Saturday, March 31, 2018

NIK ABDUH MEMANG DAH HILANG SERI, HILANG SINAR DAN TIADA HARAPAN..



Kita pun tidak pasti samada ada atau tidak media politik setan online dan talibarut online di Malaysia. 

Oh ye,  nak tanya juga dah saman Husae ke belum,  rakaman audio anta dapat dedak lah.. !!
Jangan lupa lah! 

Pernah mendapat gelaran anak derhaka dari nik aziz (sendiri pun dah ngaku,  husae pun boleh sahkan)  adalah satu tragedi,  dan mungkin inilah penyebabnya kesesatan dalam perjuangan dan  gelap mata.
Bagaimana agaknya untuk bertanding di pru berdepan dengan akar umbi atas dakwaan terima duit yang belum dinafikan secara sah dan ada integriti.  Rakaman audionya kini di makmal antarabangsa dan jika tulin akan digunakan sebagai sebahagian bukti kes mahkamah london Hadi vs SR. 
Bila tu?  - masa Malaysia sedang berkempen pru le kot.. 



184 comments:

  1. ASAL PAS AJER MOLA MEROYAN ROYAN
    TERKINJA KINJA NAK KUTUK DAN MAKI
    PARTI CAP MUNGE TU REPAIR LA SETANN..!
    PRU DAH DEKAT BN SAPU 2/3 MAJORITY

    KIKIKIKIKI.... MUSUH KITA SINGAPORK PENSABOTAJ NEGARA.... 2/3 MAJOROTY KALUUU... JOM SABOTAJ DAN HASUT PULA KAUM MELAYU CINA INDIA DI SINGAPORK PULA....


    INI KALI..... BERAMBOSSSS LEE KWAN YEW CELAKA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAS yg dulu bukanlah yg sekarang. Dulu PAS UMNO tendang, sekarang sudah disayang.... Okay sila nyanyi mcm Tegar.

      Delete
    2. ASAL PH AJER MOLA MEROYAN ROYAN
      TERKINJA KINJA NAK KUTUK DAN MAKI
      PARTI CAP DACING SENGET KERIS KARAT DAN BULAN TU REPAIR LA SETANN..!
      PRU DAH DEKAT TSUNAMI MELAYO PH SAPU 2/3 MAJORITY

      KIKIKIKIKIKIKIKIK

      Delete
    3. Blog ni udah tak de isu dah... PH nak menang? Mimpi kot!

      Delete
    4. Mimpi xmimpi la smp najis kecut kene buat undang2 berita palsu yg kelam kabut dan persempadana semula yg xboleh disebarkan kpd umum..

      Maklumlah cai najis mmg terdiri dari mereka yg miskin harta dan harga diri

      Delete
  2. Ambo anok derhaka...kata nik abudoo...cian ko

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Pok Nik dulupun bukanlah selalu betul.... banyak gak silapnya.... penyokong PAS terus sokong sebab banyak jasa arwah dari segi ilmu keagamaan.... kenalah terima tak semua orang bijak dalam politik... kadang2 emosi gak yg jadi hamparannya.
      Satu lagi... kalau Tun yang pakatan jirus hari2 dengan makian dan penghinaan boleh dijilat licin bersih suci sekarang ni macam tak ada dosa... apa salahnya untuk PAS dan UMNO berbaik dan bersangka baik?.... apa masalah korang?.... sekurang2nya termakbul juga doa rakyat malaysia agar pas sedar akan kebejatan DAP serta pakatan.... daripada korang yang dulu kata Tun tu taik... sekarang dah jadi harum macam pancake plak.... Sedar tak korang... asal taik atau bangkai yang UMNO buang... yang itulah yang korang lumurkan satu badan... berebut2.

      Delete
  3. Bukan umno saje tak suka sinar harian...pas dan umno seiya dan sekata....satu pakai songkok tinggi nak sorok duit rompakan....satu lagi lilit serban besar bakul nak sorok wang sedekah dari rompakan...

    ReplyDelete
  4. Spt kata kd munafik sblm.ni.. ASAL NAK KALAH JE..MAKI..
    aku xdgr lngsung Najib maki org.. tp madeyy laknatullah maki najib setiap minit.

    Ingt ke tua renta taksedar diri tu je kaki maki, blog kd pondan tua setiap entry maki.. tahu nak kalah kan??

    Dia buat statement dia ludah. Kelepok jatuh ke muka die..itulah ph skg.. dh xde kekuatan lg. Propa palsu je lbh.

    Ala jimin jamban..kutuk2 pen ats peta dongeng.. org tanye xbrani jwb. Bukan suruh saman..suruh jwb je melommpat mrh semacam..mesti ade udang sblik batu! Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azmin gentle suruh SPRM siasat, catit apa dia ckp. Najib berani ke? Sebutir haram pun aku tak dengar dia mintak sprm siasat. Itu baru boleh dikatakan seperti ada udang di sebalik batu. Atau peribahasa barunya ada macai di sebalik kandang babi Jho Low.
      Kahkahkah

      Delete
    2. Najib taknpernah maki kan?...
      Jadinya , Haram jadah, Kepala bapak tu khas utk 635 sj.
      Kesian awak, mmg haram jadah,
      * Najib maki ko sorang

      Delete
  5. Bapok Tua Sewel masukkk dahh.
    Hbis le blog ni xckup tanah die maki dan spin bohong nanti.

    Bapok Tua Gila, agaknye cmne la kehidupan ko di luar, tringin jg aku nk tgk rupa org taksub dan mental disorder mcm ko.

    ReplyDelete
  6. Nik abudoo kata nak saman huse...nik amar nak saman huse...tuan ibrahim dan takiyudin pon nak saman...ade 5 saman pas yg ditunggu oleh huse muso...

    Pas dulu bawah arwah nik aziz lain...pas sekarang bawah hadi wang dah pantai putarbelit dan hilangkan balak...

    Dulu pas boleh kawan dgn dap...sekarang tak boleh lagi kerana dap menentang olamak islam serban besar yg makan sedekah haram...subahat melindongi
    Kemungkaran...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerana DAP menentang olamak PAS yg subahat DAP dituduh anti islam...saper2 yg menentang olamak Pas dituduh anti islam...islam perintah jauhi dan tentang kemungkaran tapi olamak pas plak yg derhaka kpd islam...

      Delete
    2. Tgk gaye ko maki tu tanda jelas ketakutan dan tahu dh nk kalah teruk. Ko sahkan kd bapok punye statement..puak ph akn kalah teruk. Di penang ds Ka Siong berjaya ubh pemikiran cina totok penang dr dap kpd bn. Mna cina prnh berduyun dtg dgn tertib penuh perhatian mndengar. Gelombang kejatuhan ph smkn kuat, mgkn itu rasanya madeeyy hnya guna maki hamun je dlm ceramah. Xde lgsg sesi menjelaskan bgaiman ph nk hapus gst dn gnti hasil lain tnpa tipu dan rompak kocek rakyat mcm madeyy buat dlu.

      Delete
    3. Definasi budak ...mana satu perkataan maki?...

      Delete
    4. Tak perlu takut kpd pas yg dah berpecah belah...hihihi..wee ja siong takut desak liow burung tiong sahut cabaran debat lge...

      Ko tudo lame sangat tak dengar oenjelasan tun madey pasal gst..

      Delete
    5. Kah kah kah ko gelabah berok pd pas ko malu2 plak nk mngaku ye Bapok Tua Sewel.. kalo xx takut knpe kuar tajuk pas? Apesal maki berjabu?

      Kahh kahh kahhh.. lutut dh goyanggg... tua renta syok sendri..

      Delete
  7. Madeyy mmg takut sgt dgn bygn PAS, sbb tu tk tentu pasal arahkan polis tembak mati org kg yg tgh mengaji kitab lepas subuh. Xde satu fatwa dr majlis fatwa mana2 negeripun mengatakan Ust Ibrahim tu sesat atau salah. Tkde mana3 mahkamah pun yg kluarkan arahan tembak bunuh mereka, mcm mna nk jwb dpn Allah nnt..wahai mahadey laknatullah...umo ko tepi liang lahad pn ko msh jht.. Allahu Akbar!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kali tun nadey takut pas tun madey dah nelutut kpd pas...

      Ape bukti tun madey perintah polus tembak orang memali?...buat fitnah plak...

      Delete
    2. Tun nadey dan DAP sonlap wang tabong memali..butiran akaun pon hilang..

      Delete
    3. Ostaz ibrahim memang tak sesat...tapi terpengaruh dgn ajaran ama at hadi...hadi sendiri tak beriya2 sangat pon nak tubuh kerajaan islam...

      Delete
    4. So kalo xsesat maka sohehlah dia mati dbunuh kejam rejim mahafiraun dgn terainaya dan benarlah diyakini ulama dia Syahid.

      Satu lg bukti ko mengesahkan madey mmg jahat kn!?

