kelulusan loan?? Dan ini bukanlah kelulusan loan yang pertama menggunakan commission statement QM tapi dah terlalu banyak. 


Anda rasa bank bodoh2 nak luluskan loan tanpa bukti2 pendapatan yang sahih?


Anda fikir2kan dan buat analisa sama ada anda ni berada di kategori orang yang lebih percayakan gosip atau anda orang yang percaya kepada fakta? Disini pon kita boleh tahu level pemikiran seseorang setara mana sebenarnya.

Wednesday, January 3, 2024

ANGAN ANGAN MAT JENIN MASIH ADA


๐—˜๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐—ฌ ๐—ฆ๐—จ๐—–๐—–๐—˜๐—ฆ๐—ฆ๐—™๐—จ๐—Ÿ CONSULTANT๐Ÿ“‰๐—ฆ๐—ง๐—”๐—ฅ๐—ง๐—˜๐—— ๐—”๐—ฆ ๐—”๐—ก ๐—”๐— ๐—”๐—ง๐—˜๐—จ๐—ฅ ๐Ÿ”ฅ


๐—ง๐—ฎ๐—ธ ๐—”๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ก๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ธ ๐—–๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐˜†๐—ฎ ๐—•๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ด ⭐️ ๐—ž๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜‚ ๐—ง๐—ถ๐—ฑ๐—ฎ๐—ธ ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ ๐—ž๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ๐—ป . 


๐—ฆ๐—ฎ๐—บ๐—ฎ ๐—ท๐˜‚๐—ด๐—ฎ ๐—บ๐—ฐ๐—บ ๐—ต๐—ถ๐—ฑ๐˜‚๐—ฝ ๐—ธ๐—ถ๐˜๐—ฎ ๐—ป๐—ถ , ๐—ง๐—ฎ๐—ธ  ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ๐˜ ๐—ธ๐—ฒ๐—ท๐—ฎ๐˜†๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฝ๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ผ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ป.


๐—ž๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ท๐—ฎ๐˜†๐—ฎ ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐˜€ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ท๐—ฎ๐˜†๐—ฎ❓

๐——๐—ถ๐—ผ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด  ๐˜€๐—ฒ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ถ๐—ผ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด  ๐—น๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ต. ๐——๐—ถ๐—ผ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ถ๐—ฑ๐—ฎ๐—ธ ๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ  ๐—ธ๐—ฒ๐˜€๐—ฒ๐—บ๐—ฝ๐˜‚๐—ฟ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ป, ๐˜๐—ฎ๐—ฝ๐—ถ ๐—ฑ๐—ถ๐—ผ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด  ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฎ๐—ถ๐—ธ๐—ถ ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐—ป. 


Semak kenapa kita tidak berjaya seperti mereka yang kini mencapai puluhan ribu atau ratusan ribu ringgit setiap bulan


Paling mudah kita bandingkan usaha antara kita dan mereka.


Paling jelas bandingkan ilmu mereka tentang 

QM dengan kita.


Apa itu QM?

Kenapa QM?


Antara dua soalan mudah tetapi info akan berbeza apabila ada ilmu dan tiada ilmu.


Di mana nak dapat ilmu? Jika tidak tahu..itu status paling parah.


5 tahun lagi pun anda akan berada di tempat yg sama sedangkan orang lain sedang menjana melombong income..


Sekadar semangat di mulut aku juga nak tidak akan mencukupi tanpa ilmu.



๐—Ÿ๐—˜๐—”๐—ฅ๐—ก ๐—™๐—œ๐—ฅ๐—ฆ๐—ง ๐—”๐—ก๐—— ๐—ง๐—›๐—˜๐—ก ๐—ฌ๐—ข๐—จ ๐—˜๐—”๐—ฅ๐—ก๐Ÿค‘

Tuesday, January 2, 2024

SUBUH

 


LEPAS NI TAKNAK SOLAT LAMBAT LAGI!


Setiap peralihan waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam. Fenomena perubahan warna alam adalah sesuatu yang tidak asing bagi mereka yang terlibat dalam bidang fotografi.


WAKTU SUBUH


Pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh. Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi. 


Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki. Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) – dalam erti kata lain jaga daripada tidur.


 Di sini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu. Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.


WAKTU DZUHUR


Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor. Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman.


 Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya. Orang yang tengah sakit perut ceria tak?


WAKTU ASAR

 

Kemudian warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif. 


Rahsia warna oren ialah kreativiti. Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu ). 


Dan jangan lupa, tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita. Nak subur? Sila segerakan solat Asar anda!


WAKTU MAGHRIB


Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. 


Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita. Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang.


WAKTU ISYAK 


Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan. Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak. 


Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta di mana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan. 


Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna putih, merah jambu dan seterusnya ungu di mana ianya bersamaan dengan frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus. 


Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.Begitulah secara ringkas perkaitan waktu solat dengan warna alam. 


Manusia kini sememangnya telah sedar akan kepentingan tenaga alam ini dan inilah faktor adanya bermacam-macam kaedah meditasi yang dicipta seperti taichi, qi-gong dan sebagainya. 


Semuanya dicipta untuk menyerap tenaga-tenaga alam ke sistem tubuh. Kita sebagai umat Islam sepatutnya bersyukur kerana telah di’kurniakan’ syariat solat oleh Allah S.W.T. tanpa perlu kita memikirkan bagaimana hendak menyerap tenaga alam ini.


 Hakikat ini seharusnya menginsafkan kita bahawa Allah S.W.T. mewajibkan solat ke atas hambanya atas sifat pengasih dan penyayang-Nya sebagai pencipta kerana Dia tahu hamba-Nya ini amat-amat memerlukannya. Adalah amat malang sekali bagi kumpulan manusia yang amat cuai dalam menjaga solatnya.


------

Menarikkan ilmu ni? Saya dapat dari kawan2 yg fwd di whatsapp.


P/s - Hanya berkesan apabila di awal waktu dan aura berjemaah tempat azan dilaungkan sahaja.

Keyakinan

  1. Seminggu dua ni ramai sangat leader dan owner dari syarikat networking yang lain call saya. Mereka nak jumpa, nak meet & great, nak...