Monday, January 31, 2022

BERITA BAIK TERKINI

Pembelian device TeraHertzWater boleh melalui credit card, bayaran ansuran tanpa faedah.

Maybank credit card visa/master - 18 bulan 

Publick bank credit card visa/master - 12 bulan 

Lain lain credit card dari bank lain sedang di usahakan 

Yang berminat boleh pm/wassap hotline 01164630199






JANGAN KETINGGALAN

 “Saya tak minat emas tapi duit saya minat."


Saya faham.


Saya pun sama juga, dulu.


Sebenarnya, bukan tak minat, cuma belum faham kenapa kita kena ada emas sebagai simpanan untuk jangka masa panjang.


Salah satu sebabnya, emas ni tak nampak "nombor".Sedangkan bagi yang faham, emas ni pun duit. 


Kat mana nombor emas?


Dekat mana lagi kalau bukan gramnya!


Kita boleh tengok pada 1 gram emas, makin meningkat nilainya. 


Tahun 2000 = R M 35

Tahun 2008 = R M 95

Tahun 2016 = R M 170

Tahun 2019 = R M 193

Tahun 2021 =R M 290

Tahun 2022 =R M 290


Ini harga emas fizikal belum termasuk upah


Duit kertas pula? 


Setiap 1 ringgit, nilai makin jatuh. 


Tahun lepas  = 80 sen

Tahun ini        = 70 sen 

Tahun depan = 60 sen. 

Lagi 5 tahun mungkin 30 sen.


Sekarang, antara emas dan duit kertas yang mana lagi berbaloi disimpan walaupun keduanya adalah duit?


Biasanya, ramai yang jawab "emas".


Cuma itulah, berapa orang yang nampak tapi tak nak simpan.


Jadi, kena simpan kedua-duanya sekali. 


Emas dan duit. 


Duit kertas untuk simpanan jangka masa pendek, emas untuk  jangka masa panjang. 


Dah jelaskan? Jadikan hari ni sebagai permulaan untuk simpan emas.

Daftar percuma


Untuk keterangan dan buka emas percuma, tekan link dibawah 

Daftar percuma 

Mereka yang tiada Akaun Simpanan Emas digital patuh syariah bolehlah anggap dirinya ketinggalan...

Cakap je, nasihat je, bukan MARAH pun...






Sunday, January 30, 2022

BUKAN REZEKI AWAK

Ada beberapa bisnes yang saya turut jalankan tetapi hanya beberapa bisnes yang boleh dikongsi bersama terutama yang melibatkan rangkaian.

Saya hanya kongsikan bisnes yang sah perundangan dan bisnes rangkaian adalah yang terbaik kerana infinity income dan menjadi jutawan dalam bisnes rangkaian sudah menjadi biasa sekarang ini.

Antara terkini yang telah saya kongsikan adalah Quantummetal Gold www.quantumnrich.com rahsia kosong kerugian dan TerahertzWater untuk membantu merawat semua jeni's masalah kesihatan... 

Minoriti ada yang minum dan memaklumkan tidak ada perubahan tidak ada kesan awal ... ITU perkara biasa.

Saya lebih gunakan istilah "bukan rezeki awak" untuk TeraHertzWater membantu merawat..

Ribuan testimoni ada tetapi secara jujur nya biarlah testimoni dari diri sendiri jadi bekal untuk bisnes ini.

Bagi yang telah alami sendiri perubahan kesihatan yang lebih baik mereka terus beli device atau berbondong repeat buy dan ada yang sudah maju setapak terus menjalankan bisnes ini air/device...

Untuk KESIHATAN, amalkan minum 6 bulan untuk 100% sihat dan awet muda..

Untuk bisnes device fokus 6 bulan adalah berpendapatan minima RM1800 sehari x 20 hari  = RM36,000/sebulan 

Suatu yang cukup sederhana.




.



LIMA MENU

PKR@PH vs BN vs PN vs PEJUANG vs MUDA@WARISAN 

Lima penjuru adalah purata calon yang mewakili parti@logo masing² di PRN Johor.

Sekali lagi BN sapu bersih.


Saturday, January 29, 2022

FOKUS KELANTAN

Mendapat maklumat dari team yang berada di Kelantan...

TeraHertzWater rangkaian quantumnrich bakal sponsor pertandingan memanah antara kelab di kelantan pada Februari bertempat di Machang - tunggu maklumat dan perkembangan lanjut..

Daerah Bachok juga bakal mempunyai pengedar.. boleh hubungi +60 13-943 3536 Gie@ppdB 

Begitu JUGA di Machang dan Kok Lanas sedang dalam proses meningkatkan taraf pengedar.

Terima kasih pada semua..


Pasir Gudang: 0197276832

Kluang: 0108260969 / 0172172174 

Kahang: +60 19-711 5581

Sepang: 0134998997

Machang/Kok Lanas Kelantan: 0196655181 (nombor sementara)

Melaka: 0163440341

Bachok Kelantan: +60 13-943 3536

PAHANG: 0109195696

Sendayan: +60 18-380 2507


Wednesday, January 26, 2022

JANGAN PILIH DONKEY


 

NOW EVERYBODY CAN FLY

 Assalamulaikum sahabat..๐ŸŒน


Salam perkenalan dari saya, Asman Saidi, Di Kenali sebagai Perunding Quantum Bullion Exchange Board Certified by Quantum Metal Corporate University


Dulu ubi, sekarang beras, dulu crypto sekarang emas, Pembuka tahun 2022, saya kini tampil dengan karier berbeza yang lebih terjamin dan kukuh untuk dijadikan karier Jangka Masa Panjang iaitu dalam Industri Gold Fintech.


