Monday, June 20, 2016

NIK ABDUH MINTA MAHATHIR SYUBAHAT..

Lupakan segala kemungkaran yang berlaku, buat-buat pekak dan buta apa yang berlaku macam Presideng dia... 

Mungkin itu apa yang dimaksudkan oleh Nik Abduh dengan menyarankan Tun Dr Mahathir berhenti berjuang menentang kemungkaran (?)

Trend semasa menunjukkan Nik Abduh sedang mengejar sesuatu...
nama 'nik aziz' sering digunapakai sebagai rujukan untuk menyokong segala tindak tanduk dan caranya...

Lebih elok Nik Abduh nasihatkan Nasruddin supaya bertaubat dalam isu # siaran porno berbayar !
Lebih elok Nik Abduh perhatikan tepi kain PAS yang terselak luas ekoran kekalahan besar di PRK Sungai Besar dan Kuala Kangsar !
Lebih elok Nik Abduh sarankan Hadi Awang turut berehat dan tumpukan lebih kepada mencadat sotong !
Dan lebih elok Nik Abduh jaga Kelantan dari terlepas ke tangan AMANAH di PRU akan datang...

# Ada sesetengah pihak sedang menganjingkan supaya Tun menyertai mana mana parti politik Pembangkang supaya nampak ikhlas. 
Provokasi yang mengumpan untuk memburukan Tun. 
Dan ada sesetengah yang lebih bacul dari itu sarankan Tun wajar berehat atas faktor usia. 

52 comments:

  1. Look around people of the age of nineties and above in this world, what are they doing. This one is against the odd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. But you are the oddest, whatever your age. Not knowing what issues are at stake with a leader like Najib.

      You in fact are not clever, are you?

      Delete
    2. clever ? is madey nyayok bullshit act is clever ?? who is he ?? he own this country ?? this country own by many other millions malaysian who know what good najib has done and what bad madey had done ... you go ahead to believe madey bullshit make your head full of shit .... and go fly kite !!!

      Delete
    3. What good Najib has done? Made 1MDB indebted RM53 billion, now IPIC asking for RM26 billion payment, RM4.2 billion in his bank account, RM1 billion in his wife's account, RM1 billion in his step son's account?

      Delete
    4. Najib the supreme leader! PRU 13 bolih taburkan duit untuk menang ini PRK kechik anak jer. Pengundi tak malu2 tunjukkan gelojoh menjual masa depan negara! Tak perlu dipertikaikan lagi! Dah menjadi rahasia yang terbuka buat umum.

      Delete
  2. But you are the oddest, at whatever your age. Not knowing what issues are at stake with a leader like Najib.

    You in fact are not clever, are you?

    ReplyDelete
    Replies
    1. perasan clever ... syok sendiri ... bangang nak mapos ko ni .. go fly kite !!!

      Delete
  3. Jing Projibo dah keluar fly kite dia. Dia selalu fly kite. Pemikiran macam budak budak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko je lah pikiran org tua ? se tua madey nyanyok ... go fly kite lah bro !!

      Delete
    2. Komen tajda isi. Setuju, komen bebudak.

      Delete
    3. banyak lah isi korang ni semua... penuh bullshits ... sore loser ... go fly kite !!!

      Delete
    4. Komen komen Protun yang pendek pendek pun ada isi. Ko punya macam kontol aje, Jing Projibo.

      Delete
  4. Mana lebih mulia do antara duduk atas sejadah hanya untuk selamatkan diri sendiri jinks dibandingkan dengan menunaikan far du kifayah masuk ke Medan perjuangan menentang kedurjanaan bagi menyelamatkan negara Dan rakyat jelata dari kerakusan pihak berkuasa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dwngan kata kata yang senang boleh faham - menyelamatkan negara dari Najib, dasar kerajaan dia tak betul, bikin 1MDB terhutang RM53 bilion, berbilion Ringgit masuk ekaun dia dan keluarga dia.

      Delete
    2. tak habis berdendang lagu gurindam madey ... gurindam penuh bullshits ... make your brain full of shits ... move on lah bro... else go fly kite !!!

