Thursday, March 31, 2022

BELI PETROL GUNA EMAS

The Central Bank of Russia has officially announced that, as of March 28, 2022, the Russian Rubble currency is BOUND to Gold.  The rate is 5,000 Rubbles (QM-RM262) per gram of gold bullion.

Russia just wiped out about 30% of the value of the US Dollar, worldwide, when it comes to Gold Bullion.


Worse, because Russia will only sell its oil and gas in Rubbles, now fixed at 5,000 Rubbles per gram, anyone wishing to buy Oil or Gas will need to either pay in Rubbles or pay in Gold, and they won’t get the US Dollar value for the gold they tender as payment!

People around the world will be literally THROWING their money at the Rubble and DUMPING Dollars and EUROS to do it.


What Russia just did is the financial equivalent of detonating a nuclear bomb.

Kesannya, harga emas akan melambung tinggi...


https://coercioncode.com/2022/03/29/russia-central-bank-announces-ruble-bound-to-gold-5000-rubles-per-gram/


#emas #QM #petrol @rusia #rubbles #euros

GOLD T0 GO TROUGH ATM






QM telah menerima 4 machine ATM untuk dipasang di Johor, Penang, Kuala Lumpur dan Kuching...

Jangan lupa malam ni, kita belajar teknik GPS..

Topic: GOLD FUNDAMENTAL AND TECHNICAL ANALYSIS
Time: March 31, 2022 08:45 PM Kuala Lumpur

Join Zoom Meeting 
https://tinyurl.com/AGGOLDTANFA

Meeting ID: 831 8531 8941
Passcode: 544212
 

LAGI...

 We are moving!


From e-Gate to our new Quantum Metal HQ at:

4, Jalan Residensi, 10450 George Town, Pulau Pinang


For more info about Quantum Metal, check out:


www.qmexchange.world 

www.QMbullion.world 


OTC : QMEI

https://www.otcmarkets.com/stock/QMEI/profile

https://www.otcmarkets.com/stock/QMEI/overview


Our Subsidiaries : 


Malaysia 

https://www.quantummetal.com.my 


Indonesia 

https://quantummetal.id/


Singapore 

https://quantummetal.sg/


Australlia 

https://quantummetal.com.au/


Nigeria 

https://www.quantummetal.ng/


South Africa

https://quantummetal.co.za/


Thailand 

https://www.qmthai.co.th/


Hong Kong

http://quantummetal.hk/


United Kingdom 

Quantum Metal Corporate University 

https://www.qmcorporateuniversity.com/lms


#QM #QuantumMetal #QMEI #Gold

INFO ASAS

 QUANTUM METAL SDN BHD - company's profile


✅ Ditubuhkan pada tahun 2012


🏢 Beribu Pejabat di E-Gate Pulau Pinang


💰 Modal Berbayar : RM 10,000,000


📈 Peserta Di Dagangan Bursa Malaysia Islamic Servises ( BMIS )


📉 Peserta Di Dagangan Bursa Suq Al-Sila'


🧰 Pembekal Emas 999.9 24K LBMA dari Perth Mint Australia kepada beberapa Bank di Malaysia. Antaranya Bank Mualamat, Affin...


🪙 Pembekal sistem emas kepada Bank, Koperasi & Ar Rahnu


🏆 Mendapat Pengiktirafan Patuh Syariah di peringkat tempatan (ISRA’) dan juga antarabangsa (AAOIFI)


🕹 Emas 100% diinsuranskan oleh Llyod's London


🏦 Emas disimpan di Brinks, Singapore


📜 Tersenarai sebagai produk emas patuh syariah dalam World Gold Council


📌 Laman Web Rasmi QM 

www.quantummetal.com

SIAPA BOHONG

 Is math the truth?

Mathematics itself isn't truth, but all its results can be said to be true. Everything in mathematics begins with a set of assumptions and definitions. All proofs are pure deductive reasoning based on those assumptions and definitions.
Story perkongsian.. santai-santai
Antara kelebihan  simpan dan invest di Quantum Metal
Pendapatan bertambah samada simpan atau invest.. itu kenyataan, anda boleh bermula cuba sendiri dengan simpanan RM10 atau invest RM105 atau yang lebih besar RM1380...  sendiri kena cuba.
Kedudukan sekarang...income masuk setiap hari, minggu, bulan dan tahun..
Missi seterusnya seperti kawan kawan lain yang sukses ialah income masuk setiap saat, minit dan jam..
KELEGAAN.. satu keadaan yang belum pernah aku alami semasa buat perniagaan lain di masa dulu.. Bisnes emas jika tiada rangkaian pun / tak bergantung pada orang lain masih boleh buat duit.
Tenang sebab 0 kerugian dan untung in anytime..tak perlu kerja keras. Tak perlu genius, tak perlu pandai, tak perlu sebok..kalau bodo pun buat duit. Jangan bodo di tempat lain.
Bodo di sini pun buat duit.
Kalau ada rangkaian?? itu yang terbaik, income sudah jadi infinity, the sky is the limit.. Pasif yang unsangkarable... belasan ribu ringgit setiap hari kalau dah taraf Merchant/Senior Merchant.
Apa kelayakan nak jadi Merchant..Sales 1.5M... Susah sangat ke?
Kalau tak mahu percaya yang best best...memadailah simpan dan invest sendiri, dia-diam..kalau untung pun senyum atau ketawa sendiri sahaja sudahlah..