Ternyata, dengan kesedaran kepentingan mempunyai simpanan dan pegangan emas (LBMA 999.9) yang ditegur beberapa kali dalam Al-Quran, ia juga sebagai salah satu cara untuk mengekalkan dan mengembangkan harta kekayaan (Wealth) sedia ada. 


Kini, ramai yang sudah mula beralih dan memilih pemilikan digital gold yang selamat, dipercayai oleh 100,000 pengguna seluruh Malaysia malah oleh bank-bank tempatan dan 'cost-effective' (patuh syariah, tiada kos simpanan dikenakan, 100% diinsuranskan dan berisiko rendah).


Tak hairan juga, kini ramai jutawan 'senyap' mulai muncul di kalangan pelabur dan Consultant Quantum Metal sendiri!


Setiap Consultant di Quantum Metal harus menjalani kursus di Quantum Metal Corporate University bagi memastikan penyeragaman dari segi kefahaman produk, sistem Quantum Metal dan mengamalkan etiket profesionalisme di kalangan mereka hari ini. 


Mari bersama! Saya mencari team yang benar-benar ingin fly bersama saya dalam tahun 2022 ni! 


InsyaaAllah ๐Ÿคฒ๐Ÿป

Pelihara & Tingkatkan Kekayaan Anda melalui Emas.

www.quantumnrich.com

Tuesday, January 25, 2022

Sunday, January 23, 2022

QUANTUMMETAL DI INDONESIA 100% COMPLETE

Sistem siap 100% dan begitu kelulusan undang² Indonesia 

Saya sendiri  akan turun ke sana jika ada netizen Indonesia yang berminat.

Boleh tinggalkan email@no.hp untuk dihubungi.

Terima kasih 




WARNING

Susah tidor? Satu gelas terahertzwater mampu membantu anda tidor yang berkualiti !!!

� Minum terahertzwater sblm tidur..

       "Sekitar 90% dari serangan jantung terjadi di dini hari dan resiko ini dpt dikurangi dgn meminum satu atau dua gelas terahertzwater sblm tidur di malam hari"


๐Ÿ’ Kita tahu air itu penting, tapi kita tdk pernah tahu ttg saat2 tertentu kita harus minum.. 


๐Ÿ’ฆ Meminum air di-waktu2 yg tepat ⏰ memaksimalkan khasiatnya utk tubuh manusia :


      1⃣  1 gelas terahertzwater ketika bangun tidur - ๐Ÿ••⛅ membantu mengaktifkan organ2 dalam..

       2⃣  1 gelas terahertzwater 30 menit  ๐Ÿ•ง sblm makan - membantu pencernaan..

       3⃣ 1 gelas terahertzwater sblm mandi ๐Ÿšฟ - membantu menurunkan tekanan darah.

       4⃣ 1 gelas terahertzwater sblm tidur - ๐Ÿ•™ (perkara yang perlu diulang ingat..) menghindarkan dari stroke dan serangan jantung.


๐ŸŽ____________

_ _๐Ÿข...




Saturday, January 22, 2022

TAMAT OPERASI

Team telah menamatkan siri kunjungan ke N9, Melaka, Selangor, Kuala Lumpur dan Puterajaya hampir 40 individu telah ditemui.

Ada dua yang tidak memberi kerjasama nama dan lokasi, terpaksa dibatal.

Dalam tempoh 3-4 hari tunggu feedback jika ada bergantung kepada penilaian masing² atas rezeki dan keserasian.

Alhamdulillah walau dari pelbagai latarbelakang akademik dan pengalaman majoriti boleh memahami dan memberi ruang kepada TeraHertzWater.

Bagi pihak team ...kami mengucapkan ribuan terima kasih dan mohon maaf di atas sebarang kekurangan.

25/1 - 31/1 team akan berada di PAHANG, Terengganu dan Kelantan.

2/2/22 team akan berada di utara.

KAU NI ASYIK MIMPI....BACA SAMPAI HABIS

KENAPA ORANG BERJAYA ITU BERJAYA? 


๐Ÿ‘‰๐ŸปSikap dia berbeza

Orang berjaya dia tak suka komplen. Tak macam orang gagal. Semua nak komplen.. "Apa la lecture tak ajar.. "Apa la tak ada makan?" " Apa la pen kertas pun tak bagi" dan banyak lagi.

Orang gagal sibuk kira benda yang tak jadi. Mentaliti dia berbeza. Sikap dia berbeza. Kesabaran dia berbezaa. Dia tak suka duduk saja. Walaupun dia tak ada kerja, dia cari kerja.




๐Ÿ‘‰๐ŸปMereka ini pantas.

Pantas buat keputusan, pantas buat tindakan. Dia nak, dia nak. Tak pikir pun macamana nak jadi. Nak berjaya kene buat je dulu. Ada orang pikir langit dan bumi, tapi orang berjaya buat je dulu, dia tau Allah akan uruskan seterusnya.


