Saturday, August 31, 2019

TIADA YANG BENAR MELAINKAN BENAR DAN SEMUANYA BENAR..



Kalaupun tidak mencapai 100% benar tetapi ia sangat berketepatan bertepek ke muka Lim kit  yang hipokrik siang dan malam.

Bekas MB Johor Luah Perasaan, Tiada Apa Yang Barunya Dengan Malaysia Sekarang..


PM lancar logo Kempen Melawat Malaysia 2020 -DATANG TENGOK KEPELIKAN ORANG MELAYU

Antara satu kepelikan yang akan jadi tarikan adalah..
1) Orang Melayu jadi kuli Rohingya pusat pengmpulan surat khabar lama..


PM lancar logo Kempen Melawat Malaysia 2020: SEPANG 22 Julai - Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad hari ini menyempurnakan pelancaran logo kempen Melawat Malaysia 2020 di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di sini.

PM lancar logo Kempen Melawat Malaysia 2020 -DATANG TENGOK KEPELIKAN ORANG MELAYU

Antara satu kepelikan yang akan jadi tarikan adalah..
1) Orang Melayu jadi kuli Rohingya pusat pengmpulan surat khabar lama..


PM lancar logo Kempen Melawat Malaysia 2020: SEPANG 22 Julai - Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad hari ini menyempurnakan pelancaran logo kempen Melawat Malaysia 2020 di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di sini.

POLITIK KALAU BUKAN BISNES MEMANG TIDAK MENARIK

Kalau sekadar perjuangan, lama-lama membosankan.





Bagaimana pemimpin mahu dikenang.
Juara racist  / Cash is King / Jual ugama





BILA PENGERUSI STRATEGI TAK TAHU DISIPLIN STRATEGI

Duduk di kerusi strategi adalah susun strategi menang dan bentang pada parti, dah buat belum?


Rais jawab sindiran Dr. Mahathir: KUALA LUMPUR 30 Ogos - Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Dr. Rais Hussin memaklumkan bahawa beliau menggalas jawatan Pengerusi Biro Dasar dan Strategi sejak hari pertama parti ditubuhkan.

Friday, August 30, 2019

SALAM KEMENANGAN







Ada sesiapa yang rasa kalah ..

MAHATHIR MULA GAGAL

Nyanyuk..



Rais: Dr M was there when I was picked to head Bersatu's strategy team: He denies using the term 'chief strategist', says he has received a lot of support since PM's presser.


# sudah dua tiga kali aku gunakan "Mahathir gagal..."
Tun sudah  mula tidak rasional...
Keengganan merombak kabinet MERUPAKAN kegagalan terbesar kerana mendukung merekalah menjadikan reputasi integriti Mahathir merudum...

Perlaksanaan Kementerian adalah dibawah bidangkuasa dan tanggungjawab Pegawai Kerajaan. Pertukaran Menteri tidak banyak menjejaskan...

# Rais sudah lama pakai posisi BERSATU Team Strategies since belum tubuh kerajaan, sesuatu sedang berlaku di harap dalam perancangan yang baik.
Rais pro active dan selalu menjadi yang terawal mempertahankan Mahathir-agak MALANG Mahathir sudah lupa.

LIM GUAN ENG TPM BUKAN SATU FANTASI



Satu perkara yang mamat ini temberang bahawa jika najib umum dan janji wee ka siong akan jadi TPM maka undi cina akan beralih kepada BN?
Kikikikiki..
Mungkin satu dua undi akan dapat...
Jika itU najib umumkan kerusi umno semua tewas pada BERSATU...




Janji pariahs/banat
Manifesto PRU13 najib kencing rakyat..
PRU14 rakyat kencing najib pula..













PRU 14, realitinya apa pun Najib cakap sudah tiada nilai pada masa itu..
Sekarang pun hanya popular..undi belum tahu.

Thursday, August 29, 2019

SANTAI² BACA..

Apabila aku mempunyai pandangan tertentu tersendiri, peribadi, aku tulis.

Kadang² aku copy paste sesuatu..aku beri pandangan atau ulasan samada di tajuk atau dibawahnya.

Kekadang aku copy paste 100% Tanpa ada ulasan - tidak bermaksud aku setuju dengan copy paste tersebut. Paparan sebegitu lebih kepada memberi peluang komen terbuka yang sudah tentu dari dua phak yang berbeza.

Sesuatu yang penting, aku bukan sebahagian kerajaan atau penyokong taksub kerajaan atau pemimpin.

Aku JUGA bukan sebahagian pembangkang atau menyokong atau menentang pembangkang.

Ada kata aku lalang, tapi hakikatnya aku tiada ikatan dengan apa dan siapa pun. Aku nak U turn atau L turn sekalipun aku lakukan Tanpa signal selagi aku rasa itu betul pada fikiran aku.

umno lebih baik tanpa najib tan Zahid.  PH Alan bermasalah Tanpa Mahathir. Rakyat adalah mangsa.

Rakyat menjadi MANGSA adalah rakyat yang mengharap pada retorik pemimpin dan parti yang mendabik dada mengaku kononnya membawa panji melayu dan Islam..

Lebih teruk parti di alat pemmpin untuk korup?

Yang terbaik adalah yang AMANAH, berakhlak Dan sentiasa Cuba memajukan BANGSA Dan negara atas tanggungjawabnya.

Dia bekerja dan mendahului dari sekadar cakap dan pidato manis.

https://www.facebook.com/100040956851667/posts/108734877168407/?app=fbl

Tok Pa ibarat Messi, rugi letak di 'bangku simpanan', kata PPBM Kelantan

Tok Pa ibarat Messi, rugi letak di 'bangku simpanan', kata PPBM Kelantan: Keberadaan Mustapa Mohamed dalam Kabinet akan mengimbangi barisan menteri yang kurang berpengalaman.

Wednesday, August 28, 2019

NO WONDER SRI RAM DIGERUNI...MUKADDIMAH PUN POWER

Mahathir Tanya Tok Arab gila Mana? Soalan yang sudah lama Tun kemukakan dan sekarang menjadi relevan dalam kes ini.

Shafee: Prove Najib knew 'Arab donation' faked, then you can hang him: NAJIB TRIAL | Lead defence counsel says it doesn't matter where the money came from.

PRU15 lambat lagi untuk Najib kembali KE kerusi empok - rakyat rindu era Najib.

NAK PERTAHAN PM TAK PERLU TERKEMUT KEMUT



Yang tentang lynas, memang pariahs, Tak faham bahasa, macam Tak sekolah, Tak ikut law..

Pelabur dijemput oleh kerajaan dengan hampir 2B pelaburan, 700 peluang pekerjaan highly paid, expert kata no harm...

Ada 12 Menteri yg terlibat dulunya menentang lynas ketika jadi pembangkang. Apa lagi yg perlu dipertahankan sesuatu yg sudah terbukti tiada asas.

Selepas jadi kerajaan apakah tanggungjawab utama mereka mempertahankan pembohongan mereka?

Politik pariah sahaja yg menentang sesuatu yg sudah proper done.

Banyak lagi manifesto yg lebih penting belum ditunaikan.

Monday, August 26, 2019

Update: KERJASAMA ANWAR-MAHATHIR MAKIN KUKUH


The best picture of the year 2019
Blogger terbaik 2019


heh..

TUN KATA JANGAN MACAM PARIAH..


Malaysia ada rule of law jika mahu mengusir seseorang,  bukan undang² emosi until jadi hero kaum. 




Yang cakap macam pariah,  sila letak jawatan kalau kamu benar berprinsip atau sekadar kamu jual bangsa kamu, menipu bangsa kamu sendiri untuk survive

SURRENDER

Syed Saddiq Tak Perlu Layan Politik Otai..outdated

SEBAGAI mewakili generasinya, wajar Ss teruskan dengan apa yang difikirkannya sesuai dan betul.

Sesetengah pandangan dari penulis media social datang dari ilham celah tembok.
Sesetengah pandangan datang dari politician Otai yang mereka sendiri gagal,  silap dan KECEWA.
Sesetengahnya pengkhianat bangsa dan ugama.

