Friday, June 24, 2016

PAKAT PAKAT DOA SIAPA YANG KENA FITNAH DAN SIAPA YANG DIZALIMI

22. Tiada suatu bencanapun yang menimpa di bumi dan (tidak pula) pada dirimu sendiri melainkan telah tertulis dalam kitab (Lauhul Mahfuzh) sebelum Kami menciptakannya. Sesungguhnya yang demikian itu adalah mudah bagi Allah. 23. (Kami jelaskan yang demikian itu) supaya kamu jangan berduka cita terhadap apa yang luput dari kamu, dan supaya kamu jangan terlalu gembira terhadap apa yang diberikan-Nya kepadamu. Dan Allah tidak menyukai setiap orang yang sombong lagi membanggakan diri,                           (Al Hadit 22-23)
Dalam ayat ini Allah menjelaskan bahwa tidak ada satu bencanapun yang menimpa kita melainkan sudah tertulis dalam kitab (lauhilmahfuz) sebelum terjadinya. Allah mengabarkan hal ini agar kita jangan sedih atas apa yang luput dari kita dan jangan sombong dan bangga atas apa nikmat yang diberikan Allah pada kita.



27 comments:

  1. yg angkuh takkan fikirkan ada apa yg akan luput...habis RM4.2 bilion, ada RM2 bilion lagi.,,, ada kuasa, boleh buat berbillion lagi................

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak habis habis dengan fitnah!!!!

      Isu dah dijelaskan banyak kali, tapi masih tak faham faham...

      Inilah akibat kalau hati telah dimatikan oleh Allah...

      Akan terus membuat fitnah...

      Delete
    2. bodoh bangang hamjadah tak habis habis!!!! bangang hamjadah tu Najib sendiri kata masa dia fedap dgn blogger penyokong2 dia di kempen PRU13.

      Mana ada jelas? yang tak faham termasuk di 7 negara luar yang siasat salah laku 1MDB.

      Akibat asyik menjilat dedak dll si Najib, jadi buta kpd korapsi dan money laundering....

      Yang sepatut nya kamu terus beri penerangan dan "penjelasan", kamu menuduh orang lain pulak. Itu pasal kamu bodoh, bangang. tongong dan segala yang dlm katergori itu.

      satu hapah pun fakta tak kamu keluarkan. Padan lah Najib gunakan kata kata bangang dan hamjadah kpd orang macam kamu.

      Delete
    3. Apa yang telah dijelaskan? Peta aliran wang ke dalam dua akaun kad kredit di tangan Peguam Negara? Pengakuan oleh Najib sendiri yang memang ada duit RM2.6 bilion masuk ke dalam akaun peribadinya? Pengakuan oleh Najib sendiri yang memang ada RM42 juta masuk dalam akaun peribadinya? Pengakuan Najib yang dia memang telah belanjakan berjuta ringgit tanpa terfikir adakah seorang Perdana Menteri Malaysia mampu dan boleh mendapat wang berjuta dalam akaun peribadinya? Pengakuan Najib bahawa wang dari Pulau Cayman;s memang ada dalam akaun BSI di Singapura, namun tak tau mana pergi duit tu sekarang selepas bukan saja akaun, malah BANK itu sendiri telah ditutup?

      Apa yang telah dijelaskan? Cuba hang bagitau sikit. Mwahahaha.

      Delete
    4. Hati siapa yang telah dimatikan Allah, sebenarnya?

      Delete
    5. Tidak syak lagi hati anon 2:59 yang telah mati dan buta utk melihat kebenaran. Akibat terlalu banyak makan dedak harami.

      Delete
    6. Tidak syak lagi hati anon 2:59 yang telah mati dan buta utk melihat kebenaran. Akibat terlalu banyak makan dedak harami.

      Delete
  2. KD semoga Allah laknatlah najib and seluruh MT umno and timbalan KP umno malaysia yg paling bangang and bodoh sekali.
    kita semua akan kuburkan umno nie coming election....
    kita akan teruskan usaha DR and akan berusaha lagi bagi pastikan rakyat akan ajaq depa nie semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin, amin, ya rabbal alamin.

      Sokong sapenuh nya.

      Delete
    2. Aaaamiiiin. Semoga jahanam dunia akhirat.

      Delete
    3. Aamiin. Semoga lingkup UMNONajib pada PRU 14 nanti.Aamiin....

      Delete
    4. amin amin amin....semoga Najib and pencacainya lingkup and berambus dari bumi tercinta ini.
      rakyat akan tunjuk dekat najib and pencacainya.

      Delete
    5. Mendoakan keburukan terhadap seorang Muslim lain ( walau pon fasik) bukan dari ajaran Islam dan ianya tidak mempamerkan akhlaq yang baik..sewajarnya dipanjat Doa agar di fulan bin si fulan tersebut diberi hidayah dah berubah menjadi baik .

      Delete
    6. 952, kau cakap hal agama, orang cakap hal politik.

      Tohor lah pemikiran kau kalu mikirkan Najibul Songlap Cash Is King boleh berubah menjadi baik.

      Delete
  3. Salepas di umumkn kemenangan PRK di Sg Besar, punya angkuh Teuku Adenan (nama banyak di guna di Acheh, bukan keturunan raja Tengku), jatuh seluar nya masa berdiri sabelah Hishamuddin.

    Video nya jadi viral di media sosial.

