Wednesday, May 22, 2024

LIFE SCIENCE

 


Jika seseorang menawarkan peluang hebat kepada anda, tapi anda tidak yakin dapat melakukannya, Tetap bilang YA dan segera mempelajarinya kemudian

https://www.afclogin.com/joinme/SYAFAKALLAH

https://www.afclogin.com/joinme/SYAFAKALLAH




Monday, May 13, 2024

life Science - Anda Sedang Dialisis (?)

 

Berita baik untuk mereka yang dialisis dan 3 Serangkai, Produk dari Farmasi Jepun akan berada di pasaran Malaysia mulai Jun 2024.

Kemampuan kewangan untuk memilikinya perlu ada.

Ketinggalan jauh dengan Indonesia yang sudah pun berada di pasaran mereka sejak April 2018



Bagi masalah penyaklit lain, ia menjadi lebih mudah.








Monday, May 6, 2024

3/5/2024 Hq Meeting Updates

 3/5/2024 Hq Meeting Updates


Payment Update 

- QM will begin to make payment from 10th May onwards up to July. ✅


- QM is committed to settle all the payment as soon as possible. 80% payment done, remaining only 20% ✅


- QM is confident these payment issues will never repeat again in the future ✅


Company Update 

- QM Bullion Bank transition process is almost done. Will begin to operate this month ✅


- One of QM mining in South Africa will start to operate this month and gold production will begin. This will regain companies cash flow ✅


- 15 May 2024, Tawafuq will begin audit, Tawarruq concept will no longer used and will be replaced with Booking Order concept ✅


- Shariah Certificate will be released soon ✅


- Company is committed to compiling all the regulations under BNM & SC. QMEI name will be delisted soon from scam alert list ✅


New Product Update 

- QM will introduce new product “GAE10X Easy” & GCA on second week of May. ( No 3.5% profit rate / management fee ). This promotion will be ongoing for the next 6 months after launched ✅


- QM will launch new apps “Earn Gold Nearby” on August 2024. Functions almost same as Touch N Go E-wallet ✅ 


Other Updates 

- One of QM Director, Tuan Haji Kamari Zaman resigned due to ailing health condition. He has been hospitalised due to lungs and heart problems ✅


- QM shariah committee chairman will make sure QM will compile 100% based on shariah regulations ✅


- QM Founder presented to various QM agencies leaders' about QM’s existing asset and mining contracts ✅


- QM Malaysia is moving towards listing in Nasdaq ✅


- QMEI is moving towards listing in New York Stock Exchange (TBC) and existing QMEI members shall be given QM share Warrants on 1:1 ratio from their existing shares ✅


- QM is still the physical gold supplier of 4 commercial banks & ACO (coop) ✅


- QM shall not be using Brinks vault services, and all physical gold are shifted to QM bullion bank ❌

Saturday, May 4, 2024

BILA DUIT NAK MASUK


*Bila Duit Nak Masuk ?* 


Saya berkongsi diatas beberapa perkembangan terkini QM . InsyaAllah payment akan dibayar . Ada 3 kemungkinan bila payment akan dapat  iaitu seperti berikut :-


1 . Progress payment akan berjalan jika ada sales baru . Namun harus diingat QM juga perlu menanggung kos emas yg diperolehi drp pasaran dan hanya mendapat margin keuntungan 7% utk GSA & 3% diatas Produk GAE.  Setelah tolak dengam overhead syarikat maka selebihnya akan diagihkan bagi menyelesaikan payment tertunggak . Ada Sales ada progress InsyaAllah


2. Payment akan masuk lebih cepat jika dana yang ditunggu drp SWISS Bank masuk bgi membolehkan QM beroperasi sepenuhnya sebagai QM bullion Bank spt yang umum tahu kini QM tidak lagi bergantung kpd London Bullion Bank kerana pihak mereka menaikkan interest sedangkan QM hanya kenakan 3.5% ke atas pinjawam tawaruq oleh sbb itu QM berhasrat utk berfungsi sbg bullion bank bagi membolehkan ahli terus menikmati belian emas GAE dengan kadar Profit Rate 3.5%. 


3. Umum juga tahu QM telah menjadi Shareholder kepada lombong emas bersama syarikat BESRA drp Australia  yang kini giat melakukan aktiviti perlombongan di Jugan daerah Bau Sarawak.  QM mempunyai beberapa contract perlombongan . Antara contract tersebut yang akan dpt cairkan setelah selesai proses perlombongan bernama SIRCEL & VANTAGE masing masing sebanyak 0.4 dan 10 tan . Jumlah keseluruhan 2 contract ini 10.4 dengan nilai keuntungan 240 juta USD pd harga LME 71.79 USD & kontrak tersebut lebih untung pada harga emas terkini yang sudah pasti melebihi 240 juta USD


Baki pending payment sebelum ini 30 juta USD dan kini jumlah makin berkurangan dengan progress payment dan option Reinvest GAE yang diberikan kepada ahli… 


Sekiranya proses pencairan kontrak SIRCEL & VANTAGE yang dijadualkan pada bulan julai ini selesai maka keseluruhan payment pending juga akan selesai 


*Kesimpulan*


Pending Payment akan selesai bergantung kepada 3 perkembangan situasi seperti di atas . InsyaAllah


#InijwpnygsydptdrpdLeader😢😢

LIFE SCIENCE

  Jika seseorang menawarkan peluang hebat kepada anda, tapi anda tidak yakin dapat melakukannya, Tetap bilang YA dan segera mempelajarinya k...