Follow yang success sahaja..

....
Young man trapped in the past, Zaid schools Syed Saddiq: Ex-minister says Malaysia needs leaders who seek to understand the different fears of various communities.











Otai sila beri perhatian..

www.wasap.my/601159866769

Sunday, August 25, 2019

PKR HARUS BERMARUAH, SEKURANG KURANGNYA SURAT TUNJUK SEBAB SEBELUM MENGGANTUNG ATAU MEMECAT..

Tak banyak beza umno dan pkr jika pemimpin bermasalah disimpan dan dilindungi..

http://dialograkyat.blogspot.com/2019/08/azmin-zuraida-amirudin-tetap-tak-hadir.html

Walau apa pun perbezaan politik,  DS Anwar harus diberi sokongan untuk memulakan satu tindakan membersih dan mengembalikan maruah PKR daripada ahli yang tidak menunjukan hormat dan setia kepada peraturan parti sendiri.

Jangan lagi berlembut walau apa risikonya.

Jangan lagi ada tohmahan,  ada ahli yang kebal.

Jangan lagi ada persepsi kepimpinan PKR mati pucuk.

Selepas dipecat adalah menjadi hak PKR untuk meminta PM gugurkan dan gantikan dengan pemimpin PKR yang sah.

Begitu juga dengan DUN Selangor,  harus meminta MB sekarang berundur jika dipecat atau menghadapi undi tidak percaya di DUN sebelum mengemukan calon baru MB dengan mengadap Sultan Selangor.

Rakyat sedang melihat dan menilai karisma Anwar tangani masalah kecil partinya sebelum menguruskan negara yang lebih besar cabarannya.

Tunduk pada tekanan dan ugutan,  lembek dalam membuat tindakan tidak akan membawa Anwar ke kerusi PM.


 Sudah berapa lama anwar dan azmin tidak bersemuka / face-to-face

SATU LAGI PARTI MELAYU YANG TERSUSUN AKAN SERTAI UMNOPAS..

Walaupun tidak punya bintang² seperti di BERSATU tetapi rangkaiannya seluruh negara lebih kemas dan tersusun.

Saturday, August 24, 2019

BERSATU BAKAL DIPIMPIN SYED SADDIQ


        Generasi yang akan mewarisi negara

Dalam usia yang paling muda dilantik dalam kabinet merupakan sudah jadi satu rekod terbaik.
Boleh dijangkakan dalam usia 50an dia mampu menjadi seorang PM setelah merentasi pelbagai variasi politik dan pentadbiran.

Siapa yang akan mengganti Tun mengetuai BERSATU kini terjawab.
Memang benar Muhyiddin dan Mukhriz antara yang digambarkan tetapi persepsinya dilihat tidak akan cemerlang,  sekadar mengisi masa.

Jika dilihat prestasi awal politik Kj... Ss agak tertinggal..
Jika dilihat prestasi politik Kj sekarang yang makin matang.. Bermaksud Ss mampu untuk menjadi pemimpin setara Kj di masa akan datang..

Tanpa keistimewaan tingkat 4 seperti Kj.. Ss sudah bermula dalam keadaan sepak terajang politik yang lebih ganas dan merbahaya termasuk kancah politik Istana.  Sesuatu yang sangat berharga jika mampu melepasinya..

Situasi itu,  apa yang sangat dijangka kepada Ss sekarang? Kecemerlangan?
Kita sendiri perlu rasional sebelum meletakan sebarang penilaian ke atasnya..
Jika kita mengharapkan dia hebat.. Yang bodoh adalah kita.
Jika kita terlalu keras mengkritiknya.. Yang bodoh adalah kita.

https://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2019/08/mariam-mokhtar-says-syed-saddiq-has-no.html

Sebagai anak muda,  biarlah dia belajar buat kesilapan dan bina jati dirinya...

Yang hanya pandai cakap dan menulis tidak lebih mulia dari seorang pengilat kasut..

Soal sikap yang berubah sekadar petanda adaptasi diri.. Ia lebih bagus dari bodoh sombong.

Ia lebih bagus dari mengkritik,  menyalahkan... Tanpa cadangan!!!

Sekurang kurangnya Ss tetap menghormati seseorang yang berilmu dan lebih tua darinya.

Ss hanya perlu fokus kepada pembangunan belia dan remaja mengikut acuan mereka untuk diangkat sebagai pemimpin masa depan.
Dia akan lebih cemerlang jika ada pengisian dalaman Islam yang lebih mantap atau punya gandingan ke arah itu.





ANWAR MAKIN MENJAUHI KERUSI PM



Zakir Naik Way or Anwar way.. Pilihan umat Islam?

Ramai yang tidak setuju Anwar ganti Mahathir sebagai PM sekurang kurangnya pada penggal ini.

Tetapi kini sebahagian mereka bersetuju dengan Anwar dalam isu Zakir Naik...
Apa sudah jadi?  Boleh pula satu kepala...

Itu satu isu.
Yang keduanya..

Dalam kita cuba menilai Zakir Naik.. Kita nilai guna apa? tentulah guna otak dan akal pemikiran kita..  Atas apa yang kita tahu dan dari sudut pandangan logik..
Zakir tidak bawa isu bangsa..

Dalam menyata kebenaran Islam.. ia merentasi perkauman...
Dalam Al Quran ada disebut tentang bani dan kaum.. Ada disebut tentang ugama² mereka pada masa itu..
Apa yang Quran ceritakan kepada kita.. Allah jelaskan tanpa selindung..

Berbalik kita menilai dan cuba menghukum zakir..
Bezakan ilmu dia dengan kita..
Umpama seorang tukang cat yang mengkritik seorang arkitek?
Berbaloi?

Antara dia dengan kita?
Dah berapa ramai yang peluk Islam atas daya usaha kita.

Berjaya berdakwah sehingga seseorang masuk Islam mungkin pada sesetengah orang kini sudah tiada nilai?
Kumpul harta, banyak homestay,   drive velfire lebih utama?

Semuanya dengan izin Allah..
Zakir dan kita makhluk,  tiada daya kekuatan kecuali dengan izin Allah..

Kalau kita boleh respect seseorang yang dapat Datok kurniaan Sultan atau respect boss kita di jabatan.

Kenapa kita membantah keras kurniaan Allah pada seseorang yang berada di jalan benar?

Lebih teruk ada yang bersekongkol dengan pandangan musuh Islam?

Mereka jaga perpaduan dengan musuh Islam dengan meminggirkan persaudaraan sesama Islam???

Menghalau tetamu Allah,  memang biadab.


Friday, August 23, 2019

TIDAK ADA PENYESALAN TUKAR KERAJAAN..

Cuma kesal prestasi PH termasuk Mahathir sendiri merudum... Tetapi faktornya perlu diambilkira... Najib tinggalkan legacy korup.

Pun ada juga kelemahan Mahathir,  mempertahankan beberapa menteri cap ayam.

Tidak kesal,  kerana pertukaran kerajaan akan jadi kebiasaan rakyat dlm mencari yg terbaik di PRU akan datang.

Thursday, August 22, 2019

PEMIMPIN PARTI DAN KERAJAAN SUDAH LOW CLASS

Beri satu dua nama pemimpin yang masih boleh disegani dihormati.

Mungkin ada seorang dua, sebab belang mereka tersembunyi kerana belum ada kuasa dan jawatan.
Once dapat kuasa dan jawatan, akan sama atau lebih teruk dari yang sedia ada.

Rezeki masing²..lebih baik kita wait and see..

Jangan mengharapkan sangat keajaiban.


MELAYU JANGAN JADI MONYET TIKA BERDEPAN DENGAN MUSUH..

Dalam situasi kritikal pun pemimpin masih membahagi dan mengasingkan diri dengan keegoan parti masing² melebihi BENDERA negara maka apa yang nak rakyat melayu bawahan jangkakan. 
RukunNegara Perlembagaan Negara boleh ke dipertahankan dengan sekadar surat tunjuk sebab sahaja.

Tegakan lah kedaulatan undang².