      Delete
    3. Sebab gurindam madey itu amat sedap le, Jing Projibo. Amat merdu, kadang kadang sayu, sedih, pilu, bila rakyat kampong dan yang berpendapatan rendah dengor. Di masa depa berhenti penat lepas bertungkus lumus cari nafkah. Mikirkan Jibo senang senang denag aircond, jet gomen guna peribadi, gunakan kuasa dia dapat berbilion ringgit.

      Tak adil, dapat RM4.2 bilion dalam ekaun dia, RM1 bilion dalam ekaun bini dia, RM1 bilion dalam ekaun anak tiri dia. Dahtu bini dia bersiung sini bersiung sana pakai jet gomen sewakan berpuluh juta.

      Tunggu lah masa nya, Jing. Nanti bukan saja tsunami Cina, jugak tsunami Melayu di PRU14. Aku Protun, nakkan Najib di gantikan. Kalau UMNO tak gantikan sabelom PRU14, aku akan mintak rakyat gantikan UMNO/BN di PRU14.

      Delete
    4. satu jer soalan aku...agak2 najib dah kebas beberapa billion,mahadhir pulak dulu agak2 brapa billion dia kebas untuk diri dia dan keluarga dia dan kroni2nya sampai habis harta negara nie dikebas oleh puaka mamak

      Delete
  5. kemana tumpahnya kuah ..kalau tidak ke nasi..
    pas sekarang kehilangan king tempat mengadu cash..

    ReplyDelete
    Replies
    1. UMNO punya Mr Cash Is King perlu di ganti, kalu tak, UMNO/BN bungkus di PRU14

      Delete
    2. yg kena bungkus madey n the gang... lagi nak meroyan sore loser korang ni semua.. muka takda malu... go fly kite !!!

      Delete
    3. Yang takda malu Jibo, bini dia, anak tiri dia le, Jing Projibo. RM4.2 bilion masuk ekaun peribadi dia, RM1 bilion masuk ekaun bini, RM1 bilion masuk ekaun anak tiri dia.

      Rakyat tak relakan sampai bila bila, Jing. Tak tau malu pun, sekali sekala dia terpikir jugak. Tapi dah gilakan kuasa, gilakan nak kaya raya, tak peduli. Nanti Tuhan balas hingga 7 keturunan, tau.

      Delete
  6. sore loser lah madey dan protun... madey bullshit make your brain full of shit ... go fly kite !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa nak caya apa kau cakap - kau jenis yg makan Jibo punya shit.

      Delete
    2. habis cakap ko org percaya ? cakap madey langsung tak laku lah bro... org tua pencacai tong taik... jual pun tak laku ... referendum konon ... belah lah .. go fly kite !!!

      Delete
    3. Mesti lah, Jing Projibo. Kau bukan keluarkan fakta untuk defend Jibo. Kelur pendapat / opinion kau aje. Bila opinion naje, tentu lah aku punya lebih orang caya. Ko tanya le pembaca di sini betul tak.

      Delete
  7. OOI go fly kite, hang pie jilat pungkok najib lah....terlampau makan dedak banyak sangat dah...
    Otak hang pun dah jadi dedak dah...macam ahli ahli umno yg bahalol pekak and bisu tu...tak tau nak nilai yg mana berlian dng yg mana kaca....asyik dpt anad makan dedak cukuplah
    Jawaplah diakhirat nanti...
    TM buat utk rakyat,bangsa and negara bukan macam boss hang najib kamjat....masuk dlm poket sendiri and bohong rakyat...penyangak no 1 dlm dunia
    OOI,go fly kite...awat hang tak suruh najib harami mai mahkamah kelmarin ??? Kan hari SELASA!!!
    Boss hang najib penyamun ada TELOQ dak ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. syndrom teusday lah ko ni bro... ingat DSN tu macai ko nak suruh ikut gameplan madey ... gameplan madey tahap bangang lah bro.. go fly kite !!!

      Delete
    2. madey tu dah terok dari sepah dah tahap taik dah bro... bullshits all the time ... no one care about him anymore .. sore loser... go fly kite !!

      Delete
    3. Kasi tau le sikit apasal Jibo tak berani nak sue SR, WSJ, NYT dll, Jing Projibo. Setuju ke orang kata sebab dia takut nanti keluor bermacam skandal lagi kalau kes di bicara penuh.