      Delete
    5. Irang memali dulu serang polis....kalo ostaz serah diri tak de lah yg mati...

      Tak usah temberang lah... Suruh najib tubuh RCI memali cepat....tv 3 dah beberapa kali siarkan desakan ahli pas supaya najib tubuh segera RCI memali...nampaknye najib yg takuut..

      Delete
    6. Kepala bapak ko sape ajar skrip bodoh fitnah tu? Matdet kmbing hitamkan tun Musa, hntar keta perisai dr awal lg mcm dh plan utk bunuh, bkn utk tngkap atau berunding, dn apa salah mereka? Mana waran tangkap ats jenayah akta mana mahkamah kluarkan?? AGP Baling dh bg amaran dia xizinkan kaedah tu dn dia dh beritahu pd pihak atasan Ust Ibrahim hanyalah ust pondok dn org kg syg dia hormat dia.

      Madey pengecut. Sembunyi kt kl tipu ckp gi china, pstu sembunyi tgn lps baling batu. Org kg lawan dgn apa yg ko pegi provokasi dgn keta kebal dn tembakan tu??

      Mampos le madett rci memalim rci forex mmg sah jenayah wujud, tggu lps pru je nk tngkap madett.

      Delete
    7. Kalo tun ade di kl tak mesti ton yg arahkan ooerasi...musa hitam tak pernah sebut oon yg arahkan operasi memali...polis pon tak oernah kata oprasi diketuai oleh tun...jangan nak temberang...RCI dulu...

      Delete
  8. Amanat hadi sangat bahaya...umno masih kapir kerana hadi blm batalkan amanat sesat...cai2 pon kapir dimata pas...tak betol kamu semua kapir ikut isi kandongan amanat sesat hadi?...

    ReplyDelete
  9. Kejora Bapok Sewel jgn stop maki..come on..yeahhhh.. madeykutyy dah jnjikn hbuan dedak bg pengikutnya.. ph akn tumbng teruk dia xsadar ke.. rakyat selangok pengundi muda takkan sokong ph cina penang yg bwh umur 50 jg tak sokong gone end.
    Di kedah, kekuatan undi pmmbgkn adalah dlm PAS, PAS dh jnji akn pecahkan undi ph..ko tgk le nnt betapa kalutnye ph tergoleh satu pesatu di setiap PDM 3 penjuru. Inshaa Allah kita doa. Smga Allah tunjukkn kbnran kpd puak ph kufur takkabur ni.. mreka tahap nk cabar Tuhan mreka pasti musnah

    So maki lah lg byk ye..bapok2 sekalian. Org tua2 kalo maki mng 'sedap' bunyi. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Otak terencat..mana perkataan makinye...hihihi...

      Delete
    2. Umno memang kuat...kuat klentong..tsunami melayu buat najib tak cukup tido...tun relax jee...pas pon gelabah....gebang jer lebih nak saman...tali samannye entah dimana...hihihi...

      Delete
    3. Bapok Tua Sewel..ko dh kantoi teruk. Masuk2 je mcm org gile tkthn tgk komen, maki je berderet.

      Tanda kekalahan teruk akn tiba pd phm Inshaaa Allah, ameen.

      Ble tgk nipah keling gelabah dn hina Tuhan tu tanda jelas nk tersungkur. Klo menang jg xkn aman negara, org mcm tu yg patut ditembak mati bkn Ust Ibrahim.

      Delete
    4. Tsunami melayoo kah..kah..kah silent killer voters akan ajar ko madettt.

      Ko tk tahu strategi org pas.. belah utara kekuatan undi ph melayu trletak pd pas. Ahli pas tkbrgnjak lngsung utk jd bodoh mcm mat sabon atau mahposs bean..

      Pegi ceramah kwsn pas pstu ko ckp tsunami melayoi?? Kah kah kahh sian gler kt ko chaii..trtipu dgn propa geng oren

      Delete
    5. Ko ni merapoo...fitnah maki laa...silent voter laa...

      Delete
    6. Ko takut sbnrnya kn..kan. Ahli Pas adalah salah satu silent killer pd ph.. silent voters ialah mreka2 yg miskin susah tp mreka dibntu Najib dgn BR1M yg dihina sbg dedak oleh madeet dan boboi laknatullah. Mnghina sumbgn pd org susah tp si bedebah keparat perompak kaya raya mcm mokhzani mirzan di bngga2 kn matdett.

      Delete
    7. Strategi pas putarbelit....ruu pas dah lintanhg pukang kena kincin dgn umno...ko pon kuat kincin

      Delete
    8. Berapedah yg miskin jadi senang dengan brim?....kena bayar gst dan barang mahal merana yg miskin

      Delete
    9. Alhamdulillah berjuta yg trima manfaat, hasrat brim bukan utk kasi jd kaya...tp nk ringankan kesusahan, bahlol oiii! Dan subsidi dirompak org kaya di zmn maaahdett kini dialihkan pd org yg berhak dpt. Nk jd kaya ada program lain najib sediakan..ko type je kt google skim2 bntuan perniagaan tekun, kvet semua tu..bhlol oi.. Kaya mcm mirzan mokhzani dan boboi savvanahCat xguna sbb sumber haram. Dh rompak duit rkyt, bisnes pulak kaitan kilangvl arak. Mmpos nt jwbler.

      Delete
    10. Umno takut Jho Low.
      Pas sokong mungkar.
      733 ni level totok.
      Masalahnya dia ingat semua org level kangkong ijo perisa gegat.
      Bab bangsa umno momokkan.
      Bab agama pas totokkan.
      Zaman tok kaduk bawah tempurong ala sarip dol sudahpun berlalu.
      Grow up, and smell the kopi, balut daun sbtg...
      tv3 pun dah jadi program jenaka harian.
      Dewan dah jadi speaker.
      Akta dh jadi auta.
      Menteri dah jadi kayu.
      Tekan,teran lagi mau, Taek Low ijo akan keluar juga akhirnya.

      Delete
  10. Plg xpercaya bile kuar entry oleh kd bapok tua mengangkat si kafir zalim lim kit sial laknatullah sbg wira??

    Tanda dh hbis sgt modal, tahap tu skali blh langgar prinsip prjuanngan

    Memgucap panjang aku..apa ni jd dgn puak tua renta ni.m asal teruk sgt jilat madett smpai buta hati buta iman buta sejarah. Benci pd najib trlampau2 ikut bisikan syaitan selangkah demi selangkah akhirnya kamu musnah kd ngok.

    Aku ckpnl ikhlas, melayu dlm ph sgt kronik. Diambng kejatuhan besar. Jgn mengamuk salahkan itu ini sudah ble kalah nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko bela prompak cina jho lo ko tak menhucap panjang panjang keer...hihihi...bodooh...

      Delete
    2. Ko bela sembah jilat kaki perompak raja penyangak mahdett anak beranak ko tk bertaubat. Skg sokong org hina Tuhan pulak, ko tk takot mmpos ke macai??

      Sadar la diri ko tu.. jahil + jahat

      Delete
  11. Bg mahdettt sape x sokong dia/ ph maka org tu musuh ketatnya. Bkn sbb org tu serang baru jd musuh, tk sokong je automatik jd musuh. Di maki serang hbis2an. So nik abdul slh seorg jd mngsa.

    Parti umno xprnh jd parti milik individu mlainkm zmn madeey jd presiden. Hbis lingkup umno jd parti mahadey.. diangkutnya kroni, kontrektor2 pelahap jd ketua2 bhgis, ditabur rasuah wang utk jg cawangan, lps tu pura2 teriak jgn rasuah.. nek pidah pon berlakon mcm tamil pujuk si munafik kutty tu.

    Siapa lwn siap lh.. ko kena hbuan mcm musa hitam, ghafar baba, nuor.. najib dia cerdik dn sabar.. akhirnya madeeey xsngka dia yg termuntah kluar dr umno..bkn najib yg tumbng tp dia yg lari mencicit takut pd najib. Mula lh maki najib siang pd ptg dn mlm.
    Mgkin msa tdo jgk matdeerr trbawa2 meracau maki najib.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu najis punya ketakutan cai.
      Kalau tak takot masakan muhyidin, shafie dan mukhriz kena pecat semata2 kritik pasal 1mdb.

      Rahman dahlan, salleh keruak, azalina osman ni sapa selain membodek najis 24*7*365?

      Klu united monkey najis organization bkn parti individu, bila pulak najis menang undian jadi presiden?

      Klu bkn parti individu, awat umno dikorbankan semata2 nk mempertahankan pemimpin kleptokrat si najis lahanat

      Delete
  12. Ko pon dah kena habuan dgn tun madey?....pak lah lawan pak lah jadi pm...temberang bodoos lah ko ni..

    ReplyDelete
  13. Ketupat Pulut Diatas Peti;
    Enak Direbus Diwaktu Pagi;
    SMS Di hantar Penganti Diri;
    Tanda Ji Es Ti Tak Luput Dihati.