Kita sudah ada Islam yang mencukupkan segalanya dengan kesempurnaan tetapi masih was²

Wednesday, August 21, 2019

SIAPA YANG TUMBESAR TANPA SUSU?

Manusia Mula mengalami masalah Kesihatan sebaik sahaja Mula BERHENTI mnum susu.

Sekarang kita buat  pendekatan sihat secara kembali kepada nature, ibu susuan.


Walaupun pasaran susu C2Joy baru 2tahun lebih di Malaysia, sebenarnya ia telah dikenali lebih 10thn di Indonesia sehinggakan banyak hospital di sana yg mengesyorkan susu C2Joy kpd pesakit mereka terutama utk masalah denggi(hanya 6 sachet dah blh nampak kesan😍😍😍

susu kolostrum pelbagai manfaatπŸ‘πŸ‘πŸ‘

Antara testimoni menarik daripada pengguna susu C2JoyπŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯

😍 Kanak-kanak ada masalah membuang air besar, cuba SEPARUH sachet dah boleh membuang

😍Pesakit strok muka amal susu C2Joy lepas 14hari dah kembali pulih

😍K.Nor, turun 20kg lepas minum selama 2minggu!!!

😍 Pn. Anna Kay, cyst hilang selepas minum 4 sachet susu C2Joy!!!

😍 Seorang Makcik, mempunyai ketumbuhan yg sudah bertahun2 di dlm perut, selepas minum susu C2Joy ketumbuhan mengecut, perut pun tak keras seperti biasa..doktor beritahu tak perlu operate!!!

😍 Pesakit kanser payudara, lepas amalkan sekotak susu C2Joy, kanser hilang.. Subhanallah, luar biasa..terus berangkat umrah selepas 3thn berhajat nak ke sana..Alhamdulillah..

😍 Pesakit kanser otak, selepas amalkan susu C2Joy, badan bertambah sihat, makan bertambah selera & muntah pun berkurang!!!

😍Nenek umur 84thn, selalu sakit lutut, sekarang dah tak perlu pakai tongkat apabila berjalan!!!

😍 Seorang makcik, dari kencing manis 14 turun kpd 5.8 selepas ambil 6 sachet susu C2Joy!!!

😍 Mak kpd kawan Pn. Yana, mengalami strok dah lama, minum baru 4 sachet susu C2Joy hanya menggunakan straw..dah blh angkat & genggam tangan..berat juga turun 7kg selepas minum sekotak C2Joy

😍 Ibu Pn.Akma, alami strok, selepas amalkan sekotak susu C2Joy dah boleh berjalan tanpa bantuan!!!

😍 Seorang pemuda alami kemalangan menyebabkan remuk peha & tunggu utk operation, hanya minum 3 sachet dah nampak perubahan..luka kemalangan cepat kering

😍 Seorang ibu, menyusukan anak merasakan badan lebih ringan, perut kurang sebu, susu pun lebih pekat..alhamdulillah

😍 Seorang pakcik baru try 1 sachet dah rasa perubahan..sakit2 badan &  pinggang hilang..terus order lagi!!!

😍 Seorang pesakit kencing manis, darah tinggi & tiroid, badan sgt cepat letih..letih yang melampau sehinggakan terpaksa bangun seawal 4/5 pagi hanya utk minum Milo+susu & mkn roti..kadang2 bila terlalu letih, akan muntah & hanya mampu makan bubur nasi sahaja..tetapi selepas amalkan susu C2Joy, badan lebih bertenaga, glucose maintain 8/9 & darah tinggi turun

😍Masalah sakit lutut dah 3thn, selepas amalkan 6 sachet susu C2Joy dah blh solat tanpa guna kerusi

😍 Masalah ekzema pada kulit baby hilang dlm masa seminggu!!!

😍 Senggugut hilang, period lancar lepas amalkan 5 sachet!!!

😍 Fibroid mula mengecut lepas amalkan 6 sachet susu C2Joy!!!

😍4tahun tak blh melihat, lepas amalkan 3kotak susu C2joy dah boleh melihat kembali

😍bertahun-tahun alami batuk kering, skrg dah hilang batuk lepas amalkan susu C2Joy

Ini hanya sebahagian testimoni yang sempat saya tulis, ada banyak lagi testimoni yang ada..

Susu C2Joy sesuai utk seisi keluarga..susu kolostrum & kalsium pada harga mampu milik tetapi banyak manfaatnya😍😍😍

*TruCal* di dalam *C2Joy* mengandungi:
1. *Kalsium*
2. *Fosforus*
3. *Magnesium*
4. *Potassium*
5. *Zinc*
6. *Copper*
7. *Iron*

*99.9%* menyamai komposisi tulang manusia. Jadi minumlah *C2Joy* untuk tulang yang sihat. *Kolostrum* pula untuk tingkatkan *imunisasi* tubuh kita.

* Klinik dan farmasi di Malaysia pun dah mula jual susu C2Joy kedai2 jamu jua dah mula intai2 nak stok susu c2joy niπŸ˜…
dan makin hari makin ramai yg nak jadi agen.ni

sapo2 nampak peluang pm sy segera...

Doktor & pakar bedah pun dah mula buat bisnes C2Joy. Pendapatan bisnes yg blh diwariskan tanpa perlu 'maintain' bulanan..modal yang sgt rendah!!!..Untung runcit yg tinggi!!!

https://t.me/testimonialc2joy
Klik Testimoni2 Telegram Channel Testimoni C2JOY πŸ‘†

πŸ“±http://www.wasap.my/60139166932/mahumencuba_KolostrumC2Joy

TUN MASIH PM...ZAKIR NAIK MASIH DI SINI...ALHAMDULILLAH

Dah tikam Mahathir berkali kali dah.. makin kayuh basikal 11km orang tua tu...
Kikikikiki...

Tak mati mati.... Allah Tak izin.






Iklan percuma...








LOKMAN BERTERUSAN MALANG SIA² TEWAS GAGAL KECEWA MEMALUKAN



Nyata lah cyber security kita setanding kualitinya...

Yang mempersenda, fitnah..sila makan kaki sendiri



# satu²nya kepentingan pengesahan undang² 100% azmin kah itu dalam video SEMBURIT haziq adalah untuk survival politik Anwar.. tidak ada kepentingan kuat untuk umno..
Mungkin lobakman buat untuk ugama, BANGSA dan negara...

Heh..

Tuesday, August 20, 2019

HARI TU MUHYIDDIN WARNING, NOW IGP WARNING.. ERA NAJIB HISHAM JADI MENTERI WARNING...


https://bankami.blogspot.com/2019/08/tiada-lagi-amaran-harap-tak-pilih-kasih.html

Individu bangkit isu perkauman terus ditangkap, tiada lagi amaran: KUALA LUMPUR - Tiada lagi amaran dikeluarkan terhadap pihak-pihak yang cuba membangkitkan sensitiviti perkauman, bangsa dan agama; sebaliknya mereka yang terlibat termasuk pemimpin politik akan disiasat dan ditangkap serta-merta, kata Ketua Polis Negara Datuk Seri Abdul Hamid Bador.

UCAPAN CARTOON SELAMATKAN NEGARA

Ketua Pemuda yang paling lemah,  muflis hujah,  muflis gaya,  muflis tokoh..
Di Mina pun masih ingat politik.. Serabut betul mamat ni..

Nasib baik dia balik cepat,  kalau lambat negara dah huru hara agaknya..

Negara lingkup tanpa dia.. Lebih kurang itulah maksudnya.


Umno Youth chief claims slandered by Malaysiakini, but...: The news portal's report had not attributed the vulgar twist to a DAP MP's name to him.

APAKAH MAHATHIR PM PALING LEMAH SELEPAS NAJIB







Tidak MUSTAHIL..
Cuma..
Masa masih ada untuk melakukan sesuatu..
Sesuatu mesti berlaku..

Jika tidak..
Tidak MUSTAHIL..
Tun PM PALING lemah selepas Najib..

Yes era korup merosakan nama negara..
Bagaimana racist..
Ia lebih teruk,  boleh melingkup segalanya..