Satu yang menarik tentang investment di QM adalah sistemnya yang sangat mesra pelanggan, mudah faham dan mudah guna. Lebih mudah dari internet banking, dari crypto, dari forex.

Nak terminate, nak withdraw, nak beli, nak jual, nak gadai - 2@4 kali klik sahaja.
Nak semak simpanan dan pelaburan - list dan view tersedia dan semua transaksi dulu dan sekarang berekod di sistem dan sebahagiannya seperti rekod jual/beli/terminate serta voucer di hantar ke email untuk makluman.

Kena ke ilmu tinggi untuk tidak mudah ditipu atau scam?
Ramai yang tanya, tetapi aku dah jawab di atas - kalau bodo pun, bodo di QM pun tetap dapat untung...follow.

Scam, tipu? No way - sendiri jaga akaun masing masing seperti kau jaga internet banking dan kad ATM sendiri..
Kalau kena scam atau tipu bukan sebab kau bodo tetapi sebab kau lalai dan leka.

Satu fakta yang paling menarik, ramai yang tidak tahu...bahawa setiap simpnan atau investment kita, sikit atau banyak akan ada dan terpapar di sistem ( ia bukan duit yang kita simpan atau invest diambil oleh syarikat untuk diuruskannya)..
Duit itu masih di situ, nampak dan kita boleh keluarkan any amount, anytime..

Simpan pagi...petang nak ambik...tersedia dan boleh.

Banyak lagi spontan yang nak dikongsi tetapi cukup setakat ini. Boleh tanya soalan di ruang komen atau direct wassap kepada partners associates... atau daftar percuma..admin hubungi

Wednesday, March 30, 2022

ISYARAT MENURUN HARGA EMAS UNTUK MEMBORONG(?)

Rafizi PUKUL COW cow cow  VS https://youtu.be/S4WyjzvRaJs


 

HARGA EMAS TINGGI - JUAL

HARGA EMAS RENDAH - BELI

HARGA EMAS MERUDUM - BORONG

DI QM TIADA MARGIN CALL - 0 KERUGIAN - CUMA PERLU HOLDING POWER'


Harga emas telah menjunam pantas semalam ke paras terendah hampir sebulan sekitar $1,890 seauns dan melantun semula kepada sekitar $1,920 seauns, kerana Rusia bersetuju untuk mengurangkan secara mendadak operasi ketenteraannya di Ukraine dan sementara Ukraine mencadangkan senario status neutral dengan jaminan antarabangsa bahawa ia akan tidak menyertai NATO.


Sementara itu, kes harian di China telah melebihi 70,000. Menurut penganalisis, ini boleh mengganggu rantaian bekalan dan permintaan. Walaubagaimanapun, China telah menyatakan bahawa tidak akan ada sebarang isu rantaian bekalan. Hal ini boleh mengekalkan harga emas daripada menjunam lagi pada hari yang mendatang.




Gold Price Preview: March 28 - April 1

By Matthew Bolden - Mar 28th, 2022 11:24:58 AM EDT

Good morning, traders; welcome to our market week preview, where we take

 a look at the economic data, market news, and headlines likely to have the 

biggest impact in the price of gold this week and other key correlated assets.

Gold prices have begun this week on the slide, coming under pressure 

since Sunday evening as US Treasury rates move sharply higher to kick-off the 

final trading days of May 2022. There have been more promising signs 

for the yellow metal as the US session has begun, with gold finding support

again near $1940/oz as the surge in bond yields has cooled.

For now, let’s take a look at the rest of the calendar ahead.


Taken as a whole, the monthly labor market data on delivery for this 

weekend is expected to be strong but not the major improvements that we’ve 

seen from month-to-month since the start of the year; so it’s possible that there 

will be more muted market reactions to the numbers. In theory, the market 

reaction to ADP’s count of new private payrolls jobs for the month should 

always be a little toned-down, since there isn’t the correlation between 

the Wednesday number and Friday’s NFP that many believe to be there. 

That kind of rationality has yet to stop investors from over-reacting to a good 

or bad ADP number, and the added attention that recent Fed comments has put on the US labor recovery might only exacerbate this. As we usually day, it’s best 

to just be on the lookout for volatility here rather than a directional slant.

T

Since the market has already seen and digested the CPI, PPI, and other 

inflation reads that feed into the Fed’s PCE number, there should be little this 

data set can tell us this week that the FOMC hasn’t communicated repeatedly since the March meeting: that inflation has remained high enough for long enough 

that the central bank has to act against it rather than (as in 2021) waiting for 

it to ebb on its own; and that it will continue to remain elevated until the Fed’s 

rate hikes (and other instruments) take hold. Barring a truly surprising 

dislocation above or below expectations, gold prices, the US Dollar, 

and other watched assets should trade smoothly through this release.