    Selamat Menyambut Ulang Tahun Hari GST.

    ReplyDelete
  14. Ape yg pas buat untuk membela nasib penyokong2 pas yg ramai miskin terutamanye di pantai tomor dan kedah?.....pemimpin pas dah jadi jutawan...boleh pakai kereta mewah...

    ReplyDelete
  15. Ape pas buat untuk menangkap jumaah prompak 1 mdb?...apekah pas turut rela wang 1 mdb di rompak dan cina jho lo hidup mewah dapat kayer free?...

    ReplyDelete
  16. http://pages.malaysiakini.com/1mdb/en/

    Multibillion dollar 1MDB heist:
    THE DOJ LAWSUIT REVISITED

    by Lee Long Hui | 31 March 2018


    Malaysiakini 1MDB Sections
    The seizure of The Equanimity luxury yacht in Bali, Indonesia, in late February this year, has once again brought the civil forfeiture suits by the US Department of Justice (DOJ) into the spotlight.

    The DOJ had filed a series of the forfeiture suits in 2016 and 2017, seeking to seize assets worth nearly US$1.7 billion allegedly acquired using money siphoned off from the Malaysian fund 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

    According to the DOJ, 1MDB officials and their associates had embezzled US$4.5 billion between 2009 and 2014, which was allegedly laundered through the global financial systems including the US. It is the most extensive action brought under its Kleptocracy Asset Recovery Initiative. The department said that the money was used for personal gain.

    They include purchasing luxury properties, artworks, a private jet, jewellery, funding movie production company which produced movies like "The Wolf of Wall Street". The Equanimity, which is said to belong to Malaysian businessperson Jho Low, was one of the assets on the list.

    Jho Low, whose full name is Low Taek Jho, was portrayed as the mastermind of the money laundering scheme in the DOJ lawsuit. Several other persons were named in the lawsuits, including Jho Low’s friend Riza Aziz, who is also the stepson of Malaysian Prime Minister Najib Abdul Razak, several 1MDB officers, and an unnamed "Malaysian Official 1", who was said to be Najib himself.

    Several celebrities, including Hollywood actor Leonardo Dicaprio and model Miranda Kerr were dragged into the matter.

    The lawsuits had categorised the money-laundering processes over the five-year period into four phases, namely the "Good Star phase", "Aabar BVI phase", "Tanore phase" and "Options Buyback phase".

    The lawsuits consist several hundred pages long and provide a blow-by-blow account of the complex series of transaction. This article will break down the complexities of the suits and walk readers through the money trail.

    Good Star Phase
    According to the DOJ, more than US$1 billion was fraudulently diverted from 1MDB in September 2009, soon after its creation.

    Between 2009 and 2011, 1MDB had entered a joint-venture agreement with PetroSaudi International (PSI), a private Saudi oil extraction company.

    The joint venture (1MDB-PSI) aimed to exploit energy concessions PSI purportedly owned in Turkmenistan and Argentina.

    Under the agreement, 1MDB had invested US$1 billion cash in the joint venture in exchange for a 40 percent equity interest. However, only US$300 million went into the joint venture’s account while the remaining US$700 million went to Good Star Limited, a company belonging to Jho Low.

    ReplyDelete
  17. Ko bela sembah jilat kaki perompak raja penyangak mahdett anak beranak ko tk bertaubat. Skg sokong org hina Tuhan pulak, ko tk takot mmpos ke macai??

    Sadar la diri ko tu.. jahil + jahat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jenape polis tak tangkap tun raje penyangak?...polis takut tun?...najib memang takut tun...

      Temberang bodoos ko ni buat fitnah kpd tun..

      Delete
  18. Saper yg berani cabar siasatan FBI?...kenape najib takut nak cabar DOJ supaya bersihkan dirinye dari dikaitkan dgn rompakan...1mdb..sedangkan najib ade bukti derma arab yg bukan dariarab mata sepet...

    ReplyDelete
  19. Hadi yg rapat dgn najib dan bela najib takut desak najib cabar DOJ...hadi wang hanye belit najib blm didapati bersalah oleh mahkamah...tak di bawak ke mahkamah mcm mana hakim nak putuskan bersalah ato tidak...

    Tun madey yg akan bawak najib ke mahkamah bila umno tumbang...

    ReplyDelete
  20. Mahkamah mana hukumkn najib merompak? Jho low tu kes apa,? Lawvsuit tu criminal prosecution kah bahlol oii? Apa kaitan dgn malaysia? Imdb ckp duit dia tkhilang, knpa berok matderrr trkinja2 nk suh imdb mngkui hilang. Gile ke pe atok sekor tu??

    Doj xprnh contact imdb pn utk kes tu, pelik sgguh org yg dikatakan hilang duit, ko x jumpe dia dulu utk sahkan. So nmpk cacat dn menipu. Mo1 tu sape? Xde tulis kt mna2 dokumen nma mo1. Apesal pengecut sgt. Ltk la nama kita tgk apa nk jd!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenaoe tak didakwa OKt najib?...kenape nak bela okt merompak..

      Delete
    2. Ko xblh jwb dh bapok sewel. Last ko loyar buruk.

      Mmg sah lah tuduhan palsu doj dr pelobi mahdett laknatullah just nk wujudkan fitnah sementara bg jatuhkan najin.

      Aku.mesti undi bn utk kekalkan najib. Spy mahafiraun dpt ditngkap! Ameeen x3!

      Delete
    3. Kalo tuduhan palsu kenape najib takut cabar doj?...kuat temberang lah ko ni..

      Delete
  21. satu saja mau tanya GOYANG KA SAMA PAS.... kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...hadi yg muka berserabut...bimbang kelantan akan terbang...hihihi..pas dah berpecah belah...

      Delete
    2. Ko xblh jwb dh bapok sewel. Last ko loyar buruk.
      Hehehe sudah goyang terokk laaa

      Inshaa Allah klu terbang kepd bn umno. Pan kuali masak babie ph jgn hrplah boleh menang. Hntr huse mose kmbing tu punoh abih klate..

      Delete
    3. Ape nak gotang dengan pas parti yg tak de sokongan semua kaum...hihihi..pas pon dah berpecah...orang bodoo jee percaya pas kuat...kelantan pon pas akan kalah...

      Delete
  22. Ko ingat semua org dlm selangok tu bodoh ke..?? Sbb tu pengundi muda akannl humban mahhdeeyy kdlm penjara lps Najib angkat sumpah krjn BN ditbuh pru14 nnt!

    Equanimity owner to challenge lawfulness of luxury yacht seizure

    MARCH 30, 2018 @ 11:41AM
    BY NST
    KUALA LUMPUR: The lawfulness of the United States’ Department of Justice’s (DOJ) seizure of The Equanimity luxury yacht is being challenged in Indonesian and US courts under both countries' laws.

    Equanimity (Cayman) Limited, which is the legal owner of the vessel and also claimant in the DOJ forfeiture actions, said the DOJ and also Indonesian authorities had acted outside the bounds of legal rules by seizing the yacht.

    “We have filed documents in the courts of both countries to demonstrate this,” the company said in a statement released in London.

    It said while the company was ever willing to sell the yacht while the case was still pending, the DOJ seizure would only lead to the value of the yacht to be drastically affected.

    The company said the DOJ had put its own case regarding the vessel on hold last year, and since that time had taken no steps to move the case forward or to prove that any impropriety had occurred.

    However, it said that while the court-ordered stay was in effect, the DOJ still attempted to seize the vessel in Indonesia.

    “The DOJ's recent filing in California is an attempt to use disputed allegations of historic conduct to paper over its own unlawful conduct in Indonesia.

    “As shown in claimants' court filings, the DOJ's proposed course of action will drastically reduce the vessel's value and expose the vessel and its crew to dangers at sea.

    “This is completely unnecessary, because the claimants have always been, and remain, ready and willing to have the vessel sold while the DOJ's case is pending, provided that the sale is conducted under readily-achievable market conditions that will reflect the vessel's true market value and generate a fair price.”

    Equanimity said the approach taken by the DOJ would only damage the value of a vessel that it had yet to demonstrate any legal right to claim.

    It said the DOJ had not sought possession of the vessel by approaching the company, which has all this while given undertakings to co-operate with the DOJ and the US Court, the yacht management company responsible for the vessel and also the flag state of the yacht.

    Although it could have taken any of these courses of action at any time, the DOJ instead opted for a needlessly costly and ill-conceived seizure in Indonesian waters that jeopardises the value of the vessel,” the statement read.

    The company said it had filed a reply to correct factual misstatements and mischaracterisations in the government's latest filing.

    “Contrary to the assertions made in the government's filing, the location of the vessel has never been a secret nor have the claimants taken steps to jeopardise the vessel's value.

    “The government has not taken any steps to prove its case or entitlement to the vessel, and there have been no findings that any wrongdoing occurred.

    “The claimants, as owners of the vessel, intend to continue to protect their rights and their property,” it said.