FENOMENA PASANG BENDERA TERBALIK SEDANG MEREBAK DIVIRALKAN,  KHABARNYA DISENGAJAKAN???


TPM IN WAITING - INI MATEMATIK, BUKAN POLITIK

Siapa nak jadi TPM..

Yang menanti jadi PM..
AKAN jadi PM kalau dia sabar.

Anwar jadi PM
Muhyiddin jadi TPM

Azmin jadi PM
Mukhriz jadi TPM

Hadi Awang jadi PM
Mat Hassan jadi TPM


Jika PAS mendominasi, PERHIMPUNAN ini akan berjaya.

BANTAH ZAKIR, , APA MALU BANGSAKU..



https://bankami.blogspot.com/2019/08/balikkk-saja-tarak-dahhh-takkan-jumpa.html

Sokong kafir
Apa malu BANGSAku..






Kalau zakir naik seorang pun tidak boleh dipertahankan,  jangan sebut nak pertahankan ugama,  bangsa dan negara. Jangan sebut lagi tentang membawa panji hitam. 





Monday, August 19, 2019

MALUNYA KAUM KU, KERANA DUNIA MEREKA HALANG DR ZAKIR BERCAKAP PASAL UGAMA

Terkini/berita belum disahkan
ZAKIR MOHON MAAF
--apa pula REAKSI mereka??



Rule of law..ambillah ke atasnya, denda atau penjara? Dia tidak atasi undang².. dia JUGA ada peguam, penyokong, pengaruh.

Mana dia kebebasan bersuara? Mana dia undang² hasutan? Amalkanlah kedua duanya secara adil..

Boleh larang, amaran keras, cegah dari bercakap soal politik dan menghina ugama lain..bukan menghalang mengharam dia bercakap soal Islam..itu tugasnya.

Haram dan larang juga kaum ugama lain dari bertanya soalan kepadanya. Zakir hanya menjelaskan pertanyaan dan bukan menghina ugama asal mereka.

Apakah paderi dan tok sami tidak pernah menghina Islam?
Setiap Hari di fb..Ada yg menghina Islam, Ada yg diambil tindakan Ada yang tidak, apakah mereka dilarang bercakap dengan kaum mereka SEBAGAI bentuk hukuman?

MALUNYA bangsaku..

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10217095262630969&id=1150841774

UJIAN BUAT DR ZAKIR NAIK, APAKAH KAMU FIKIR ALLAH TERLEPAS PANDANG.. JAUHI KEZALIMAN JAUHI BALA..

Apakah dia melakukan suatu kemungkaran dan yang dilarang Allah hingga kamu benci..

Apakah ucapan keduniaan sedikit tersasar itu tidak langsung ada kebenaran ??
Atau kamu lebih merai keegoaan kaum kafir yang sengaja mencari jalan memburukan Islam dari pelbagai sudut..

Perhatikan: apakah mereka serang bangsa zakir naik atau mereka serang ugama dr zakir naik?

Kapan kamu sudah sehati sejiwa dengan kaum kafir dan mereka bukan lagi musuh kamu yang nyata.. Bukankah itu juga satu serangan walaupun bukan satu peperangan?

Kamu sekadar lihat ia serangan kepada tubuh badan zakir naik dan bukan serangan ke atas kamu secara tidak langsung?

Keegoan kaum kafir yang sudah besar kepala langsung tidak boleh dicuit?

Yang hina tentera kamu,  mudah sahaja mohon maaf kamu lepaskan kerana dia jutawan.. Kalau dia budak felda,  sudah lama kamu kampongkan dia di pagar besi? Enaknya kamu...


#aku mungkin kerdil untuk lawan kuasa politik dan PDRM tetapi lawanlah walau dengan satu ayat.. Bukan kamu yg jadi saksi..

# ada juga segelintir politician yang membantah dr zakir kerana jika menyokong,  ia seolah selari dan menyokong dr mahathir..
Ada juga segelintir politician yang membantah dr zakir dengan tujuan menyemarakan kaum kafir membenci dr mahathir dan sekaligus melemahkannya..

Inilah segelintir politician yang melacurkan politik secara murah dan bangsat..


WONG ***I KETAWAKAN Umno Youth ..HANYA 300 YANG HADIR



#Anjuran Pemuda Negeri dengan Ketua Pemuda Malaysia turun padang langsung tidak berbaloi...

Lebih baik jangan buat..

UMNO Johor makin lembab.
Bukankah sebelum ini LOKMAN sudah adakan kursus strategi demo?


Satu²nya kesilapan pemuda umno ialah rasa sangat kuat sehingga pemuda pas tidak turut dijemput bersama.

Crowd gives Kluang MP's name vulgar twist during Umno Youth chief's speech: Asyraf Wajdi Dusuki mentions Wong's surname repeatedly and the crowd fills in the rest.




Jasa umno - UTUSAN turut lingkup...
Wartawan langgar sumpah etika kewartawanan - kerana berdusta mempertahankan lanun mempersenda Tun.

FAKTOR "ZAKIR NAIK" AKAN JADI PENENTU TUMBANGNYA MELAYU PH


KLIK Pengundi Islam Jadi PENENTU..
Mereka yang mahu Zakir dihantar balik ke India sudah Ada masalah IMAN dari ukhwah persaudaraan Islam - sudah terpesong ke arah perpaduan palsu lagu DAP/MCA/HINRRAF.

Siapa yang cetuskan 23mei1969? Zakir Naik?
Siapa yang bantah tulisan jawi? Zakir Naik?
Sebelum Zakir Naik muncul, Kita Aman damai?
Yang main lagu racist sekarang bukankah DAP, umno dan PAS..

UNTUK TUDUH ZAKIR NAIK CAKAP POLITIK, KENA TUNGGU SIASATAN POLIS DAN SAMANNYA TERHADAP BEBERAPA INDIVIDU...

Zakir hanya harus dihantar ke negara yang lebih selamat.
Pakistan dan Turki adalah pilihannya.



#

Sunday, August 18, 2019

ADA ASAS ZAKIR TIDAK DI ADILI DENGAN BAIK OLEH INDIA


Peguam Zakir akan menyampaikan saman kepada beberapa individu hari ini, sesuatu yang diluar jangkaan bagi mereka yang berniat jahat dan memfitnahnya.

Sewajarnyalah Zakir terus berada di sini mempertahankan DIRINYA, sekurang kurangnya HINGGA selesai kes termasuk rayuan. Kes ini membuatkan Zakir akan terus bertapak bersama umat Islam di Malaysia..

Ini adalah perancangan terbaik, sedikit ISU sensitif memerangkap pemimpin DAP untuk, provoke hasut dan fitnah dan kini BERDEPAN dengan saman.

Kenapa Zakir tidak buat laporan polis sahaja?
ISU akan dipolitikan..
Persepsi campurtangan AG.. (?)

Tindakan saman sivil lebih sesuai dan berkesan..ajar sikit puak ini.

,......

Head of Indian govt's minorities body says Naik's fears of unfair trial well grounded: Despite his reservations about Zakir Naik's approach to Islamic propagation, a prominent Muslim community leader says claims of witch-hunt are real.

1000% SOKONG ZAHID DAN UMNO

# Rakyat perlu perhatikan pemimpin Melayu mana yang bacul tidak sokong motion ini.


Umno to seek removal of Selangor Speaker: Motion to be tabled against Ng Suee Lim over the adjournment of the state assembly before a bill on unilateral conversion could be tabled.

POLITIK DAP MASIH MACAM ZAMAN BATU..

Dengan tulisan jawi pun takut..

Kikikiki..


MINTA DR M UNDUR ATAU LETAK JAWATAN..

Aku pun setuju..
Alasan.. Tunduk pada DAP
Aku tambah setuju..

Lepas tu siapa ganti..
Anwar

Tunduk pada DAP lagi..
Kita minta undur @ letak jawatan

Lepas tu siapa ganti..
Lepas tu..

Bagi lah cadangan yang lebih waras dan terjamin.


# logiknya semasa Tun jadi PM,  pemimpin²Melayu PH pakat²lah sokong dan kuatkan,  yg remeh temeh ketepikan.. Bina dulu satu kekuatan yang bersepadu..
Selepas itu,  siapa pengganti pun,  akan disokong padu.

