Monday, February 28, 2022

can i advise you something

Baru dapat maklumat dari Johor, seorang warga emas yang kental akan mula simpan dan melabur di QM dalam masa terdekat dengan jumlah simpanan RM100K bergadaian dan jika terus dengan program pelaburan ia akan menghasilkan nilai emas RM1juta .. Di Quantum Metal, berapa pun nilai yang anda akan terima ia bukan berbentuk on paper tetapi real emas...... di simpan di Blinks Singapura dan 100% diinsurankan dengan Lyloid London..

Hakikatnya beliau sudah mengikuti blog ini agak lama dalam berita politik dan terkini tentang Quantummetal.

Tidak pasti aliran piolitik mana yang beliau berpihak tetapi perbezaan jika ada bukan satu halangan. Syabas dan tahniah.


Dari segi politiik aku memang kurang sopan atau agak kasar dalam melontarkan pendapat dan pandangan. Kurang berhemah, kurang diplomasi - hakikatnya itulah situasi terkini, memang terpaksa maki hamun melihat gelagat pemimpin...

Di media sosial kini pun, nada sopan sudah hilang terhadap orang politik kerana lagak dan keputusan mereka pun kebinatangan. Terang terang berbohong tanpa rasa malu.

Do or die untuk menegak benang yang basah seolah dunia ni adalah segala galanya bagi mereka. Lagaknya mereka percaya mereka akan menang dengan terus kencing rakyat... semata mata masih ada penyokong lembu...


Berbalik kepada Quantun Metal, do or die adalah untuk masa depan anda, masa depan keluarga sendiri... ajakan dan motivasi di sini sekadar mahu kongsi keberuntungan bersama...

Di Quantum Metal walaupun sertai sendirian, dengan strategi yang bijak anda boleh make money sebab emas bukan sekadar harga turun naik untuk untung tetapi strategi dan pandangan sendiri sangat bebas.

Jika berangkaian, itu satu extra kerana ada insentif insentif kerajinan dan ini juga satu peluang pendapatan untuk mereka yang mungkin kurang modal.

Seseorang yang mempunyai modal RM500 ribu misalnya  layak invest 2000 (dua ribu) gram akan direward RM5juta bersamaan 20,000 (duapuluh ribu) gram.... ( yang menarik risikonya dengan strategi kosong kerugian) dan jika besoknya harga emas naik USD2@RM8.00... berapakah keuntungannya:

20 ribu gram x RM8 = RM160 ribu

Situasi ini boleh terjadi dalam masa 1 hari @ 1 bulan @ 10 bulan @ setahun.. dan puratanya berdasarkan pengalaman akan terjadi dalam masa 2 bulan - 6 bulan.

Dengan strategi kosong (0) kerugian perniagaan apakah di luar sana berpotensi sedemikian, jawapannya yes ada tetapi risiko kerugian (100% kerugian juga ada)

Sunday, February 27, 2022

SEKARANG TAK PERLU MALU

Aku masih boleh ingat lagi, pernah kecemasan, aku terpaksa paksa diri untuk menjejak kaki ke kedai pajak cina untuk pajak seutas rantai.


Alangkah berat hati dan kaki untuk melangkah masuk, nasib baik lah ada ruang di dalam yang terlindung untuk menyembunyikan diri.


Dulu kedai pajak open door, luas, dari jalan di hadapan sudah nampak siapa di dalam.

Berada di kedai pajak pada masa ITU sangat memalukan, ia macam dah hilang maruah, dah miskin sangat.

Dan kerana malu sangat ke sana, aku jadi malu untuk melangkah masuk semula dan biarkan rantai emas ITU dilelong. 

Kerana bodoh  undang², aku Tak tahu pada Masa ITU, barang kemas yang dilelong, pemunya masih ada baki untuk dituntut selepas tolak hutang.

Dasar peniaga cina, dia Tak akan hubungi kita untuk memulangkan baki tersebut. ITU sebab kalau mereka kaya bukan satu yang pelik !!!

Pengalaman adalah guru terbaik.

Hari ini kalau aku melangkah masuk ke ar-rahnu perasaan dan status sangat berbeza.

Sekurang kurang nya aku masih ada emas untuk dipajak, ada emas masih berstatus ada duit ( awak ada ???)...... tak perlu pinjam kawan, saudara atau ahlong.

Pajak pun bukan ratus, tapi belas atau puluh ribu, rasa bangga pula...

Sesuatu yang baik dan berkesan, Hari ini ujudnya Arrahnu Islam yang adil dan amanah, sekaligus pajak gadai bukan Islamik yang jauh dari amanah Makin sepi pelanggan.


Malangnya pula peminjam berlesen ala ahlong tumbuh bercambah macam cendawan selepas hujan..mangsanya Melayu yang tiada emas, terpaksa pinjam bercagar kad debit bank...


Hari ini sangat alhamdulillah dan bersyukur, sudah ada simpanan dan pelaburan emas patuh syariah QM.

Emas 9.99 adalah emas yang tepat untuk simpanan dan pelaburan, emas tulin tiada campuran atau upah buat.


Simpanan di QM boleh bermula dengan RM10... 

Pelaburan di QM boleh bermula dengan RM1000.. 


Gadaian di QM menjadi mudah malah untung. Tidak ada tempoh bayaran balik semula dan tiada lelong. Untung lebih advance dan akhirnya memiliki semula 100% atau lebih.


