Google+ Followers

Wednesday, April 26, 2017

CHICKEN



During the Soviet dictatorship of Stalin, he (Stalin) came to one Politburo meeting with a live chicken. 

He started to pluck its feathers one by one off.

The chicken quacked in pain, blood oozing from its pores. 

It gave out heartbreaking cries but Stalin continued without remorse plucking feather after feather until the chicken was completely naked. 

After that, he threw the chicken on the ground and from his pockets, took out

some chicken feed and started to throw it at the poor creature. 

It started eating and as he walked away, the chicken followed him and sat at his feet feeding from his hand.

Stalin then told members of his party leadership "This chicken represents the people, you must disempower them, brutalise them, beat them up and leave them. 

If you do this and then give them peanuts when they are in that helpless and desperate situation, they will blindly follow you for the rest of their life.They will think you are a hero forever. 

They will forget that, it is you who brought them to that situation in the first place."

Does this sound familiar?

9 comments:

  1. DEEP !! Wajib trabslate ni , tuan.

    ReplyDelete
  2. Gambaran tepat perangai Mahadet.

    Xde rakyat dipaksa hidup susah zaman Najib. Nasib hidup susah senang bergantung pada usaha diri.

    Byk peluang ekonomi ada di Malaysia, yg bulat x datang bergolek, yg pipih x datang melayang.

    Perbetulkan diri dgn ilmu2 berguna utk rebut peluang. Aku kerja photographer masih dpt byk job tiap2 bulan. SME Bank, MARA, TEKUN, AIM, TERAJU, MY MAGIC, MDEC ni semua dibina kerajaan utk rakyat menjadi maju dlm ekonomi.

    Cara kau tulis mcm Malaysia pakai sistem paksaan totalirian komunis.

    Kau kreatif, kau rajin, kau x mudah putus asa, kau pegang matlamat bantu manusia. InsyaAllah rezeki cukup dan bertambah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, dedak banyak, apa susah.
      Asalkan kamu dapat terusd hidup bahagia, peduli apa pada orang lain.
      Jadilah macam Stalin.
      Tarik satu demi satu - subsidi, baget pendidikan & pembangunan, naikkan
      harga semua barang, kemudian campak BRIM - semua orang akan kata NAJIBLAH
      HEROOOOOOOOOOOOO.............!!!!!!
      Lupa pasa iMDB, hutang negara 800 billion, hidup mewah Najib anak beranak.
      Yang penting, dapat satu hanpon SAMSUNG A9 dan DEDAK forever.....hahaha

      Delete
    2. Anin 2:21, awak boleh faham ke bahasa inggeris, sebab salah satu perjuangan Tun Dr Mahathir ialah mendaulatkan Bahasa Malaysia dan bangsa Melayu jika pandai inggeris.

      Delete
    3. Tadi saya tak baca posting Anon 2.21.
      Just scanning, sekarang saya baca. Dia memang tak faham
      Bahasa Inggerislah kluang.
      Kalau dia faham pun, dia lembam.
      Atau, dia chicken yang Najib dah cabut bulunya, pas tu ulur
      Samsung A9 dan secubit dedak.
      Dia terus jadi hamba Najib for life.

      Delete
  3. Selak sana selak sini, buka buku itu buka buku ini mencari ayat ayat yang boleh menyalahkan orang yang kita benci. Tak akan ada kesudahan kalau hati tak bersih.

    ReplyDelete
  4. Duit ada boleh bersihkan apa jua pun. Dengan adanya 2.6B lebih berkesan proses pembersihan. Asalkan kita boleh hidup, pedulikan nasib orang lain yang tidak senasib dengan kita Kita maju ok, orang orang susah yang tak mampu kejar dan mempertingkatan nasibnya biar mampus sahajalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bloomberg kata apa bloomberg? yelah, pasal 1mdb yang ribut tak berkesudahan. boleh sesiapa bagi pendapat pasal ni hasil pembacaan di bloomberg. kd mungkin. kan kd banyak bacaan bahan luar negara...

      Delete
  5. Kalau selama ini, kita pernah didedahkan dgn simbolik 3 monyet.
    Setiap ekor dhn peranan masing2:
    - DONT LISTEN to other views.
    - DONT SEE MungKar
    - DONT SPEAK to Bangkang Boss

    But in Malaysia got extra monyets.
    - DONT,Cannot or Must not THINK

    *Many (about 2.99 Million) of tyoe 4 species, can be found in the jungle patch area, close to PWTC area.

    ReplyDelete