Wednesday, February 26, 2014

ahli pas desak hadi berundur kerana celupar?

ramai yg berpendapat khususnya dari pecacai umno yg tiba2 sahaja menunjukkan simpati kpd hadi awang yg diarah mahkamah membayar  2juta kpd bekas calon pkr dun bukit besi mohd shamsul md amin di atas keceluparan menghina.

mereka berpendapat perkara itu patut diselesaikan di luar mahkamah dan menganggap pkr sengaja membiarkannya untuk tujuan memalukan hadi?

logikkah tanggapan itu?
siapa yg sepatutnya mengusahakan rundingan selesai di luar mahkamah? sepatutnya ia di mulakan oleh hadi kerana dia yang disaman.

siapa jangka hadi akan kalah di mahkamah?

kenapa soal maruah hadi shj yg mahu dipertahankan sedangkan maruah bekas calon tersebut yg difitnah tidak diutamakan. apakah pembuat fitnah lebih mulia dari yg kena fitnah?

puak pas sepatutnya malu mempunyai presiden yg celupar serta menunjukkan tauladan yg kurang baik - tidak wajar berjihad ahli pas kumpul 2 juta kpd seorang kaki fitnah. sekadar presiden sebuah parti dunia bukanlah lesen untuknya menghina manusia lain tanpa boleh dihadap ke mahkamah.

jika najib digesa letak jawatan dng pelbagai alasan, bukankah ahli pas mempunyai alasan yg kuat kini untuk mendesak hadi berundur????No comments:

Post a Comment

OTHER PEOPLE MONEY

  Kenapa Semakin Ramai Dah Mulakan Tabung Emas Di Quantum Metal ? 10 Sebab Kenapa Kita Perlu Menggunakan Ekosistem Quantum Metal. 1. Aset fi...