๐Ÿ‘‰๐ŸปMereka sanggup invest untuk kejayaan mereka.

Invest wang, tenaga dan masa.


๐Ÿ‘‰๐ŸปMereka bina networking yang bagus.

Maksud networking: Anda adalah siapa kawan anda. Siapa nak hidup berubah? Upgrade kawan.


๐Ÿ‘‰๐ŸปMereka dah buat keputusan dari awal yang mereka nak berjaya.

Tak percaya? Pegi tanya mereka yang berjaya.


๐Ÿ‘‰๐ŸปMereka berkawan dengan orang yang betul.


๐Ÿ‘‰๐ŸปMereka tidak bertangguh.

Fast action fast result. Kepantasan minda individu mempengaruhi keputusan kejayaan dia. Kejayaan bersangkut paut kepantasan.Kalau sikap owner ni lembap, agaknya homework tu bila nak siap?


๐Ÿ‘‰๐ŸปTidak menghiraukan kutukan.

Ada setengah orang belajar..minda bagus. Tapi sibuk melayan apa orang cakap. Tak ada ilmu, sibuk layan kutukan orang.


๐Ÿ‘‰๐ŸปFokus.

Fokus 1 produk pada 1 masa. Itu pun dah boleh jadikan anda NENEK JUTAWAN!.

Fokus 1 masalah pada 1 masa. Dimana ada masalah, di situ ada peluang. Dimana ada peluang,di situ ada titik2 kejayaan..usaha dan terus berusaha...tiada noktah kegagalan..


๐Ÿ‘‰๐ŸปMereka konsisten & persisten.

Persistent, tak mudah putus asa. Dia nak, doa nak jugak. Kalau mentaliti biasa mesti tak dapat usaha lagi


"MIMPI ITU KUNCI SEGALANYA,

JANGAN PERNAH BERHENTI BERMIMPI KERANA MIMPI MENGASAH KEKUATAN MINDA ANDA DALAM MENUJU UNTUK MEREALISASIKAN HARAPAN KEJAYAAN"

Friday, January 21, 2022

SEMUA NI KITA KENA LAKUKAN BERSAMA

Buat sendiri, sorang² sukar nak jadi...

Nak slim.. 

Nak kempiskan perut..

Dah bertahun, berbelas tahun, berpuluh tahun Azam tinggal Azam..

KESIMPULANNYA Kita mulakan semula tahun ini..


Tujuan utama adalah untuk sihat..❤️

Apa ukurannya?

Turunkan berat badan dan kempiskan perut..


Jika ITU berjaya dilakukan.. kesihatan akan bertambah baik..semua penyakit jadi kurang sembuh dan hilang..


Badan akan kembali segar, bertenaga dan muda.

Fikiran akan kembali ceria dan bahagia..


RM15/5litre adalah cubaan pertama yang boleh memberi anda jawapan samada TeraHertzWater berkesan atau tidak.


Cuba segera, terima kasih..๐Ÿ˜€


# Minta maaf bagi kawasan² yang tiada agen (Agen Melayu 0.5% seluruh negara) penghantaran air tidak dapat dilakukan .

Kecuali anda beli device untuk kegunaan sendiri dan secara auto jadi agen di kawasan anda sendiri. Duduk di rumah, kami bantu pengiklanan, pengguna datang cari.

ITU yang sedang mula berlaku pada semua agen yang baru mula, semua masih dalam proses belajar.

Jika ada pun rasa ego untuk malu bisnes macam ni, buanglah...anggap berkebajikan untuk membantu mereka yang memerlukan...

SAHAM aqirat.



Semua penyakit ini ada bila berat badan berlebihan/perut Tak kempis


Thursday, January 20, 2022

NOTIS PENTING

Kecuali Kedah, Perak dan Kelantan.

Mereka yang menghubungi talian ini wassap 011 64630199 untuk Air Percuma tetapi belum dihubungi dikunjungi oleh team kami harap berhubung semula..

Klik www.wassap.my/601164630199/belum


Kami sedang dalam penjadualan Terakhir untuk hubungi dan kunjungi semua sebelum 24/1/22

Terima kasih di atas kesabaran dan kerjasama semua pihak.

MALAM JUMAAT

Bahagialah mereka yang ada dan minum TeraHertzWater sejak dua tiga hari lepas...


Yang faham, faham...

Yang Tak faham sudah ..



Tatasusila Apabila Makin Kita Berumur...


1. Makin kita berumur, solat kita tak boleh lewat


2. Makin kita berumur,  solat kita kena buat berjemaah


3. Makin kita berumur, solat kita kena banyak, solat sunat kita kena lebih, lebih banyak dari tahun-tahun sebelumnya

 

4. Makin kita berumur, solat sunat Qobliyyah dan Ba'diah jangan tinggal


5. Makin kita berumur,  buat solat sunat Qobliyyah 4 rakaat dan Ba'diah 4 rakaat waktu zohor, sebab nabi SAW dah bagitau, siapa buat Qobliyyah 4 dan Ba'diah 4, ALLAH haramkan badan dia daripada disambar api neraka, kita tak tau bila hari terakhir kita hidup di atas dunia ni