Kalau sekarang tak boleh buat macam tu,  letaklah siapapun pengganti-tidak mampu tangani DAP.

Kalau pemimpin Melayu pun berdengki-dengki,  lahirlah penyokong² malaunta malauntit di bawah.

Seperti aku..
(aku tu akulah ..)

Saturday, August 17, 2019

Zakir Naik saga, ALHAMDULILLAH

In Zakir Naik saga, fault lines among Muslims slowly disappearing?: A realignment among bickering Muslim factions appears to be taking place, following a show of sympathy from PAS and the mufti of Perlis for the controversial Indian Muslim preacher


#Cuma yg tampak gelojoh dan masuk perangkap provo dan propa DAP adalah akadirjasin,  rais yatim, syed saddique dan yang paling bangang adalah blogger mental.

KITA PUN SAYANG ANWAR IBRAHIM TETAPI KITA BENCI ...

What he deeds..






Lobakman yang dulunya keluar PKR dan benci Anwar,  kini sayang semula Anwar...  Ditugas musnahkan Azmin by hook or by crook???

Semburit nak tangkap semburit - kita tak campur..










2B MUSLIM DISUNITED


https://m.facebook.com/#!/photo.php?fbid=204084423915558&id=100029420048064&set=a.193863868270947&source=48&refid=8&_ft_=qid.6726284830762940925%3Amf_story_key.7989745492696823606%3Atop_level_post_id.204084453915555%3Acontent_owner_id_new.100029420048064%3Asrc.22%3Aphoto_id.204084423915558%3Astory_location.5%3Astory_attachment_style.photo%3Aview_time.1566085226%3Afilter.h_nor&__tn__=EH-R

RULE OF LAW - ZAKIR NAIK

Dr Zakir Naik sedang mengambil tindakan undang² kepada yang memprovakasikan ucapannya dan fitnah² yang dilemparkan.
Tindakan serta merta ini membuktikan berani kerana benar.

Polis juga sedang membuat siasatan.

Tidak ada tekanan dan kesukaran untuk PM,  Tun masih kekal ceria.

Friday, August 16, 2019

Insubordinate ministers must quit or be axed - PAS

Insubordinate ministers must quit or be axed - PAS: PAS sec-gen Takiyuddin Hassan says ministers' stance cannot deviate from PM's, given latter's role in their appointment.










# kalau yang bercakap tu Menteri dari BERSATU dengar boleh, percaya jangan..

KENAPA LOKMAN TERDESAK BENAR DENGAN VEDIO SEMBURIT...TIDAK MUNGKIN ZAHID ATAU NAJIB BERSUNGGUH DENGAN VEDIO YANG TIADA KEPENTINGAN...

Sangat mudah, sekarang kita tahu Lokman bekerja untuk siapa..

Sebok benar selak kain PKR...

LOKMAN sepatutnya fokus kuatkan umno sudah hilang arah, buat partime cari makan... Inikah makhluk yg ku li mahu singkirkan?

Ini cerita SEMBURIT nak perangkap SEMBURIT guna barua.. (pinjam bahasa ku li)

DATO LOKMAN ADAM DAN DATO SRI ALI MOHAMAD AKAN BERSIARAN LANGSUNG DARI BIRMINGHAM, UNITED KINGDOM 16/8/2019 JAM 10.00 MALAM WAKTU MALAYSIA BERHUBUNG KEPUTUSAN LAPORAN PAKAR FORENSIC VIDEO UK TERHADAP VIDEO SEKS LUAR TABII AZMIN-HAZIQ DI FB LOKMAN ADAM SSR

Sila bantu sebarkan laporan lengkap pakar forensic video UK setebal   55 mukasurat yang telah saya upload di https://t.me/..

DAPATAN MEMBUKTIKAN :

1) Video yang kami berikan bukan video asli yang merakam (jika asli bermakna kami yang memerangkap Azmin dan pemunya alat yang merakam). Video ini adalah video yang diperolehi melalui whatapp group "Jamuan Raya Azmin".  Pakar menegaskan keempat-empat video ternyata tidak konsisten dengan video asli kerana video itu adalah video yang dihantar melalui whatapp yang pixelnya lebih rendah, namun memadai dan melebihi piawaian yang ditetapkan untuk melaksanakan analisa.  Pakar menegaskan bahawa video yang kami perolehi dari whatapp group tersebut tiada kesan keempat-empat video itu diedit.

2) Wajah Kedua-dua pelaku seks luar tabii itu sepadan dengan gambar-gambar Azmin dan Haziq dari garis rambut, kening, telinga, pipi, dagu dan beberapa imej lain.  Tiada langsung yang tidak sepadan.  Ini membuktikan bahawa pelaku video seks luar tabii itu adalah Azmin Ali dan Haziq Aziz.

3) Pakar Forensic Video Dari Verden Forensics Birmingham, James Zjalic bersedia untuk tampil dimahkamah bagi mempertahankan dapatan analisa forensic beliau dimana-mana mahkamah.



DI ANTARA LYNAS, ZN, PEMIMPIN SEMBURIT DAN DAP RACIST MANA SATU YANG TOKSID DAN PALING MERBAHAYA..

Lynas boleh ditangani dari semasa ke semasa..
SEMBURIT boleh bertaubat dan berihram setiap tahun..itu mereka dengan Tuhan.
ZN boleh dinasihat, diberi tugas belakang tabir..


Nyatalah DAP racist lebih TOKSID dan merbahaya kepada negara..





#Tadi aku dah PM Dato Lokman minta dia anjurkan debat Zakir Naik dengan kula, hindraf, Lim kit SIANG Dan tok Sami mereka atas tajuk di atas..


IGP PLEASE TAKE NOTE

Tun
Muhyiddin
IGP
Maszlee
Mat Sabu
Anwar Ibrahim
Latheefa

Sebelum bercakap, sebelum buat keputusan, sebelum bertindak..

Tanya dulu OSTB..
Ok ke Tak ok

Kiblat baru Malaysia.

https://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2019/08/latest-news-zakir-naik-to-move-to-klia.html

#kau orang ingat mangkuk ni kalau bagi jawatan Menteri boleh buat kerja ke, bikin serupa cakap?


Thursday, August 15, 2019

BOIKOT

Di luar sana melayu miskin sedang berteriak boikot barang cina.

Mereka miskin harta tetapi kaya semangat..

Melayu kaya? Melayu mampu?

Cina tolak tulisan khat tulisan jawi tetapi menyondol guna jawi dan nama melayu lariskan barang..
Mana dong zong..
Perangai bangsat.
Melayu kena tipu lagi..


Menteri,  Kementerian.. Apa peduli..




BLOGGER MENTAL

Mencerca berlebihan Zakir Naik untuk jadi hero kapir Tak berbaloi jadi manusia...




Apakah ini satu lagi blogger stress berlebihan kerana tidak diberi perhatian dan kasih sayang.


KITA PUN TERKELIRU NAK JADI MELAYU LAGUMANA, JATIDIRI




Kembali kepada sikap asal supaya tidak dipijak di bumi sendiri..
Bumi yang bebas ancaman kerana Melayu yang menggadai nyawa..

Kegagalan pemimpin melayu kegagalan melayu dan kegagalan ini akan membunuh melayu itu sendiri, berterusan sampai bila bila adalah kerana kegagalan ekonomi melayu.

Kita duduk Tak sama rendah, berdiri Tak sama tinggi.



After PM resignation call, PKR sec-gen tells Hassan to focus on his job

After PM resignation call, PKR sec-gen tells Hassan to focus on his job: UPDATED 1.34PM | Saifuddin Nasution disagrees that Harapan is at risk of breaking apart with Dr M at the helm.


# suara siapa sebenarnya yang Hassan bawa/3rd player?

Wednesday, August 14, 2019

MAHATHIR SUDAH TEWAS

Akhirnya Mahathir tewas, BERSATU BUNGKUS..

https://lifeofaannie.blogspot.com/2019/08/dong-zong-winsdap-too.html

Pengajaran yang bagus kepada Mahathir, BERSATU dan Melayu.
Kita perlu jalan tunduk kepala selepas ini.