    It was reported that Indonesian authorities seized the Equanimity on Feb 28 near Bali and discussions were ongoing with the US authorities on the handing over of the yacht.

    ReplyDelete
  23. "Equanimity (Cayman) Limited, which is the legal owner of the vessel and also claimant in the DOJ forfeiture actions, said the DOJ and also Indonesian authorities had acted outside the bounds of legal rules by seizing the yacht"

    Macai bahlol mahdetttt korang sembahlah kuat2 doj tempang tu dr sembah Allah .. buatlah lg byo fitnah dn mungkar tarat global. Aku nk tgl jee ape pengkhiran drama jht madettt laknatullah. Dia xtkut lgsg dgn tuhan dosa pahala wpn umor dh sgt lnjut.!

    Yy bwh2 ni jahil bebal terkinja2 jd pencacai npenjilat...kbenaran akn muncul jtuhkan mahafiraun buat kali akhir!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko sembah najib dgn jho ko...tak ikut oeri tah Allah jauhi kemungkaran...tak bahase lah ko ni...hihiji..derhaka kod Allah dan rasul...

      Delete
    2. Ko sembah maadeett mahafiraun dan kit sial kapir..lps tu mbgaji kitab doj wsj.. last, jd mcm Nipah keling..hina Tuhan.. astaghhfirullah ape nk jd puak setan ni

      Delete
  24. Buarlah mahkamah buat keputusan...fbi dah siasat detail...kalo kapal bukan milik jho lo jho lo tak oerlu buat ulasan...

    Tapi najib tak dibawa ke mahkamah oleh Apandir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooh jd bapok sewel, selams ni maaadett laknatullah asyik jaja fitnah temberang lah.. mahkamah blum jalan, kes belum dibicara, habus tu kenapa maaadett dn macai buduhh mcm ko dpt hukum org ni perompak??? Nama mo1 pn xbrani letak dlm dokumen..sah lh penipu!!!

      jho.lo tgh tggu bla kes nk.mula dia nk lawan, awt doj slow nk mampos dh dkt 3 tahun? Kats hebat sgt rampas itu ini.xkn xckup bukti lg atau ni undang2 badut israel yahudi??

      Delete
    2. Akan sampai masanya najib akan dibawa kemuka pengadilan bila PH berkuasa nanti! Segala bukti yg disembunyikan, yg diOSAkan akan dikeluarkan dan diadili. Tak perlu takut jika benar, dan tak perlu nak peti kebalkan audit report kalau x bersalah..

      Berani kerana benar, takut kerana salah...bukankah ini peribahasa melayu?....

      Delete
    3. Ko xblh jwb dh bapok sewel. Last ko loyar buruk.
      Hhehehe CIA berani je namakan mahhdeett terlibat skndal BMF.

      awt takut sgt doj dgn mo1???

      Sblm.sempat kenakan najib. Mgkin ada yg lari ke argentina dlu.. tkpun ada yg terbalik.krna tngkap.. propa sakan nk tngkap org yg bersih xde isu. Doj 3 thn cari kes xjumpa kah..kahh..kahh

      Delete
  25. Najib ade kuasa...tak perlu tunggu selepas pru baru nak tangkap tun madey...hihihi..

    Buat RCI forex pon lingkup hingga ko kesedihan merapooo rapoooo.....hahahaaa

    ReplyDelete
  26. Orang muda yg bodooo saje yg sokong najib...tu tak berape kerat...


    Hihihihi..

    ReplyDelete
  27. Org tua nkmampos tp xsadar diri jerr sokong matdettt.semua cerita mcm Babi boleh terbang wooo..

    Kah..kahh..kahh

    Bapok sewel..ko dh xbrani maki dh ke..sbb takut ph kalah terok??

    Kalah mmg Inshaa Allah kalah dh cuma nk tentukan vrapa kerusi terbang. SelanGok dn Penang sudah GOYANGG.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape bukti aku maki?...ko hanye pandai temberang ato ko ni memang jenis bodoo..hahahaaa

      Delete
    2. Cai otak ko skru longgar laa...najib takut cabar doj walopon babi boleh terbang...hihihihuuu..

      Delete
    3. Satu dunia dah tahu najib badut penakut....hshahahaaaa...

      Delete
    4. Ko xblh jwb dh bapok sewel. Last ko loyar buruk.
      Hhehehe CIA berani je namakan mahhdeett terlibat skndal BMF.

      awt takut sgt doj dgn mo1???

      Kah..kahh..kah

      Delete
    5. Aku sanggop cium bontot najib kalo bn boleh rampas selangor dan penang....hihihihi....

      Delete
    6. Banyak negeri goyang skang ni, johor, kedah , perlis, perak, sabah...he2 he2 he2

      Delete
    7. Temberang lagi...kenape najib tak buat RCI bmf...cia pon tahu?...pandai ko mereka reka citer temberang...najib yg takut...

      Delete
    8. Ko xblh jwb dh bapok sewel. Last ko loyar buruk.
      Hhehehe CIA berani je namakan mahhdeett terlibat skndal BMF.

      awt takut sgt doj dgn mo1???

      Btul2 tuu langkawi tolak mahdett.. jerlun goyang.. kubng pasu goyang.. gelang patsh goyang.. woww hebat najib.

      Delete
    9. Kerana dah goyang najib tak cukuo tido...tun .adey relax jee....huhuhuhu...

      Delete
    10. Ko xblh jwb dh bapok sewel. Last ko loyar buruk.
      Hhehehe CIA berani je namakan mahhdeett terlibat skndal BMF.

      awt takut sgt doj dgn mo1???

      Najib steady xde maki sape.. tontaik setiap minit maki najib..goyang banyakk kuatt lorr ini topdogg

      Delete
  28. Suruhlah najib tangkap tun madey...tun madey dah berpuluh kali fitnah najib rompak wang 1 mdb...najib penakut...hihihi...

    Azmin dan lge dah so glpa duit tanah ijok dan teriwong....suruhlah najib tangkap....hihiji..

    Jangan banyak sangat temberang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko xblh jwb dh bapok sewel. Last ko loyar buruk.
      Hhehehe CIA berani je namakan mahhdeett terlibat skndal BMF.

      awt takut sgt doj dgn mo1???

      Jimin JAMBAN lps 6 bulan bru tunjuk telor sikit jwb kes ijok. Tp xbrani jwb knpa dan ape detail nego kt luar dgn penyamum tu smntara kes msh brjln

      Kah..kahh..kah

      Delete
    2. Aoe yg aku tak boleh jawab?...ko temberang jee lebih2... Hihihi..

      Delete
    3. Umno yg kelentong peneroka tanah ijok...aku dah jawab dari entri lepas lagi...ko jeer yg kuat temberang...

      Delete
    4. Azmin dah jawab dlm sidang dun...ko tertingfal vas kerana nak temberang...ko tak tengok klip vedeo azmin dah jawsb?...

      Delete
    5. Ko xblh jwb dh bapok sewel. Last ko loyar buruk.
      Hhehehe CIA berani je namakan mahhdeett terlibat skndal BMF.

      awt takut sgt doj dgn mo1???

      Delete
    6. Detail nego semua dah serah kpd sprm...ko boleh tanye sama sprm...bodoo sangat ko ni...

      Delete
    7. Temberang citer cia plak...tubuh kan lah RCI bmf...berape kali aku kena cakap bodoo ooit..penakut nak bodooh nak tEmbang lagi

      Delete
    8. Ko xblh jwb dh bapok sewel. Last ko loyar buruk.
      Hhehehe CIA berani je namakan mahhdeett terlibat skndal BMF.

      awt takut sgt doj dgn mo1???

      Madeett dgn jiminn jambann takut dgn sprm. Jimin terpekik terlolong dlm dun sebut nama KP SPRM..punye bahlol dn goyang lutut.. KP SPRM bkn ahli dun..buduhhh

      Kikikikiko

      Delete
  29. Ko xblh jwb dh bapok sewel. Last ko loyar buruk.
    Hhehehe CIA berani je namakan mahhdeett terlibat skndal BMF.

    awt takut sgt doj dgn mo1???

    Skandal tanah ijol klo nk kait dgn umno..umno zmn sapeee murid2???

    "ZAMANN MAHAFIRAUNNN CIKGUUUUUUU...'

    Kaaahhhhh....kahhhhhh...kahhhhh macai terus buduhh.. jimin jamban buka pekong jht bosss topdog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko nemang bodoois...pemaju kroni umno...peneroka serah tanah zaman umno ngok..

      Delete
    2. Saper yg takut dgn mo1?.. Mo1 yg tak cukup tido takut kena tangkap kalo umno tumbang...

      Delete
    3. Aoe ounyer temberang sibodoos ni..

      Delete
    4. Kantoii ko nk membelit gagall..

      Kahhh..kahhhhh

      Skandal tanah ijol klo nk kait dgn umno..umno zmn sapeee murid2???

