Friday, June 24, 2016

LEPAS SATU, SATU....

Tidak ada seronoknya apabila isu dan kes negara di bawa ke perhatian dunia yang menjejaskan integriti dan imej.

Seekor kerbau membawa lumpur, rakyat turut terpalit...

https://suarakami3.blogspot.my/2016/06/skandal-najib-ambank-makin-panas-najadi.html?m=1


9 comments:

  1. Bukan kerbau, bang. Badak sumbu.

    Kerbau tak menyodok. Badak sumbu berbilion ringgit di sodok nya.

    Dahtu tak reti malu. Maalom lah, kulit tebal macam kulit badak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM Britain David Cameron "fell on his sword" kata CNN, makna nya, macam Roman general di zaman purba bunuh diri, umumkan akan letak jawatan sebab kalah referendum masuk/keluar European Union.

      Kalah referendum aje, letak jawatan. Di Malaysia, skandal bagi nak mampos pun, pegang ke tali cerut leher tuh, tak mahu mampos.

      Delete
  2. Sudah sampai ke tahap paling debased lah, main pecat ahli, orang orang yang pegang jawatan tinggi parti, main ikut interpretasi apa yang di kira salah laku mereka.

    Takda beri peluang ahli beri penerangan pun, tak beri peluang self defence pun. Paling kudut punya pendirian, paling jahil punya keputusan.

    Dah jadi tindakan biasa - Gani Pattail pun di berhentkan dari jawatan Peguam Negara dengan serta merta, tanpa notis, tanpa alasan yang munasabah.

    Tuhan sahaja yang membalas tindakan kamu, Najib. Aku doakan balasan itu setimpal dan di buat cepat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. امين امين امين
      يا رب العالمين.

      Delete
  3. Saya hanya mampu berdoa semugan ALLAH menjatukan dengan segera orang yang zalim ini.

    ReplyDelete
  4. Buka mata besarx dan lihat 2 spesis ni dah buat pada parti
    Bila tak ambil tindakan Cai Ptrotun ini juga yang akan kata MT UMNO bangan
    Bila ambil tindakan kata beri peluang untuk defence
    Defence taik kucing,dah askik score goal sendiri
    Sapa kata Gani Patail deberhenti tanpa sebab...suruh buka mata dan baca malas...kan dia sakit kena baut Dylsis 3 kalai semingggu
    Alhamdulilah dah dekat 2 thn dah ALLAH masih melindongi hambanya yan selalu difitnah...Aameen


    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu bukan perlindungan tapi istidraj. Perlindungan ialah apabila yang lemah masih selamat walaupun ditindas yg kuat. Sekiranya yang kuat menindas yg lemah dan yg berkuasa menyalahgunakan kuasa itu untuk kekal berkuasa maka itu bukanlah perlindungan Allah, tapi istidraj.

      Nangka bila dah busuk di tangkai apabila luruh akan berkecai. Nama Jibby sangat2 busuk tetapi ya Jibby masih lagi berkuasa. Tunggu sahaja kesudahan Jibby bila dia luruh nanti. Sama ada luruh dari jawatan atau luruh yg lain-lain.

      Delete
    2. Tu bukan perlindungan tapi istidraj. Perlindungan ialah apabila yang lemah masih selamat walaupun ditindas yg kuat. Sekiranya yang kuat menindas yg lemah dan yg berkuasa menyalahgunakan kuasa itu untuk kekal berkuasa maka itu bukanlah perlindungan Allah, tapi istidraj.

      Nangka bila dah busuk di tangkai apabila luruh akan berkecai. Nama Jibby sangat2 busuk tetapi ya Jibby masih lagi berkuasa. Tunggu sahaja kesudahan Jibby bila dia luruh nanti. Sama ada luruh dari jawatan atau luruh yg lain-lain.

      Delete
  5. Sama samalah kita berdoa selama ini Najib difitnah. Jika bukan satu fitnah, apa yang dilakukan sangat zalim dan doa orang yang dizalimi lebih mustajab dari doa kita...

    Doa siapa yang akan mengiringi malam lailatul qadar...tiada siapa yang tahu.

    ReplyDelete