Google+ Followers

Sunday, April 2, 2017

DAH TINGGAL GUSI, HOW TO DEBAT..

Seperti yang pernah (KD)  aku tulis,  kalau namanya umno, memang debat tak jadi..

Perangai pemimpin umno..
Dia cabar orang debat,  dia yang tak jadi..
Orang cabar dia debat.. Lagilah dia lari..

Yang dia boleh buat,  cakap dengan puak dia atau dengan tunggul... Gah le sangat






Press statement.. Sehala
Buat report... Yang buat report kena tangkap...

Cuma kesian yang di cawangan,  kena sebat dengan akar umbi bila tak dapat jawab isu..
1MDB.. berniaga tak ada untung,  hutang dah habis bayar,  mana ambik duit????
Satu bala lagi nak jawab..

Jadi puak yang nak berimpian..
Yang ingin mencabar..
Lupakanlah..
Bertaubatlah..

Dalam umno yang paling garang adalah Nazri,  tapi Tun dah cabut giginya, tinggal gusi.


Kikikiki

Mat Lena



11 comments:

  1. Nazri bukan garang tapi banyak sangat temberang sebab belajar dengan Boss nya

    ReplyDelete
  2. http://mymassa.blogspot.my/2017/04/video-dosa-nurul-izzah-di-lembah-pantai.html?m=1

    link atas cukup haru biru.. 35 penduduk yg termakan hasutan nurul pembangunan kg kerinci... 35 pemduduk yg akhirnya geget jari... si penghasut mewah di istana segambut...

    Video ini jadi bokti.... kesiannn... ooooh kesiann...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 839. Nnt korek lubang baru tu TIANG nya letak balik tempat asal tau. Ok thanks.

      Delete
    2. Anon 8:39 bagi link tu kat nazri buat tangkal azimat..

      Delete
  3. http://www.havenishell.blogspot.my/

    ReplyDelete
  4. 1mdb bukanlah sebenarnya isu.

    Debat ini cubaan sensasikan semula 1mdb.  Dijadikan umpan kpd rakyat yang tidak mengikuti perkembangan 1mdb dengan fakta.

    Sama seperti kes altantuya yang telah dibicarakan. Mereka mahu persepsi negatif rakyat konon pm terlibat.
    Mereka sedar tidak boleh menipu lagi.
    Rakyat semakin sedar agenda sebenar mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut?tentu salah. noktah

      Delete
    2. "Mereka sedar tidak boleh menipu lagi".

      Sebenarnya Penyokong UMNO yang senang ditipu!!!

      Delete
  5. UMNO = Untok Melayu No Otak

    ReplyDelete
  6. Yang tinggal gusi Turn M sebab umur pun dah lebih 90 tahun. Tanpa gigi tumpang Turn M pun tak boleh berdebate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAJIB yg tak ada gigi, Nothing to hide yg dilangsungkan Di PWTC di batalkan dan Najib lari ikut pintu belakang

      Delete