      "ZAMANN MAHAFIRAUNNN CIKGUUUUUUU...'

      Kaaahhhhh....kahhhhhh...kahhhhh macai terus buduhh.. jimin jamban buka pekong jht bosss topdog

      Delete
  30. Hahahaha.. Ape yg aku tak hawab...kenape tak tubuh RCI bmf...ade takut?...kenape tak jawab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skandal tanah ijok klo nk kait dgn umno..umno zmn sapeee murid2???

      "ZAMANN MAHAFIRAUNNN CIKGUUUUUUU...'

      Kaaahhhhh....kahhhhhh...kahhhhh macai terus buduhh.. jimin jamban buka pekong jht bosss topdog

      Delete
  31. Bapokk tua.. ko lemah sbnye. Maki je kuat. Posting smbil minumnteh tarik jee pon.
    Ko gelabah berok..xblh jeb satu pun hujah dgn warass.. asik jho.lo.. skali jo lo tggu nk balun doj.doj yg kecut lariii. 3 thn dh x jln kes. Org tu nk bela diri xblh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko yg kuat merapuu.. Aku tanye kenapa takut tubuh RCI bmf ko tak leh jawab...hihihi..

      Delete
    2. Aku tanye ape bukti aku maki ko pon tak leh jawab...merapuu jeer...temberang jeer...cian ko akal budak..

      Delete
    3. Ko takut jho lo dan najib ditangkap...hihihi..

      Delete
    4. Skandal tanah ijok pon kantoiii.... klo nk kait dgn umno..umno zmn sapeee murid2???

      "ZAMANN MAHAFIRAUNNN CIKGUUUUUUU...'

      Kaaahhhhh....kahhhhhh...kahhhhh macai terus buduhh.. jimin jamban buka pekong jht bosss topdog

      Delete
    5. Tanah ijok serah kod pemaju kroni umno zaman umno ngok ...18 tahun lepas...kalo bodooos tak payah tunjuk pandai..

      Delete
    6. Bapokk tua.. ko lemah sbnrye.
      Maki hamun je kuat. posting smbil minum teh tarik jee pon... Aku xlog in mcm ko..yg cpt blh postinh xde capthaa.. itupun ko TERHEGEH2 LEMBAP.. puihhh..ketok kepala ko 3 x kasi xbengap mcm boboi skey
      Ko gelabah berok..xblh jeb satu pun hujah dgn warass.. asik jho.lo.. skali jo lo tggu nk balun doj.doj yg kecut lariii. 3 thn dh x jln kes. Org tu nk bela diri xblh

      Kahhhh..kahhhh..kahhh

      Delete
    7. Dalam posting yg lepas lepas telah diterangkan kenapa tindakan yg diambil sepertimana keadaannya sekarang dan kenapa tiada tindakan dikenakan keatas pelaku pelakunya berkenaan kes 1mdb!

      Kita kekadang tertanya tanya kenapa kucing bila berak, akan dikambus taiknya...mcm sama jer dgn sorang mamat tu, audit di OSAkan...he2 he2 he2

      Delete
  32. Woii kejora BAPOK TUA RENTA.. belum lg ko berdebat dgn aku pengundi.muda depan2.

    Kt sini pon aku tgk ko dh penat kantoi lembik xblhbjwb...memusing2 mcm org darah tinggi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cara ko berhujjah cara budak...soklan aku ko tak leh jawab...ko kuat temberang...

      Delete
    2. 'Budak2' yee silent killer yg akan ranapkan matdeettt cpt2 ditangkap lps pru14 najib bntuk krjn!

      Kahh..kahh..kahh

      BAPOL TUA..ko DAYUS tau x..ko xbrani jwb..ko pusing smpai terlanggar tiang gol

      Delete
    3. Berape kali aku kena tanye soklan ape yg blm aku jawab..soklan cedik ke soklan bodoo?...

      Delete
  33. Wookt bodooos...jawab lah dulu soklan aku budak terencat akal...

    ReplyDelete

  34. Kenape ko kuat temberang?...tak nak jawab soklan mudah aku...ko budak terencat akal...najib upah budak terencat akal...

    ReplyDelete
  35. Bapokk tua.. ko lemah sbnrye.
    Maki hamun je kuat. posting smbil minum teh tarik jee pon... Aku xlog in mcm ko..yg cpt blh postinh xde capthaa.. itupun ko TERHEGEH2 LEMBAP.. puihhh..ketok kepala ko 3 x..kahh..kahhh tergagap2 sebut mo1.

    Kahh..kahh..kahh BAPOK TUA RENTA.. get out lahh..

    Belom.lg ajk berdebat live..aku cabar ko BAPOK TUA pengecut...mcm matdettt

    Kahh..kahhjh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wookt bodooos...jawab lah dulu soklan aku budak terencat akal..

      Delete
    2. Nak ajak debat?..soklan aku tak terjawab...takut cina jho lo...hihihim...kski tembErang puak umno...

      Delete
    3. Tsunami bapok2 tua atau tsunami cina di penang untuk humban lim gone end??

      Ahli PAS silent killers ph. Jgn bongkak sgt ye macaii

      Delete
  36. Semua mahu tgk kebebaran.Rakyat tuntut kebebaran. ALLAH pun perintah kebenaran.
    Tapi kebenaran sedang dilanyak.
    Dakwaan dipejamkan,kaberap diutamakan dlm byk kes,termasuk lah penjaga kunci kebenaran pun bok lari bini org dipendam. Byk tak perlu ulang. Goyang jawapan pun dah jadi amalan sekejap tak masok akaun,sekejap lagi arab bagi.Ishh, mcm2 la, tak terkambus dek media pondana.
    Mcm mana nak buat?

    SENANG sangat sangat !!!

    UMNOBNPAS tegas sehingga main api agama bangsa matlamat nak menang.Tanpa ada apa2 commitment utk korek kebenaran.

    PH sanggup hadapi mcm2 halangan utk kerjasama dan commit 100 hari saja , demi utk korek kebenaran.

    Tak nampak lagi kah berapa
    SENANG SANGAT2.
    Jadi
    Kerja tutup kebenaran adalah kerja mungkar.
    siapa yg nak kan kebenaran?
    Siapa yg terus mengamal mungkar?
    Siapa yg screw melayu?

    SENANG SANGAGT SANGAT SANGAT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BAPOK TUA menyerah kalah?? Merayu2 untuk jd bodoh mcm dia?

      Kahh kahh kahhhhh

      Woii bapok2 tua jagoan kampong kd berok.. ko merayu lh dlu pd kitab doj fbi suh tangkap mo1 cpt2 sblm rci forex tngkap matdett..

      Aku xsbr nk tgk mahhdett laknatullah naik black maria pakai baju lokap ssmbil lambai3 mcm Nuor dlu

      Lps tu mata mattdettt lebam dua belahm.bkn sbb ditumbuk..tp sbb menangis teriakk takottt tak tahann dlm jail..

      Semoga blasan Allah CASH ktvdunia lg pd Mahdettt..smoga dia panjang umur untuk DIHUKUM diduniaa lg!! amiinn

      Semoga talibarut2 nya juga akan tumbang tumpas dan ditangkap sekor2 mcm anak ayam.. trmasuk admin blog kd bapok tua!!

      Delete
    2. 843,
      Ko mmg tak nampak beeapa senang sangat. Sebab ko tu yg tak senang tido...hehe.
      Akai budak tak cukup akai langgar blog ph,nak alih meja..haha, takpa mb jamin.

      Delete
  37. Hoooi budak bodooos terencat akal...cina jho lo cedik melayu geng2 ko bodooh..

    Cina jho lo kayer free hidup mewah...ko melayu bodooh terencat akal tak mau desak najib siasat tangkap dan bicarakan cina prompak jho lo...kenape ko bodooh sangat?....kerana budok terencat akal?....hihihihi...mali plak nak ngaku...pandai temberang jeer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woiiii TUA RENTA.. naik angin nampak?? Kah..kahh..kahh org tua ingt kot cool..rupanye bebal terok..

      Woii TUA RENTA.. ko tu cerdik mana?? Aku tanye mudah je satu pon ko xblh jwb..

      Ko kaki temberang... Mo1 knpa tk brani letak nama siapa dlm kertas pertuduhan??

      Bmf skndal nama matdeeeer jelas terpampang!!!

      Delete
    2. Budak melayu tu bukan tak tahu, dia sengaja nak screw melayu lagi, spt dizaman gemilang tok kadok bawah tempurong. Lagak srip dol, kena terjah soalan bertukarlah dia jadi kangkong ijo telan gegat.
      Kalau Tahap kangkong ijo tu pun sudah kira tinggi doctorate bg melayu kuno. Maka senanglah ukur level mana budak2 jahat bodoh umno dan pas semua tu...
      Dia tahu , tapi dia lebih suka melayu terus bengap senyap, senang dia nak pelahap.
      Jho Low jgn sebut tuan, nnt kucil geng tu.