    Ketua Wanita UMNO Shahrizat kata yang melihat nya "were in a state of shock".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terlondeh sendiri, bukan dilondehkan - ini baru seluar.
      Di kemudian hari entah apa pula terlondeh sendiri,
      bukan dilondehkan orang.
      Bayangkan kalau seluar Najib terlondeh semasa bermegah-megah,
      dan video itu tersebar serata dunia!!!!!
      HAHAHAHA - Ini saja yang kudoakan.

      Delete
    2. Menembak Rosmah di buat nya kalau gitu. Kalau lah pistol dia berfungsi. Kalau lah .... kalau lah ..... Aku doakan pistol nya keluor air, hehehe

      Delete
    3. "state of shock" itu sebab barang nya ganjil, hihihihi.

      Nak cakap lebih tak boleh, ini hari puasa.

      Delete
  4. pi baca balik statement yg macc...pap...polis...bank negara ....tolong lah baca sendiri...jangan buat malu kaum....dah jelaskan banyak pun....malang sungguh manusia yang bodoh piang macam korang ni.....dah lah malas ...bodoh...kuat fitnah.....taubat lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang bodo piang kamu le, nakkan orang percaya apa kamu cakap tapi tak beri keterangan di sini. dah lah biadap kurang ajor, malas nak cari fakta, tak menolong Jibo pun.

      Jantan pakai nama pompuan plak, tak sopan mengata orang. Kena cabut barang kamu tercancng baru tau.

      Delete
    2. MACC kata ada kes, dia mohon kepada Peguam Negara untuk dapatkan lebih banyak bukti dari luar negara, Peguam Negara sekat. PAC kata memang ada bukti salahlaku dalam urusan 1MDB. Laporan Ketua Audit Negara kata ada banyak kemusykilan dalam tatacara dan akaun 1MDB, malah Jabatan Audit kata ada berbilion yang tak boleh dikesan. Bank Negara kata ada dua kes yang boleh didakwa 1MDB di mahkamah, dan dalam menyiapkan kertas dakwaan itulah Peguam Negara dahulu dilucutkan jawatan dan pendakwaraya utama tiba-tiba ditemui mati.

      Apa yang dah dijelaskan, boleh Dina kasi tau sama kita. Mwahahaha. Hang ni bodoh, Dina. Hang pi komen kat blog mana pun, hang tetap bodoh. Tragik sungguh.

      Delete
  5. Hangpa puak Jibo dah jadi mcam Kacang Merah DAP - hangpa nakkan orang caya apa hangpa cakap, tapi suruh orang pi cari maalumat nya. Awat tak kasi link di sini - jangan pinda laporan berita nya dah lah.

    ReplyDelete
  6. dulu pas di label ularmak kerana petik ayat itu dan ini. kini bila dah tercepit barulah juak anti-pas sedar kepentingan ayat dalam politik. masa terbaik untuk pas pulangkan paku dan buah keras.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu, di zaman kemegahan Anwar Al-jub, saya selalu terpikir,
      kalau betul sperti yang dituduh ke atasnya, kenapa Allah tak
      pernah londehkan kesalahannya...............?????
      Hanya tuduhan, tidak video atau apa-apa bukti.
      Sekali, keluar cvideo CHINA DOLL - hamik ko!!!!.........hahaha
      Bukan je tuala terlondeh, semuanya terbogel.........KIHKIHKIH
      Satu dunia tahu kebesaran kemaluan Anwar al jub.
      Begitulah bila tiba masanya, cara Allah mendedahkan perancangannya,berbeza-beza.
      Anwar Al-jub dengan londehan video CHINA DOLL.
      KuNan seluarnya terlondeh sendiri semasa dia tengah bermegah-megah.
      Najib, kita tak tahu, APA YANG AKAN DILONDEH.
      Yang pastinya, akan tiba masanya.
      Sepandai-pandai tupai melompat, akan jatuh ke tanah jua.

      Delete
    2. Aku nakkan dia jatuh dari jawatan nya, tak cukup dengan jatuh tersembam ke tanah.

      Kalo di nak hijrah ke negara lain, lantak lah.

      Delete
  7. KEHKEHKEH......baca la apa yg kau tulis tu kd depan cermin. Insyallah....semuanya akan Allah akan tunjukkan. Dari pengakuan Menteri luar arab saudi, penafian oleh MAS singapore, kenyataan ag switzerland dan acc hong kong....dah jelas.

    Dari satu bukti ke satu bukti lain direka cerita untuk tutup cerita yg lain. Sumber masih tak bernama. Pru sarawak kena tapaw. Dua prk mentah2 kena reject. Insyallah....banyak lagi petunjuk Allah akan beri. Tapi sitakbur keturunan mamak dan raja mandaliar boleh tuduh pulak rakyat makan dedak....kihkihkih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang kau letak federal crest tu nak nunjukkan kau dari Pejabat PM atau PMO ke? Kepala hotak kau.

      Cakap aje, link pun tak bagi. Pada hal ada bertong rekod di PMO tuh yang kau boleh coba keluarkan, tak kisah lah orang caya ke tak. Tak berani mintak ke? Sebab kau peringkat pemakan dedah aje, bo layan by PMO? Layan ha nya yang dapat berjuta ye? Sian kau.

      Kasi tau diorang camtu camna kau nak defend Najibul Songlap Cash Is King.

      Delete