GADIAN DI QM BUKAN LAGI TANDA BROKE ATAU TERDESAK, TETAPI DIANGGAP TINDAKAN STRATEGI BIJAK EKONOMI, UNTUNG ADVANCE...

Pencerahan lanjut boleh hubungi Admin (klik) Dan daftar Percuma...


Tiada alasan untuk tidak ada akaun di QM kecuali minda kesedaran belum ada.


Emas bukan sekadar bermaksud ada duit, kaya atau asset tetapi emas adalah ilmu dan mencerminkan daya fikir yang maju.

Ada ilmu, duit atau kekayaan akan terus berkembang.  Ada emas, Kita memenuhi dunia dan aqirat.


# Kebiasaannya mereka yang ada emas tulin (9.99), hidup TAMPAK sederhana, tiada riak, kalau menunjuk dan mengajak ITU untuk tujuan sharing kekayaan, akan mula bebas hutang, bebas yahudi, bebas Jho low,  Tak perlu jadi penyamun... atau sekurang kurang nya bermulanya KEBERKATAN dalam rezeki, magnet rezeki kerana emas/dinar adalah sunnah.








BERDIRI SAMA TINGGI WALAUPUN KOS SARA HIDUP MENINGKAT

 Penyimpan emas yang berilmu TAK AKAN RUGI SEBAB:

👑 Harga emas confirm naik dalam jangka panjang. "lebih2 lagi jika anda memilih platform gandaan emas QM untuk menambah keuntungan dalam jangka masa pendek/sederhana" (ADA CARANYA)

• Ini disebabkan kuasa beli duit semakin menurun. Harga emas turun naik dalam jangka pendek itu PERKARA BIASA. Penyimpan emas yang berilmu, dia akan beli emas menggunakan duit simpanan jangka panjang.

👑 Emas adalah duit tunai juga.

• Kalau perlukan duit tunai, dia boleh jual atau gadai je dulu di ar-rahnu. Terus dapat duit on the spot! Siapa ada emas, dia ada duit juga! 😁 [Platform di QM juga menyediakan PROSES PAJAKAN!!, bermakna> ANDA BOLEH CAIRKAN EMAS ANDA.PADA BILA2 MASA>TANPA LIMIT MASA UNTUK TEBUS KEMBALI]

👑 Harga barang naik, harga emas sama naik.

• Harga barang naik (i.e. inflasi) itu petanda kuasa beli duit kertas menurun. Kita perlu bayar duit yang lebih banyak untuk dapat barang yang sama. Orang simpan emas, kekayaan dia selamat dari dimakan oleh inflasi.

👑 Harga emas tak ada risiko jatuh lingkup macam saham. [Di QM, EMAS GANDAAN DENGAN PEMBIAYAAN TAWARUQ juga TIDAK MEMPUNYAI "MARGIN CALL">MODAL ANDA SELAMAT!!]

• Emas satu-satu aset kewangan yang nilainya tak akan jatuh KOSONG. Belum pernah ada dalam sejarah orang bangkrap sebab simpan emas, tapi terlalu banyak sejarah orang bankrap sebab simpan duit kertas.

Dapat sesuatu?

Mungkin imej teks yang berkata 'ILMU EMAS FOR YOU! PERCAYA ATAU TIDAK, PENYIMPAN EMAS TIDAK AKAN RUGI! Sila Baca Caption!'


Sesuatu yang menarik ialah apabila harga barang naik, harga petrol naik cost of living naik....gaji sangat susah naik, kekadang untuk menamung semua itu, wang simpnan di bank jadi mangsa, habis digunakan....
Tetapi jika anda beringat dari sekarang kebiasaannya sebelum semua itu naik..harga emas akan naik terlebih dahulu.
Emas dapat kesan lebih awal semua risiko di hadapan sedangkan kita hanya menerima kesan ekonomi selepas berbulan ia mula terhasil.

dengan adanya emas samada simpanan atau pelaburan, kemelesetan ekonomi dapat kita atasi dengan keuntungan simpanan atau pelaburan, secara langsungnya, pendapatan biasa dapat dikekalkan... 

Saturday, February 26, 2022

JANGAN BERADA DALAM KATEGORI MISKIN DAN MALAS

 Jangan kaya dengan alasan  sebab miskin dan malas...








# Perkembangan Russia/Ukraine menyebabkan semua bentuk emas di QM SOLD OUT - investor borong emas dengan jangkaan harga emas akan naik..
Kena tunggu Isnin 28/2/22 jam 9.00 pagi untuk restock baru.




06/03/2022


Ini di Kucing 26/2/22





PENGUMUMAN📣 

QM di Kota Kinabalu

PADA YANG BERMINAT BOLEH DIRECTLY WHATSAPP ADMIN ANGEL GROUP


**************

Angel Group akan mengadakan class offline.


Peserta: 100 orang sahaja (Maksimum)


Date : 6/3/2022 (Ahad)

Time : 9am - 5pm


Place : The xxxxxxx Kota Kinabalu, Sabah. Makanan/Minuman akan disediakan)


FEE : RM50 


Pembayaran boleh buat di:

ACC BANK (MAYBANK) : 56220966xx10 (ALIA QISTINA RESOURCES)

NO GSA : 2101xx2921 (AIREEN ZULAIKA RESOURCES)


Jangan lepas kan peluang. Go for it ANGEL GROUP TEAM!!