      Delete
    3. Ini semua geng kucil kankong ijooo...berani melalak kat belakang...

      Delete
    4. Kalo nama jelas terpampang tangkap.lah tun ato buat lah RCI buktikan tun salah...kenape takut buat RCI bmfm...dari tadi aku tanye masih takut nak jawab....aku tanye ape soklan ko aku tak jawab...ko takut jugak nak jawab...ko temberang sana ko temberang sini...tu jee kepandaian budak terencat akal?..

      Delete
    5. Bapokk tua.. ko lemah sbnrye.
      Maki hamun je kuat. posting smbil minum teh tarik jee pon... Aku xlog in mcm ko..yg cpt blh postinh xde capthaa.. itupun ko TERHEGEH2 LEMBAP.. puihhh..ketok kepala ko 3 x..kahh..kahhh tergagap2 sebut mo1.

      Kahh..kahh..kahh BAPOK TUA RENTA.. get out lahh..

      Belom.lg ajk berdebat live..aku cabar ko BAPOK TUA pengecut...mcm matdettt

      Kahh..kahhhh..kahhh..skrip bodoh yg samaa..

      Delete
  38. Bapokk tua.. ko lemah sbnrye.
    Maki hamun je kuat. posting smbil minum teh tarik jee pon... Aku xlog in mcm ko..yg cpt blh postinh xde capthaa.. itupun ko TERHEGEH2 LEMBAP.. puihhh..ketok kepala ko 3 x..kahh..kahhh tergagap2 sebut mo1.

    Kahh..kahh..kahh BAPOK TUA RENTA.. get out lahh..

    Belom.lg ajk berdebat live..aku cabar ko BAPOK TUA SEWEL pengecut...mcm matdettt

    Kahh..kahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wookt bodooos...jawab lah dulu soklan aku budak terencat akal..hihihihi

      Delete
    2. Madey pengecut tapi 2 kali cabar najib debat ...najib bisu...hahahaha...

      Delete
    3. Madeerr bkn berani debat dgn najib..die plan nk kenakan najib dgn dh letak macai2 tukang lempar kerusi siap2

      Kahhh..kahhhh..kahhhh

      Delete
    4. Kena ape?..kalo najib tak buat salah...najib boleh kenakan tun...temberang si penakut...

      Delete
    5. Klo matdett berani knpa tk saman je tuduh die perompak judi forex. Die pengecut. Nk malukan najib dgn loyarbburuk bodoh

      Delete
    6. Ko buta undang2.. Bila najib fitnah tun madey?...yg kena fitnah jer boleh saman...tun madey fitnah najib pencuri...kenape najib takut saman?...bodooo betul budok ni ...

      Delete
  39. Kejora tulur kicik nak main2 plak...admin padamkan posting berulang2 ...temberang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahhh..kahhh..kahh BAPOK TUA RENTA dh xtahah dibalun.. kantoi ko tu bongok. Tkut nk berdebat mcm matdettt.. posting blog pon ko dh takut.. mememekikk terlolonggg minta kd berok tulungg kah..kahh..

      Dasar org tua bapokk..agak nknkalah mula maki carut pstu pnggil org tlg.. suh alih tiang gol..

      Kah kahh kah ko tgk le BAPOK TUA RENTA..ko xprcye dn pndng rendh pd silent voters yg sokong najib bn. Silent killers dr klgn pengundi muda dn ahli pas..KAMI AKAN AJAR PH DN MAHADEYY LAHANATULLAH CUKUP2 PRU14 DGN IZIN KUASA ALLAH TAALA!!

      TIADA SIAPA YANG MMPU MELAWAN KUASA TUHAN YG MAHA AGUNG!

      JGK KO DN MATDETT MEROYAN BAKAR PEJABAT SPR SUDAH LA.M.MLM PRU14 DIUMUMKAN.. BILA TERKEJUT TUMBANGNYA PH, JGN SAMPAI KO KENA STROK LIHAT KEKALAHAN PH NNT!!!

      ALLAHU AKBARR X3

      Delete
  40. Ahli2 Melayu Umno dan Pas sudah tentu mahu tgk kebenaran diangkat.
    Ini tuntutan bg semua.
    Dari pelbagau tindakan menidak yg terserlah, maka sudah nyata siapa yg tak mahu angkat kebebaran.
    Sebab apa tak mahu diangkat?
    Sebab takut la kan?
    Menutup kebearan sah perkara mungkar.
    Sebab apa nak angkat kemungkaran ?
    Lama mana nak ditangkop kebenaran, dengan ugutan dan suapan?
    Dimana islamnya pada melayu itu?
    Kekuatan pasukan atau parti cuma pegang pada amanah yg dipinjam,bukan hak mutlak mana2 parti atau pasukan atau bangsa pun.
    Kebenaran hanya diangjat kalau ada masok mahlamah atau dakwaan.Hakim kena lah adil.
    Jgn jd datin rm20000 lagi pulak.
    Soal angkat kebenaran...
    PH sudah tunjuk commitment 100 hari utk angkat kebenaran.
    BN ? PAS ?
    Tarik nafas, ingat Allah...baru jawap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komitment mengangkat ketua penyangak pencen dan si boboi lembab??

      Komitment uti melantik penjahanam negara melalui puppet ddapig..sorry bodohh.. tk terlalu bodoh org muda utk makan hasutan si TUA RENTA ejen bekas ketua penyangak negara!!


      KAMI AKAN AJAR PH DN MAHADEYY LAHANATULLAH CUKUP2 PRU14 DGN IZIN KUASA ALLAH TAALA!!

      TIADA SIAPA YANG MMPU MELAWAN KUASA TUHAN YG MAHA AGUNG!

      JGK KO DN MATDETT MEROYAN BAKAR PEJABAT SPR SUDAH LA.M.MLM PRU14 DIUMUMKAN.. BILA TERKEJUT TUMBANGNYA PH, JGN SAMPAI KO KENA STROK LIHAT KEKALAHAN PH NNT!!!

      ALLAHU AKBARR X3!!

      Delete
    2. 904,
      Parti aside.Agama iman utama.
      Soalan.
      Ko mahu kebenaran diangkat atau tidak?
      Yes/No ?
      PH sudah letak commmitment bongkar basuh dalam 100 hari commitment?
      Yes/No?
      Umnobnpas sudah letak commitment bongkar basuh dalam 100 hari??
      Yes/No?

      Tarik nafas..ingat mak bapak, ingat isteri ,anak cucu, cicit.
      Baru Jawap.

      * ko tk kahwin lg ekkk,nmpk sikap mcm budak aje , nmok ler. Maaf kalo silap.
      Haa, jawap Yes/No sudah..tk perlu lalut trompet.

      Delete
  41. TSUNAMI MELAYU KIAN HAMPIR JADI KENYATAAN


    Minggu ini Tun Mahathir Mohamad menghadiri program Jelajah Pakatan Harapan di tiga tempat yang berbeza bersama pemimpin-pemimpin utama gabungan pembangkang itu.



    Pada hari Khamis lalu, beliau berada di Guar Cempedak, Kedah di mana ceramah yang diadakan di situ telah dihadiri antara 15 hingga 20 ribu orang ramainya.



    Selain beberapa program PH di Kedah sebelum ini juga dihadiri ribuan orangramai, jumlah kehadiran dalam program terbaru ini seakan-akan mengesahkan lagi angin perubahan pasti berlaku di negeri jelapang padi itu.



    "Kedah sah berkalih kali ini," kata beberapa orang Kedah yang sempat dihubungi.



    Pada Jumaat pula, Tun Mahathir dan Pakatan Harapan yang lain mengunjungi Perlis, sebuah negeri terkecil dengan hanya tiga kawasan Parlimen saja.



    Dalam program tersebut, dianggarkan jumlah yang hadir ialah antara 6 hingga 8 ribu orang.



    "Kalau di Perlis boleh hadir seramai itu, maknanya ia adalah petanda yang sangat baik bagi Pakatan Harapan.



    "Lagi pun penduduk Perlis bukan ramai mana," kata seorang kawan yang isterinya berasal dari negeri yang terkenal dengan mempelam harumanis itu.



    Semalam, Tun Mahathir berada di Langkawi untuk suatu program ceramah dan bertemu jentera pilihanraya di pulau bebas cukai itu.



    Sebagaimana biasa, Langkawi yang merupakan kawasan yang disebut-sebut sebagai pilihannya untuk bertanding dalam pilihanraya akan datang, kehadiran orangramai di kawasan itu memang tidak pernah menghampakan Tun Mahathir.



    Dianggarkan antara 3 hingga 4 ribu orang hadir sebagai tanda sokongan mereka kepada Tun Mahathir.



    Seperti program-program sebelum ini, semakin dekat tarikh pilihanraya diadakan, sambutan rakyat terhadap Tun Mahathir terlihat semakin hangat dan memberangsangkan.



