Wednesday, September 23, 2015

LEPAS NI DAH SUSAH JAMAL NAK JADI PERDANA MENTERI..



TERKINI:


9 comments:

  1. Najib maybe competent,:not effective but rather destructive. Whilst this Jamal Pak Tongkol has nothing at all. Efficient & effective is so much world apart different. Itulah perbezaannya antara Mahathir, pembangkang & Najib. Orang lain bangkitkan isu 1mdb tak ummphh... sama seperti anjing menyalak bukit. Tapi bila orang tua ini meskipun dah berumur 90 tahun bersuara & bangkit, satu dunia buja mata & akur. Begitulah keberkesanan Tun Mahathir. Najib yg kononnya bermegah darah pahlawana pun lintang pukang tidak berani berhadapan dgn beliau sewaktu sessi 'Northing To Hide' tempoh hari.

    Saya masih ingat ketika Tun M mula2 ambil alih kuasa, tanpa mengeluar belanja beliau mempercepatkan waktu GMT 1/2 jam lebih awal supaya rakyat bangun awal & pulang awal agar ada lebih banyak ruang masa untuk rekreasi atau bersama keluarga. Selain itu, ia juga menyeragamkan waktu Semenanjung. Sabah & Sarawak tanda persatuan & kesatuan bangsa. Anihnya. Spura yg kiasu pun terpaksa akur dan begitu juga GMT dunia menerima inisiatif seorang Genius Melayu bernama Mahathir Mohammed.

    ReplyDelete
  2. Payah nak tengok beruk dapat bunga sekarang ni kat dalam hutan....kalau kat Bandar ada seekor iaitu Jamal sekinchan bakar ikan

    ReplyDelete
  3. Karier politik pale buto...mamat ni hanya tau besarkn tempolok saja..ntah apa jasa dpt gelaran dtuk...prOotT

    ReplyDelete
  4. Tangkap la jamal ni....blh kata klu tuntutan tak dipenuhi...ada riot...ingat negara BAPA LU JAMAL!!

    ReplyDelete
  5. Apa salah dia nak cuba lakukan sesuatu....

    ReplyDelete
  6. Banyak skandal betina dgn artis si Jamal Pak Tonko ni...biasa ler Datok Um(por)no...

    ReplyDelete
  7. Kelakar tul la pondan bugis...psl belon pun jdi issue....

    Org tu siap kena baling botol g...cool jer

    ReplyDelete
  8. Kerajaan hegemony the chinese dream XI mengarah Doktor Huang campur tangan dalam urusan domestik dalam negeri Malaysia.
    Dr Huang keluar kenyataan selepas lawatan resmi beliau selaku duta besar PRC ke Petaling Street,di iringi olih Datuk Tay.
    Wah , Hebat betul campur tangan PRC, tak cukup nak gasak kepulauan , tak cukup dengan ceroboh perairaan Sarawak,80 kilometer dari pantai. Jenarel Zul bangga jemput tentera PRC masuk Malaysia sertai latihan tentera skala besar. Askar melayu reti ke cakap mandarin telor tanah besar ? Orang sitiawan ,perak gelak besar .
    Petaling Street nak juga.Apa Lagi PRC Mau ? HSR ?
    Maruah Melayu = sama dengan 2 ekor beruang.
    arjuna waspada
    changkat lobak.

    ReplyDelete