Bagi yang berminat untuk join , boleh beri details pd Admin ANGEL GROUP (0112377xx43 - Alia/Intan)


FOWARD PADA ADMIN ANGEL GROUP : 


1) RESIT PEMBAYARAN RM50

2)DETAILS : NAMA/NO IC/NO TEL

3)SCREENSHOT MYSEJAHTERA (FULL-VACCINATED)

4) RTK COVID TEST - SELF TEST ONLY ( PERLU SEND RESULT TO ADMIN ANGEL GROUP SEHARI SEBELUM EVENT)


TERIMA KASIH.


Hubungi 0196655181/sabah

SAMA SAMA










 

www.quantumnrich.cim

INTERNATIONAL SHARI’AH RESEARCH ACADEMY FOR ISLAMIC FINANCE (ISRA)




ISRA Consulting (IC) has received many queries regarding the status of gold products offered by Quantum Metal Sdn Bhd (QM) [Company No. 1011907-U]. In this regard, we would like to make the following clarifications:

a) IC was appointed as a Shariah consultant to review the structure of three products offered by QM.

b) As the Shariah consultant, we reviewed and issued Shariah pronouncements on the following products:

c) The pronouncement on the GSA was issued on 27 March 2020. A Shariah review process was then carried out prior to the expiry of this product’s pronouncement, and its renewal was issued on 15 April 2021.

d) The Shariah review conducted by IC mainly aimed to ascertain the adherence to Shariah requirements ONLY, particularly in two areas. The first area is the existence of gold owned by the customer and the consistency of the reports on the gold stock held by QM issued by Brink’s with QM’s report on the same. The second area is the ability of QM to make delivery of the gold should the customer request for such delivery.

e) The pronouncements on the GAA and GLA were issued on 15 July 2020 and will expire on 14 July 2021. In view of this, an independent team within ISRA is currently conducting the Shariah review for both products. IC shall make an appropriate decision upon a satisfactory outcome of the Shariah review process.

f) We HIGHLY ENCOURAGE all interested parties to thoroughly read and examine our pronouncements to understand the Shariah structure of the three products.

g) We would also like to highlight that IC was engaged by QM as a Shariah consultant for product structuring from the Shariah perspective and was not engaged as a permanent Shariah Adviser to QM. Therefore, it is NOT within our scope of work to:
i. Supervise QM’s day-to-day operational matters.
ii. Review and approve all marketing materials.
iii. Oversee the conducts of QM’s agents and resellers.

h) Our pronouncements were made solely on the Shariah structure of the three products. It is the responsibility of QM to ensure that the products are offered according to all legal and regulatory requirements of the country. 


# Patuh Syariah telah diperbaharui sehingga 2023 dan akan terus dipantau oleh ISRA

NOW OR NEVER

 

Terima kasih kerana menghubungi untuk lebih faham tentang Quantummetal.


Lebih penting ACTION yang pantas perlu di ambil kerana anda berlawan dengan masa, harga emas tidak tunggu Kita. Walaupun kekadang beli masa harga tinggi kemudian turun, ITU hanya sementara...

Emas biasanya akan naik tetapi turun dengan cepat untuk membina wave kedua yang kemudiannya memuncak dan sukar lagi jatuh pada harga terendah sebelum ini.

Minggu lepas harga memuncak 3@4 kali sakan dan jenuh investors pungut hasil lumayan dan kini harga berada dalam pertengahan, isnin atau minggu depan samada terus naik gila atau turun lagi? 

Tiada siapa tahu, perkembangan ukraine-rusia juga pengaruh terbesar, gencatan senjata atau perang makin besar dan jika NATO terlibat ia mampu jadi perang dunia.

Cepat, bertindak sekarang, ITU jawapannya.

Menangguh dan berlengah, saya Kira anda bukanlah pelabur yang bijak, dulu dan selamanya.

https://www.kitco.com/news/2022-02-25/Is-gold-price-at-risk-of-a-bigger-pullback-after-100-swings.html

Friday, February 25, 2022

SATU CARA MELAYU BOLEH KAYA

Apabila emas diwajibkan zakat pada haul tertentu di dalam Islam ia membawa maksud atau dikaitkan dengan ability atau keberadaan kalaupun tidak kaya raya.

Simpanan atau pelaburan emas sepatutnya dikejar oleh orang Islam sepertimana orang Islam yang mahu berumrah...

Umrah berkait rapat dengan wajib haji bagi mereka yang mampu dan zakat menjadi wajib pada gaji, perniagaan dan emas yang cukup syarat.

Di Quantum Metal, simpanan boleh bermula dengan RM10 secara digital seperti akaun bank..... Di QM juga anda boleh tuntut emas 0.01 gram secara fizikal (bargold)..

Yang belum ada?! Simpanan digital@bargold@dinar coin Anda seseorang di dalam kategori lemah dan slow..

Mungkin anda ada jutaan, ratus ribu, puluh ribu atau ribuan di tangan atau dalam bank tetapi semua ITU kertas... Lemah dan slow kalau belum ada emas.

Mungkin anda seseorang berserban, berjubah, berjanggut ikut sunnah tetapi belum lengkap, lemah dan slow jika belum ada emas... 

Mungkin isteri dan anak perempuan disalut barang kemas seluruh tubuh tetapi dari segi ekonomi yang padu, selamat dan lengkap belum cukup sempurna jika belum ada simpanan@pelaburan emas patuh syariah...