Last week’s Jobless Claims number surprised analysts and investors 

by dropping to the lowest level since the late 1960s, although any market 

reaction to the news was mostly overtaken by focus on the Fed and the 

war in Ukraine. Analysts will watch this week to see if the (anticipated) 

modest rebound to 200K comes through, or if the number moves even lower. 

Were the latter to happen, it’s probably a moderate headwind for gold prices: 

both as a risk-on signal for investors and also the implications for 

aggressive tightening from the Fed.



As we’ve mentioned already, following the March FOMC meeting, 

Fed Chair Jerome Powell has underlined how important a continued 

US labor marked recovery will be to the overall US economy’s ability to 

withstand the pressure of the aggressive rate-hike path which the central 

bank now deems necessary to mute inflation. Through this function, we think it’s 

fair to expect that, in terms of the gold market, a strong NFP number will be 

the same as any other indication that the Fed could hike by a double-move 

of +0.50% at the next meeting. That is to say: likely a bearish signal for gold prices.   



Oddly-placed at the end of the week, the key read on growth in the 

manufacturing sector looks set to be over-looked this week, in 

terms of an immediate market reaction; expect investors, broadly, to either 

be still parsing the March Jobs Report dropping earlier in the morning, 

or else generally tuned-out ahead of the weekend. For modeling the US 

economic recovery (mostly pre-hike,) economists and analysts expect the 

industrial sector to have continued a strong pace, indicating that there is 

likely plenty more appetite for interest rate hikes despite any acute negative reactions from the stock market.

And that’s how the week lays out ahead of us, traders. As always, I wish you 

all the very best of luck in your markets in the coming days, and I’ll look forward 

to seeing you all back here on Friday for our market-week wrap up.

 

Matthew Bolden

Matthew Bolden

Matthew Bolden is an active trader and 

investor. His passions include writing about financial markets in a simple, pragmatic way. His work has been seen in various arenas 

within the world of global finance, and he 

has written commentary on several markets including precious metals, stocks, 

currencies and options.

Matthew is an avid reader, student of the 

markets and sports enthusiast who resides 

in the greater Chicago area. 

PLAN YOUR WORK, WORK YOUR PLAN

 


Salam


Harga emas lebih rendah sebanyak RM 1.27 segram.


 Sekadar berkongsi kejatuhan harga emas bulan ini

 9/3- RM 276.21( Harga Beli)

 30/3-RM 259.57(Harga Beli)


 Harga emas turun hampir RM 16.64 segram dalam masa 21 hari..


 Tahniah kepada yang bergegas membeli


 Kenapa harga emas turun?


 1) Rundingan damai positif antara Rusia-Ukraine.  Ukraine telah bersetuju untuk berkecuali (England tidak gembira) dan Rusia telah bersetuju untuk mengurangkan peningkatan di Kyiv.


 2) penurunan harga minyak


 3) ambil untung, ambil untung untuk dilaburkan dalam saham.


 Adakah perang hanya alasan untuk harga emas naik lebih tinggi?  


TIDAK.


Perang adalah dorongan jangka pendek untuk emas


 Positif untuk pemangkin jangka panjang untuk emas ialah


 1) inflasi

 2) dasar kewangan

 3) tuntutan pengangguran

 4) Data PMI


Saya ada menyebut dalam perkongsian saya sebelum ini apabila pelanggan bertanya kepada saya berapakah harga emas jika tiada perang Rusia-Ukraine?


 Harga sebelum perang ialah RM 254-260.


 Jadi jika anda sedang mencari pegangan EMAS jangka panjang, anda tepat.  Asasnya kelihatan baik untuk jangka panjang..


 Sekarang adalah peluang untuk membeli pada harga rendah dan nikmati faedahnya kemudian.


 Selamat Hari Raya Emas


 Kekal selamat


Gold Millionaire Group


https://hargaemas.com.my/

KENAPA PERLU MILLIONAIRE



ORANG KAYA YANG MISKIN DI AKHIRAT


عَنْ أَبِي ذَرٍّ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ خَرَجْتُ لَيْلَةً مِنْ اللَّيَالِي فَإِذَا رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَمْشِي وَحْدَهُ وَلَيْسَ مَعَهُ إِنْسَانٌ قَالَ فَظَنَنْتُ أَنَّهُ يَكْرَهُ أَنْ يَمْشِيَ مَعَهُ أَحَدٌ قَالَ فَجَعَلْتُ أَمْشِي فِي ظِلِّ الْقَمَرِ فَالْتَفَتَ فَرَآنِي فَقَالَ مَنْ هَذَا قُلْتُ أَبُو ذَرٍّ جَعَلَنِي اللَّهُ فِدَاءَكَ قَالَ يَا أَبَا ذَرٍّ تَعَالَهْ قَالَ فَمَشَيْتُ مَعَهُ سَاعَةً فَقَالَ إِنَّ الْمُكْثِرِينَ هُمْ الْمُقِلُّونَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِلَّا مَنْ أَعْطَاهُ اللَّهُ خَيْرًا فَنَفَحَ فِيهِ يَمِينَهُ وَشِمَالَهُ وَبَيْنَ يَدَيْهِ وَوَرَاءَهُ وَعَمِلَ فِيهِ خَيْرًا 


