Monday, November 23, 2009

Nik Aziz cuci tangan... Jawatan MB, penawar sakit belakang Husam.

Kecelaruan politik Kelantan, apakah perlepasan dan perletakan jawatan Ariffahmi akan menyebabkan Nik Aziz 'cuci tangan' dan dilepaskan dari tuduhan rasuah. Nik Aziz berada di dalam mesyuarat ketika perlantikan menantunya dibuat dan alasan Legal Adviser tidak memberi apa apa pendapat halangan tidak boleh dijadikan alasan.

Logiknya siapa yang berani menghalang 'keputusan' Nik Aziz seorang MB dan Ulamak Tersohor Maksum, Hadi Awang pun tunduk inikan pula exco dan pegawai kerajaan.
Jika ia terjadi di kalangan MB UMNO, agaknya goncang dunia ini dihinggut puak pembangkang siang dan malam, entah berapa demonstrasi jalanan yang akan dibuat atas nama 'keadilan untuk rakyat'.

Apa UMNO Kelantan buat? Memerhati dari jauh...

Benarlah kata Ibrahim Ali, sudah sampai masanya Nik Aziz yang tidaklah sebersih mana untuk mengundur diri.. biarlah Husam yang selama ini berkuasa dan mempengaruhi di belakang tabir menjadi pengganti dan menjadi pemain realiti.

Hanya jawatan MB mampu jadi penawar sakit sakit belakang Husam !

2 comments:

 1. Husam MB, Anuwar punahsihat ekonomi, Kapal Seng punahsihat undang-undang. All right, punah Kelantan - Budak Kodiang

  ReplyDelete
 2. Kolot yang tak kolot,

  Satu cadangan yang baik, cuma aku nak tambah, bukan setakat punah Kelantan...

  Tapi Punah Lillah Kelantan...
  Negeri Cik Siti Wan Kembang...akan jadi..
  Negeri Cik Siti Wan Kencup...

  Hehehehe...

  ReplyDelete

OBES

OBES bagi wanita Boroi @ Buncit bagi lelaki sesuatu yang normal dilihat. Empunya badan ada yang kesah ada yang tidak dan ia boleh dilihat sa...