Saturday, September 5, 2015

JANGAN SUNTIK KEKUATAN DAN POPULAR KEPADA MUHYIDDIN...

Kalau negara dalam kawalan, semua
dah ok, Bersih pun tak power, Mahathir pun tak power, PM pun free from rasuah dan salahguna kuasa.

Keamanan pun terkawal, KPN pun bagueh punya !!!!
U
KBU otak geliga pun suppot, kerja sapu jilat sampah cuci longkang pun support.
Apa nak bimbang lagi...

3 juta ahli pun teguh, orang Melayu mudah lupa, naik je BRIM semua will be ok..

Tak perlu panik, tak perlu cemas, tak ada yang nak dibimbangkan.. Penasihat beratus, pecacai beribu..semua handal2..putar, sepit, spin...

Layar dah kembang, sauh dah labuh.. pi mai pi mai dok tangtu jugak...

Pengaruh, kuasa, kekuatan sokongan dan king is cash menjadikan Najib sudah selamat dan tidak jejas.

Cakap2 Muhyidfin, Shafie, Mukhriz akan kena pecat 9hb September adalah cakap2 angin kosong...
Sekadar nak lagakan.

Kalau pecat juga, itu kerja orang hilang pertimbangan, hilang keyakinan, hilang kewarasan..
Kena bawa pi berubat ke langkawi...

# Kalau nak pecat, pecatlah Mukhriz..
Negeri yang melahirkan wanita yang berani kata Najib kencing...
Negeri yang belianya memberi amaran kepada Najib jangan ganggu Mukhriz...

Shahrizat mungkin berani bicara setakat kencing lembu, dan Kj sendiri setakat ini masih berpaut ditiang layar bugis.

# Perkara 20(8)F Perlembagaan UMNO....Memelihara dan Menjaga Nama Baik Parti..
- Siapa yag liabiliti di sini (?)
Yang perlu diambil tindakan disiplin seperti dipecat atau disaman oleh ahli seperti yang dilakukan oleh Anina..

31 comments:

  1. aku baca terus ketawa, kalau almarhum p ramlee masih hidup, tentu ambil buat skrip filem, kemungkinan jadi box ofis antarabangsa.

    P/S : KLIP "KLIP BERUBAT DI LANGKAWI" KEMUNGKINAN JADI VIRAL DLM YOUTUBE

    ReplyDelete
  2. KD
    Jangan lupa orang Kedah juga yang tidak beri undi cukup pada TDM untuk jadi perwakilan di Mesyuarat Agong UMNO pada satgu masa dulu.Loklak depa ni...........

    ReplyDelete
    Replies
    1. @7:13 - kamu nih betul betul merapu. kat mana mana blog pun kamu komen yang sama ia itu Tun. tak kira apa tajuk pun adminya tulis, kamu tetap dengan komen macam tuh. agaknya itu jer modal kamu agaknya. mungkin kamu nih orang suruhan kot, dimintak komen yang sama dimana mana blog yang mengkritik najib. tapi kalau kamu komen atas kapasiti kamu sendiri, aku nasihatkan kamu ke blog blogger bangang. kat situ kamu ada ramai yang sama spesis ngan kamu.

      Delete
    2. 713 mcm Kacang Merah DAP. Mungkin betul Kacang Merah - ada yang pandai BM, dok di kampong, bergaul dgn bebudak Melayu sebab takda kawan lain, tapi otak penuh DAP.

      Taktik DAP Red Bean ia lah jangan kisah apa kesan, apa orang fikir apa dia cakap, asalkan cakap saja, sakitkan hati orang, confiuskan orang, tak kisah silap haribulan adik pompuan depa kena.

      Delete
  3. Kalo diorang pecat kumpulan Muhyiddin tuh, mesti pecah besau UMNO. Bukan di Johor, Keadah aje, di NS, Perak dll juga ramai penyokong Muhyiddin.

    ReplyDelete
  4. Tu lah korang, nak sokong Najib tak mau speak up, dah kena sebat dek Zahid - jangan main jadik ayam ostritch, asyik nak ngarapkan yang lain aje yang speak up, kata dia (apekebende BM ostritch tu ha?) -

    Ahmad Zahid: Do not allow 'ostrich culture' among Umno leaders
    Malay Mail Online - ‎12 hours ago‎
    Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi says Umno leaders should not pass on the burden to others

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makna nya ada pemimpin UMNO yang tak setuju dgn Najib ke? Ramai ke? Kalo tak ramai, takkan nak merayu, ya tak?

      Buat fair fair le Zahid. Kalo tak fair, malu le kita. Kalo MKT pecat puak Muhyiddin 9 September nih, banyak tak fair le.