DUA DALAM SATU

 ð— ð—œð—¡ð—šð—šð—¨ 𝗡𝗜 𝗠𝗜𝗡𝗚𝗚𝗨 𝗚𝗔𝗝𝗜.. 𝗦𝗲𝗯𝗲𝗹𝘂𝗺 𝗯𝘂𝗮𝘁 𝗕𝗘𝗟𝗔𝗡𝗝𝗔 𝗛𝗔𝗡𝗚𝗨𝗦.. 𝗧𝗨𝗞𝗔𝗥𝗞𝗔𝗡 𝗚𝗔𝗝𝗜 𝗮𝗻𝗱𝗮 𝘁𝗲𝗿𝗹𝗲𝗯𝗶𝗵 𝗱𝗮𝗵𝘂𝗹𝘂 𝗸𝗲 𝗱𝗮𝗹𝗮𝗺 𝗚𝗥𝗔𝗠𝗔𝗚𝗘 𝗘𝗠𝗔𝗦  𝗪𝗜𝗧𝗛𝗗𝗥𝗔𝗪 𝟴𝟱% 𝗸𝗲 𝗔𝗖𝗖𝗧 𝗕𝗔𝗡𝗞  


𝗝𝗮𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗷𝗮𝗱𝗶 𝗼𝗿𝗮𝗻𝗴 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗥𝗨𝗚𝗜 𝗱𝗶 𝗺𝗮𝘀𝗮 𝗵𝗮𝗱𝗮𝗽𝗮𝗻..𝘁𝗶𝗱𝗮𝗸 𝗯𝗲𝗿𝗯𝘂𝗮𝘁 𝘀𝗲𝘀𝘂𝗮𝘁𝘂 𝗱𝗶 𝘄𝗮𝗸𝘁𝘂 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚..


UMUR & KESIHATAN semakin hari tidak larat untuk bekerja mencari duit lagi..sdgkan loan rumah, kereta, anak2 masih besekolah kita masih diperlukan utk menjalankan tanggungjawab dalam keluarga masing2..


Kenapa tindakan ini sangat PENTING?

Income/Gaji/Untung Perniagaan/Simpanan anda tukar kepada emas dan tukar semula kepada tunai.. dua dalam satu !!!

Daftar di link bawah dan kami akan hubungi untuk keterangan, terima kasih.

https://qms.quantummetal.com/Customer/Register?_email=E%2bDNXQVv6dJ5gwLuOy4nmVAfMVQa4GOCzj94QBs5FwBV9h3zuf8yuXC69zgVO%2bqu

Thursday, February 24, 2022

MANIFESTO


 "Orang berjaya dalam bisnes ini bukanlah orang yang pandai, tetapi mereka yang mempunyai kesanggupan yang kuat untuk belajar dan berusaha.


Bila kita sanggup belajar dan berusaha, tiada siapa yang dapat menghalang kita untuk berjaya. 

Sebalikya, sekiranya tak sanggup untuk belajar, tiada siapa yang mampu bantu kita berjaya walaupun kita mempunyai the best mentor in the world!"


Belajarlah, dan terus belajar. Dan terus bertindak dengan apa yang dah kita pelajari.


Terus daftar dan bertindak...

KRONOLOGI SINGAPURA DAN BRUNEI

 

https://www.volcanodiscovery.com/earthquakes/quake-info/6664070/quake-felt-Feb-25-2022-Near-Kuala-Lumpur-Kuala-Lumpur-Malaysia.html








HAMPIR 100%

Semua belian enas untuk pelaburan (GAE) selepas March 2021 sudah berada dalam keuntungan 80% dan ke atas, ada yang sudah melampaui 120%




Apa maksudnya...

Jika dulu anda melabur RM100 ribu... kedudukan sekarang nilai emas anda adalah antara RM180 ribu atau RM220 ribu. boleh ditunaikan sepenuhnya atau sebahagian (ikut pilihan anda) bila bila masa.

Jika dulu duit masuk dalam akaun bank sendiri dalam tempoh 24 jam tetapi kini kena tunggu 1-5 hari atas faktor terlalu ramai yang mengambil untung.

Sampai bila kenaikan ini... jika atas faktor perang rusia dan ukraine, ia akan mengambil masa agak lama tetapi untuk dapat harga rendah seperti 2021 agak mustahil harga rendah tersebut akan kembali.

Harga sekarang walaupun tinggi tetapi masih di peringkat permulaan, ia sangat berpotensi akan terus meningkat hingga ke 1900 dan seterusnya 2000.

Bagi orang baru, inilah waktu terbaik untuk melabur.


Wednesday, February 23, 2022

BIAR DUIT BEKERJA

 







faktor kenaikan harga emas sekarang....



BIAR DUIT BEKERJA UNTUK KITA WALAUPUN SEDANG TIDOR

Panduan Untuk Berjaya Dalam Pelaburan Emas Ini


1. Educate yourself

Untuk berjaya dalam pelaburan emas, kita haruslah memiliki ilmu serba sedikit selok belok dan maklumat pelaburan emas yang kita lakukan. Di Quantum Metal, team kita menyediakan kelas ilmu yang percuma melalui webinar sekurang-kurangnya 3 kali setiap minggu. Dari webinar tersebut semua kita boleh belajar secara PERCUMA.