Daripada Abu Dzar RA dia berkata; *"Pada suatu malam, aku pernah keluar rumah, tiba-tiba aku melihat Rasulullah SAW berjalan sendirian tanpa ditemani oleh seorang pun

 Aku menyangka mungkin baginda ingin berjalan tanpa ditemani oleh orang lain, maka aku pun berjalan di bawah bayangan rembulan, ternyata baginda menoleh dan melihatku, baginda bersabda: 'Siapakah itu? '

 Aku menjawab; 'Saya... Abu Dzar. Demi Allah yang menjadikanku sebagai tebusanmu.

' Baginda bersabda: 'Wahai Abu Dzar, kemarilah.' Abu Dzar melanjutkan; 'Lalu aku berjalan bersama baginda beberapa ketika, lantas baginda bersabda: 

'Sungguh orang-orang yang banyak harta (mengumpulkan harta) akan menjadi sedikit (melarat) pada hari kiamat, kecuali yang diberikan kebaikan oleh Allah padanya dengan harta tersebut.

Lalu ia memberikannya serta membuat kebajikan dengan harta tersebut ke kirinya, kanannya, hadapannya serta belakangnya (dia menggunakan harta tersebut) dengan baik.'

 (HR Bukhari No: 5962) Status: Hadis Sahih


Pengajaran:


1.  Orang yang banyak harta di dunia tidak semestinya akan berterusan kaya di akhirat. Orang yang miskin di dunia tidak semestinya akan juga miskin di akhirat.


2.  Orang yang kaya di dunia, di akhirat akan jadi miskin dan melarat apabila harta yang dihimpun bukan dari jalan yang halal dan harta itu tidak digunakan untuk menambah pahala kebaikan. Firman Allah: 


وَٱلَّذِينَ يَكۡنِزُونَ ٱلذَّهَبَ وَٱلۡفِضَّةَ وَلَا يُنفِقُونَهَا فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ فَبَشِّرۡهُم بِعَذَابٍ أَلِيمٖ ٣٤ يَوۡمَ يُحۡمَىٰ عَلَيۡهَا فِي نَارِ جَهَنَّمَ فَتُكۡوَىٰ بِهَا جِبَاهُهُمۡ وَجُنُوبُهُمۡ وَظُهُورُهُمۡۖ هَٰذَا مَا كَنَزۡتُمۡ لِأَنفُسِكُمۡ فَذُوقُواْ مَا كُنتُمۡ تَكۡنِزُونَ 


Dan (ingatlah) orang-orang yang menyimpan emas dan perak serta tidak membelanjakannya pada jalan Allah, maka khabarkanlah kepada mereka dengan (balasan) azab seksa yang tidak terperi sakitnya (34). (Iaitu) pada hari dibakar emas perak (dan harta benda) itu dalam Neraka Jahannam, lalu diselar dengannya dahi mereka dan rusuk mereka, serta belakang mereka (sambil dikatakan kepada mereka): Inilah apa yang telah kamu simpan untuk diri kamu sendiri, oleh itu rasalah (azab dari) apa yang kamu simpan itu. (At-Taubah: 34-35)


3.  Orang yang kaya di dunia akan juga kaya di akhirat apabila ia menggunakan harta tersebut untuk kebajikan dan kebaikan sepanjang masa pada keluarga, masyarakat dan Negara melalui Zakat, Wakaf, Sedekah, Derma, Infak Kebajikan dan amalan kebaikan yang lain.


4.  Kita dilarang mengumpulkan harta di dunia tanpa dibelanjakan pada jalan Allah yang mendatangkan ganjaran pahala yang berterusan buat kita.


Jangan sekali-kali kita menjadi kaya di dunia namun miskin di akhirat kerana tamak, bakhil, bermegah dan takabur dengan harta kekayaan semasa di dunia.


Jom infak sebahagian dari harta yang ada pada kita. Moga ia menjadi simpanan tetap buat kita diakhirat nanti.


Negara Rahmah Ummah Sejahtera


31hb Mac 2022

28hb Syaaban 1443H

Tuesday, March 29, 2022

BELANJA HANGUS YANG TIDAK LAGI AKAN HANGUS

Sudah berpuluh atau berbelas tahun kita belanja dari pendapatan kita samada gaji atau keuntungan perniagaan untuk keperluan hidup... semuanya hangus tidak kembali lagi.


Pertamanya mungkin kerana tidak tahu atau tiada kaedah tersebut di masa lalu. Sudah tentu itu terlibat dengan teknologi dan kekurangan itu kita boleh terima, akur dan maafkan.


Tetapi apabila sudah ada sekarang dan hanya di QM setakat ini - apakah kita mahu melihat begitu sahaja. Mengulangi kekurangan dan kesilapan (?)