    Mereka sedia datang untuk mendengar ceramah beliau secara sukarela dan tidak pun diberikan duit tambang, tiada duit makan, tiada bas dan tiada baju T percuma.



    Mereka hanya mahu mendengar penjelasan tentang masalah negara, tentang negara yang sedang dirosakkan oleh pemerintah sedia ada dan bagaimana ia mampu dipulihkan oleh sebuah kerajaan baru yang lebih berwibawa.



    Tiga tempat berbeza yang dihadiri oleh Tun Mahathir di utara tanahair pada minggu lalu menunjukkan bahawa tsunami Melayu sudah kian hampir menjadi kenyataan dan gelombangnya sedang digerakkan oleh lelaki luar biasa yang sudah pun berusia 93 tahun itu.


    TUN JENAMA BESAR MENGGERUNKAN NAJIB DAN UMNO..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gelinye tengkok aku bace ayat pengampu penyembah mahafiraun tua renta..kah..kah..kahh

      Delete
    2. I THINK LAA KAN..SUPPOSE TO be like this way:

      "TON PENYANGAK BESAR..JENAMA ULUNG BEKAS PEROMPAK..MENGGERUNKAN SEPERTI MAHAFIRAUN"

      *gilee gelii nak muntah jilat tonn

      Delete
    3. Tun Penyangak besar yg amat ditakuti polis dan sprm dan najib...berol tak cai bodoooss?

      Delete
  42. Komitment mengangkat ketua penyangak pencen dan si boboi lembab??

    Komitment uti melantik penjahanam negara melalui puppet ddapig..sorry bodohh.. tk terlalu bodoh org muda utk makan hasutan si TUA RENTA ejen bekas ketua penyangak negara!!


    KAMI AKAN AJAR PH DN MAHADEYY LAHANATULLAH CUKUP2 PRU14 DGN IZIN KUASA ALLAH TAALA!!

    TIADA SIAPA YANG MMPU MELAWAN KUASA TUHAN YG MAHA AGUNG!

    JGK KO DN MATDETT MEROYAN BAKAR PEJABAT SPR SUDAH LA.M.MLM PRU14 DIUMUMKAN.. BILA TERKEJUT TUMBANGNYA PH, JGN SAMPAI KO KENA STROK LIHAT KEKALAHAN PH NNT!!!

    ALLAHU AKBARR X3!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg pastinya penyokong pakatan tidak akan gila meroyan kalau kalah pru...selama ni kita x der nak meroyan pun..tapi kali ni mmg akan ada org yg meroyan sbb akan diheret ke mahkamah!!!

      Pendedak pun akan ikut meroyan nnti...x dapat dedak!!!

      Delete
    2. Dh mengaku pun rase kecut nk kalahh..kann..

      I THINK LAA KAN..SUPPOSE TO be like this way:

      "TON PENYANGAK BESAR..JENAMA ULUNG BEKAS PEROMPAK..MENGGERUNKAN SEPERTI MAHAFIRAUN"

      *gilee gelii nak muntah tahap dewa punye penjilatan macai bapok tua renta..

      Delete
    3. Hahaha nak dengan aper?.
      ..
      Tun penyangak besar yg sangat di takiti najib polis dan sprm...hihihi...untung tun...tun nak tangkap najib...

      Delete
  43. I THINK LAA KAN..SUPPOSE TO be like this way:

    "TON PENYANGAK BESAR..JENAMA ULUNG BEKAS PEROMPAK..MENGGERUNKAN SEPERTI MAHAFIRAUN"

    *gilee gelii nak muntah tahap dewa punye penjilatan macai bapok tua renta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakyat vs najib....tema pru kali ni!!!!

      Delete
    2. Usah lacurkan nama rakyatlah bapok kojol tua renta..matdeett masa ada kuasa bkn dilindungi rakyat..sbliknya ditindas dibunuh kejam!

      Delete
    3. Tsunami melayu sedang melanda!!! Ada macai dah x keruan!!! He2 he2 he2

      Delete
  44. BAPOK KEJORA TUA RENTA.. blum ajk debat lagi dah mencicit lari???

    kahhh kahhh kahhh pengecutt mcm mattdettt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kembalikan kuasa rakyat! Hapuskan gst!!!! He2 he2

      Delete
    2. Guna nick lain plak bapokk tuaa sekorr niii..hdoii laaa..


      Tsunami bapok2 tua atau tsunami cina di penang untuk humban lim gone end??

      Ahli PAS silent killers ph. Jgn bongkak sgt ye macaii

      Delete
    3. Rakyat sedang mara utk tumbangkan klepto! Hidup pakatan!!! Hapuskan gst ha2 ha2 ha2

      Delete
    4. Ahli pas silent killier...kelantan pon akan tumbang...hihihi

      Delete
    5. Silent killer tu woiiiiiiiiiiii.
      Kahkahkah.... Lawak giler.
      Kahkahkah....

      Delete
  45. I THINK LAA KAN..SUPPOSE TO be like this way:

    "TON PENYANGAK BESAR..JENAMA ULUNG BEKAS PEROMPAK..MENGGERUNKAN SEPERTI MAHAFIRAUN"

    *gilee gelii nak muntah tahap dewa tahik

    ReplyDelete
    Replies
    1. TUN penyangak...he2 he2 tapi x der gst, barangan asas bersubsidi!!! Najib????? Derma 2.6 b dan ada macai otak udang percaya!!! Kah kah lah

      Delete
    2. Ada dewa tahik? Kahkahkah... Macai yg ni giler kelakar. Kahkahkah...... Dewa tahik ye? Kahkahkah.... Tak boleh nak beronti golak den.

      Delete
  46. Tun penyangak besar yg sangat di takuti najib polis dan sprm...hihihi...untung tun...tun nak tangkap najib...


    Tun jenama besat nenggerunkan najib...

    ReplyDelete
  47. John doe mana John Doe????..... tak mungkin John Doe hilang begitu ajer.... tak taulah kalau John Doe dah tukar nama jadi Kejora bapuk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. John doe ada...kat umah dia la..he2 he2 salam wak!

      Delete
    2. Ada term baru skang ni wak!! Silent killers!!! Kikikiki! Baru lepas spm ke mamat ni? Ha2 ha2 ha2

      Delete
    3. Sohaili ko tak de benda nak hujjahkan?....

      Delete
    4. Kawan saye rakan pejabat seorang wanita namanye pon Suhaili sama dgn nama bekas penyanyi wanita tahun 80 han Suhaili shamsudin...

      Sedap nama tu...

      Delete
    5. Silent killer? Kahkahkahkah.... Mmg kelakarlah macy. Siapa yg buat term tu? Budak tu habis sekolah ke tak? Kahkahkah.....

      Delete
  48. Pas umno dan naji jenama yg suram...

    Najib jadi badut dunia...bahan lawak antarabangsa....umno tak rase malu...

    Pas tak ade isu nak berjuang dl pru...RUU pas dah di kincin oleh najib...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha2 ha2..kena kincin satu malaysia bau hancing!!!!

      Delete
  49. Apabila realiti sudah diklepet.
    Media pindaba tipu smpai tersepit.
    Cai ulang tayang mcn trompet.
    Takut kebenaran akan bangkit.
    Rakyat tetap akan ungkit.
    Ini KITA punya duit.
    Bahtera hak jho low cina sepet.
    Konon bangsa melayu tu tersepit.
    Siapa yg kepit?
    Konon Islam dibenam tak bangkit.
    Siapa yg picit?
    Semua dituduh tetmasok roket.
    Askar Nelayu pun nak dicuit.

    Walhal, depan mata Raja segala Klepet.

    Melayu bukan dizaman tok kadok bawah tempurong lagi.
    Sarip Dol pun tak mahu makan kangkong berulat yg sudah perisa gegat, berpalet taek.
    Tugas semua mengangkat kebenaran.
    Umnobnpas bukan nak angkat kebenaran, mereka nak benam lagi ada.
    Sudah nyata PRU yg ditageh adalah antara
    RAKYAT pemilik kuasa
    vs
    Pelahap2 yg takut lepas kuasa yg dipinjamkan dari Rakyat itu.


    Moga kita semua dapat PRU14 yg diidamkan adil.
    Mohon diangjat kebenaran dan diberi kebaikan utk semua.
    Jalan yg mustakeem idaman semua.
    Doa yg baik2 perlu diaaminkan.

    Tak kan tak betul doa inu kan? Islam apanya yg tk mahu pada kebenaran? Tak gitu Pas?

    Melayu apa tak tau malu?
    Tak gitu Umno?

    Kita dh mirip autakrasi komunis dgn akta mcm2 skrg ni?
    Tak gitu BN?

    ReplyDelete
  50. Baru2 ni di majlis kenduri kawin dekat taman perumahan saya ade seorang ahli jawatankuasa umno cawangan hampir bergaduh dengan sekumpulan bekas penyokong umno kerana menyampok mempertahan najib..