Jangan lagi sokong pemimpin yang lemah.

http://www.rockybru.com.my/2019/08/after-khat-defeat-zakir-naik-is-next.html

Klik RUBBER STAMP DONG ZONG

KAN AWAL² LAGI AKU DAH CAKAP..


https://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2019/08/getting-rid-of-dap-when-dap-does-not.html

https://kluangmanexpress.blogspot.com/2019/08/nasib-dan-masa-depan-dap-di-ph-di.html?m=1

Majoriti yang menyokong Tun sayangkan umno, tetapi kita berkorban dengan mengambil sikap singkirkan umno kerana najib dan beberapa pemimpin lain sudah melampau.

Hari ini pemimpin umno yang bermasalah sudah dan sedang menghadapi realiti mereka.

Selepas umno disedarkan, kita mengharap sesuatu yang lebih baik dari PH malangnya tidak.

Mereka sedang tamak dan mabuk kuasa dan pengaruh.

Menteri Perpaduan lebih kepada racun dan Batu API.

AG lebih persepsi  kepada campurtangan dan juga perkauman.

DAP mahu jadi kerajaan hanya pada kaumnya sendiri, gagal tanganinya zong dong sebaliknya membela dan menekan Tun.

Pemimpin PKR tidak sabar mahu ganti Anwar, ganti semata mata ganti tanpa Jaminan ISU rakyat selesai?
Malah dilihat Anwar akan lebih membawa masalah.

Tubuh kerajaan baru tampak boleh menyelesaikan banyak ISU..
Tok Mat Timbalan Perdana Menteri mampu berfungsi bukan macam yang ada sekarang.

NYATAKAN SOKONGAN ANDA KEPADA SEBUAH KERAJAAN BARU.




APAKAH ZAKIR NAIK MENDATANGKAN KEMUDARATAN PADA ORANG ISLAM?



Pemimpin Melayu Islam kena sedar dan patut rasa malu kepada zakir naik yang ambil berat tentang melayu dan Islam di negara ini. 

Apabila dong zong disyor haramkan?  Ada lahanat  sokong? 

Semasa lahanat sedang menekan kepimpinan melayu,  mereka sepatutnya mempertahankan tetapi malangnya mereka turut jadi lahanat minta Tun berundur. 



Orang Islam yang mahu Zakir Naik dihantar ke negara kapir itu sebenarnya mempunyai masalah mental.

Mereka menjadi PERKAKAS agenda kapir tanpa sedar bagi menafikan perlunya penyatuan umat Islam apabila diancam.

 Zakir Naik hanyalah satu alasan untuk mereka memburukan orang Islam. Mereka sudah hampir berjaya apabila ada segelintir orang Islam setuju sedangkan Zakir Naik hanyalah ISU ranting dan terpencil.

Inilah JUGA nasib Osama laden Dan Saddam hussin.

Di dunia Islam Hari ini, apabila Zakir Naik dapat dihapuskan..apa Ada keberuntungan pada orang Islam?


APAKAH YG DR ZAKIR NAIK CAKAP SATU KESALAHAN?


http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2019/08/zakir-says-chinese-can-balik-tongsan-dr.html

Apakah menyalahi sejarah.

Apakah kebebasan melontarkan suara di era Malaysia baru Dan demokrasi hanya milik  dong zong?

Tuesday, August 13, 2019

DAP ISRAEL KECIL




Orang Melayu mempunyai cukup hak untuk memainkan ISU perkauman selari dengan Perlembagaan dan ini lah asset yang perlu dipergunakan semula untuk berhadapan dengan pelampau.

AKAN sampai suatu masa pelampau ini menuntut supaya tidak bersultan atau beraja Melayu, mereka mahu satu autonomi satu wilayah sendiri.

AKAN sampai satu masa mereka akan mengusir orang Melayu dari bumi jawi.

Benih pelampau itu perlu dilenyapkan dari sekarang.

Lakukan secara bijaksana.

BERHENTI SERANG MAHATHIR ATAU SEKADAR JADI PERKAKAS DAP ..

Kalau dah SERANG PM itu selari dengan strategi DAP apakah mati itu syahid atau sekadar mati katak.






DAP KENA BALUN..


Seperti aku katakan, masa depan DAP dan konco²nya samada kekal atau ditendang keluar bergantung kepada Tun, bila² masa..

Yang tak percaya bring it on..

Barua² yang berlakon marah DAP akan tetap serang Mahathir..jangkaan mereka Mahathir sudah habis, akan ikut telunjuk DAP ....nyata tidak menjadi realiti...
Mereka berimpian untuk canang pada orang Melayu Mahathir boneka DAP tidak kesampaian..
Bagi aku barua² ini tidak banyak beza dengan DAP yang biadab.

Tupasal macam sial mereka geram, marah dan serang Mahathir.

Mana si Anwar?  Apa yang dia tunggu?  Durian gugur?
Atau dia perlu Tanya Santiago Dan Ronnie Liu sebelum apa yang nak cakap?

Did you expect Dr M to be a puppet, PPBM man asks DAP MP: Tariq Ismail tears into Charles Santiago for calling for a review of the PH decision-making process and the prime minister’s powers.

NASIB DAN MASA DEPAN DAP DALAM PH DI TANGAN TUN..

Samada kekal atau kena tendang keluar..

Kalau tak percaya,  bring it on..

Monday, August 12, 2019

SHAHBUDIN HUSIN ANTARA YANG BOLEH DIFIKIR² KAN MENERAJUI UTUSAN


https://dialograkyat.blogspot.com/2019/08/sia2-harapkan-umno-sampai-masanya.html

DAP PILIH DONG ZONG..



Tuduhan Mahathir tunduk kepada DAP hanyalah dari lidah manusia munafik yang meletakan asas benci dan marah bukan berasas Al Quran Dan Sunnah.

Dalam pengurusan siasah negara majmuk, Malaysia yang diurus umno  diterima baik kerana berjaya merapatkan perpaduan rakyat berbilang kaum dan ugama.

Hari ini Mahathir hanya meneruskan dasar yang sama dan ia WAJAR diteruskan oleh mana² PM selepas ini jika mahu negara menjadi aman untuk maju.


Anwar juga pasti waras.. 


Tekanan sekarang kepada DAP untuk menjadi sederhana atau menjadi API yang akan membakar diri mereka sendiri.

Terpulang kepada Melayu untuk BERSATU atau terus tuduh menuduh.
Hakikatnya apabila terancam, pemimpin Melayu Islam setakat ini masih waras dan beriman.

Hari ini umno dan pas boleh bekerjasama apabila berada dalam situasi yang hampir sama dan saling memerlukan.

Hanya langau yang masih berkicau atas ehsan polisi PH - bebas bersuara.



ELOK SANGAT KALAU TUN BERUNDUR DAN SERAHKAN KUASA KEPADA TENTERA BAGI MELAYAN GOLONGAN PELAMPAU..



Hari² salahkam PM pun dah boring. Kes mahkamah najib pun banyak WOW!!??..
Anwar pun tak bring it on lagi..

Jadi elok sahaja Tentera ambil alih..

DAP SEDANG MEMBERI TEKANAN KEPADA MAHATHIR DENGAN PENFEKATAN YANG BERBEZA SEBAGAI SOKONGAN KEPADA ANWAR

Jika Anwar SEBAGAI PM dapat selesaikan semua masalah negara - silakan.

Macai? Apa lagi tepuklah...kot² hampa punya boss boleh terlepas tengkok.

SUDAH SAMPAI TAHAP TERDESAK, LOKMAN CARI PUBLISITI MURAHAN..

