Google+ Followers

Sunday, April 16, 2017

SAY NO TO LEBAI

KEMASKINI




PADA LEBAI INI KITA KATA #YES#
CAKAPNYA ADA SEDIKIT MASUK AKAL









Pilih umno atau pas,  dua parti yang diselubungi dengan isu duit, terbesar,  termistri dan belum terjawab..

Aku syorkan, lupakanlah sahaja kedua duanya,  biarlah kalah di pilihanraya secara bermaruah dari turut bersetuju dan bersekongkol.

Cukuplah pas membenar diri mereka diperalat umno,  tidak perlulah cuba menjerat pihak lain juga. 


Add caption

Pendedahan dan penat jerih Rafizi mesti dihargai dan dihormati.  Walaupun mungkin dipenjara biarlah ada solidariti yang ikhlas ke atas perjuangannya. 

Hadi Awang tidak mempunyai locus standi untuk membuat tawaran tersebut, Kelantan ditawan hasil kerjasama dengan Semangat 46 itupun kekal atas nama Nik Aziz, Terengganu ditawan sepenggal hasil kerjasama dengan PKR...

Untuk PRU akan datang,  tidak ada satu analisa atau ramalan pun PAS mampu menang lebih dari 10 kerusi Parlimen dan Kelantan terlepas jika bersendirian.. 
Jumlah kerusi Parlimen PAS sekarang tercorot berbanding dengan DAP,  PKR dan hanya setaraf AMANAH.

Kalau Hadi benar hebat,  dah lama DAP tunduk dan lim kit siang cium tangannya... 

23 comments:

  1. Sebagai orang Islam tidak kah itu kurang ajar namanya bila mempersendakan lebai. Bila nak buat majlis tahlil panggil lebai, bila nak buat majlis bacaan yasin panggil lebai, bila ada kematian panggil lebai, bila ada majlis keagamaan Islam panggil lebai. Minta2 orang yg mempermainkan lebai.... lepas ini kalau ada apa2 yg berkaitan dg majlis2 yg dikatakan diatas panggillah Tok Sami.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lenai yg sokong klepet, auto gugur talak lebainya.
      Maka jafi lah dia Lobai kingcin mata satu.
      Lebai yg dah jadi libai ni, bukan takat patut di NO, patut di londehlan. Sebab dh jadi bahaya munafik assistant setan.

      Delete
  2. Replies
    1. yessssss..!
      apa lu blh buat?

      Delete
  3. Siapa lebai dalam tajuk ini?
    Lebai yang telan 90j lebih kurang ajar kerana tidak amanah.

    Penyokong buta tuli memang le melenting..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. sama ada 755 matanya satu seperti dajjal, ataupun soalan ini soalan samsung attack mode. Walhal 1 dunia dh terqng bab kelrpetan..dangkal, patut la kema maki dek Najib. Hampeh

      Delete
  5. Bila dah mampos! Lebai juga yang dipanggil!!
    ...so sebelum mampos, buat wasiat bakar mayat kau kat Nirvana!

    ReplyDelete
  6. "asyiknya menjilat pungkok DAPiggy.... muuahhhh.... "kata mamak karala

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. samsung attack mode , warna apa ko dpt?

      Delete
  8. Semakin terserlah sbg macai hina dap..

    ReplyDelete
  9. Salam Bro. INI YANG saya katakan dalam blog saya . Kebanyakkan siber Trooper UMNO n Najib tak reti mematah hujah..Yang mereka pandai hanyalah maki carut hina..
    Inilah Islam anjuran mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam bro.

      Handphone hebat tak semestinya posting hebat.

      Tapi dalam kes macai-macai ni sah hp hebat komen ke laut..

      Delete
  10. Macam tu aje attack mode dia orang rupanya....huhuhu...mmg patut pun MO1 panggil mereja BANGANG!!!..hehehehe

    ReplyDelete
  11. Apa yang nak dihairankan kerana seperti yang kita semua sedia tahu yang orang2/puak2 PAS ini memang sebenar2nya sesat.Kita semua boleh tengok dalam blog ini pengomen diatas yang bercakap macam orang sakit otak itu adalah orang PAS(Parti Ajaran Sesat) dan satu lagi yang pastinya adalah dari Kelantan.Mereka sebenarnya tidak ramai hanya sekor dua saja tapi menyamar dengan berbagai nama samaran.

    ReplyDelete
  12. Tajuk nya tidak specific....dengan tajuk " Say No To Lebai" boleh juga membawa maksud kepada semua yang memakai ketayap di kepala serta alim ulamak , yg berpolitik dan tidak berpolitik.

    ReplyDelete
  13. Anon 9.19.00.PM....alah takkan sebodoh itu kamu....lebai yang dimaksudkan oleh admin mestilah lebai yang bersangkut pauk dengan tajuk posting diatas.....takkanlah termasuk semua lebai2 diseluruh Malaysia ni kot!!.....simpan sikit bodoh tu ya!!..

    ReplyDelete
  14. Yang komen tu pun lebai badigol tupasal bengong.

    Say "no" to lebai, apa masalah?
    Takkan pada lebai yang menyamun pun nak kata "yes"
    Takkan cakap lebai semua bagus..

    Yang masuk neraka dulu pun ulama yang jual ugama...sebab.. Mereka tahu ugama tetapi mempersendakannya.

    ReplyDelete
  15. SAY NO TO KAFIRUN DAP PKR... lubuk segala rasuah dan penyelewengan duit rakyat... tengok je kat Penang dan Selangor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takutnya serangan macam nii.. Ayat ayat power..
      Pakar maki hamun

      Delete
  16. Gi mampos dgn pakatun haprak kepala mamak kerala..Pengkhianat Melayu Dari Dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penkhianat melayu adaalah yg lelong negara pada komunis, jual tanah ktm singapork, jual tanah tudm, kem2 askar, songlao, perkaya kroni, klepet dsb. 228, juga pengkhianat sebab terus sokong hanya sebab sebuah Samsung model Attack mode. murahnya puak 6% yg hampir pupus ni, Debat? Taaakkkooouuut

      Delete

Sendiri cakap, sendiri tanggung..