2. Mulakan dengan modal kecil

Untuk berjaya dalam pelaburan emas. Kita harus bersedia menambah belian emas ketika harga emas jatuh dari belian yang pertama. Itu sebablah kita mulakan dengan modal yang kecil dahulu supaya kita ada lebihan modal untuk membeli emas lagi apabila harganya turun.


3. Konsisten

Pelaburan emas memerlukan anda konsisten melabur. Kelebihannya apabila kita konsisten membeli emas, gram pegangan anda semakin bertambah dan mendapat pemurataan harga yang lebih baik.


4. Invest big

Setelah anda bermula dengan kecil, anda akan menemui bila masanya untuk invest besar. Apabila anda invest besar anda akan dapat gram emas yang banyak.


5. Fikir jangka masa panjang

Pelaburan emas sesuai untuk 3 tahun ke atas. Malah semakin lama anda memegang emas, semakin bagus. Namun di Quantum Metal dengan produk GAE (Akaun Simpanan Emas Berganda) anda mampu memaksimumkan keuntungan dalam tempoh masa tertentu dengan pembiayaan automatik disediakan.

menukar ringgit malaysia ke matawang asing.

Salah faham tentang membeli emas atau membuat pelaburan emas adalah anda terfikir anda telah menggunakan duit anda untuk berbelanja, ia mungkin separuh benar jika anda membeli barang kemas (emas 916). Anda akan merasa kekurangan atau kehilangan duit tersebut.


Tetapi apabila anda berbelanja di QM dengan membuat simpanan@pelaburan emas (emas 9.99 fizikal@digital)  ia membawa maksud anda telah menukarkan wang kertas kepada nilai emas. Ia sama sahaja seperti anda menukar ringgit malaysia ke matawang asing.

Nilai ringgit kertas itu masih ujud, boleh ditunaikan bila bila masa malah apabila ditukar kepada simpanan@pelaburan emas ia sangat selamat dan berpotensi untung, perubahan nilai kertas tersebut bertambah.

Jika anda simpan nilai ringgit kertas di bank 10 ribu ringgit malaysia selama setahun, nilai tersebut sama di hujung tahunnya 

Tetapi jika anda buat simpanan dengan nilai emas di QM 10 ribu ringgit jumlah tersebut potensi purata bertambah RM11,500 - RM13,000 dan jika buat pelaburan potensi purata bertambah RM12,000 - RM16,000 di hujung tahunnya.

Di QM ilmu emas terus dicambah melalui universiti-nya dan melalui Consultant yang berpengalaman dan sudahpun mencapai tahap jutawan, dibantu dengan analisa dari pakar-pakar bertauliah.

Bagi yang rajin, mereka boleh terus mendapatkan ilmu dari universiti QM untuk ditauliahkan sebagai Consultan bertaraf dunia dan layak mendapat insentif-insentif berperingkat dan lumayan.

www.quantumnrich.com

BEBAS HUTANG

BERPOLITIK hanya satu hobby, satu tanggungjawab peribadi, ambil tahu.

Bersuara untuk anjakan ke arah yang difikirkan betul dan benar.

Diri sendiri kekurangan dan tidak sempurna tetapi sokongan mesti kepada pemimpin yang benar, amanah dan berakhlak.

Mungkin sendiri seorang PENCURI kecil tetapi dalam memilih pemimpin dan memberi sokongan, sudah tentu tidak kepada yang sealiran, PENCURI besar.

Diri mesti bebas dari subsidi, mesti bebas dari berharap, bebas dari pergantungan, bebas dari keperluan jawatan dan kuasa..

Diri mesti bebas kewangan dan bebas masa.. tidak terikat dengan harga tidak terikat dengan arahan@order dan terbaik bebas hutang.

Untuk bebas kewangan, mesti ada income pasif, biar duit bekerja untuk kita.

Simpanan@pelaburan emas adalah antara jawapannya.

Tuesday, February 22, 2022

PASARAN MERAH





President Biden is ‘convinced’ Putin has decided to invade Ukraine

President Joe Biden stated on February 18 that he’s ‘convinced’ Russian President Putin has made the decision to further invade Ukraine.



 

Kebanyakan pasaran dan saham dalam keadaan merah dan berdarah kecuali emas, silver dan crude oil...


Yang telah invest emas telah maraih keuntungan tiga kali dalam seminggu - minggu lepas dan kini berpotensi untuk untung yang lebih besar pada awal March nanti...


Tiada istilah tunggu harga emas rendah untuk mulakan membeli emas kerana harga sekarang di kira paras rendah sebelum memuncak ke RM300/gram


https://finance.yahoo.com/


klik daftar


# quantummetal

Sunday, February 20, 2022

KELAS

JADIKAN EMAS SEBAGAI SUMBER PENDAPATAN DAN ASSET:

Kelas Simpanan/Pelaburan Emas Patuh Syariah Akan Bermula Mulai 1/3/22 di 

Kluang, Johor

Pontian, Johor 

Machang, Kelantan 

Lembah Kelang 

TEMPAH SEKARANG 

Hubungi admin






HAKIKAT

 



𝗛𝗔𝗞𝗜𝗞𝗔𝗧 𝗘𝗠𝗔𝗦 𝗣𝗘𝗥𝗟𝗨 𝗞𝗜𝗧𝗔 𝗧𝗔𝗛𝗨


𝗛𝗮𝗸𝗶𝗸𝗮𝘁 𝗲𝗺𝗮𝘀 𝗽𝗲𝗿𝗹𝘂 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝘁𝗮𝗵𝘂 ; 

Emas tiada pulang dividen tahunan mahupun pendapatan bulan-bulan. Emas hanya logam berharga yang bernilai sepanjang masa. 