PEMBUNUHAN SYED DANIAL SATU LAGI TRAGEDI YANG MEMBUKTIKAN PAKATAN HARAPAN GAGAL KUAT KUASA UNDANG-UNDANG

Kenapa kebencian dikalangan masyarakat Cina dan Melayu dalam negara ini semakin menebal?  Kenapa sikap tolaransi diantara kaum semakin terhakis? Kenapa sikap penyokong DAP terhadap kaum peribumi semakin terserlah kebiadapannya.  Ini semua berlaku akibat kebencian terhadap orang Melayu dan Islam yang disemai oleh DAP sejak penubuhannya.  Kemuncak kepada besar kepala bangsa DAP ini adalah apabila mereka berjaya memperkudakan bangsa Melayu untuk menjatuhkan Kerajaan Barisan Nasional.  Kenapa begitu berani Pembunuh arwah Syed Danial mengejar beliau?  Sebab beliau tahu DAP menguasai negara ini dan siapa juga melakukan jenayah dinegara ini, selagi mana mereka bersama Pakatan Harapan, mereka akan lepas seperti Sivarasa Rasiah, Eric Paulsen, Rafizi Ramli, Tamrin Ghafar, Phang Li Koon, Lim Guan Eng, Azmin Ali, Paul Yong dan ramai lagi.  Adakah anda fikir dengan melepaskan penjenayah, rakyat akan menghormati undang-undang?

Perkembangan ini amat merisaukan!  Pertama, semakin bermaharajalelalah penyokong pakatan melakukan jenayah dan bertindak sesuka hati mereka, kerana mereka tahu mereka mempunyai imuniti.  Kedua, apakah yang mungkin akan dilakukan oleh mereka yang menentang Pakatan Harapan apabila mereka berhadapan dengan penjenayah dimasa hadapan tatkala kepercayaan mereka terhadap penguatkuasa undang-undang semakin terhakis.  Lihat sahaja apa yang berlaku di negara jiran, apabila pencuri ditangkap dan sering dilepaskan oleh sang penguasa.  Rakyat akhirnya meletakkan kuasa menghukum ditangan sendiri. Pencuri dibunuh beramai-ramai oleh orang kampung yang menangkapnya.  Mereka tidak lagi menyerahkan penjenayah kepada pihak berkuasa apabila sipencuri kerap terlepas dari hukuman.

Perkara ini tidak boleh dibenarkan berlaku dalam negara ini, namun sekiranya Pakatan Harapan yang hidup dengan menyemai kebencian dan menekan kaum majoriti terus dibiarkan berkuasa, nescaya apa yang berlaku dinegara jiran tidak mustahil akan berlaku didalam negara ini.  Kerosakan ini tidak boleh dibiarkan, pastikan anda lakukan apa sahaja dibawah kemampuan anda untuk meningkatkan kesedaran rakyat bagi menolak Pakatan HaraPorn ini.



Dato’ Lokman Noor bin Adam


12hb Ogos, 2019


#LawanTetapLawan
Macam pernah Dengar!
WHATSAPP PERIBADI : 0123320000

Sunday, August 11, 2019

MANA LOKMAN ADAM, SENYAP JE...

Takkan kerajaan PH dah ok sekarang...

Takkan dah tak ada isu..

Takkan belum dapat arahan...

Takkan belum dapat arahan dari boss baru naik pangkat...

Bring it on

Bumi-owned R&D firm to spearhead 3rd national car

Bumi-owned R&D firm to spearhead 3rd national car: The electric car project will be unveiled today in Cyberjaya.





ANWAR DAN ZAHID&GANG MENUNGGU KEAJAIBAN (xtra energy)UNTUK BERHADAPAN DENGAN MAHATHIR..

Jeng..jeng..jeng

Pinjam style John Doe walaupun aku tak faham maksudnya.




Ini semua tidak baik untuk kesihatan.

TMJ dilantik Pemangku Raja Johor

# dengan kuasa penuh seorang Sultan, susah tentu banyak kebaikan yang dapat dilakukan jika ia disemai dan dicambah dengan baik seperti menarik rambut di dalam tepung..





TMJ dilantik Pemangku Raja Johor: JOHOR BAHRU 11 Ogos - Sultan Ibrahim Sultan Iskandar berkenan melantik Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim sebagai pemangku Raja Johor berkuat kuasa hari ini.


KERAJAAN PH..DAP MENGAUT KEUNTUNGAN DAN PKR PALING RUGI

DAP sedang mengaut segala keuntungan dalam semua segi sejak menjadi kerajaan baik jawatan mahupun peruntukan. Mereka sedang menguasai Kementerian Kewangan sepenuhnya.

Malah dalam semua ISU, DAP ke hadapan dan menang dalam semua perundingan. Sasaran seterusnya adalah jawatan Timbalan Perdana Menteri.

Dalam masa terdekat dibiarkan PM dipegang oleh orang Melayu tetapi sedikit demi sedikit akan menjadi boneka.

Dalam masa yang sama si Lim kit SIANG memaklumkan DAP akan hilang kerusi Gekang Patah jika undi dibuat sekarang kerana kaum cina tidak berpuashati dengan apa yg kaumnya dapat di kerajaan baharu.

Maksudnya mereka mahu lagi, berpura pura tidak dapat apa² berbanding dengan kaum lain.
Apa yang Melayu dapat?

PKR walaupun MEMILIKI kerusi terbanyak tetapi terbahagi kepada dua puak yang saling bermusuhan.
Andai Anwar dan Azmin saling berpakat dan support Tun sepenuh hati sudah tentu pengaruh dan kebiadapan DAP akan kurang.
Sekarang anwar atau Mat Sabu akan jadi boneka pertama DAP jika dapat menjadi PM.

BERSATU adalah parti yang akan jadi bahan arkib dan muzium sebaik sahaja Mahathir tiada.
BERSATU tidak ada struktur yang kuat, pemimpin yang mantap, begitu mudah digoyahkan oleh permainan politik rakus kawan dan lawan.

PERHATIAN perlu diberi kepada PAS SEBAGAI parti Melayu Islam yang boleh lebih dipercayai berbanding umno jka mahu selamat dunia dan aqirat.

PERHATIAN perlu diberi kepada model kerajaan negeri Terengganu yang bergerak dinamik tanpa gembar gembur. UMNO sendiri tiada harapan lagi di Terengganu di PRU15.

Jika PAS berdamping rapat dan menyesuaikan diri dengan Mahathir serta kurangkan "menghukum ikut selera politik sendiri"  tidak pelik jika ada penghijrahan sokongan orang Melayu dari UMNO, PKR, AMANAH dan BERSATU kepada PAS walaupun jumlahnya mungkin kecil tetapi significant.

PAS sudah pun mengkaderkan politiknya dari PASTi hinggalah  menara gading dengan jayanya. Walaupun disebut taksub tetapi hakikatnya mereka sudah cukup bersedia dalam perang saraf.

Inilah tentera yang akan mengiring Tun membawa panji berdasarkan pembentangan ilmu John Doe?????
Wallahuaalam.

Tindakan Mahathir mempertahankan Zakir Naik Dan PAS kini mengusung Zakir Naik ke Kelantan satu petanda pemahaman telah ujud dari segi ukhwah dan politik.







Saturday, August 10, 2019

KERAJAAN PH BERDEPAN DAN MENJADI MANGSA PEMBAHARUAN YANG DIBAWANYA..




Kebebasan bersuara adalah antara yang diperjuangkan oleh pembangkang  sekarang diimplementasi hampir sepenuhnya.

DAP, PKR, AMANAH yang sudah terbiasa dengan tekanan dan kritikan lebih tabah dan dapat mengawal keadaan  berbanding BERSATU, proses pembelajaran berterusan.

Kelemahan dan kekurangan kerajaan sekarang bukan bermaksud kerajaan terdahulu lebih baik cuma kebebasan bersuara tidak ujud seperti sekarang.

Kelebihan kepada pembangkang sekarang ialah kerana mereka sudah berpengalaman dengan pengurusan negara dan menjadi mudah untuk mereka mengesan dengan cepat kelemahan pengurusan kerajaan yang baru bertatih kerana majoriti kabinet masih blur dalam pengurusan, mereka sedang sesuaikan diri.

Kritikan bertubi tubi pembangkang juga kerana mereka sudah kepanasan dan kehausan tanpa kuasa.