      Delete
  5. Rahman Dahlan kata "Unfair For PM To Step Down Unless Proven Guilty."

    Tapi bila nak sampai ke Mahkamah, Man? Kalo sampai pun, berapa tahun nak selesai bicara? PAC sambung pun tak tau bila. MACC dll habis siasat pun tak tahu bila. "Hidden hands" tuh amacam, Man?

    Tak payah le cakap Najib pun ada suruh siasat. Yang rakyat nak tahu tuh, dah 3 minggu Bank Negara hantar laporan siasatan depa kpd Pegauam negara, sampai sekarang pun tak dengar apa.

    Ko in charge benda benda strategic, Man. Ko korek le supaya Peguam Negara buat "charge sheet" ke tak. Pastu beri tau rakyat. Kalo tak, tak strategic le ko, camna nak dapat kepercayaan rakyat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok di baca surah alrahman je kat mangkok sabah ni

      Delete
  6. Layar dah kembang, sauh dah labuh,
    Tu yg kapal berpusing pusing.
    Angin tiup berpusing pusing lg,

    ReplyDelete
  7. La itu la sebab nya pencacaix di blog KD banyak tak dapat jawab soalanx praktikal.,suka lari dari realiti.
    Of course the subject was on TDM,so what wrong..
    It was a fact that TDM was not able to garner enough nominations to attend UMNO General Assembly once......Melayu mudah lupa.
    What is wrong if I repeatedly ask the same questions as you all cai also keep repeatin and barking the same issues but until nowe KANTOI of the first order.
    Red Beans..........no Iam not ,I was from the Kayu Ubi Generation.
    DEIG apa hal tak jawab lagi......
    Dah 9 bulan melalak AJibgor masih PM lagi......patut pun sebab yang melalk di sini semua yg langsong tidak ada kena mengena atau segelumitkan ada efek nak turun kan beliau........jadi expert mee segera ada la
    My 2 cents advice,be patience,GE 14,ajar dia and meantime do our own business and do not jadi batu api which expose your stupidity and maturity.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Batu api to get Ajib out, ok. Batu api nak dia stay sampai UMNO/BN kalah di PRU14, bodo of the highest order.

      Also bodo tak tau yang ada jalan nak get Ajib out selain dari undi di PRU14. Jerit punya jerit, Zahid pun dah marah orang UMNO jadi macam burung unta (ostritch) kata dia. Tak mau defend Ajib. Lama lama oang UMNO bosan, boleh mintak parti gantikan dia.

      Mkan ubi kayu banyak sangat, ak cukup zat, Mmat. Camna nak pertahankan Ajib camtu.

      Delete
    2. Kalau dr M n The Gang pun tak berjaya lagi turunkan beliau apalak kene mengenanya dgn komen2 org ramai? Kita bukan expert sgt pun bukan pulak nak tunjuk pandai. Kalau Najib duduk lama berkuasa pun berapa lama dia boleh bertahan? Nak tunggu GE nak ajar pun buat apa, kau nak lengahkan masa biar Najib duduk lama senang BN kalah? Ni semua RBa punya style la bhai. Hasut jgn tak hasut.
      Tapi kalau Najib sendiri cakap dia ada terasa dgn serangan masyarakat sosial media kira effective la jugak tu. Cuma sebab duit yg membahagiakan dia tu yg dia lupa.

      Delete
    3. Aku rasa ramai Ketua Bahagian UMNO merongot. Najib pilih kasih. Bahagian JB Shahrir kata dia dapat RM1 juta. Bahagian Pontian cost of living tak tinggi Mat Maselan di katakan dapat RM2 juta.

      Aku saspek ramai yg tak dapat lebih dari bayar sewa pejabat dll. Ada pejabat UMNO kalo talipom pun tak berjawab, talda kerani kerja tetap pun.

      Aku rasa satu masa nanti meletup mereka. Sabelom PRU14.

      Delete
    4. Anon 10:07 ini adalah Macai Penyapu Tetap Dan Berpencen Tercekik Dedak Pahlawan Bapok..
      Nak jilat najib punya pasal dia spin psl TDM dan DEIG..
      Komen standard tisu jamban pengelap bontot rosmah..

      Delete
    5. Kpd Dol 1226,

      Ko pernah degor ke omputih kata "The Lord works in mysterious ways." Silap silap bukan aje Najib di gantikan, gigi ko pun tanggal melopong, tak dapat ganti, kuasa Tuhan ko selalu bebruras tempias ayaq lioq.

      Nanti aku ingat pepatah nya dlm BM, aku kasi tau ko.