Jika anda berpendapatan RM5 ribu sebulan / RM60 ribu setahun / RM300 ribu untuk 5 tahun... semuanya sudah hangus tidak kembali lagi... bahkan ada antara kita sudah berbelas dan berpuluh tahun dan mungkin punya income yang lebih besar dari contoh di atas.

Yang berpendapatan kecil juga, inilah caranya anda pastikan pendapatan anda bertambah dan berganda di tahun mendatang. Tidak lagi mengeluh kepada kenaikan gaji atau keuntungan yang lambat bertambah dan sebagainya...


Jika kita amalkan/mendahulukan GSA/GCA di QM dengan meneruskan perbelanjaan hidup seperti biasa mulai 2022 (sekarang) sudah tentu 2027 dan seterusnya (#anggaran dan andaian atas proven stastik ) kita akan menerima semula RM5 ribu setiap bulan mulai April 2027.

#Kenaikan purata harga emas adalah 15% - 30% setahun sejak 2001






Inilah ilmu emas yang ada pada QM secara serius perlu diambil tahu, dilaksanakan bukan sahaja kita sendiri yang mulakan tetapi dijadikan amalan sekeluarga, wariskan amalan ini pada anak-anak supaya mereka tidak ulangi kesilapan kita...


Lebih penting bagi generasi Y yang sukar mendapatkan pekerjaan sekarang, kerjaya di QM sebagai Dealer, Merchant (Authorise Consultant) diiktiraf internationaly sedang menunggu anda..


Langkah pertama daftar percuma dan admin akan hubungi


Bimbingan, nasihat dan kita lakukan secara team, online/offline

LANTUNKANLAH SESUATU YANG BAIK

 

Bagi sesiapa yg berminat mahu menambah Share saham QMEI Masih dibuka dgn harga skrg 1.60usd perunit & akan ditutup pada pertenggahan April. management akan close utk submitting process utk kenaikan harga di Nasdaq.. yg dijangka dlm 3 tahun harga boleh meningkat 100usd per share ketika itu..




https://qmexchange.world

QM Exchange Incorporation
QM Bullion Exchange Board
QM Bullion Bank
QM Mining
QM Corporate University

Non Public Offering QMEI
a) $1.00 - 3 juta unit sold out
b) $1.30 - 3 juta unit partially sold out (still 1.7 juta unit available)
c) $1.60 - 4 juta unit. Next to come
d) Buy < 50k units, holding trust by QBEB
e) Beli > 50k units, nama sendiri
f) Pemilik saham QMEI dpt annual dividen

STRATEGI:
1. Klu ada duit/modal beli GSA. 
2. Then convert ke GCA. Dapatkan 85% advance
3. Beli saham QMEI.

Ini langkah TERBAIK kerana:
1. EMAS di GCA akan naik harga
2. Saham QMEI pun akan naik harga
3. Serampang 2 mata (2 cabang) jalan SERENTAK dan akan menguntungkan kita.

PELAN TINDAKAN:
Cadangan untuk consultant QM beli 8100 unit saham QMEI. Sbb dlm masa 3 ke 5 tahun, dah boleh jadi jutawan (jutawan dunia) 

8100 unit x $1.30
= $10,530 X RM4.20
= RM 44,000

Senario 1 (forecast < 5 tahun)
@ $30 seunit
= $243,000 x RM4.20
=  RM1,020,600

Senario 2 (forecast < 5 tahun)
@ $20 seunit
= $162,000 x RM4.20
=  RM680,400

Senario 3 (forecast < 5 tahun)
@ $10 seunit
= $81,000 x RM4.20
= RM340,200

Senario 4 (forecast < 5 tahun)
@ $100 seunit
= $810,000 x RM4.20
= RM3,402,000

Andaian Ini tidak termasuk lagi dividen yg akan diterima setiap tahun kalau kita simpan saje share QMEI ni sampailah masa kita jual.

Sekadar Peringatan Bersama:
Dalam kita berusaha utk jadi jutawaan dunia, ingatlah bahawa misi utama kita ialah nak jd jutawan akhirat. 
Maka, duit dan emas yg kita cari ni nanti, jgn lupa convert jadikan saham akhirat. Zakat, nafkah dan infak melalui wasiat, hibah dsbnya. Semoga bermanfaat. InshaaAllah




















Jauhilah mereka yang kaki fitnah, tiada bukti tapi gendang tetap dipukul sekadar fanatik kepada dunia dan idola...memang hancing. 
Kaki fitnah - hidup seharian mereka sentiasa bermasalah sehinggalah mereka insaf dan bertaubat.

JADI CERDIK MULAI SEKARANG - TAK HENSEM TAK APA

 EMAS DAN DUIT KERTAS




Hakikat yang kita perlu tahu, dalam sistem kewangan antarabangsa, lebih 50% rizab bank-bank pusat seluruh dunia ialah matawang US Dollar, sedangkan USA sendiri adalah penyimpan emas terbesar dunia!


Maksudnya, kita simpan KERTAS, tetapi USA simpan EMAS! 


Nampak tak siapa lebih cerdik?


Persoalannya, bagaimana USA boleh jadi penyimpan emas terbesar dunia?