      Betul rasa nya tuh. Sebab 1-2 minggu lalu dia suruh loyar dia mintak Hakim buat "summary judgment" atas satu kes dia terlibat. Makna nya buat penghakiman dengan tak payah ada bicara penuh dalam mahkamah saperti biasa. Takut dia di arahkan dek Hakim jadi saksi dan boleh di balon dengan berbagai soal dek loyar pihak satu lagi.

      Delete
    4. OOI go fly kite...awat hang tak berani nak respond tentang najib kamjat yg takut nak sue and pie mahkamah? Awat najib harami lari bila reporter nak tanya dia pasai 1Ndb ?
      Awat hari selasa najib penyamun harta rakyat tak saman saman lagi ? Nak tunggu hari kiamat ka baru najib penyangak nak saman ???
      Hang jawap mai sat ? Jng kona subject and question diatas ok ?
      Kami semua tunggu jawapan Dari hang pencacai najib no 1...

      Delete
    5. my answers is simple .. DSN will not ever waste his time .. PM of Malaysia time .. attune to madey stupid gameplan .. madey always win before but no longer now coz DSN is focus on his job as PM to serve the nation.. madey has all the time (becoz his retired senile old man) and resources (fund from his crony)... so move on or else go fly kite !!!

      Delete
    6. Bukan waste time bahalol....tak ada teloq namanya tuu....penakut and lari bila jumpa reporter.
      Budak darjah satu pun tau najib kamjat takut nak saman wsj and takut rahsia dia pecah lebih besar...
      TM is not stupid like you, he knows what to do...bukan macam boss hang yg hanya tau samun duit rakyat
      Yes we will move on to get more supporters for DR...I believed you should go fly kite !!!
      Dedak kat hang banyak lagi ka ? Kalau dah kurang mintak tambah lagi kat boss hang najib harami ok...

      Delete
  8. Yang sarankan Tun berehat tu takut pengaruh Tun. Dah takda kuasa pun, masih rakyat hormat. Deklarasi Rakyat senang dapat 1 juta tt lebih. Ha nya menunggu perkenan YDP Agong terima DR itu.

    Agong bertindak di atas nasihat PM. Tapi Agong boleh merujuk apa apa isu kapada Majlis Raja Raja yang boleh bermesyuarat sesama mereka, tak ada PM dan MB2 hadir. Dulu berkali kali di buat sebagai "Pre-Council meetings". Satu dari nya memutuskan dan mengeluarkan kenyataan akhbar mahukan isu 1MDB dan RM2.6 bilion dalam ekaun Najib di selesaikan secepat mungkin. Jumlah masuk ekaun peribadi Najib itu sekarang d ketahui sebagai RM4.2 bilion.

    Kita tunggu lah. Tun dah "minta perhatian Raja Raja" di atas kepincangan negara di bawah pemerintahan Najib, minta Selamatkan Malaysia.

    Tradisi Melayu dah beratus tahun: Rakyat payongkan Raja dan Raja payongkan rakyat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berangan lah lu bro.. ikutlah madey nyanyok yg bullshits engkorang semua ... make your brain full of shit... go fly kite !!!

      Delete
    2. Makan shit Najib le kamu. Tak cukup makan dedak aje ke? Sedap ke shit Najib itu, Jing Projibo? Cerita lah sikit. Sekali makan setongkol ke.

      Delete
    3. tak perlu dedak medak ni.. madey jer pelopor dedak tu yg boleh 22 tahun jadi diktator.. I only respect my PM on my freewill... no bullshits ... you go rat madey bullshits... org tua pecen tak sedor diri ... go fly kite !!!

      Delete
    4. Realy? You "only respect my PM on my freewil"? Sapa mau caya, Jing.

      Ko repeat apa kau cakap, kita orang pun boleh gitu. Jibo ada billions tapi dia tak boleh kontrol semua, ha nya kontolkan kau.

      Delete
    5. yes ... becoz we majority Malaysian focus to move forward ... madey now is a waste of time .. no values whatsoever to Malaysia !! I dont give a dammed you believe me or not ... your brain is full of madey bullshits !! so go fly kite !!!