𝗛𝗮𝗸𝗶𝗸𝗮𝘁 𝗲𝗺𝗮𝘀 𝗽𝗲𝗿𝗹𝘂 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝘁𝗮𝗵𝘂 ;

Jika hulur duit dapat janji keuntungan luar biasa, itu skim cepat kaya bertopeng emas saja. Hati-hati kawan sudah ramai yang terkena.


𝗛𝗮𝗸𝗶𝗸𝗮𝘁 𝗲𝗺𝗮𝘀 𝗽𝗲𝗿𝗹𝘂 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝘁𝗮𝗵𝘂 ;

Untung emas ada 2 saja sama ada beli dan simpanan untuk kegunaan kita atau beli untuk jual ketika meningkat harganya. 


𝗛𝗮𝗸𝗶𝗸𝗮𝘁 𝗲𝗺𝗮𝘀 𝗽𝗲𝗿𝗹𝘂 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝘁𝗮𝗵𝘂 ;

Sesiapa yang simpan emas tidak kaya sebenarnya. Ramai yang simpan emas sebab nak elak duit bocor sebenarnya, terutama  yang galak sangat berbelanja sampai tak ingat dunia. Simpan emas lebih selamat katanya.


𝗛𝗮𝗸𝗶𝗸𝗮𝘁 𝗲𝗺𝗮𝘀 𝗽𝗲𝗿𝗹𝘂 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝘁𝗮𝗵𝘂 ;

Turun dan naik emas itu biasa.Yang luarbiasanya bila kita terus konsisten simpanan emas untuk capai matlamat.


𝗛𝗮𝗸𝗶𝗸𝗮𝘁 𝗲𝗺𝗮𝘀 𝗽𝗲𝗿𝗹𝘂 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝘁𝗮𝗵𝘂 ;

Dulu simpan dalam almari, kini simpan digital. Yang Dulunya berat, kini ringan. Dulu risiko, kini lebih Selamat. Dulu Belanja Hangus, Kini ada Emas dengan belanja hangus.. Inilah Era Baru Emas Fintech terdapat di Quantum Metal.


Semoga bermanfaat. 💪


#simpananemas #emasdigital #1gram1bulan #goldmillionairegroup #2gram1bulan #40gramsebulan #quantummetal #economicrecoverysolution

#erabaruberbelanja

Saturday, February 19, 2022

SARAWAK DIGITAL

Emas digital rakyat Sarawak masih tertinggal...

Terima kasih kepada yang menghadiri zoom meeting 19/2 jam 3ptg tadi - sangat berkesan dan sukses.


Ke arah pembukaan centre SERVIS pertama di Brunie sudah pasti ditunggu tunggu dan memberi impact besar.

Tetapi ada satu keadaan yang perlu kita tangani bersama ..

Walaupun Quantum Metal sudah mengadakan pejabat cawangan di Kuching tetapi pergerakan urusniaga di Kuching masih perlahan berbanding Sabah yang belum ada pejabat.

Apa sudah jadi?  Sarawak sedang MENUJU digital tetapi dalam bisnes emas rakyatnya masih tidak ke arah ITU.

QM adalah sepenuhnya digital dan satu bisnes urusniaga emas patuh syariah bertaraf dunia termaju di Malaysia, meninggalkan pesaingnya di seluruh dunia.

Investment leverage patuh syariah hanya di QM.

Dengan sistem Tawarruq anda boleh miliki 1 kilo emas dengan hanya membayar 100 gram.. (?)

Macamana tu? Hanya kami yang pakar boleh membantu..

www.quantumnrich.com.

DAP MAHU KUASAI PUTERAJAYA MELALUI AMANAH DAN MUDA


Terpaksalah Kita tolak PKR, MUDA dan AMANAH... Sorry.

https://www.malaymail.com/news/malaysia/2022/02/19/pas-president-hadi-claims-dap-created-muda-to-bait-malay-youths/2042535

Friday, February 18, 2022

APAKAH MISSI PKR UTK PECAHKAN UNDI PEMBANGKANG SUPAYA UMNO MENANG MUDAH DI PRN MELAKA DAN KINI JOHOR


1. MoU sekadar MENJADIKAN Pembangkang diikat kaki dan tangan. 

2. Menggunakan lambang sendiri di PRN Melaka dan kini johor bagi menggambarkan PH yang berpecah 

3. MUDA yang punya potensi di krisiskan dengan tidak bincang awal kerusi sebaliknya terlebih dahulu umumkan 20 kerusi sendiri dan tawarkan 3 kerusi maut kepada MUDA.

4. Jika BN kurang majoriti PKR akan ambil PENDIRIAN SOKONG UMNO untuk tubuh kerajaan Negeri dengan alasan ia kerjasama peringkat Negeri dengan tidak melibatkan PH pusat.

5. Dengan WARISAN dan Pejuang turut bertanding, harapan umno sangat cerah untuk mendapat kemenangan.

Well-done?

MUDA kena warning?


Thursday, February 17, 2022

SABTU 3.00 PETANG


Sabtu 

19/2/22

3.00 petang 

Waktu Semenanjung


Satu zoom meeting personal dengan korporat Brunie mengenai Quantum Metal.


