Saturday, September 19, 2015

DAH BULAN SEP, DAH BANYAK DILAKUKAN..RAKYAT MASIH DALAM MOOD BERTANYA..TAK CUKUP ATAU KEBUNTUAN PENJELASAN..

Betulkah pemimpin negara hanya ada dan mesti datang dari UMNO sahaja (?)
Di tempat lain, tidak ada Melayu yang layak...

Betulkah kalau UMNO kalah orang Melayu akan merempat... (?)

Jawab nak ikut emosi atau realiti (?)
Musuh utama orang Melayu - UMNO atau DAP...

Melayu akan bersatu kalau Najib kekal atau undur (?)

Jawapan "yes" atau "no" di alu alukan..


# Muhyiddin pun turut risau kemana perginya laporan siasatan yang dibuat oleh PDRM., PSRM, BNM ke atas 1MDB...

# Apapun janganlah mengharapkan anak Pak Yassin ini boleh menepuk meja di mesyuarat...





13 comments:

  1. Betulkah pemimpin negara hanya ada dan mesti datang dari UMNO sahaja (?)
    Di tempat lain, tidak ada Melayu yang layak...no
    Betulkah kalau UMNO kalah orang Melayu akan merempat... (?) no
    Jawab nak ikut emosi atau realiti (?) realiti
    Musuh utama orang Melayu - UMNO atau DAP... pemimpin mereka yang korup dan utamakan diri
    Melayu akan bersatu kalau Najib kekal atau undur (?) no , pemimpin umno yang jadi batu api kepada ahli

    ReplyDelete
  2. Ah Jib Gor kata september nak umum hasil siasatan apa cerita.

    ReplyDelete
  3. 518...nak umum hasil penyesatan sebenarnya...hehehe

    ReplyDelete
  4. Ada 1 Professor mangkuk kata di post sebelum ni....

    "Kisah paling kelakar.merata dunia pegi buat laporan polis.apakah bangang hakim mana yang akan ambil kes pendakwaan.lainlah kalau kt msia.budus"

    Klu hang kata dia bodoh nape plak sibaju biru nak g siasat benda bodoh? Tak superbodoh cam ko gak professor?

    Alasan jatuhkan gomen pun adalah alasan yg superbodoh spesial...nak jatuhkan lagu mana? Nak mta penguarkuasa negara lain join utk jatuhkan gomen? Yg mmat tu pegi repot kat is ka, persatuan brani mati ka, yahudi association ka? Dia p wat repot polis psl benda berkaitan negara2 mereka tu la mangkuk ooi...dan dia p repot reeus kat negara2 tu masing...KALAU NAK TOPPLE GOMEN KITA TAK P OFFICIALLY KAT GOMEN NEGARA LUAQ LA MANGKUK!! APA HANG ANGGAP GOMEN NEGARA LUAQ NAK DECALARE X SEBULU NGAN KTA PSL REPOT TU? Betul2 supermangkuk la hang prof...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi satu ,macam mana dia tak luar negara buat report polis , kerana disini kalau buat report polis polis buat bodoh pasal takut rosmah , kemudian orang buat report kena tahan kah kah kah kah kerja karton kerajaan Najib ini .

      Delete
  5. KD ,
    Saya rela mati sekiranya kita hendak mempertahankan maruah bangsa melayu ,walaupun melayu sekarang lebih suka nak jadi arab yang civilisation sekarang amat memalukan ekoran krisis kemanusiaan di syria , Saya rela mati untuk meperatahankan agama saya ,tapi saya tak rela dijadikan barua dan bangsat hanya untuk mempertahankan kerajaan yang korup dan lemah yang di pimpin oleh Najib lanun , Tolong la cukup la hentikan sandiwara melayu tergugat , sesungguhnya jangan nak guna isu melayu hanya nak mempertahankan seorang pemimpin yang lemah lagi korup , masa berjalan dan tidak akan menunggu kita dan jangan kerana pemimpin yang lemah kita terpaksa menanggung segala kemusnahan . Ada faham!! hidup melayu!!!!

    ReplyDelete
  6. KD betul ke umno beri pengampunan pd mereka yg koyak passport mesia dulu?
    Rata2 org cina
    Eh..habis yg berhimpun hari tu apa dia??
    Mana maruah melayu umno??

    ReplyDelete
  7. Dahulu cakap akhir jun tapi sekarang sudah akhir sept Najib masih kt situ...mastermind lepas bebas barua juga terkena getah keh keh keh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Professor mangkuk berotak patrick star x sabor tunggu time dia nak gol...sian prof, idup x bertujuan ya...

      Delete
  8. Kami penyokong DS Najib merayu dan menyeru agar WSJ dan Sarawak Report disaman dan menuntut ganti rugi atas fitnah yang dilakukan oleh kedua dua media barat ini.

    Jika saman tidak dapat dilakukan di negara ini, maka pemulaan saman boleh dan perlu dilakukan di US dan UK! Malah adalah terbaik jika dilakukan saman dinegara mereka!

    PM perlu bertindak untuk membersihkan unsur2 negatif ini kerana kerana jika PM berjaya menyaman di negara mereka, sekaligus akan menaikkan nama PM.

    Jika PM tidak cukup wang, bolehlah PM beri no akaun untuk masukkan sedikit sumbangan ikhlas dari kami!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya lebih rela menyumbang kepada akaun Anina yang sedang berjuang untuk mendapatkan kebenaran daripada akaun seorang PM yang sudah songlap RM2.6 bilion and has plenty2hide.

      Delete
    2. 923...jangan..nanti professor mangkuk kat atas akan kata u dan smua yg nak wat report tu bodoh...hehehe

      Delete
  9. Jatuh maruah orang Melayu kerana membenarkan corruptor memegang tampuk pemerintahan negara. Ingatlah kerosakan yg tidak dibetulkan hari ini akan menjadi kesengsaraan yg ditanggung generasi akan datang.

    ReplyDelete