Monday, October 20, 2008

Bila bankrap idea dan cara - saman jadi pilihan

Di kampung saya ada sebuah kereta kelisa, dah buruk dah sebab dibawa kehulu kehilir, kusyennya pun hapak, bamper dah jatuh, gedebeh, body kadang mandi kadang tidak, berkarat atas bawah. Hon ada dua tapi dua dua dah lembek walaupun tak pernah pakai langsung, kalau kena curi curi pakai tu adalah jugak masa baru baru.

Baru baru ni kelisa saya parking tepi jalan dekat simpang, saya parking sebab saya keliru tengok papan tanda ada lima, banyak bahasa, ingatkan dok kat afrika. Memang selalu pun saya parking dekat situ, jangankan kereta, kambing pun tak mahu dekat.

Tetapi adalah satu hari, sorang mamat tu conteng lukis kartun di body kereta saya, vandalism lah katakan, apalagi saya pun mengamuk, saya terus jumpa lawyer, saman mamat tu, saya tuntut 33 suku juta.

Orang kampong gelak dekat saya, depa kata saya tiga suku, body kete tu dah berkarat, dah tua, dah secondhand, timbang kilo pun berapalah sangat, tak patut tuntut lebih lebih.

Bagi saya, itulah cara saya menarik perhatian dunia, lagipun saya bankrap idea dan muflis cara. Nak wat camno.

No comments:

Post a Comment