      Delete
  8. Kevin ni dgn SP Bala mcm sama je operasi dia. Dua2 melibatkan Najib. Sorang mati sakit jantung. Harap2 Kevin ni ok lah tak meninggal. Dapat dia kemuka bukti apa sebenar yg Najib buat. Moga2 Pdrm tak terlibat jadi balaci macam kes sirul.

    ReplyDelete
  9. Kalau terror sangat kata ada jalan lain bolih jatuhkan Ajibgor.....apahal dah 9 bulan dah kantoi..,poorah
    Makan Ubi kayu....tak banyak datang penyakit macam caix sekarang,yang terok tu sakit otak dan meroyan ,melalak.jadi batu ronson.Dah ada mengaku pun di atas,tak kisahlah batu api untuk tujuan apa.Sapa bodoh of the highest order now.
    It is natural for human being to be sensitive especially remarks that touch his or her personalities,if not that fellow is not a human being.
    Nobody say BN will lose in GE 14 except TDM and his macai here.Why are the caix here so afraid of BN defeat.It is ridiculous to suggest that only the leader of certain party need to go away,and yet the party can assured big win...moron punya thinking.The big joke is until now these cai,even their mentor never mentioned or suggest any replacement.....masuk akai ke...loklak betul.
    Tak payah la nak speculate hal Kevin ini.....kalau tak tahu duduk ontokx ajo macam la kes Sirol dulu kan mentor caix di sini dapat malu ,ada yang compare otak mentor tu sebiji macam otak Mahpoz PAS.......malu
    Kata otak bagus sangat,apahal soal DEIG tak ada sorang pun respons.Kalau sayang sangat pada UMNO,masa ini lah nak hemtam PKR dan PR.......nampak tak caix,ini semua nak memenohi kehendak peribadi.

    Kalau tak sensitif dengan apa jua bentok kritik ke atas diri sendiri,bukan maanusia sasorang itu....tak begitu bhai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak ko pakai Ronson, Mamat. Apahal? Ko tak dapat RM1 juta ke? Ko punya gila babi meroyan defen Najib tak tntu hala, patut ko dapat RM4 juta.

      Pakai Ronson. Kucing kurap bebenor. Pakai le lighter Dunhill tipu beli di Thailand ke, Mamat.

      Delete
    2. Ko nak tempiaskan, divert readers attention ke DEIG pahal? Keluor tajuk bincang le Mamat. Ko tak biasa dlm Majlis ke. Pedan le pakai Ronson. Kesian. Oang ada RM2.6 bilion ko pakai Ronson. apa daaaaaaaaaaaaa

      Delete
    3. Anon 1:13:00 macai tetap dan berpencen tercekik dedak pahlawan bapok mmg cukup menyirap kalo najib layar dikembang sauh.dilabuh tu dikritik..
      Org lain melalak, meraung , melolong..yg ko susah hati tu apepasal!!..macam lar isu besar sgt sape ganti najib!!..seolah olah negara ini berputar di sekeliling najib..!!
      Komen ko standard tisu jamban pengelap bontot rosmah..

      p/s: sarong bantal muka najib/rosmah ko da beli..kalo belom mintak kat mad maslan

      Delete
    4. 113 dumb dumb....9 mths or more is not the point. Be it a century/decade the people will keep on pushing until your pondan bugis fall. Unlike us, you can't even come up with good explanations on issues discussed here...all you did was counting the days like a retard!

      i believe you are the same person who talked about doing things as you wish...no need plan, no need study no need preparation. Those alone have proven the type/level of mentality you have.

      113, its ok for you to be dumb but please keep it to yourself. Life is not about counting days only...if you're to dumb to realize that then maybe you should turn yourself into that 'ronson stone' you talked about....ronson??? Hahaha...dumb dumb

      LK

      Delete
  10. Perkara 20(8)F Perlembagaan UMNO....Memelihara dan Menjaga Nama Baik Parti..

    Aku tak faham faham ngapa Najib bodoh sangat, setujukan RM2.6 bilion tuh di masukka ke dlm ekaun dia. Kan dah jadi tahi nama dia, nama UMNO. Kalau pun betul itu sumbangan, takkan le penyumbang kasi syarat mesti masuk ke ekaun dia. Kecik sangat ke otak dia.

    Takkan le dia tak boleh tanya 1-2 orang yang dia konfiden bole simpan rahsia cara bagi menerima wang tuh dengan tak mencemar nama dia dan nama UMNO. Contoh nya Mohamed Noor Akop yang dulu pegawai tinggi Bank Negara, bekas Menteri bersama dgn dia masa Tun Dol Pak Lah merintah. Yang tau selok belok mata wang luar masuk, yang tahu bikin "Master Account" RM 3 bilion yang Media Group Tong Kooi Ong buka utk Anwarul Al Juburi masa dia Menteri Kewangan dulu, saperti di Surat Sumpah Murad Khalid, bekas Penolong Gabenor Bank negara di tahun 1999.

