Wednesday, September 2, 2015

MEMALUKAN PM NAJIB DAN TUAN RUMAH...

Betul ke laporan Malaysiakini...

Zahid Hamidi mesti mencari dalang bagaimana ucapan sebegitu berani dilemparkan kepada seorang PM tuanrumah...

Nasib baik Najib menghidu lebih awal... Siapa yang bocorkan maklumat sehingga Najib mengambil keputusan untuk tidak merasmikan majlis yang begitu berprestij.
Majlis ini sepatutnya menjadi tempat untuk Najib membersihkan diri...

Adalah tugas Zahid mencari maklumat siapa pembocornya...

Malaysiakini wajar diambil tindakan seperti Sarawak Report..gantung, haramkan..selesai masalah begara !!!!





20 comments:

  1. Klu dah buat kerja salah, dimana2 pun salah....tak boleh lari. Dunia pun kena, akhirat lg lah. Pemimpin yg akan ditanya dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Malaysiakini wajar diambil tindakan .."

      Najib nak liberal, konon, tak mau lesenkan news kontol mcm tuh, mcm Singapore buat. Di kencing (di bohong, kata Anina Langkawi) dan di berak (lebih buruk dari bohong) dek depa tiap hari. Tambah puak buat tahi 1MDB.

      Delete
  2. dulu hilang dalam nothing2hide, sekarang hilang dalam majlis rasuah pasal orang nak tanya pasal derma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terok bebenor kena tampar -

      “There are two questions that need to be answered: who paid the money, and why? Where did it go? One man could answer those questions,” Transparency International chairman Jose Ugaz said at a global anti-­corruption conference in Malaysia yesterday. - theaustralian.com.

      Delete
  3. Mak ai, anti rasuah dunia . Sah kat belah lain dah tak ada kes ni. Kat negara Islam je yang di eksploitasi. Apa kata siasat dulu ngo tu sendiri telus ke tak.

    ReplyDelete
  4. pakai nampak transparency international ni kena saman ngan najib pasal menyebarkan berita palsu. zahid kenalah beri amaran kat depa agar tidak campur hal orang. kerajaan punyai cara terbaik untuk selesaikan segala masaalah. najib tak akan layan desakan individu suruh dia jawab sebab dia dilantik oleh rakyat malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo SR & WSJ Najib tak berani saman sampai sekarang, mana dia nak saman Transparency International, Bang.

      TI tu hebat, pertubuhan antarabanga, hq di Berlin, dah berpuluh tahun hidup. TI's Corruption Perception Index (CPI) mashor, di sebut oang di merata dunia.

      Tapi aku pun picaya Najib tak akan jawab. Kan dia main diamkan je. RM2.6 bilion pun gitu juga. Dah lama bahru dia kata "I never take money for personal gain" - tak jawab pun sama ada terima ke dak duit tu dlm ekaun dia.

      Tapi klo tak jawab, seluruh dunia akan nampak lagi le tahi dia.

      Delete
  5. mana mahu lari jib..satu dunia tahu scandal 1mdb & 2.6 billion. Kalau tak salah apa mahu takut, teruskan lah siasatan...

    ReplyDelete
  6. hari ini dalam sejarah, PM pertama Msia dikaitkan scandal 1mdb & 2.6 bilion, seantero dunia tahu kes ini..memalukan...

    ReplyDelete
  7. Najib
    Kalau saudara sayangkan Ugama , Bangsa dan Negara , jadi lah seorang yang GENTLEMAN.
    Letaklah jawatan.
    Saudara seorang pahlawan Bugis yang bermaruah dan sudah tentu sayangkan UMNO dan BN .Sebaiknya saudara undur diri .
    Follow the Japanese.

    Jangan lah ikut perangai Anwar Ibrahim. Skandal demi skandal pun masih ingin jadi pemimpin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak boleh harap dia nak jadi gentleman. Anak tiri dia jadi kaya raya, PMO keluar kenyataan mengatakan "legacy of wealth". Di tampar dek adik adik dia termasuk CIMB Nazir yang lekuarkan kenyataan bertulis mengatakan takda "legasi of welth, bapak depa Tun Razak "led a simple life" bukan orang kaya.

      Kenyataan bertulis tuh di tanda tangan depa, Beb. Bukan main serius.

      Delete
    2. Negotiate aje le, mintak dia letak jawatan. Oang kata dulu dia yang negotiate dgn Pak Lah yang setuju letak jawatan, bini dia kerja sebagai official House Keeper utk Kdiaman Perdana Menteri pun dapat pangkat Tun.

      Offer dia "no prosecution" kalo letak jawatan, amacam?

      Delete
  8. Mana nak letak muka kita?Malu betullah.Bayangkan orang bertandang rumah kita sound kita depan2 tetamu2 lain juga tuan rumah.Satu dunia mencemuh kita,kita masih betul lagi ke?

    Tolonglah ds najib..janganlah gadaikan nama baik negara semata2 kerana nak jaga kepentingan peribadi dato'.Berkorbanlah untuk sekali ini.Undurlah dengan terhormat demi negara.Cuma org2 yg berjiwa besar sanggup lakukan ini.

    ReplyDelete
  9. Mana dia nak turun..kes dia dah jd kes jenayah..menggelapka wang negara..dia turun..dgn bini dia sekali kang masuk kedalam teman aljuburi..

    ReplyDelete
  10. Ajibgor=Seekor PENGECUT BANGSAT pondan bugis tua kutuk x sedar diri pengencing tegar negara...

    ReplyDelete
  11. Apa lagi yang boleh kita cakap? Kesian Tun Razak. Kalau dia tau anak dia mcm nih, menggelisah roh dia di kubur.

    ReplyDelete
  12. Yang penting mana macai Najib menghilang...ke dah terjun ke laut...maklum la layar dah dibuka...sauh dah dilabuhkan...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi terkencing kat atas deck,tengah serabut kapal dah nak karam...

      Delete
  13. Sauh labuh x bergerak la mangkuk najib ooi....padan la negara x maju2...

    ReplyDelete