Singaporean, Indonesian, Malaysian yang ingin bersama (terpilih dan terhad) untuk turut minat mendengar boleh pm saya..

Tiada syarat dan ikatan yang akan dikenakan.

Terima kasih.


0196655181


*Kelebihan Solusi Pemulihan Ekonomi Quantum Metal*


1. Tak perlu serabut fikir nak bayar loan


2. Tak perlu serabut nak bayar upah simpan pajakan setiap 6 bulan.


3. Tak perlu serabut nak tebus emas selepas 18 bulan utk elak emas dilelong.


4. Cukup masa sesuai boleh terminate dan kontra bayar kos sekaligus (advance GCA + mgmt fee)


5. Dapat ubah cara simpanan paksa yg dulu dibuat ke ASB/TH/FD ke instrumen emas yg kalis inflasi/susutnilai dengan FOKUS meningkatkan grammage emas 6.5X Ganda lebih banyak drpd nilai asal simpanan paksa emas


6. Dapat gunakan emas bekerja utk kita secara diam2 dan cipta pendapatan pasif yg sgt agresif (purata 66.6% setahun dgn hanya bersabar 5 tahun dpt 333%) tanpa perlu menanggung bebanan hutang tambahan yg perlu dibayar setiap bulan


7. Dapat jadikan belanja tanggungan bulanan jadi instrumen pelaburan mampan dengan kaedah "emas dapat & duit bayar tanggungan bulanan pun dapat"


8. Elak riba pinjaman konvensional


9. Elakkan hutang konvensional baru


10. Tidur lena simpanan 100% patuh Shariah dan 100% diinsurankan oleh Lloyd's of London



Monday, February 14, 2022

KOMISYEN

 



Statement of income/komisyen Consultant QM 2021 (tidak termasuk keuntungan pelaburan emas)  yang dikeluarkan oleh QM kepada pihak bank menyokong pendapatan untuk belian hartanah.

Tarikh sertai QM 2020..







Saturday, February 12, 2022

WHY


DOUWE FAEIZ DARI KUCING BILA NAK MULA????


Kalau Tak ada yang tergerak.hati nak buat bisnes emas atau nak simpan emas, ERTINYA dia bukan orang emas, tiada jiwa emas...

Bukanlah pelik ye sebab dalam dunia ini ada 1001 bisnes, emas Tak masuk kepala...

Berbeza dengan aku, memang lahir sebagai anak emas, suka bela ikan emas, tinggal pun di lorong emas, TAMAN emas...

Bila susah banyak juga barang kemas isteri aku yang aku kebas gadai, ada juga yang terlelong..

Tetapi memang minat emas..beli emas dari kilang, gadai, bEli lagi emas, gadai...tetapi tidak menguntungkan sangat ..

Kemudian beralih ke public gold, jadi dealer...komisyen ciput.

Terus google, ternampak quantum metal, Gali ilmu berkomunikasi dengan 3-4 orang dan akhirnya aku pilih dan join dengan satu merchant yang mampu menjawab banyak soalan aku..


Kelebihan di QM ada pelaburan, ada gandaan emas yang dibeli, tidak pada public gold dan lain² yang sah...pelaburan emas scam berlambak, janji bulan bintang tapi KANTOI sebab profile sykt hancur.

Profile QM lengkap...

Hari ini ada lebih 4000 ahli di bawah rangkaian aku dan tidak pelik ada beberapa yang lebih berjaya dari aku, ada beberapa orang tidak kurang RM20k sebulan tiap bulan.. 

Janda anak satu join sejurus suami meninggal, berduyun yang simpati dan join dengan nya.. sales dah lebih dua juta, mungkin antara yang qualified ke Australia tahun ini.

Ada yang sudah berhenti kerja dan fulltime kini, yang bestnya kebanyakan yang berjaya adalah belia, 30an... Majoriti wanita.



Kenapa saya pilih Bisnes Emas .....? Dan Kenapa Quantum Metal?


1. Paling utama adalah Patuh Shariah

2. Sejak 2012 beroperasi, legal mengikut undang-undang negara.

3. Tiada masalah dengan Bank Negara

4. Kukuh dipercayai oleh Bank², oleh Perth Mint Australia malah ABC Bullion Australia

5. Memasuki 60 negara, pasaran antarabangsa

7. No Margin Call, bermakna tiada kerugian, trading secara santai dan selamat.

8. Diyakini Selamat, diinsuranskan.

9. Income stable dan  boleh diwarisi

10. Income consultant juga diiktiraf oleh institusi kewangan, mudah pembelian aset lain seperti rumah, bangunan, tanah, kereta dll.


Banyak lagi nak tambah Kenapa memilih kerjaya di QM. Jumpa di lain kali 

TV AL HIJRAH




Syukur Alhamdulillah, bg kami yg terawal adalah sangat sukar untuk membina kepercayaan org ramai ttg peluang yg kami ingin sampai kan.

Kini kita semua sangat beruntung kerana ada nya berita di saluran media, cara kita nak sampai kan ia menjadi lebih mudah. 


Semoga kita lebih sukses ini tahun dan tahun kedepan untuk membina kerjaya di Quantum Metal. 🌹

www.quantumnrich.com



KENAPA MASIH KEKAL SEDIKIT POLITIK

 



Tetapi Jangan sampai BERPOLITIK, perbezaan pendapat mempengaruhi sikap tidak  bekerjasama dalam bidang lain.