6. Makin kita berumur, buat solat sunat witir sebelum tidur


7. Makin kita berumur, solat sunat dhuha & tahajjud jangan tinggal


8. Makin kita berumur, paling tidak khatam Al- Quran 2 kali dalam setahun, setiap hari kena baca Al-Quran


9. Makin kita berumur, ambillah peluang puasa sunat, paling tidak sebulan sekali, nak cantik, seminggu dua kali


10. Makin kita berumur, zikir kita kena banyak, kita nak kurangkan bercakap yang tidak berfaedah, kita nak tambah amal, untuk kita di hari akhirat,

11. Makin kita berumur selawat ke atas junjungan Nabi Muhammad saw kena banyak


12. Makin kita berumur, akhlak kita kena jaga,


Ustaz Shamsuri Hj Ahmad


Saya copy paste peringatan untuk diri sendiri dan semua sahabat maka copy paste pula utk rakan serta sanak saudara anda .....


#TANPA EDIT


PENGEDAR TERAHERTZWATER

Pasir Gudang: 0197276832

Kluang: 0137788040 /  0108260969 / 0172172174

Sepang: 0134998997

Machang: 0132892XXX

Melaka: 0163440341 / 0133529787

Salak Tinggi: 01121694XXX

Tiram (Johor): 0167174XXX

Wednesday, January 19, 2022

TEAM ADA DI BANGI

Team ada di Bangi hari ini hingga jam 6.00 petang dan beberapa lokasi lain..

Apakah akan muncul lagi seseorang yang mahu sahut cabaran untuk menjadi Pengedar Sah walau belum pernah cuba TeraHertzWater (???)


Ia bukanlah sesuatu yang mustahil kerana ia sebuah teknologi dari Amerika dan sudah pun disahkan kajian oleh Jepun, China dan beberapa negara lain serta mendapat pengiktitafan dari pelbagai pihak antarabangsa.

Di Malaysia ia telah secara sah menjalankan perniagaan sejak 2020.Maklumst lanjut di www TeraHertz.com.my 






Pasir Gudang: 0197276832

Kluang: 0137788040 /  0108260969 / 0172172174

Sepang: 0134998XXX

Machang: 0132892XXX

Melaka: 0163440341 / 0133529787

Salak Tinggi: 01121694XXX

Tiram (Johor): 0167174XXX










Tuesday, January 18, 2022

JANGAN TERTIPU DENGAN IKLAN "JAWATAN KOSONG"


Lebih baik buat bisnes sendiri, jual air..


Satu botol RM15 

Satu hari berapa botol boleh jual?

Kalau 10 botol x RM15 = RM150

Kalau 20 botol x RM15 = RM300

Kalau 100 botol x RM15 = RM1500/sehari !!!!!


Pasir Gudang: 0197276832

Kluang: 0137788040 /  0108260969 / 0172172174

Sepang: 0134998XXX

Machang: 0132892XXX

Melaka: 0163440XXX

Salak Tinggi: 01121694XXX

Tiram (Johor): 0167174XXX


XXX... Semua tunggu device belum sampai di tangan.





BERITA BAIK DARI JOHOR


Menyahut cabaran untuk terus jadi Pengedar sah TeraHertzWater selepas hanya minum dua botol air TeraHertz sejak 7 jari lepas.

Mengidap beberapa masalah kesihatan termasuk isteri nya yang mengalami slip disk...

Tuan Haji yang berumur 68 tahun demam seketika dan buang air kecil dengan banyak selepas minum air tersebut menambah keyakinan air tersebut sangat berkesan untuk membuang toksid dan segala bahan asing yang masih berada di dalam badan.

Tahniah dan Syabas Tuan Haji Jamari menjadi pengedar pertama Pasir Gudang di bawah rangkaian Quantumnrich...

Mereka yang berada di Pasir Gudang khususnya dan Johor amnya boleh berhubung dengan Tuan Haji untuk berkongsi pengalaman dan mencuba TeraHertzWater - 0197276832


SATU BERITA BAIK DARI KELANTAN 

Satu Centre Service TeraHertzWater akan dibuka mulai 1/2/22 di Machang Kelantan.

Alamat dan nombor yang boleh dihubungi akan dimaklumkan kemudian.

Team akan mula begerak  kali kedua  di Kelantan selepas 25hb Januari...


Monday, January 17, 2022

MEMBURU PASIF INCOME

 Testimoni:


Baru dua minggu aku join, belum hadam, tengah pening pening lalat untuk memahami apa itu TeraHertzWater walaupun airnya aku dah minum dan sangat banyak keajaiban terhadap kesihatan aku.

Dalam sebok melayan ramai yang bertanya tentang biznes ini tanpa disedari pendapatan official aku sudah tercapai RM2000++



USD384.88+USD67.92 X RM4.50 = RM2037.51



Itu yang aku tengok dalam sistem, next time aku tunjuk print screen, tak sempat sekarang...Itu tidak termasuk cash yang aku dapat setiap hari atas jualan runcit.. itu dah cover cost seharian aku...untung runcit 80%...yes 80%,,,sangat mual.

Produk lain brand X untung runcit biasanya dalam 30%..

Pendapatan RM2k++ tu aku simpan dulu di situ sahaja, tak perlu withdraw...sebab bulan ini, bulan pertama aku kejar income RM5k++ bayangan sudah nampak untuk tercapai.

wait and see

Apa tugas yang perlu dilakukan, sharing sahaja, bukan paksa pun, TeraHertzWater yang akan bercakap pada setiap pengguna.. Menyampaikan perkara dan berita baik adalah tugas, nak beli atau tidak itu diluar kuasa kita.