Bila kita mengkaji sejarah, jawapannya dunia KENA TIPU dengan USA selepas USA memutuskan hubungan US Dollar dengan emas pada 1971.


Sebelum 1971 (sejak 1944), setiap USD35 nak dicetak, USA perlu ada backup emas seberat 1 oz (31.1 gram).


Duit kertas yang dikeluarkan oleh USA itu adalah VOUCHER mewakili emas. 


Kertas itu boleh digunakan untuk tebus semula emas dalam simpanan USA.


Maka selepas perjanjian Bretton Wood 1944 yang diwakili oleh 44 negara dunia bersetuju menjadikan US Dollar sebagai RIZAB NEGARA menggantikan emas.


Waktu itulah, bermulanya emas mengalir masuk dengan banyak ke dalam simpanan USA untuk ditukarkan dengan KERTAS US Dollar.


Tetapi lepas berlaku peperangan yang panjang (berbelas tahun) dengan Vietnam, USA sudah kehabisan duit.


Nak cetak duit, perlu ada emas. Jadi apa yang USA buat?


Putuskan terus hubungan US Dollar dengan emas!


Maka USA boleh cetak duit sesuka hati. Dan sejak tahun 1971, dunia membeli KERTAS US Dollar dengan tukaran ganti hasil kekayaan masing-masing.


Duit kertas US Dollar sejak itu dikeluarkan 𝗢𝗨𝗧 𝗢𝗙 𝗡𝗢𝗧𝗛𝗜𝗡𝗚! Ia tidak lagi dibackup oleh apa-apa aset fizikal.


Menurut Prof Kameel Meera UIA, itulah rahsia kenapa USA KAYA DAN BERKUASA. US Dollar itulah nyawa US yang sebenar.


Mana-mana negara yang mahu membunuh US Dollar, akan terima nasib seperti Iraq dan Libya!


Bila saya memahami sejarah ini, saya berpegang pada nasihat Tuan Azizi Ali (Pakar Kewangan, bukan ejen emas ya), dalam apa juga keadaan ekonomi, at least 5% - 10% dari kekayaan kita perlu disimpan dalam bentuk EMAS sebagai 'insuran' dari bencana sistem kewangan.


Sejarah membuktikan, pasti akan tiba waktunya duit kertas akan hilang nilainya 100%.


Persediaan yang perlu DIBUAT ialah ilmu emas, mula dengan sedikit, lama lama jadi bukit.

Daftar Percuma...admin akan hubungi




Monday, March 28, 2022

PERANG TAMAT

Terima kasih kepada yang telah wassap bertanya dan ada yang terus beli produk lelaki http://kluangmanexpress.blogspot.com/2022/03/apa-khabar-sex-anda.html

Semua urusan di atas peribadi dan sulit.


......


Kembali cerita pada Quantum Metal..

Harga emas telah merosot daripada $1,958 kepada sekitar $1,925 seauns disebabkan oleh gabungan beberapa faktor:

1. Indeks dolar AS (DXY) mencecah paras tertinggi tiga minggu.

2. Hasil Perbendaharaan AS meningkat lebih tinggi berikutan jangkaan kenaikan kadar Fed yang lebih pantas dan lebih agresif untuk mengekang kadar inflasi yang tinggi.

3. Rundingan damai antara Rusia dan Ukraine di Turki dijangka mencapai penyelesaian diplomatik untuk menamatkan perang.


Oleh itu, disebabkan ketidaktentuan yang disebabkan oleh perang, ketegangan pasaran berterusan. 

Harga tinggi dijangka berlarutan akan menyebabkan kuasa perbelanjaan pengguna lebih rendah. 

Indeks keyakinan pengguna Mac diramalkan menurun kerana para pengguna dijangka berasa pesimis tentang pemulihan ekonomi yang lebih baik. 

Ikuti keluaran indeks pada 10 malam (waktu MYS) hari ini di https://www.dailyfx.com/economic-calendar#today.

MAINTAIN JATI DIRI


Ini kali Jangan bikin malu bossku !!



Harga selepas 1/4/22 RM120/kotak/Halal JAKIM

Selepas penggunaan 3 sachet, tidak berkesan/wang anda akan dikembalikan selepas kami terima semula baki 7 sachet.
 

MAHATHIR PERNAH CADANGKAN DINAR TOLAK MONOPOLI USD

 

Salam.


Harga emas lebih rendah sebanyak RM 3.93 segram


 Kejatuhan harga Emas kerana

 1) penurunan harga minyak


 2) hasil bon yang meningkat, hasil yang meningkat memberikan alasan kukuh untuk FED meningkatkan kadar faedah sebanyak 50 mata asas dalam mesyuarat FOMC Mei.


 3) Pasaran juga bimbang kerana China bercadang untuk mengunci bandar utama mereka, Shanghai berikutan peningkatan kes covid.


 Mengenai isu Geopolitik

 

1) perang masih berterusan antara Rusia-Ukraine


 2)Rusia terus membeli emas pada bulan Mac untuk melindungi simpanan mereka daripada Rubel yang runtuh.