REALITI HIPOKRIK

Dalam politik hipokrik bersepah.

PH kencing rakyat (sekadar toll tidak dimansuhkan) dok ULANG ribu kali..

Penyamun penyangak kawaq lanun (memalukan NEGARA) mewarnai umno mesra pemimpin umno Jangan sebut kata mereka.

Vavi betul 


Kita benci umno, tentang umno, lawan umno, hukum umno sebab bukan namanya umno tetapi kerana di dalam nya ada pemimpin yang mengkhianati perjuangan parti, mengkhianati rakyat, PELAHAP korap tamak haloba memalukan NEGARA.

Apakah ITU satu PENDIRIAN yang salah dan berdosa.

Jawab.



KONGSI SEMANGAT

Tak ada duit untuk memulakan satu perniagaan masih jadi satu isu hingga Hari ini.

Dan isu ITU lebih banyak di ada adakan dari hakikat sebenar.

Quantummetal boleh bermula dengan RM10.. jika nak layak dapat komisyen hanya bermula dengan RM300..

Masih ada alasan?

Daftar di sini, admin akan hubungi Klik

Jutawan akan menafikan tidak ada modal merupakan satu halangan kerana bagi mereka ada 1001 jalan lain untuk atasinya, sel otak perlu bersambung..


Kongsi pengalaman dan semangat di sini supaya idea terus berkembang Klik

KAN DAH MASUK BERITA!!!!!

Yang ragu²..fobia pelaburan, fobia emas, fobia scam... Dengan QM sepatutnya sudah tiada.


Yang belum sertai, ada 1001 alasan, ITU tidak pelik..


Yang sudah menyertai tidak banyak alasan.. 

Dalam banyak perkara yang susah, yang PALING susah adalah untuk berubah...

Ada dua keadaan..

Mereka selesa dengan comfort zone sekarang..

Mereka sanggup susah, asal tidak perlu berubah..

Mereka sanggup bunuh potential diri..

Orang lain sudah mengorak langkah...

SAYA AKAN TERUS BERKEMPEN ..

Di QM samada ada ahli baru masuk atau tidak, you still can make money...

Sharing and caring diteruskan kerana kalau ada yang terpengaruh dan TERJEBAK, ia merupakan satu ilmu yang berkekalan...

Dan yang TERJEBAK akan menikmati hasilnya sepanjang hayat..

Ikut strategi, bertahan, kosong kerugian..Tak perlu bimbang dengan KeMPEN manifesto ini..

Kaya kesihatan kaya kewangan..


*KENAPA MESTI SIMPAN EMAS ?*


1. EMAS PENYELAMAT KEJATUHAN NILAI WANG

KERANA kenaikkan harga barang menyebabkan kuasa beli merosot dan kejatuhan nilai wang SETERUSNYA akan menaikkan harga emas dalam negara Malaysia.


2. EMAS PELINDUNG NILAI TERUNGGUL

KERANA emas tidak boleh dibinasa dan tetap bernilai walau terbakar, tenggelam air atau hancur SETERUSNYA emas tetap bernilai dan laku seluruh dunia.


3. EMAS BEKALAN DANA KECEMASAN, TABUNG PENDIDIKAN DAN INSURAN HIDUP

KERANA emas mudah di jual beli seluruh dunia SETERUSNYA mudah dimanipulasi seperti pajak waktu kecemasan.


4. EMAS PENJANA HARTA

KERANA kelaziman sifat manusia wang untuk dibelanjakan dan emas untuk disimpan SETERUSNYA tabiat simpan emas menyebabkan harta makin bertambah.


5. EMAS SUCI PATUH SYARIAH

KERANA simpanan emas patuh syariah dan sunnah nabi SETERUSNYA penyimpanan aset emas suci dan patuh syariah.


6. EMAS PENGELAK KEBOCORAN WANG.

KERANA emas disayangi dan susah dijual berbanding wang yang terlalu mudah dibelanjakan SETERUSNYA memupuk amalan berjimat cermat dan tabungan emas bertambah tanpa disedari.


7. EMAS PELABURAN TERMUDAH MODAL TERENDAH

KERANA hanya perlukan modal serendah RM10 atau beli 1g emas sahaja SETERUSNYA dapat memiliki pelbagai jongkong emas fizikal melalui simpanan GSA.


8. EMAS ADALAH PELABURAN PALING SELAMAT

KERANA pelabur menyimpan dan mengurus sendiri emas SETERUSNYA selamat dari ditipu pihak ketiga atau ekonomi tidak stabil kerana emas kalis inflasi.


9. EMAS ADALAH PELABURAN TERBAIK

KERANA harga emas rendah, kejatuhan nilai wang, ekonomi kurang stabil SETERUSNYA menjana keuntungan apabila harga emas naik jadi

MESTI TUKAR WANG KEPADA EMAS


Turun dan naik emas itu biasa. Yang luarbiasanya bila kita terus konsisten simpanan emas untuk capai matlamat.



Quantum Bullion Exchange Board Consultant - Preserve & Enhance Your Wealth.


#simpananemas #emasdigital #1gram1bulan #goldmillionairegroup #2gram1bulan #40gramsebulan #quantummetal

RAFIZI KOTA JANJI: NAJIB TAK LENA TIDO

https://vt.tiktok.com/ZSRreDuQM/?k=1   Rafizi sebagai orang muda, sedang bersemangat membetulkan politik negara sangat tercabar dengan semba...