Rezeki tak salah alamat.

Customer tiada di rumah, tinggalkan di luar...



Ready untuk bergerak hantar kepada pelanggan.  


# Ini adalah tugasan sementara, turun padang memperkenalkan..fokus tiga bulan sahaja, selepas ITU secara sistematik, pasif income akan mula masuk...smart work, Tak perlu hard work all the time..


TURUN 2KG DALAM MASA 2 MINGGU BERITA BAIK

Testimopni

Aku tidak meletakan harapan yang tinggi untuk masalah perut buncit dan boroi dalam usiad 50an sebegini, nak slim dan kempis hanya di mulut tetapi nafsu tekak tidak dikawal mana mungkin tercapai.

Anyway alhamdulillah sejak amalkan TeraHertzWater perubahan ini berlaku secara tidak langsung..

Turun 2 kg dalam masa tidak sampai dua minggu dan seluar rasa longgar di pinggang sangat memberansangkan walaupun perubahan fizikal pada perut belum nampak kempis, mungkin dua minggu lagi ada perubahan, insyaallah.

Terima kasih kerana memperkenalkan dan berbaloi beli device ini.

Zain/Ampang

10/1/22


Berapa liter air yang anda minum sehari mengikut berat badan?
Segera dapatkan device TeraHertzWater membantu semua masalah kesihatan diri tanda sayang diri dan keluarga,,,






Kekurangan air yang berkualiti dan mencukupi mengancam organ anda..

TAK NAK BERUBAH

Kurang sihat tetapi malas berusaha untuk merawat.

Masih kekurangan tetapi malas berusaha (atau dah rasa cukup selesa) untuk tingkatkan ekonomi untuk diri sendiri dan keluarga dan jika berlebihan boleh membuat kebajikan kepada pihak lain. 

Kaya bukan satu dosa.

Miskin akan hampir kepada kufur.





Sunday, January 16, 2022

KJ JUAL BOOSTER




Secara positif ITU tugasan KJ..jual booster, laris dan lakukan....lu fikir sendiri 

Katanya KJ make money atas ITU? Ada bukti? Persepsi?

Aku kenalkan TeraHertzWater.. sampai kan info, jual device..siapa yang beli dapat dua perkara..peningkatan kesihatan dan peningkatan ekonomi.

Semua kita bantu dan bimbing.

Logiknya kalau air ini boleh membantu dan membawa kecantikan, sihat dan slim tidak ada sebab yang memiliki device ini tidak boleh buat duit, kaya dan jutawan...

RM200 - RM600k sebulan hanya memerlukan 1-2 tahun untuk lakukan sebagai realiti dengan istiqamah..

Ada 32 JUTA Dan terus bertambah rakyat Malaysia dan setiap hari berlaku repeat sales !!!

Sudahpun memasuki pasaran ASEAN...

Halalan toiyiban.


# Tak mampu beli alat tetapi nak beli air sahaja, boleh ke? Nak beli di Mana?

Jawapan: Wassap nama dan lokasi 01164630199..team kami akan followup.....

Di kalangan masyrakat Melayu pengedaran ini baru bermula walaupun sudah dua tahun di pasaran di monopoli oleh kaum cina..Kita lambat bertindak, kurang agen Melayu.

Tanpa alat ini pun, membeli air dan mengedarkannya juga atas kepuasan testimoni diri sendiri..boleh mendatangkan pendapatan tunai RM50-RM200 sehari.


APAKAH MUHYIDDIN AKAN DIPILIH SEMULA DUN GAMBIR PRN JOHOR?

 YB Peja, usah keliru dan pening-pening kepala. Maksud pengkhianat parti itu mudah sahaja: Yang melompat parti dan mengkhianat mandat rakyat. 


Contoh: Di Pagoh, daripada 23,558 pengundi yang mengundi Tan Sri Muhyiddin pada PRU-14 yang lepas, lebih daripada separuh atau dalam 12 ribu daripada itu adalah pengundi Cina yang telah mengundi Muhyiddin yang bertanding atas tiket PH. 


Adakah YB rasa 12 ribu pengundi Cina ini berpuas hati dan rasa tidak dikhianati apabila Muhyiddin lompat parti (keluar PH)? Dan adakah YB rasa 12 ribu pengundi Cina ini masih sokong dan akan undi Muhyiddin semula? 


Jika tidak, maksudnya Muhyiddin kini tidak lagi disokong oleh lebih separuh daripada pengundi yang telah mengundinya dahulu. 


Ini juga bermakna, walaupun dia masih Ahli Parlimen di Pagoh, tetapi hakikatnya dia tidak lagi ada majoriti di Pagoh dan telah hilang legitimasi moral untuk mewakili rakyat Pagoh sebagai wakil rakyat di dalam atau di luar Dewan. 


Calon Barisan Nasional yang telah memperoleh 16,631 undi di Pagoh dahulu sebenarnya lebih layak dan lebih mempunyai legitimasi untuk mewakili rakyat di Pagoh berbanding Muhyiddin kerana calon BN tersebut mempunyai sokongan yang lebih banyak di Pagoh kini setelah Muhyiddin melompat parti keluar PH.