 3)Rusia juga menetapkan harga tetap dan emas yang dirujuk adalah "alternatif ideal" kepada dolar AS


 4) Rusia berkata negara "tidak mesra" mungkin dikehendaki membayar gas Rusia dalam bentuk runtuhan atau emas.


 5) Rusia mencadangkan kepada China menukar penempatan mereka dalam runtuhan atau yuan.


 Dari sini runtuhan Rusia mungkin kembali kepada standard emas.  Jika kita masih ingat pada tahun 1971, Presiden Richard Nixon telah menghentikan penukaran USD kepada Emas.


 Apa yang anda fikir akan berlaku?

Adakah anda masih meramal atau sedang bersiap sedia


 Selamat membeli-belah Emas seperti Rusia, China dan India..


 Anda tidak akan salah dengan emas kerana ia sandaran dinar, sunnah Rasul kita.


 Kekal selamat.



LEGA JIKA ADA PEMIMPIN MEMAHAMI RAKYAT

Malah tidak salah dijadidkan antara sebab kalau PRU disegerakan kerana ramai Menteri seperti Kj dari umno yang tidak mendengar dengan baik pandangan parti sendiri semata mata dia Menteri dari sebuah pakatan lain..

Apa sangat peranan mysejahtera kerana rakyat telah pro aktif jika mereka terkena virus covid19 dan lain lain virus dan penyakit lain yang merbahaya.

Mysejahtera mungkin sesuai digunakan pada minoriti tempat dan keadaan dan bukan semua termasuk ke jamban.











# jauhi kaki fitnah/cukuplah kalau hidup mereka terlaknat jangan pula kita tumpang sekaki
Kaki fitnah hidup mereka sering dilanda masalah setiap hari


SEBAIK MANA KITA

 








......

Yang sudah sertai QM terus sharing and caring




DI QM bayi hinggalah ke usia emas sangat sesuai untuk bermula.


Bagi yang berumur 1 hari sehingga 17 tahun bolehlah mula membuat simpanan di bawah akaun penjaganya/ibubapa.

Bagi yang berukurr 18 tahun sehingga belum kahwin - masih sesuai untuk membuat simpanan dan sedikit pelaburan.

Bagi yang berumurr 30 tahun ke  atas sudah sesuai untuk membuat simpanan,  converrsion/pusingan modal/investment

Bagi yang berusia 45 tahun ke atas, fokus harus diberi kepada investment, buat layering dan staging price.

Bagi yang berusia 60 tahun ke atas, selayaknya tumpu kepada investment sebagai satu simpanan dan asset yang boleh diwarissi,  gunakan keuntungan untuk kesihatan, enjoy your life, melancung, berumrah dan sebagainya,


18 tahun keatas dan sehingga mati - iringi semua itu dengan sedekah sebanyak mungkin sebagai bekalan.






# jauhi kaki fitnah/cukuplah kalau hidup mereka terlaknat jangan pula kita tumpang sekaki

Sunday, March 27, 2022

BELI 10 GRAM DAPAT 100 GRAM Strategy

 How to Implement Investment Strategy in Quantum Metal ✨


Step 1 ☝🏻: Kenali Produk QM 

Quantum Metal ada :

- GSA Simpanan biasa (Saving anda)

- GCA Elakkan belanja hangus (Nak guna cash sambil kekalkan aset) 

- GAE Simpanan berganda (Nak gandakan aset anda)


GSA : Long term

GCA : Long term

GAE : Short - Mid Term


Step 2 ✌🏻: Implement

GSA : Simpan sebanyak boleh. 

Terminate GAE masuk GSA

GCA : Nak pergi belanja? Perlukan cash?

Request GCA 

GAE : Nak gandakan keuntungan? 

Beli GAE untuk maxima profit




Step 3 🤌🏻 : Mentality

- Objective kena tepat : apa tujuan kita join Quantum Metal? Nak simpan emas atau nak fast money? 

- Strategy : Bila faham produk & konsep QM. Senang nak plan short, mid & long term planning. 

Remember 💬 : Failure to plan, is planning to fail

- Untung cepat : Elakkan nak buat “Day Trading” dalam Quantum Metal.


Nak untung cepat di open market. Boleh trade sendiri2. 


Di Quantum Metal? Lebih kepada short, mid &





Big family Millionaire Group ingin mengucapkan Tahniah kepada🎉🎉🎉🎊🎊🎊👏👏👏

1. Rosmah Reduan
2. Rohaya Binti Hasan
3. Dayang Diwini Binti Abdul Majid
  
Atas usaha & kerja keras anda. GoldMillionaire sangat berbangga atas percapaian anda. Semoga terus menempah kejayaan demi kejayaan dan menjadi inspirasi kepada introducer yg ingin membina kerjaya di platform QM.

Next target 👉 Road to Dealer Developer

#GoldMillionaireGroup #QuantumMetal #CareerDevelopment #RoadQMtoNasdaq


JANGAN POPULAR DENGAN KUALITI BUSUK DAN DIPERALAT DIPERSENDA...

Popular dan viral PENTING di zaman media sosial tetapi pilihlah popular dan berkualiti baik.