    Sekumpulan lelaki ini berborak mengenai najib dan jho low yg mencuri wang 1mdb dan gst yg sebabkan kenaikan harga barang.

    Nasib baik ade tetanu yg leraikan pergaduhan ini..kalau tidak lunyai lah jawatankuasa umno cawangan ini...

    Saye terfikir adekah umno hanye tinggal ahli jawatakuasa saje?...ahli2 dah benci dengan umno kerana tindak tanduk najib?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu 949.
      Dinerata2 scenario dh sana. Progran UmnoBn hanya fake auduence. Fi warong2, kenduri sudah meruao2 suasana. Hanya tinggal pihak Akeriskarat imno dan brahmun Pas pelagap yg cuba pelbagai watak utk dekati Rakyat. Bak jin mereka boleh berubah wajah. Yg sarip dol upahan pulak hanya berani lalak bila mereka ramai.
      Suasana konkn dapat sambutan dibeli dgn tshirt dan suapan.
      Ke FAKE kan sambutan disisi berjuta2 be dera yg dipasang merata2.
      Semua ini hanya mencipta fake luaran.Ugut2tan dinain pd ciri bangsa dan agama, penjawat surau pun diimbuh utk jadi kadre mata dan telinga Kim Jobg Jib.
      Kunci syurga pun dilelong , ditawar oleh penjual agama Pas. Ini semua adalah last defence penzalim pada mangsa rakyat.

      Dlm lubuk hati masyarakat Rajyat pulak...sudah berbeza...
      Selama ini Rakyat dikatakkan. Media ditempurongkan.
      Katak sudah nampak, apa ada diluar tempurong.

      Katak ini katak yg amat berbisa, dan sudah sanggup gila selayaknya.
      Pelahap yg makan Taek adalah makanannya.

      Delete
  51. Contoh Regine yg tak takut.
    Speaker lulus usul bentang Akta Baru udang2 Belon Kuning dlm Mall.
    Auta ini bg mengawal penerbangan belon yg berwarna kuning agar tidak terbang bebas apabila terlepas atau dilepaskan dalam mall. Perintah kpd belon ini berkuatkuasa sekitar 100 meter ukur lilit dari pembesar yg mebgaku besar to kecil lembut hatinya.
    Pengendali belon boleh dihukum oenhara 10 tahun dan rm500k , atau keduanya sejoli. Belon kuning akan dihukum pecah dikhalayak hakim2.
    Auta ini dikategori sbagai penting dsri akta ru355.
    Sekuan,

    Contoh

    ReplyDelete
  52. Bapok kera ada org dh jual tu nape hang tk beli.Kalau aku pantang org dok cabar mcm ni.Ko sembag je deras tpi org dok cabar tu mengelak pulak.Atau ko ni mcm bos kau yg lari mencicit apabila di segah cikgu bard.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu bard? Kehkehkeh... Ada org memuja cikgu bard.... Kehkehkeh... Nampak sgt dacing dah nak patah.... Lepas tu ckp pulak kalau aku pantang orang dok cabar... Kehkehkeh... Kelakarlah macai yg sorang ni.

      Delete
    2. Canar amenda?...soklan aku ade yg takut nak jawsb...cikgu barb.?..sape dia?...setakat nak tanye soalan forex...Rci pon takut kepilkan kenyataan tun laporan sidang siasatan...kalo tun terangkan forex cikgu barb ni paham ke?...

      Delete
    3. Kalo tun takut cikgu barb dgn soklan forex tun dah didapati salah oleh RCI yg dah lingkop...ko yg bodoo...hihihihi..

      Polikus kecundang vikgu batb...taK berani tubuh parti sendiri bila diterajang dari PKR...cikgu batb anti penyelewengan tapi seleweng 1 mdb dia bisu...elol benar dia masuk umno bersekongkol dgn kapla prompak berjumaah...hehehehe...

      Delete
    4. Najib kena cabar menikus...cai tak tolong pon...cian najib...
      Ape sangatlah kehebatan cikgu barb nak diperbincangkan...

      Isu tanah ijok pon cikgu barb tak paham2... Khalid dan faekah sorok keputusan mahkamah yg kerajaan selangor kena bayar pampasan beratus juta kpd pemaju jika khalid nak balik tanah ijok cikgu barbwire tak tahu...nak cabar tun madey?...

      Delete
    5. Cawangan kecil, tak berahli pengkalan chopa, nk buat repeat siri Propeso kangkong ijo perisa gegat tu saja yg ko nak bawa sbagai hujah ?
      Cikgu bard, cikgu belod pkr tu saja? Cikgu?
      Kem onn budak.
      Apabila dicoubter offer panelist biar ketua2 gagah
      Najib +AhHud vs Tuntua.
      Sebab tak nk jual, Tun sorang yg nk beli...kesian warong pengjalan cheoa tu.
      hehe.
      Lagi skali , sapa dia? Cikgu ?

      Haha .ko buat2.lawak ka ni 1111.
      Are u seriuosly serious? Jauh lagi perjslanan politikmu, maklum ko berakal budak, kaan. Faham ..baki Melayu kuno zaman tok kadok bawah tempurong lagi.
      Poooh! Bayang Tun kt blkg ko tu..haha.
      Hehe...cikgu.CIGU...biar betul mamat ni.

      Delete
    6. Lebih baik pas atur debat tun madey dengan hadi...tun dah mengidam nak berdepan dengan hadi kaki belit.....pas cari orang yg tak berkaitan...pas sendiri yg takut dgn tunjuk berani ator forum dengan yg tak relevan...

      Delete
  53. Aku pon nak cabar cikgu barbwire...kalo tun madey takut cikgu barbwire yg sungguh hebat sila bertanding di kerusi yg tun akan tanding pru 14...... Tengok betul ke tun takut cikgu barbwire...tapi tu laa kenape cikgu barb takut tubuh parti sendiri....

    Tun tak perlu layan cikgu barbwire kerana dia nobody...lebih mustahak tun lawan debat dgn najib ato hj hadi walopun hadi wang lain ditanye lain yg dijawab...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul 1138 tanya lain, Al Hudu jawap lain, janji bunyi telo arabika.
      Jib pun sama saja...tanya 1mdb dia jawap air. Hapaaa ! Air air?! tahu lah kapal Equdahmati tu atas air, dibali, flm mahkamah jakarta esok.
      Tanya lain lencong, ajak debat lari.
      Ada akai lah nk ganti dgn Probesto Kangkung gefat bersama c i k gu...ya, cikgu.
      Tak kesian kah?

      Delete
  54. Pok Nik dulupun bukanlah selalu betul.... banyak gak silapnya.... penyokong PAS terus sokong sebab banyak jasa arwah dari segi ilmu keagamaan.... kenalah terima tak semua orang bijak dalam politik... kadang2 emosi gak yg jadi hamparannya.
    Satu lagi... kalau Tun yang pakatan jirus hari2 dengan makian dan penghinaan boleh dijilat licin bersih suci sekarang ni macam tak ada dosa... apa salahnya untuk PAS dan UMNO berbaik dan bersangka baik?.... apa masalah korang?.... sekurang2nya termakbul juga doa rakyat malaysia agar pas sedar akan kebejatan DAP serta pakatan.... daripada korang yang dulu kata Tun tu taik... sekarang dah jadi harum macam pancake plak.... Sedar tak korang... asal taik atau bangkai yang UMNO buang... yang itulah yang korang lumurkan satu badan... berebut2.

    ReplyDelete
  55. Pok Nik dulupun bukanlah selalu betul.... banyak gak silapnya.... penyokong PAS terus sokong sebab banyak jasa arwah dari segi ilmu keagamaan.... kenalah terima tak semua orang bijak dalam politik... kadang2 emosi gak yg jadi hamparannya.
    Satu lagi... kalau Tun yang pakatan jirus hari2 dengan makian dan penghinaan boleh dijilat licin bersih suci sekarang ni macam tak ada dosa... apa salahnya untuk PAS dan UMNO berbaik dan bersangka baik?.... apa masalah korang?.... sekurang2nya termakbul juga doa rakyat malaysia agar pas sedar akan kebejatan DAP serta pakatan.... daripada korang yang dulu kata Tun tu taik... sekarang dah jadi harum macam pancake plak.... Sedar tak korang... asal taik atau bangkai yang UMNO buang... yang itulah yang korang lumurkan satu badan... berebut2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pok Nik tak curi duit rakyat. Jgn Sapurli nk sama kan pulak.
      Jijik tol la ko ni.
      Konon menjumudkan halalkan gabungan Melayu Najib dgn Islam AlHud2 versi ko tu?
      Licik la kira yer? Curi halal let asal Melayu Najib berperisa Islam Al Hud.
      Mana boleh angkat Mungkar?
      Ko ni murtad dah nehh..?
      Nk rasok org pulak tu..iishhh dasar sembah Tuhan Taek Low tul !!

      Delete