Di kawasan YB sendiri iaitu Tambun, pada PRU-14 yang lepas YB telah dapat 38,661 undi atas tiket PH. Tetapi lebih 21 ribu daripada undi yang YB dapat ini adalah daripada undi bukan Melayu yang telah undi PH. 


Jika ditolak sokongan mereka ini apabila YB lompat parti keluar PH, YB sebenarnya telahpun kalah kepada calon Barisan Nasional dengan majoriti 17 ribu undi memihak kepada BN kerana BN telah mendapat 33,341 undi. 


Oleh itu, secara jujurnya, adakah YB rasa YB masih layak untuk mewakili rakyat di kawasan Parlimen YB ini dan menggubal undang-undang dan dasar untuk mereka walaupun YB sebenarnya tidak lagi ada sokongan majoriti di kawasan yang YB wakili?


Samalah kisahnya dengan pelompat-pelompat parti yang telah mengkhianati UMNO dan menyertai parti YB (PPBM). Adakah YB rasa pengundi-pengundi Melayu dan UMNO yang telah mengundi wakil-wakil rakyat ini pada PRU-14 dahulu masih menyokong mereka apabila mereka melompat parti dan akan undi mereka semula kini?


Ia lebih teruk jika pelompat parti dan pengkhianat ini menjadi menteri dan memegang portfolio pentadbiran kerajaan dan membuat dasar. 


Dasar-dasar yang dibuat tanpa kepercayaan rakyat terhadap legitimasi pembuat dasar (wakil rakyat yang mengkhianat atau melompat parti) sukar untuk diyakini, diterima dan dilaksana oleh banyak pihak kerana dasar-dasar ini tidak lagi mewakili suara majoriti.


Ianya bukan sahaja melunturkan keyakinan rakyat dan penjawat awam yang perlu melaksanakan dasar-dasar ini, malah ia memberi kesan negatif kepada keyakinan pasaran dan pelabur.


Lebih 80 peratus daripada 31 Ahli Parlimen dalam parti YB (PPBM) adalah pelompat parti, sebahagian daripada mereka menjadi menteri.


Keadaan politik yang tidak stabil akibat lompat-melompat parti oleh pengkhianat seperti yang dibuat oleh parti YB ini (PPBM) menyukarkan pemulihan ekonomi negara dan rakyat. 


Kerajaan yang dibentuk tanpa mandat rakyat yang hanya boleh diperoleh melalui pilihanraya tidak akan stabil dan ianya cenderung kepada kegagalan.


Dua tahun lepas kerajaan telah dibentuk melalui Langkah Sheraton tanpa mandat rakyat kerana pilihanraya tidak boleh dilaksanakan akibat wabak COVID-19 yang mula merebak tanpa adanya benteng pertahanan seperti vaksinasi yang ada kini.


Selepas dua tahun dan dengan peratusan vaksinasi yang tinggi serta selepas hampir semua sektor ekonomi telahpun dibuka, kita telah adakan pilihanraya-pilihanraya negeri di Sarawak dan Melaka dengan keadaan wabak yang terkawal. 


Sekarang YB kata tiada keperluan untuk adakan pilihanraya di Johor. Saya tidak bersetuju. Biarlah rakyat Johor dan kerajaan Johor yang menentukan.


Dulu rakan YB yang galak mengugut untuk tekan butang jatuhkan kerajaan Johor. Sekarang apa sudah jadi?


Jika di Sarawak dan Melaka boleh diadakan pilihanraya, apakah yang menghalang dan menjadi alasan untuk tidak mengadakan pilihanraya di Johor selepas musibah banjir ini reda? 


Mengapa di Melaka dan Sarawak boleh tetapi di negeri-negeri lain tidak boleh pula sedangkan di negeri tersebut keadaan majoriti yang amat tipis menyukarkan pentadbiran kerajaan untuk membantu rakyat? 


Pilihanraya tidak boleh diadakan berdasarkan bila ia senang (convenient) kepada ahli-ahli politik dan menteri. Ia perlu diadakan apabila mandat rakyat perlu diperoleh untuk memberi legitimasi kepada kerajaan dengan secepat mungkin seperti yang diperlukan sekarang. 


Sebab itu untuk menyelesaikan masalah ini kita perlu kembalikan semula mandat kepada rakyat melalui pilihanraya untuk menentukan legitimasi wakil-wakil rakyat yang mewakili mereka supaya kerajaan yang dibentuk adalah lebih stabil dan berlegitimasi agar pemulihan ekonomi negara dapat dibuat dengan lebih cepat dan berkesan melalui dasar-dasar yang lebih diyakini.


Usahlah cuba untuk melambat-lambatkan proses mendapatkan mandat rakyat ini dan berdegil ingin berpaut kepada jawatan kerajaan sehingga habis penggal tahun depan pula. Kita perlu buat pilihanraya sebaik sahaja wabak COVID-19 dan musibah banjir ditangani dan reda dalam tempoh beberapa bulan tahun ini. 


Selepas pilihanraya kita perlu gubal akta lompat parti supaya puak-puak pelompat dan pengkhianat parti ini tidak lagi boleh mengganggu-gugat kestabilan politik dan ekonomi negara. 