    ReplyDelete
    Replies
    1. besau betuih malu tuh ... seluruh dunia... pulak nya ada mesyuarat anti-rasuah antara bangsa di putrajya....

      Delete
    2. setiap PM ada org2 yg dia nak jd team nya. itu hak masing2 PM.

      Kenapa semasa zaman madey tak amik Tengku Razaleigh korang xkutuk Madey?
      mesyurat anti-rasuah atau mesyuarat puak2 munapik yg nk perangkap PM dan menipu soal rasuah.

      Org yg jd anjing suruhan puak2 Madey ni pun negara dia indeks rasuah paling teruk dlm dunia.. hehehe.. kasihan...

      Delete
  11. Mungkin Najib tak caya Mohamad Noor Akop, sebab dia orang Tun Dr Mahathir - Tun yang gunakan dia utk nasihat bag tindakan mematahkan serangan matawang dek Yahudi Zionis George Soros dulu. Tapi kalau tak dapat bekas Pegawai Tinggi Bank Negara dan bekas Menteri tuh, cari le orang lain utk menasihat dia cara bawa masuk RM2.6 bilion tuh dengan selamat dan tak menonjol mata.

    Contoh nya, adik dia sendiri, Nazir, CIMB. Tapi alahai, apa nak buat, adik kot tak setuju cara cara si Abang sejak sabelom PRU13 lagi, nyyata marah PMO keluarkan kenyataan membayangakan Najib ada kekayaan turun temurun. Sampai adik adik dia semua keluarkan kenyataan bertulis - dan di tanda tangan - menafikan itu.

    Itu le kata pepatah - pandai pandai tupai melompat, sekali sekali jatuh juga ke tanah.

    ReplyDelete
  12. Sekali sekali ke dia jatuh ke tanah? Dan betul jatuh tersemban ke tanah ke? Kot jatuh atas pelepah kelapa saja, dapat capai, terumbang ambing, tapi dapat hidup juga lagi politik dia.

    Kes kes yg dia di kaitkan dulu tak menjatuhkan dia tersemban ke tanah - contoh nya, pompuan di Port Dickson, Altantuya. Kalo gitu, mungkin dah sampai masa nya dia jatuh tersembam ke tanah kali ini - kes 1MDB dan RM2.6 bilion nih, gamak nya.

    Amacam korang pikir? Sembahayang hajat kita? Nak menyelamatkan UMNO/BN dari tersumbat ke gaung nun jauh di lembah busuk, Beb. Dulu PAS sembahyang hajat minta "KO UMNO", dan UMNO/BN hilang 2/3 majoriti di Parlimen. Sekang kita minta "UMNO gantikan Najib jer", tapi UMNO/BN terus merintah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. do'akan juga jangan banyak sangat pengundi fedap dgn umno hingga kalah di pru14..........akibat tindak tanduk najib tuh.........

      Delete
  13. Gentlemen.
    Call me anything you like ,dumb,retard who cares,but I loved these interactions.
    As far as I am concerned most of you here have no direct influence to force Ajibgor to step down,
    Presumptions,perceptions,hearsay evidences,rumours and emotions rather than rasionalism had taken centre stage here.
    So thank you.Salam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well looks like najib have no rationalism either..
      I have 3 million umno member supporting me - presumtions
      Cash is king - perception
      Malaysians love me - hearsay (only by the people surrounds him )

      Najib madness had taken centre here..in Malaysia..

      Ohh..by the way..you words.. really worth only 2 cent..especially HERE!

      Delete
  14. KD ko jgn duk hina BR1M dn org yg terima BRiM sbb itulah jasa Najib yg mana madey amat benci.
    duit BRiM tu halal utk rakyat, tak kira parti mana atau sokong mamak atau sokong cina.

    Tak terkira yg dpt manfaat hnya Allah Maha Mengetahui.

    Org2 yg mcm ko KD menghina penerima dan wang BR1M mpga terima pembalasan satu masa nnt.. ko melarat hidup.. baru ko tahu BR1M itu membazir (istilah puak madey sbb membazir ni utk rakyat, klu utk anak beranak mereka itu penjanaan ekonomi..puihhh) atau Rahmat dr Allah Ta'ala melalui PM yg hati tak kering mcm PM satu lagi tu...

    wallahualam

    ReplyDelete