Tuesday, October 30, 2012

Umum Awal YB yang akan digugurkan..mulakan dengan Rais

Adalah lebih baik semua parti politik yang bertanding dalam PRU13 mengumumkan YB mereka yang akan gugur di PRU13 kelak..Ini membolehkan rakyat melihat samada parti2 politik yang bakal bertanding mampu melakukan perubahan besar dengan menggugurkan 'tunggul, kayu mati dan beruk' yang tidak berfungsi.

BN sendiri mempunyai kelebihan jika pengumuman ini dibuat kerana rakyat ingin melihat 'reformasi politik'. Jika Najib berani melakukan suatu perubahan besar calon expired gugur bererti akan bertambah muka baru, muda yang berpotensi.

Berusia 60 tahun ke atas sudah di anggap layak digugurkan terutama yang melebihi dua penggal. Beranikah Najib gugurkan Rais Yatim? Nazri Aziz? Kekalkan KJ, Mukhriz ! dan buat kejutan dengan gugurkan Hishamuddin ??!!

Apakah nama-nama seperti Lim Kit Siang, Nik Aziz, Karpal mampu digugurkan oleh Pakatan. Bukankah mereka lebih menjadi 'pengacau' dari menyumbang kebaikan kepada negara !!!

YB yang digugurkan boleh memilih untuk terus setia dengan parti atau keluar dari parti supaya perhitungan di PRU13 kelak lebih aman dari sabotaj di hari penamaan calon.

Friday, October 26, 2012

masalahnya...maza tak baca blog aku

aku harap maza baca blog aku ni.... kahkahkah

dari maza berbalik kpd kenyataannya ,ulama umno hanyut.....

ada betulnya, tapi boleh agaknya maza perincikan siapa siapa agaknya ulama umno yg dimaksudkan,apakah mufti2 negeri antaranya...kalau benar bagaimana pula mufti di negeri pembangkang? lagipun mufti dilantik sultan, apakah maza maksudkan sultan pun sokong umno? bagaimana sultan di negeri pembangkang...
dan kalau mufti dikira ulama bagaimana dng bekas mufti? apakah mereka kekal ulama atau mantan ulama?

definasi ulama dan siapa ulama harus diperjelaskan sebelum buat tuduhan umum

bagaimana ulama dalam pas, kalau nikaziz di anggap ulama, bagaimana dng kredibilitinya yg sering bermulut celupar dan tidak menunaikan janji...amanahnya sebagai mb sejauh mana rakyat kelantan terpelihara dengan isu air karat, pembohongan royalti dan hudud yang tidak dilaksanakan...

kalau ulama umno hanyut, ulama pas apa....

yg terbaik, maza elok tidak gelar ulama atau sesiapa kerana maza sendiri tidak cukup sempurna. kalau sesama ulama saling tuduh menuduh, kami yg jahil siapa nak pimpin? nik guan eng !

Thursday, October 25, 2012

dah 81, apa lagi dia nak

pertama munafik, janji nak letak jawatan selepas mahathir letak jawatan, tak tunaikan sampai sekarang

nak kekal bertanding, bererti nak kekal mb, penyakit susah nak lepaskan kerusi, penyakit gila dan kejar dunia, pangkat dan jawatan


nak bertanding atas alasan parti suruh, nak letak jawatan parti tak terima, punyanya lidah pendek, punya nya hati bebal, politik ikut ikut, jadi ulamak terompah, boleh diseret kesana kemari

ada pecacai pula kata jadi mb tak perlu buat kerja, duduk dan rehat, keluar masuk hospital, jadi penasihat, jadi boneka, jadi burung kakak tua, makan gaji buta tak haram, duduk dlm kereta besar zuhud sokmo, elaun mb belanja demonstrasi haram, senyap2 pi haji umrah sponsor

terbaru, tak pernah serius nak laksanakan hudud di negeri yg dikuasai, dah banyak kali kena tegur dalam mesyuarat, akar umbi penyokong, pemimpin yg tak tuli dah sedar, kebenaran didedahkan


dah 81 tahun, mulut celupar na'uzubillah, hablum minallah, hablumminannas, masih ada masa ke nak minta ampun dan maaf pada nasha, pada mahathir, pada najib, pada org umno yg difatwa masuk neraka, pada akar umbi, pada rakyat

sampai bila nak tipu diri sendiri

Pengganti Nik Aziz sudah terkesan...

Kalau dinilai dalam bab 'menghukum' Maza dilihat mirip Nik Aziz - 
Ulama UMNO Hanyut, jangan nafi nafi lagi -  

WOW !!!!

Wednesday, October 24, 2012

Tuesday, October 23, 2012

Kekuatan Bukan Islam selepas PRU13 semakin kuat di Malaysia...sumbangan orang Melayu

Ada sesiapa boleh sahkan samada Gereja terbesar di asia ini diberi nama CCC atau Calvary Convention Centre sudah siap dibina atau belum bersebelahan Bukit Jalil Golf & Country Club berhadapan Anjung Hijau Kondominium.





Persoalannya, perlu ke di negara kita ini dibina sebuah gereja yang sebegitu besar?. Adakah pihak berkenaan mahu mencabar kedudukan Islam di negara ini?. Adakah mereka tidak berpuas hati melihat Masjid Jamek Seri Petaling yang sangat besar?. Namun, keluasan tapak masjid berkenaan tidak sebesar gereja ini.

Apakah UMNO atau PAS mahu bersendirian dan asing2 untuk menahan dan melawan badai ini.

Atau kita pilih PKR atau DAP untuk membantu kita !!!

Nik Aziz dan Anwar patut malu dan belajar dengan lim guan eng..

Dari segi kepimpinan sekarang di pembangkang yang nak duduk atau ganti PM dan Putrajaya..adakah sesiapa yang lebih baik dari Najib, sila beri fakta  dan rekod lampau..

Beri peluang Najib lagi 5 tahun untuk menilainya secara ilmiah dan bukannya kerana emosi dan pemujaan atas anwar, nik aziz atau sebagainya. kalau paklah kita bagi peluang kenapa tidak Najib.

Bukankah najib sudah menunjukkan prestasi yang lebih baik dari paklah dan mungkin jika diberi peluang lebih baik dari mahathir.

Adakah benar anwar mahu kerusi PM untuk berkhidmat kepada rakyat? Bukankah menjadi Ketua Pembangkang boleh memberi idea cadangan dan 'check and balance' yang boleh menyumbangkan kepada kebaikan rakyat juga !!

Apakah idea dan cara pentadbiran nik aziz 22 tahun di kelantan dalam saiz yang lebih kecil boleh dibanggakan? Nik Aziz jauh ketinggalan kalau dibandingkan dengan lim guan eng yang baru mentadbir 5 tahun pulau pinang. Apakah jasa dan sumbangan terbesar Anwar semasa TPM?