Selagi isu mandat ini tidak selesai selagi itu pelabur tidak akan yakin untuk melabur, dan selagi itu pemulihan ekonomi negara akan terbantut.


YB, cubalah fahamkan hal ini dan usahlah keliru dan pening-pening lagi.


Ikhlas dan salam,

ISHAM JALIL

16 Januari 2022


https://www.facebook.com/100044476781936/posts/485636692928886/?d=n




New moon, full moon

 Terahertz Frequency Waves Between Microwaves and Far Infrared Light

New moon, full moon will release a large amount of terahertz.


The most beneficial quantum waves for the human body lie between

 visible light and electromagnetic waves. These waves of light flow

 into and are emitted by the human body. This frequency is

 called “Terahertz”. 


The frequency is 1 trillion vibrations

 in 1 second. In human babies, qigong masters, healthy

 young people, dolphins and animals, this kind of frequency

 is extremely strong. 


Even the moonlight (new moon, full moon)

 will release a large amount of terahertz. This frequency is

 also the source of the birth of life as it is abundant in the universe.


Cahaya bulan memang diketahui sejak turun temurun mempunyai

pengaruh kepada manusia terutama pada waktu bulan mengambang

penuh dan teknologi terkini mengesahkan

ia adalah gelombang terahertz





LELAKI SIHAT TIADA ISTERI

LELAKI SIHAT TIADA ISTERI tidak digalakan minum TeraHertz water...

Anda tahu maksudnya kan?

Yang bermasalah inilah peluang anda, kuat secara SIHAT..



# Mereka yang telah membeli/memiliki device Terahertz jika berminat boleh melantik agen (tanpa modal) di daerah masing²..

Potensi income RM200-RM500 sehari..

Saturday, January 15, 2022

VAKSIN DAN BOOSTER MASIH JADI ISU LIAR


Isu vaksin dan booster masih jadi tajuk yang liar, tiada ending...

Jaga dan bina ketahanan dan kekuatan imunisasi sendiri dan keluarga...

Kehidupan perlu diteruskan...

TeraHertz membantu kesihatan dan ekonomi..

Berminat? Hubungi..

KEJANG, KEJONG @ KAJONG


Kejang otot kaki / betis @ simpul biawak sering terjadi pada semua orang..

LELAKI perempuan yang sudah berusia..

Wanita mengandung..

Ahli sukan..Kita selalu nampak pemain bola sepak selalu kekejangan dalam permainan...

Kebiasaannya urut dapat membantu tetapi ada yang tidak berjaya...

Kekurangan calcium dan magnesium di antara punca nya.. kekurangan nutrusi, oksigen dll

Punca sebenar adalah otot dan tulang kekurangan air... Cuba rujuk kepada pemain bola sepak yang banyak peluh di hujung permainan... Merekalah yang sering di ancam kekejangan, tekanan, keletihan, hilang tenaga..

Air yang bersih diperlukan dengan kuantiti yang cukup...

Tetapi air yang sihat akan merawat dengan penyerapan yang berkesan..

Di sinilah peranan air sihat TeraHertz, teknologi terkini untuk anda menjadi yang terawal mengguna..

Air bersih yang cukup baik bagi yang sihat mengekal dan memelihara kesihatannya.. Penyerapan yang kurang berkesan mampu menjadi anda gemuk air.

Tetapi TeraHertz jalan pintas bagi yang mengalami masalah kesihatan..






SUDAH KAH ANDA DIHUBUNGI?




Adalah dimaklumkan semua permohonan rawatan percuma di Perlis, Pulau Pinang, Kelantan, Terengganu, PAHANG, Melaka dan Johor  sudah dihubungi dan ada yang sudah dilawati.

Sila maklumkan jika ada yang memohon dan berdaftar dengan kami dari Negeri Negeri tersebut yang belum dihubungi.

Permohonan dari N9, Kuala Lumpur, Selangor, Perak Puterajaya, Kedah sedang dalam proses dihubungi untuk lawatan.

Permintaan PALING ramai dari kawasan ini.


MANFAAT BANYAK MINUM AIR TERAHERTZ : 01164630199

Membuang Toxic / Racun Dalam Tubuh.

Menambah Oksigen Dalam Darah. 

Menambah Daya Tahan Tubuh. 

Memperlancar Pencernaan dan BAB Lancar. 

Jauh Dari Penyakit / Sirkulasi Darah Lancar.


FUNGSI KERJA AIR TERAHERTZ : 

Memecahkan Molekul Air Jadi Berbaris Lurus. 

Mengurangi Viskositas / Kekentalan Darah. 

Menangkal Radiasi / Anti Radiasi.

Mematikan Virus / Bakteri / Kuman. 

ANTIOKSIDAN / Radical Bebas.


APAKAH HEBATNYA AIR TERAHERTZ

Air Terahezt bukan supplement, bukan Ubat ! 

Mengapa Air Terahezt dapat membawa perubahan yang positif kepada kita yang minum setiap hari 3liter -3.5 liter?

Air Terahezt boleh digambarkan sebagai air, air yang luar biasa monekulnya.

{Air (Tulisan Jawi: ุงูŠุฑ; H2O) merupakan sebatian kimia yang berada dalam bentuk cecair pada tekanan biasa dan pada suhu bilik.}


Air Terahezt adalah air yang bersih (H2O), ditambahkan frekuensi terahezt di mana yang dicipta oleh Sainstist dengan mengunakan

Teknology water devices.