      Delete
  9. Ada perbezaan antara isu besar dan isu fitnah... Yg rakyat tolak isu fitnah bukan isu besar faham? Zaman madey tau semua dan syok sendiri dah lama berlalu.. Ini zaman it bukan zaman media yg dikawal oleh madey...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syok sendiri tu engaku bila goncang barang kau dalam bilik air, Jing Projibo. Habih, camna nak buat, bini kau pun tak kasi, sebab kau tak tidur malam, siang pun mengkung kung aje sana sini.

      Delete
    2. dah meraban kelucahan pulak protun ni... mmg full of shits lah... go fly kite !!

      Delete
    3. Kau meraban dan lucah lebih lagi, ngata "Zaman madey tau semua dan syok sendiri .." dan macam macam.

      Delete
    4. aku setuju.pasal tue ramai rakyat tak sedar bahawa mahadhir nampak gah (kononnyalah)kerana pada zaman dia,dia kontrol habis semua benda.Tambahan pulak zaman tue ramai rakyat terutama melayu yang bersikap tak ambil peduli pasal politik kerana dorang rasa apa mahadhir and da geng buat semuanya betul.kerana apa?KERANA ZAMAN TUE TAKDA IT+VIRAL.zaman tue pakai suratkhabar.so orang tak tau betapa lagi macam gampang mahadhir n da geng buat kerja.aku agak kalau lah zaman mahadir dulu sama macam zaman najib nie,aku rasa puak2 protun nie bukan setakat ludah muka tun,aku rasa dah perang malaysia nie baru dorang tau SIAPA YG LEBIH BERPUAKA SETANNYA DAN MENJARAH MUKA BUMI MALAYSIA NIE DALAM DIAM TANPA DISEDARI RAKYAT.

      Delete
    5. Zaman Najib pun masih ramai rakyat yg bersikap tak ambil peduli, Yop. Kalau tak, mana Jibo boleh menang di 2 PRK tuh.

      Delete
  10. Jing Projibo dah tak berani masuk blog Putra Merdeka sebab tiap kali masuk kena balun di sana.

    Di sini pun dia kena balon tiap kali masuk.

    Tak lama lagi dia givap semua kot. Tak larat nak lawan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena kejor ke lubng cacing. Dia ingat senang nasib jadi Jing Projibo. No dice, Jing.

      Delete
    2. Dia takkan givap nyer sebab ini saja lah sumber dia cari makan. Ingat free ka komen2 dia. Semua tu ada dedak oooo. komen kosong dan dungu pun tak apa asal ada komen adalah dedak.

      Lagipun bos dia sendiri kan jenis kulit babi buat muka toya walaupun sedar majoriti orang tak nak kan dia lagi.
      Tinggal dedak je lah modal dia utk dpt sokongan. Tiada dedak tiada sokongan.

      Delete
    3. Dia takkan givap nyer sebab ini saja lah sumber dia cari makan. Ingat free ka komen2 dia. Semua tu ada dedak oooo. komen kosong dan dungu pun tak apa asal ada komen adalah dedak.

      Lagipun bos dia sendiri kan jenis kulit babi buat muka toya walaupun sedar majoriti orang tak nak kan dia lagi.
      Tinggal dedak je lah modal dia utk dpt sokongan. Tiada dedak tiada sokongan.

      Delete
    4. Setuju pasal "jenis kulit babi buat muka toya walaupun sedar majoriti orang tak nak kan dia lagi" tuh.

      Delete
    5. sentiasa syok sendiri dan perasan baguih itulah ciri2 utama protun... sama cam madey nyanyok ... tuduh ikut suka macam tau semua ... majoriti org tak pedulikan madey itu sebab BN still winning and keep on winning .. go fly kite !!

      Delete
    6. Win pasai taboq duit banyak....semua rakyat tau laa.....
      Macam hang dok makan dedak...semua org tau jugak...

      Delete
  11. Hallo ade nampk tak putra merdeka.Ape citer dh dua tiga hari tk nampak batang hidung.Dah mandi ke dia dah makan ka dia cobalah korang jengok jengokkan..

    ReplyDelete