Setiap detik segala  strategi disusun untuk kembali cepat berkuasa semula demi melepaskan tengkuk sendiri.
Mengujudkan suasana perkauman adalah jalan pintas, mengena, mudah dan terkesan.

Hari ni apa sahaja peristiwa termasuk pergaduhan dijalanraya mudah sahaja dinobatkan dengan perkauman dan mudah pula disambut, seolah pergaduhan kaum akan sekesaikan semua masalah negara.



Kebebasan bersuara tidak banyak beza dengan kekuatan mata pena yang boleh sesebuah kerajaan hilangkuasa.

Demokrasi kebebasan suara yang sudah lama didambakan  tidak akan berundur lagi, kerajaan sekarang dan kerajaan akan datang kelak jadi boneka pada kekuatan kebebasan bersuara.
Pergaduhan kaum seperti peristiwa 13Mei pasti akan berulang lagi.

DAP akan dipertanggung jawabkan sepenuhnya walaupun bukanlah mereka 100% puncanya..

Itulah arah kita sekarang ini.


Uolls..

Kalau kerajaan PH semua tak betul,  Menteri dungus sana sini,  Agensi Kerajaan pun lembab..

Rasa kena kencing,  susah cari makan...

Apakata uolls berambus,  pindah mesia, bawa bersama semburitas dan NAJIS.

Tak nak pulak
Kikikiki

ANTARA DOA MUSTAJAB DI HARI ARAFAH ADALAH MENDOAKAN KAUM KAPIR MENDAPAT HIDAYAH PELUK ISLAM..




Ia bermula dengan akhlak Islam seperti AMANAH, bijaksana, berhemah SEBAGAI imej awal yang menarik PERHATIAN bukan Islam.

Ia harus bermula dengan bekerjasama, bukannya bermusuhan.
Tanganinya dan berhadapan secara fakta dan kebenaran dan bukannya membenci dan lari menyembunyi kelemahan sendiri.

Islam mesti dilihat aman dan murni tetapi akan bertindak secara bersatu apabila ditentang atau dikhianati.

Islam my way of life.




# semoga takbir raya di masa hadapan dapat disertai dari semua pemimpin parti politik dan NGO Islam.






APAKAH MELAYU FIKIR MEREKA MESTI DIKASIHANI, DIBERI MUKA, DIHORMATI DAN DIBERI KEPERCAYAAN YANG TINGGI

Semata mata atas cerita separuh betul tanah ini Melayu punya?


Melayu masih di kaki lima




Cukupkah asset dan bekalan untuk pihak lain akur?


Kalau dah tahu serba kurang, serba Tak Ada, serba lemah, serba miskin, serba tertinggal APEHAL terpekik terlolong minta tolong dihormati.



Asset utama - Islam
Tapi Tak pegang, Tak pakai, Tak beriman..
Salah pihak lain juga!

Friday, August 9, 2019

BAGAIMANA MEREKA BOLEH KAYA?


TERKINI: PENEMBAK CERMIN TERANCANG SUDAH DIKENALPASTI

Cina DAP bukan kerajaan sebelum ini, bagaimana mereka BOLEH Kaya.

Bagaimana cina MCA Kaya?

Bagaimana melayu umno Kaya and lately bagaimana melayu pas tiba² Kaya?

Bagaimana Anwar Ibrahim Kaya?

Bagaimana Mahathir Kaya? Kalau berdasarkan harta, aku ras miskin, Tun lebih kaya difitnah..semua status "maha"

Bagaimana NAJIB Kaya.. najib belum Kaya sehingga diputuskan oleh mahkamah, itu law of cai..

Terpakai pada semua.




Suspek
Image kurang jelas










Thursday, August 8, 2019

TIDAK ADA KERAJAAN YANG LEBIH SELAMAT DAN TERKAWAL DARI KERAJAAN DI ERA MAHATHIR..




.......

Si miskin belanja mewah tanpa tahu dia ada big money in the pocket... 


.....




Melihat rekod PM4 dan PM7 tidak banyak beza dari segi selamat dan terkawalnya negara dalam apa juga isu yang melibatkan kepentingan rakyat kepada semua kaum dan ugama.

Tidak ada jalan selamat bagi mereka yang ingin cuba ke arah perkauman,  jenayah,  korup secara terang atau salahguna kuasa dari peringkat istana mahupun marhaen.

Semua pihak tahu Tun mampu menembusi dan meyakinkan rakyat apa yang dilakukannya adalah yang terbaik walaupun ada pahitnya.

Tetapi itu tidak bererti tidak ada kesilapan, kekurangan dan kelemahan tetapi cuma jika ia berada di tangan PM lain,  perkara yang sama akan lebih worst.

Suatu legacy nyata yang akan Tun tinggalkan adalah Rule Of Law dari kacamata seorang doktor.  Pembedahan akan diteruskan bagi menyelamatkan keadaan walaupun agak terlewat tetapi masih belum lambat.

Negara perlu berada di landasan yang betul.

Memang benar dari segi kuasa politik(kerusi) kedudukan Tun tidak powerfull TETAPI hingga ke tahap ini parti yang banyak kerusi pun hanya berani tengok dan berani cuit sahaja tanpa berani langgar.

Ini menjadikan parti keruci ciput seperti PAS dan AMANAH menumpang situasi hingga dilihat turut berpengaruh.

UMNO kerusi terbanyak yang hampir menyembah bumi terpaksa minta nyawa pada PAS dan tiada siapa pun di kalangan pemimpin umno berani mengusik PAS dengan perkataan aahh atau uuhh sekalipun.

Bila Hadi bercakap,  semua angguk,  menikus.

Siapa lagi yang berani cakap AMANAH diperkuda DAP?

Tun telah menunjukan si kecil mampu menjadi kuat dan berpengaruh di kalangan si besar kerana kuasa yang paling besar ialah rakyat akan menyokong kebenaran.

Cakap² rakyat marah dan benci Mahathir ada benarnya tetapi apabila sampai kepada sesuatu isu dan situasi kritikal -Mahathir akan dilihat terbaik dari kalangan yang ada untuk terus disokong.

Itu sebab hari ini,  harapan untuk Tun kekal sepenggal mencurah datangnya sokongan..
Kenapa?
Kerana ramai sudah melihat,  tanpa Tun,  negara tidak terkawal dan tidak ada pemimpin yang mampu kawal sebijak Tun.

Bagi orang Melayu,  tanpa Tun,  DAP is the king...
Pemimpin Melayu termasuk umno yang banyak masalah(?) akan tunduk(?) kepada DAP untuk melepaskan tengkok masing²...

Kegagalan Tun mendapat barisan kabinet yang berpengalaman ditampung oleh kekuatan jentera kerajaan dengan Tun memperkemaskan PDRM,  SPRM,  AG dan CJ ke arah memerangi korupsi. Setakat ini,  AG sahaja dilihat tidak kemas dari segi pengurusan.

Agensi dan Jabatan yang memberi hasil kepada kerajaan juga diaktifkan untuk membawa pendapatan kepada kerajaan.

Jangan terlalu terpengaruh dengan blog² yang bercerita seolah olah kerajaan hari ini paling teruk dalam dunia..

Hakikatnya kebebasan bersuara menjadikan mereka lupa diri,  perasan merekalah yang paling ideal dan betul hinggakan soal hukum ugama pun diputuskan guna logik kepala semata mata..

Kebebasan suara ini lah juga antara yang masih dapat dikawal oleh Tun tetapi selepas era Tun, kebebasan suara inilah juga yang akan menjadi racun dan pembunuh kepada mana² pemimpin dan kerajaan akan datang.

Siapa pun pengganti Tun,  parti mana pun yang menjadi kerajaan.. Jika asasnya pemimpin itu korup,  parti itu racist,  akhlaknya buruk..kebebasan bersuara adalah musuh mereka..

Siapa pemimpin selepas Tun tidak korup?  Akhlaknya terpuji?  Amanah?

Kalau ada,  atau hampir ada.. Selamatlah Malaysia.

Tetapi kekadang mereka tampak bagus kerana belum ada kuasa.




#salam jumaat pada cai²
Bila agaknya nak "bring it on"..
Sembang je hebat.. Tin kosong.