Di mana mampu memecahkan monekul air yang besar dan bulat kepada monekul halus dan berbaris, 0.96 Terahezt akan dipancar kan kedalam kombinasi air biasa yang monekul dipecahkan, kombinasi air Terahezt menjadi. Cecair yang bertenaga , berfrekuensi, bergegaran, dapat menem busi seluruh badan kita kerana mudah diserap .

Jadi air sebagai ajen, membawa tenaga Terahtz keseluruhan badan kita.

Air Terahezt dapat mengubah balik (seimbangkan) frekuensi dalam badan yang tidak seimbang kerana gangguan pandulan, alat electronic terutama nya Telefon di cerah- cerah sel sel badan kita. 


Badan yang terjejas berada dalam ketidakseimbangan akan membawa toksid,tersumbat saluran, darah pekat , berlemak, kolestrol tinggi, kandungan gula dalam darah tinggi,darah tinggi sehingga menyebabkan

Kita secara fizikal dan emosi terganggu!


Setelah kita minum air Terahetz, badan kita akan seimbang, sihat, sel badan diaktifkan semula, organ berfungsi baik,sistem baik,air Terahezt mencukupi meningkatkan metabolism badan, memberikan sistem badan berjalan dengan lancar sehingga meningkatkan sistem imusasi badan secara keseluruhan nya. 


Pendek kata, sistem badan lancar toksik,sumbat,lemak, kolestrol gula yang berlebihan akan dibawa keluar menerusi sistem berkumuhan , berperluh,buang air kecil dan air besar.


Dengan penjelasan ringkas ini dapat memaparkan Air Terahezt yang ajaib ,bukan supplement, bukan Ubat dapat mengubah badan manusia dengan mengukuhkan sistem kita.

Penjemahan dari kenyata, Pengasas Rej, Dari Shenzhen,China.


BAGAIMANA AIR TERAHERTZ TERJADI?

Seperti yang dikatakan tadi air penapisan berbentuk molekul yang berkumpulan menggunakan berbagai penapis di dalam proses nya. Tetapi Air Terahertz menggunakan teknologi Molecular Resonance Effect Technology (MRET) untuk memancarkan gelombang berfrekuensi rendah yang akan membuat molekul air teratur dalam satu garisan lurus.(Single File Alignment)

# Sudah tentu TeraHertz membantu membina dan memperkuatkan sistem imunisasi badan anda secara semulajadi dan tiada tempat untuk kuman, bakteria, fungus dan virus !!!


TeraHertz bukanlah isu kesihatan sahaja tetapi  ekonomi anda juga..

KENAPA PERLU SERTAI DENGAN KAMI???


Bersambung....



Banyak lagi ..


Friday, January 14, 2022

TESTIMONI

 

IMPROVEMENT ON HYPERTENSIVE CONDITION

I have been hypertensive for many years. In May 2009, my GP referred me to Nephrology Clinic, Hospital Kuala Lumpur because of my failing kidneys. My creatinine had climbed up to 145 (normal up to 115). My blood pressure also went up to 170/95.

In May 2011, my daughter bought a device-and I started to drink this water every day.

On 25/06/11, after a month of drinking this water, I went to the hospital for my checkup. The doctor was surprised to find that my creatinine had dropped to 126. My blood pressure also dropped to 130/80.

My husband, who is both diabetic & hypertensive has also benefited drinking water.

LAU YONG MENG
AGE 72
KUALA LUMPUR



IMPROVEMENT OF GENERAL HEALTH

3 months after drinking  water, I was watching TV one night when my 6 years old daughter patted my bald head and told me that I had more hair. I have been bald for many years and I thought this was genetic and there was no cure. But since drinking this water, I had noticed less hair drop every morning and my friends and even my regular barber noticed the thickness of my hair.


My joints ache less and make less cracking sounds in the morning and I feel more energetic than before. Friends who regularly play badminton and golf with me will testify to this.

K. DANARAJ
AGE 41
PORT DICKSON


RELIEF FROM PSORIASIS

After drinking  water for one week, to my amazement the psoriasis scales fell off my body, face and scalp on to my bed and all over the floor. After the second week, all the rashes cleared up. Friends and customers couldn’t believe how water had transformed my appearance. I actually started to look ‘handsome’ again.

HAMDAN HUSIN
AGE 51




glass

QUENCH YOUR THIRST

cup

BREW MORE AROMATIC
TEA AND COFFEE

leafico

GROW HEALTHIER
PLANTS

fastfood

APPETISING
FRIED FOOD

firstaid

CLEANSE WOUNDS

washhand

STERILISE
INFECTED SKIN

flower

GROW FRESHER AND
LONGER-LASTING
FLOWERS

soup

MAKE HEALTHIER
AND TASTIER SOUP

juice

ELIMINATE UNPLEASANT
CRITIC FLAVOURS
IN JUICES

diper

RELIEVE
NAPPY RASH





RAFIZI KOTA JANJI: NAJIB TAK LENA TIDO

https://vt.tiktok.com/ZSRreDuQM/?k=1   Rafizi sebagai orang muda, sedang bersemangat membetulkan politik negara sangat tercabar dengan semba...