Popular tidak akan bertahan lama. Once jika akhirnya masuk tong sampah, ia sangat keji.

Kasihanilah anak cucu sendiri akan datang, SEEKOR membawa Lumpur semuanya terpalit...

Setitik nila, rosak susu sebelanga.


Adakah anda mungkin terbebas jika benar anda lakukan??


Berakhlak dan beramanah perlu jadikan warisan, legacy dan jika pun berakhirnya popular ia tetap di kenang sampai mati, tiada ganti, tiada bandingkan malah jadi rujukan para ilmuan.


Jika dalam keadaan tertentu, berkualiti berprinsip atas kebenaran perlu diteruskan walaupun tidak akan popular....

.....


QM adalah satu jenama yang terkemudian tetapi kini mendahului meninggalkan kawan dan lawan secara sihat...


Sebut tentang simpanan dan pelaburan emas, dengan ada ya QUANTUMMETAL harus mungkin tidak wujud lagi scam pelaburan emas selepas ini kerana ia tidak akan melengkapi citarasa netizen dari segi sah perundangan, patuh syariah, sistem yang lengkap dari segi bayaran dan bayaran balik dua hala.


Bertaraf antarabangsa, tersenarai di bursa Nasdaq akan mempercepat dan meningkatkan lagi imej korporatnya.


Memasuki secara rasmi di 7 buah negara dan ada lebih 30 lagi sedang dalam.proses menunjukan betapa luas nya pasaran... Di Malaysia pun baru lebih kurang (setakat PEMAHAMAN sendiri) 100 ribu orang menyertai...


Kita masih di tahap pioneer bagi sebuah syarikat (QM) tempatan negara dan Jangan sampai orang luar negara yang sapu licin pasaran dunia.

Saturday, March 26, 2022

UPDATE: TINGGALKAN MEREKA

 Kejayaan Mesti Diburu

~~~~~~~~~~~~~~~~~


Consultant Training di Vouk Hotel Penang. 


Tahniah 100 orang yang hadir ni penuh padat cepat2 ambik peluang..ada yg nak serta lagi tp penyertaan sudah tutup disebabkan tempat tdk mencukupi. Ada yang hadir dari Terengganu, Kelantan, Pahang, Perlis, KL, Selangor, Melaka, Perak, Kedah, Johor selain dari Penang sendiri. 


Best sangat Quantum Metal ni. Nak beli emas boleh, nak simpan emas boleh, nak jual emas boleh, nak jadi investor boleh, nak menjana income pun boleh. 


Jika mahu serius, wajib mencari ilmu. Jika mahu mengubah kehidupan, nak capai financial freedom boleh,  nak capai impian dalam hidup, nak bantu orang lain dengan berkongsi manfaat kepada orang lain pun boleh.


Kejayaan mesti diburu. Jangan menjadi orang yang menunggu. Tiada sesiapa yang akan menanti kita.



 JANGAN JADIKAN DIRI ANDA BERTAPI
Tiada tapi, tiada nanti, tiada alasan, kita terus maju ke depan. Tinggalkan orang yang banyak alasan. Tinggalkan yang terhegeh-hegeh. Tinggalkan yang banyak sangat fikir hal remeh temeh.

......

PETALING JAYA : Bank Negara has launched the first-ever transaction-based Islamic benchmark rate in the world, Malaysia Islamic Overnight Rate (MYOR-i), to spur the development of syariah-compliant financial products.

Bank Negara collaborated with the Financial Markets Committee and AIBIM-FMAM Islamic Market Technical and Development Committee or IMITDC on the development of MYOR-i.

SISTEM MESRA PELANGGAN SANGAT PENTING

 Akaun Simpanan Emas ialah platform dagangan emas fizikal yang ringkas dan langsung.


 Ingin menyertai pasaran emas dan mencari sistem yang selamat, mudah dan mesra pengguna?


 Quantum Metal Sdn.  Bhd. telah mereka bentuk sistem dalam talian 24/7 dan mampan yang akan memberi manfaat kepada setiap pengguna akaun simpanan emas.


Bagaimana sebenarnya ia berfungsi?  Mari lihat: Pelanggan melakukan pembelian berdasarkan harga emas harian QM kami dari akaun bank tempatan atau luar negara.


 Setelah transaksi bank berjaya dilakukan oleh pelanggan, QM akan segera memperuntukkan emas dalam peti besi jongkong rasmi kami-Brinks Singapore.


 Sistem akan mengemas kini secara automatik dalam Akaun Simpanan Emas.


BRINKS SINGAPURA bertindak sebagai peti besi pihak ketiga untuk melindungi pemilikan emas yang disimpan di bawah sistem Akaun Simpanan Emas dan ia diinsuranskan 100% oleh Lloyd's of London.


 Pelihara & Tingkatkan Kekayaan Anda Dengan Emas, "Mata Wang Terunggul".

RAFIZI KOTA JANJI: NAJIB TAK LENA TIDO

https://vt.tiktok.com/ZSRreDuQM/?k=1   Rafizi sebagai orang muda, sedang bersemangat membetulkan politik negara sangat tercabar dengan semba...