Friday, August 8, 2014

Anwar dengan LGE..siapa yang lebih standard tinggi...

Aku respek dengan Anwar sebab dia ni high taste, lembut dan diplomasi...tu pasai budak2 jambu suka dengan dia...katanya Khalid tu sahabat, kawan dan macam saudara...dia tidak akan komen yang keras-keras, cuma dia akan kauseling Khalid, nasihat dan beri pandangan pada Khalid....dan aku percaya Khalid akan cair, setuju dan selesai lah isu MB Selangor yang sengaja digemburkan dan dilaga-laga oleh UMNO.

Lebih penting tindakan 'slow down' Anwar adalah untuk mengimbangkan dia seorang yang sangat bertimbangsa berbanding dengan budak2nya dan Jawatankuasa Tatatertib yang tidak dipengaruhinya !!
Lebih penting berharap Khalid juga 'slow down' mendedahkan betapa huduhnya PKR dari dalam.... diharap tindakan Anwar belum terlambat menjinakan Khalid yang sudah naik minyak....

Tetapi yang peliknya siapa Khalid Samad dalam PKR yang memandai buat statement bahawa kes tatatertib Khalid akan digugurkan jika Khalid dapat menjawab satu dari lima perkara... Who is khalid samad ?????!!?????

Berbanding dng anwar yg merasakan ketua umum sama taraf dengan Ketua Tentera Myanmar... lim guan eng yang belum baligh dilihat melayan budak2 bawahan yg secara tidak langsung mengkritik dirinya dan kerajaan negeri berhubung pembinaan terowong bawah tanah...sebagai ketua mrnteri dan setiausaha agung apa kejadahnya dia ugut nak saman budak bawahan, itu bukan standard dia....apapun ugutan saman lge dipandang remeh...tunggu dia saman ke tidak!!!
anak lim kit siang ni cakap pasal integriti dirinya dan kerajaan negeri...cina komunis ni cakap pasal integriti kot mana...kadar jenayah makin meningkat, tarian bogel berleluasa...dan lge sebagai setiausaha agung atas undi kelima terbanyak!!!! integriti lancau...

Jika episod MB Selangor berlarutan...DAP akan panas dengan tingkah laku PKR dan PAS....hanya masa akan menyaksikan bagaimana budak bawahan DAP dan PKR pula bercakaran...

2 comments:

  1. Semua mereka( PR) ini tiada membawa faedah untuk negara apatah lagi bagi melayu muslim, sepatutnya mereka dah berkerja keras untuk kelangsungan hidup rakyat tapi masih lagi dalam delima bermain dengan politik , lepas tu tampa bukti hitam putih dengan mudah nak seret (tudoh) sekali dengan umno mengatakan umno yang melaga-lagakan mereka semua , apa punya pukimak cara berfikir , saya orang atas pagar bukan berparti pun dan berasal dari permatang pauh , DAP di pulau pinang tiada apa yang memberi munafaat tapi lebih membawa faedah pada puak cina dan kristian , wang pembangunan agama islam dah boleh di kongsi sama agama lain , tanah wakaf muslim di kawal oleh Lim guan eng sebab PAS yang mengawal majlis agama islam negeri telah boleh dikawal kerana mat sabun makan rasuah dengan hanya RM 25,000 elaun dilantik lembaga pengarah PBA boleh mai chek dengan PBA dan boleh siasat dengan mufti Pulau Pinang . Anuar peliwat satu saat pun tak pernah beri perhatian untuk pembangunan kawasaan permatang pauh walaupun boleh mendesak Guan Eng ketua menteri pulau pinang kerana Dapigs lebih superior dan anuar lebih mengutamakan nafsu sarakah dan diri beliau sendiri serta sebok bermain politik kotor walaupun sesama sendiri dalam Parti Kelentong Rakyat dan Pakatan Rakyat, Itu pun masih ada yang menyokong dan menjilat kekotoran yang beliau hasilkan.

    ReplyDelete
  2. nuar enga lim ank sial same same satu penjara sg buluh dan satu kajang
    ranking nuar akn natasi lim ankn bsial sbb ke sg buloh 2nd X
    AKAL PASAL TELANJANG SAMA CUMA NUAR DARING DIA SENDIRI TELANJANG , LIM ANK SIAL
    SURUH APEK2 DAN NYONYA TELANJANG
    LIM ANK SIAL ATAS POKOK NGINTAI

    ReplyDelete